Kaleo, Angelika Dusk @ Piraeus Academy, 15/12/17

Μια εκρηκτική γεμάτη ενέργεια rock βραδιά

Από τον Νίκο Καταπίδη, 18/12/2017 @ 11:42

Οι Kaleo κατάφεραν σε σύντομο διάστημα να ακουστούν έντονα στα ραδιόφωνα, και να δημιουργήσουν ένα αρκετά μεγάλο κοινό και στη χώρα μας. Μετά την αναβολή της καλοκαιρινής τους εμφάνισης τον Ιούλιο, και με τα κομμάτια τους να παίζονται ακόμη τακτικά στα ραδιόφωνα, είχε έρθει η ώρα να αποδείξουν στην πράξη κατά πόσο δικαιολογείται αυτός ο ντόρος που έχει γίνει γύρω από το όνομά τους.

Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου από νωρίς, καθώς και η ηλικιακή του σύνθεση έδειχνε πως μας περίμενε μια ζωντανή βραδιά με ενέργεια και ένταση. Αυτή την ενέργεια κλήθηκε να εκμεταλλευτεί η Angelika Dusk με την μπάντα της, ερμηνεύοντας μια μίξη διασκευών και δικών της κομματιών από την επερχόμενη δισκογραφική της δουλειά.

Angelika Dusk

Αν μπορούσα με δυο λέξεις να χαρακτηρίσω αυτή την εμφάνιση, θα ήταν «επαγγελματική» και «αεράτη». Μπορεί να έχω διάφορα σχόλια όσον αφορά στην ερμηνευτική και φωνητική ικανότητα της Angelika, ωστόσο ήταν εμφανές πως τόσο η ίδια όσο και η μπάντα της ήταν έτοιμοι και αποφασισμένοι να δώσουν ένα καλό show και να προσελκύσουν όσο μεγαλύτερη μερίδα του κοινού μπορούσαν. Σε μεγάλο βαθμό το κατάφεραν, αν κρίνω από τη θερμή υποδοχή που επιφύλασσε ο κόσμος. Αξιοσημείωτος και ο πολύ καλός ήχος που ήταν γεμάτος, πλήρης και ισορροπημένος. Το setlist μας πήγε από τους Editors μέχρι τη Beyonce και τους Florence And The Machine, ενώ και τα "Every Kiss" και "Bad Habit" έδειξαν πως υπάρχει το συνθετικό υπόβαθρο για κάτι πολύ ενδιαφέρον από την ίδια.

Angelika Dusk

Όπως ανέφερα, η εμφάνιση ήταν και επαγγελματική, και αεράτη, καθώς η Angelica έχοντας και την εμπειρία των ζωντανών εμφανίσεων έδειχνε να απολαμβάνει το ότι έπαιζε μπροστά σε ένα αξιοσέβαστο κοινό, έχοντας αλληλεπίδραση με χειρονομίες αλλά και «συζητήσεις». Ερμηνευτικά προσωπικά δεν μπορώ να πω πως εντυπωσιάστηκα, καθώς από ένα σημείο και μετά κουράστηκα λίγο και ένιωσα πως έβλεπα κάτι σχετικά μονότονο, ωστόσο όλη η μπάντα ήταν άψογη και γεμάτη ενέργεια, πράγμα που με έκανε να παραβλέψω τα όποια παράπονα.

Εκεί γύρω στις 22:00 είχε έρθει η ώρα για τους Kaleo, με τον κόσμο να είναι κάτι παραπάνω από ενθουσιώδης, και δε σας κρύβω ότι το νεαρό της ηλικίας πολλών με έκανε να αναθαρρήσω και να νιώσω μια αισιοδοξία για το μέλλον αυτής της μουσικής στη χώρα μας.

