Kadavar, 45Rats @ An Club, 30/11/14

Η τριάδα από το Βερολίνο, εκτός από τις μουσικές της, δεν ξέχασε να φέρει μαζί και την χρονομηχανή της

Από τον Αντώνη Τζιράκη, 01/12/2014 @ 13:24
Η επιστροφή των Γερμανών στην χώρα μας, μετά από την εμφάνισή τους στο Six D.O.G.S. το 2012 και πλέον με έναν ακόμα δίσκο στο ενεργητικό τους, το εξαιρετικό "Abra Kadavar", δεν μπορούσε να αγνοηθεί. Σε συνδυασμό μάλιστα και με μία από τις πιο αξιόλογες ελληνικές μπάντες στον χώρο του instrumental rock, το αθηναϊκό κοινό έσπευσε να τους απολαύσει γεμίζοντας σχεδόν το An Club.

Η αρχή έγινε από τους 45Rats, που κατέλαβαν την σκηνή στις 21:30, κερδίζοντας για ακόμα μία φορά πολύ θετικά σχόλια για την παρουσία τους, από τους λιγοστούς όμως μέχρι εκείνη την στιγμή παρευρισκομένους. Το ότι καταφέρνουν και κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κοινού με μόνο instrumental κομμάτια, αυτό από μόνο του μοιάζει με άθλο, αλλά οφείλεται καθαρά στο πόσο καλοί είναι σε αυτό που κάνουν οι Αθηναίοι. Έπαιξαν συνολικά επτά κομμάτια από τον δίσκο τους "Electric" και το EP "First Gear", ενώ μας χάρισαν και ένα καινούργιο κομμάτι με τίτλο / κωδικό "529", σε ένα set που διήρκησε σχεδόν 34 λεπτά.

Setlist: Star 54 / Double Cut / ’79 / 529 / Ridin' The Boogie / Groove Salad / Prediction: Pain.

Μετά από ένα σχεδόν μισάωρο διάλειμμα, που χρειάστηκαν για να στήσουν το drum set του Tiger στο κέντρο της σκηνής, οι Γερμανοί Kadavar ανέβηκαν στο stage, κερδίζοντας από το πρώτο κιόλας λεπτό το χειροκρότημα του κόσμου.

Kadavar

Τα έχουμε ξαναπεί για αυτό το τρίο, αλλά ευχαρίστως να τα επαναλάβουμε. Οι συγκεκριμένοι κύριοι δείχνουν να μην είναι από την εποχή μας, κάθε φορά που τους βλέπεις είναι σαν να εμφανίζεται μπροστά σου μια original psychedelic rock μπάντα των '70s. Κολλημένους να τους αποκαλέσεις, ή ρομαντικούς; Όπως και να τους πεις θα ακουστεί άσχημο, ενώ ουσιαστικά αυτό που καταφέρνουν είναι πανέμορφο, καθώς μας παρασύρουν και εμάς στο ταξίδι τους πίσω στον χρόνο.

Kadavar

Παικτικά ήταν πραγματικά αψεγάδιαστοι, ενώ οι κινήσεις τους πάνω στην σκηνή ήταν τουλάχιστον αυθεντικές, από το κοπάνημα που έριχναν οι Lindemann και Tiger, μέχρι το υπνωτισμένο βλέμμα του ακίνητου Bouteloup. Έπαιξαν κομμάτια και από τους δύο τους δίσκους, σε ένα set που η διάρκεια του άγγιξε την μιάμιση ώρα, έχοντας μόνιμα στραμμένη πάνω τους την προσοχή του κοινού και κερδίζοντας άπλετο χειροκρότημα στα εξαιρετικά "Doomsday Machine", "Into The Night", "Black Sun", "Come Back Life" και "All Our Thoughts".

Kadavar

Έτσι, λοιπόν, μαζί με την εξαιρετική τους συναυλία στην Αθήνα οι Γερμανοί έκλεισαν και έναν κύκλο συναυλιών στην Ευρώπη. Οπότε και εμείς με την σειρά μας πλέον μπορούμε να περιμένουμε την επόμενή τους κίνηση, ώστε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε το απολαυστικό και καθόλου οπισθοδρομικό psychedelic rock των Kadavar στα '10s.
SETLIST

Liquid Dream
Living In Your Head
Doomsday Machine
Into The Night
Eye Of The Storm
Broken Wings
Black Sun
Forgotten Past / Black Snake
Come Back Life
Creature Of The Demon
Purple Sage

Encore:
All Our Thoughts

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν / www.livephotographs.com
  • SHARE
  • TWEET