Jeff Scott Soto, Danger Angel, InPhaze, Backstage Love @ Κύτταρο, 26/04/13

Από τον Θοδωρή Ξουρίδα, 30/04/2013 @ 13:49
Ο Jeff Scott Soto, ένας από τους σπουδαιότερους hard rock ερμηνευτές των τελευταίων 30 ετών βρέθηκε για ακόμη μια φορά στη χώρα μας. Μαζί του, όχι μόνο για τις εν Ελλάδι εμφανίσεις του, αλλά και όλο τον Απρίλιο που περιόδευσε στην Ευρώπη βρίσκονταν οι Danger Angel, ένα από τα λίγα εγχώρια group που μπορούν να υπερηφανευτούν ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια της πατρίδας μας και να κινηθούν με άνεση στο εξωτερικό. Το billing συμπλήρωσαν δύο ακόμη εγχώρια hard rock group χωρίς δισκογραφική παρουσία όμως, οι InPhaze και οι Backstage Love μετατρέποντας το event σε ένα mini hard rock festival.

Πρώτοι στη σκηνή του Κυττάρου βρέθηκαν οι Backstage Love, νέα πενταμελής μπάντα με έναν κιθαρίστα και πλήκτρα. Στο εικοσιπεντάλεπτο που τους αναλογούσε παρουσίασαν διασκευές και ένα δικό τους κομμάτι. Ξεκίνησαν με το "Shake 'N' Tumble" των Firehouse, απέδωσαν τα σέβη τους στους κυρίους Marcel Jacob (R.I.P.) και Jeff Scott Soto και έκλεισαν με το "Give Me All Your Love Tonight" των Whitesnake. Παρά το χαμηλό μέσο όρο ηλικίας τους, απέδωσαν εξαιρετικά το υλικό που επέλεξαν και απέδειξαν ότι διαθέτουν πολύ καλά καταρτισμένους μουσικούς. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε ο τραγουδιστής, ο οποίος φαίνεται ότι διαθέτει μια πραγματικά ξεχωριστή φωνή. Από την άλλη μεριά, φαινόντουσαν κάπως αγχωμένοι (λογικό καθότι ήταν η δεύτερη εμφάνισή τους), ενώ θα μπορούσαν να μην τραβήξουν τόσο πολύ σε διάρκεια τη διασκευή στους Whitesnake και να παίξουν ένα ακόμη κομμάτι. Φαίνεται πάντως ότι είναι μια μπάντα με πολλές δυνατότητες που αν δουλέψει σωστά είναι ικανή να ξεχωρίσει.

Ακολούθησαν οι InPhaze, επίσης πεντάδα, χωρίς πλήκτρα αλλά με δύο κιθαρίστες. Δυστυχώς όμως η διαφορά με τη προηγούμενη μπάντα δεν περιορίστηκε μόνο στην μορφή του line-up. Σημαντικότερο πρόβλημα της εμφάνισής τους ήταν ο μέτριος -ειδικά για τα δεδομένα του χώρου- ήχος και οι γενικότερα όχι και τόσο καλές εκτελέσεις των τραγουδιών τους. Το παρήγορο (και παράδοξο ίσως) ήταν ότι τα κομμάτια τους συνθετικά είχαν ένα αρκετά καλό επίπεδο, με το ύφος τους να κυμαίνεται από το μελωδικό hard rock έως το 80s classic heavy.Από μια μπάντα που ετοιμάζει άλμπουμ πάντως, θα περίμενε κανείς ότι θα μπορούσε να αποδώσει αρκετά καλύτερα. Θετικές αναμφισβήτητα εντυπώσεις προκάλεσε τέλος η κίνηση του τραγουδιστή που πετούσε t-shirts του group κατά τη διάρκεια του set τους στον κόσμο. Στα τρία τέταρτα της ώρας που διήρκεσε πάντως η εμφάνιση των InPhaze ο κόσμος είχε καλύψει σιγά-σιγά τους κενούς χώρους μπροστά από τη σκηνή και μέχρι την είσοδο που βρισκόταν το πλούσιο, αλλά τσουχτερό στις τιμές των περισσοτέρων CD, merchandise του Soto.

Μέχρι να ξεστηθούν τα τύμπανα που βρισκόντουσαν στο μέσο της σκηνής για τα πρώτα δύο group της βραδιάς και να γίνουν οι απραίτητες ετοιμασίες για τη συνέχεια πέρασαν περίπου 25 λεπτά, με αποτέλεσμα οι Danger Angel να ανεβούν στη σκηνή λίγο πριν τις 22:30. Επιστρέφοντας στην χώρα μας μετά από την ευρωπαϊκή περιοδεία με τον Soto και έχοντας κυκλοφορήσει το εξαιρετικό δεύτερό τους άλμπουμ, "Revolutia", πριν από λίγο καιρό (σε παραγωγή του Soto), δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι βρίσκονται στην καλύτερη φάση της έως τώρα καριέρας τους.