Kaleo

To ψιλοχαλαρό ξεκίνημα με το βρώμικο "Broken Bones" και τα χειροκροτήματα (όπως και οι τσιρίδες) να συνεχίζονται έντονα και παθιασμένα. Συνέχεια με την τραγουδάρα "I Can’t Go On Without You", όπου ο χώρος ηλεκτρίστηκε, τα κινητά (κι ελάχιστοι αναπτήρες) φώτισαν το κοινό, και οι Kaleo έδειχναν παράλληλα παθιασμένοι με τη μουσική τους, αλλά και χαρούμενοι με την υποδοχή του κόσμου. Στην κορύφωση του κομματιού υπήρχαν κάποια προβληματάκια στον ήχο που μπούκωνε και ήταν αρκετά δυνατός τουλάχιστον στο σημείο που βρισκόμασταν, κάτι που λίγο μας χάλασε την ατμόσφαιρα, ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να αποσπάσει την προσοχή μας. Λίγο πιο χαλαρή ατμόσφαιρα με το Bon Iver-ικό "All The Pretty Girls", και μαζική συμμετοχή στο τραγούδι από το κοινό, με τη μπάντα να εκφράζει τις ευχαριστίες της για την τόσο θερμή υποδοχή.

Αυτή η έντονη ενέργεια του live δεν άφησε ανεπηρέαστη τη μπάντα, κάτι που φάνηκε και από τη σπασμένη χορδή στην κιθάρα του JJ Julius Son στο "Put Sugar On Me", γεγονός που δεν άφησε ασχολίαστο λέγοντας πως έχει να του συμβεί δυο χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι είναι μια πολύ ιδιαίτερη και ξεχωριστή βραδιά.

Kaleo

Ένα καλό πάρτυ στήθηκε στο χορευτικό "Hot Blood" το οποίο παρά τα προβλήματα του μπουκωμένου ήχου δεν πτόησε τον κόσμο που χοροπηδούσε και έδειχνε να το διασκεδάζει και με το παραπάνω, με τον μπασίστα της μπάντας Daniel Kristjansson να είναι μες στην ενέργεια και να χοροπηδάει ξεσηκώνοντας τους πάντες ακόμη περισσότερο. Τα πνεύματα ηρέμησαν και ο συναισθηματισμός επανήλθε στο "Vor í Vaglaskógi" που παρότι κλείνει έντονα το μάτι στο "Fragile" του Sting είναι ένα πολύ μελωδικό κομμάτι και δημιούργησε μια όμορφη ατμόσφαιρα.
To "Bang Bang" της Cher ήταν μια ακόμη ευκαιρία για τον JJ να ξεδιπλώσει το ερμηνευτικό ταλέντο του, ενώ το “Ladies Man” ήταν άλλη μια rock n’ roll στιγμή που μας ταξίδεψε κάποιες γενιές πίσω.

Kaleo

Φυσικά, το υπερχιτάκι "Way Down We Go" δε θα μπορούσε να λείπει από το σετ, άλλωστε σίγουρα αρκετοί είχαν έρθει στη συναυλία έχοντας ως έναυσμα αυτό το κομμάτι. Και πράγματι, πολλοί αγκαλιασμένοι τραγουδούσαν τους στίχους του τραγουδιού, επιβεβαιώνοντας τόσο την δημοφιλία του όσο και την ποιότητα της συνθετικής του απλότητας. Κάπου εκεί οι Kaleo μας καληνύχτισαν, πριν αρχίσουν οι σχεδόν εκκωφαντικές επευφημίες, και το υποδειγματικό κλείσιμο με το "Rock 'n' Roller", όπου μπάντα και κοινό τα έδωσαν όλα χορεύοντας και χοροπηδώντας.

Το δυνατό χειροκρότημα και τα χαμόγελα που έβλεπε κανείς παντού γύρω του ήταν η απόδειξη πως η πρώτη εμφάνιση των Kaleo στη χώρα μας σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία. Μπορεί τα χιτάκια και η μόδα να τράβηξαν πολύ κόσμο σε αυτό το live, ωστόσο η ποιότητα της μουσικής και η αυθεντικότητα της μπάντας είναι αυτά που ιδανικά θα την κρατήσουν στο επίκεντρο και θα την γιγαντώσουν.

Φωτογραφίες: Γιώργος Κρίκος

SETLIST

Broken Bones
Can't Go On
All The Pretty Girls
Alter Ego 
Put Sugar On Me (σπασμένη χορδή)
Automobile
Hot Blood
No Good
Vor I Vaglaskogi
Bang Bang
Backdoor
Ladies Man
Way Down We Go

Encore:

Rock 'n' Roller

  • SHARE
  • TWEET