Kadebostany @ PassPort, 18/12/14

Αν κρύβονται κι άλλοι τέτοιοι μουσικοί εκεί, πρέπει να εντοπίσουμε το Kadebostany

Από την Τόνια Πετροπούλου, 23/12/2014 @ 11:03
Ναι... ομολογώ πως είναι τραβηγμένη η ιστορία με το ανύπαρκτο κρατίδιο, που έχει πλάσει η φαντασία ενός τύπου, που γουστάρει να τον φωνάζουν «Πρόεδρο». Που φοράει στρατιωτική στολή, τυπώνει διαβατήρια και χαρτονομίσματα της Δημοκρατίας του Kadebostany. Ψώνιο, τρέλα ή ένα πολύ έξυπνο σχέδιο; Αναμφίβολα, αποτελεί μια πρωτοποριακή κίνηση που μας έκανε όλους να τσιμπήσουμε.

Ξεπέρνα ή προσπέρνα τον hipster-ισμό του πράγματος, την προώθησή τους απ' όλα τα μέσα και τη «δηθενιά», διότι τα παιδιά απ' το Kadebostany ξέρουν να κάνουν live. Κι αν κρύβονται κι άλλοι τέτοιοι μουσικοί εκεί, πρέπει να το εντοπίσουμε άμεσα στον χάρτη.

Kadebostany

Η συναυλία άρχισε με σχεδόν δύο ώρες καθυστέρηση, λόγω προβλημάτων ήχου, αλλά το αποτέλεσμα άξιζε την αναμονή. Αναλυτικότερα, ένα οπτικοακουστικό θέαμα πάνω στην μικροσκοπική σκηνή του PassPort, με neon φώτα και προβολή video πάνω στις σημαίες. Ο «Πρόεδρος» στην κονσόλα και η «Ντίβα» στα φωνητικά. Η πιο υποτιμημένη ντίβα που έχω συναντήσει. Η Amina κυρίες και κύριοι διαθέτει όλο το πακέτο με το δικό της, προσωπικό στυλ. Τα δίνει όλα στον χορό μέχρι σημείου «ξεβιδώματος» και πιάνει τις ψηλές νότες εξίσου καλά με τις χαμηλές, ακόμα κα όταν είναι κρυωμένη, όπως ήταν εκείνο το βράδυ. Επιπλέον, η τύπισσα μπορεί να ραπάρει. Όταν ερμηνεύει, τη βλέπεις να απορροφάται σ' ένα δικό της κόσμο, μ' ένα απόλυτα θεατρικό ύφος. Μια έντονη σκηνική παρουσία που σε καθήλωνε και δεν μπορούσες να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της.

Kadebostany

Το duo το πλαισίωναν άλλοι τρεις μουσικοί στο σαξόφωνο, το τρομπόνι και την ηλεκτρική κιθάρα. Επιβλητικοί ήχοι σ' ένα μίγμα balcan, pop και electro, στο άκουσμα των οποίων ήταν αδύνατο να κρατηθείς στάσιμος. Μονίμως δυνατά πνευστά, μ' έναν μίνι διαγωνισμό καλύτερου σόλου και χωρίς φανερό νικητή. Πάντως, ο τελικός ήταν ανάμεσα στο σαξόφωνο και στο τρομπόνι. Ένας πρωτόγνωρος χορός πάνω σε εμβατήριο και ένα κοινό ακούραστο, που διψούσε για Kadebostany. Η σχεδόν ακουστική εκδοχή του "Goodbye" σε μάγευε, τα "Invisible Man" και "The Eagle" σε ιντρίγκαραν, ενώ το "Palabras" και το "Jolan" ξεσήκωσαν και τους διστακτικούς. Όπως ήταν αναμενόμενο τα "Castle In The Snow", "Walking With A Ghost" και η αγαπημένη διασκευή τους, "Crazy In Love", τραγουδήθηκε απ' τους πάντες.

Kadebostany

Με λίγα λόγια, οι Kadebostany είναι δυο διασκεδαστές που έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους και άξιζαν όλα τα sold out που έκαναν στην χώρα μας. Δίχως αμφιβολία, ένα άλμπουμ και μια τραγουδίστρια που αξίζουν μεγαλύτερη αναγνώριση. Το κοινό παρέμεινε θερμό μέχρι τέλους, ουρλιάζοντας, ενώ το σχήμα δεν μπορούσε να συγκρατήσει τη χαρά και την έκπληξή του. Αποχωρήσαμε μ' ένα αίσθημα κορεσμού, έχοντας εκτονωθεί σ' ένα άκρως επιτυχημένο πάρτι, απ' αυτά που «τρίβεις στη μούρη» των φίλων σου πόσο καλά πέρασε και έχασαν που δεν ήρθαν.
SETLIST

K-airline
Hey!
Invisible Man
The Eagle
Walking With A Ghost
Heroes
Jolan
Bugs& Flowers
Legend
Palabras
The Pursuit
Castle In The Snow

Encore:
Teddy Bear
Maybe The War Is Over
Goodbye
Crazy In Love

Φωτογραφίες: Μανώλης Καλογείτονας
  • SHARE
  • TWEET