Danger Angel

Στα 45 λεπτά που διήρκησε το set τους έπαιξαν κομμάτια μόνο από το νέο τους άλμπουμ και άφησαν πραγματικά τις καλύτερες των εντυπώσεων. Εξαιρειτκό το hard rock που παίζουν, πολύ καλός και δυνατός ήχος, άψογες εκτελέσεις και άκρως επαγγελματικό performance, ό,τι καλύτερο μπορείς να ζητήσεις δηλαδή σαν θεατής. ‘Εχοντας παρακολουθήσει πάρα πολλές συναυλίες ξένων συγκροτημάτων με ελληνικό support τα τελευταία 15 χρόνια περίπου χρόνια, η εντύπωση που έμενε πάντοτε ήταν ότι όσο καλό και αν είναι το ελληνικό group, όταν εμφανιζόταν το ξένο ήταν πραγματικά «άλλη κλάση». Συγκρίνοντας όμως την εμφάνιση των Danger Angel με αυτή της μπάντας του Soto (τουλάχιστον του πρώτου μέρους), βρισκόταν πραγματικά στο ίδιο κορυφαίο επίπεδο.

Danger Angel - Jeff Scott Soto

Highlights της εμφάνισης τους ήταν το ντουέτο με τον Soto στο "When I'm Gone", ενώ αξέχαστη θα μείνει η εμφάνιση και των πέντε μελών της μπάντας του Soto στη σκηνή με ένα ταψί μιλφέιγ τη ώρα που έπαιζαν οι Angel. Σαν να μην συμβαίνει τίποτα, όχι μόνο έτρωγαν οι ίδιοι, αλλά προσπαθούσαν με το ζόρι να ταΐσουν και τους υπολοίπους! Η παραδοχή του Soto λίγο αργότερα, ότι δηλαδή οι Danger Angel μία από τις καλύτερες support μπάντες που έχει περιοδεύσει μαζί, αποδεικνύει πολλά για την αξία των συμπατριωτών μας. Καλύτερο credit από αυτό (μαζί με την αποδοχή του κοινού όπως φάνηκε στο κλείσιμο της εμφάνισής τους) δεν θα μπορούσε να υπάρχει.  

Danger Angel - Jeff Scott Soto

Setlist: One Ηit In The Night / Road Kill / Dead Christmas / Falling / When I'm Gone / Don't Die Young / Not An Angel / I'm Not Here / Decadence

Λίγο πριν τις 23.30 και ενώ ο κόσμος παρότι αρκετός δυστυχώς δεν είχε γεμίσει το Κύτταρο, η JSS Band κατέλαβε τη σκηνή. Η μπάντα εκτός φυσικά από τον Soto περιελάμβανε το επίσης Νεοϋορκέζο David Z στο μπάσο (που θα αναδεικνύονταν σε ψυχή του πάρτι), τον Μαδριλένο βιρτουόζο Jorge Salan στην lead κιθάρα και τους δύο Βραζιλιάνους, τον BJ στα πάντα, αλλά κυρίως στη ρυθμική κιθάρα και τον Edu Cominato στα τύμπανα. Αυτά τα αναφέρουμε βέβαια σαν αφετηρία, καθώς όλοι συνεισφέρουν δεύτερα φωνητικά, ενώ πίσω από τα πλήκτρα βρισκόταν πότε ο Soto και πότε ο BJ.

Jeff Scott Soto

Τα δέκα πρώτα κομμάτια του set προέρχονταν σχεδόν εξολοκλήρου από τις προσωπικές δουλειές του Soto τη τελευταία δεκαετία, με το βάρος να δίνεται φυσικά στο πολύ δυνατό, περσινό "Damage Control". Δεκτό με ενθουσιασμό έγινε το "One Love" των W.E.T., ενώ οι τόνοι έπεσαν μόνο στη πολύ όμορφη μπαλάντα "Broken Man", για να ανεβούν αμέσως στο αρκετά βαρύ "Afraid To Die". Το άτυπο πρώτο μέρος έκλεισε με το αγαπημένο "Εyes Of Love" από το "Prism" του 2002.

Jeff Scott Soto

Σε μια διαφαινόμενα υψηλού επιπέδου εμφάνιση ο αεικίνητος Soto με τις εξαιρετικές ερμηνείες του αποσπούσε με άνεση τη περισσότερη προσοχή. Γενικότερα ο ήχος ήταν πολύ καλός, η ποιότητα των τραγουδιών δεδομένη και η απόδοση από όλους τους μουσικούς εξαιρετική, οπότε so far, so good. Γνωρίζοντας πάντως για το «dance and romance till the morning light» που θα ακολουθούσε, ήμουνα απολύτως σίγουρος πως τα πολύ καλύτερα δεν είχαν έρθει ακόμη.

Jeff Scott Soto

Ο Soto αφήνει για μερικά λεπτά τη σκηνή δίνοντας στον εαυτό του τια απαραίτητες ανάσες και την ευκαιρία στην υπόλοιπη μπάντα να λάμψει με το κιθαριστικό instrumental "Risk" του Salan. Επανέρχεται δριμύτερος φορώντας t-shirt που απεικονίζει τον μακαρίτη Marcel Jacob και εύκολα γίνεται αντιληπτό τι περιλαμβάνει συνέχεια. Στο medley των Talisman λοιπόν έγινε αναμενόμενα χαμός, ακολούθησαν ενωμένα σε ένα κομμάτι το  "Frozen" της Madonna και το "Crazy" του Seal, ολόκληρο το "I'll Be Waiting" των Talisman και το κλασικό "Shot In The Dark" του τεράστιου Double O.

Jeff Scott Soto

Ανάμεσα σε αυτά έγινε το κλασικό φωνητικό παιχνίδι με το κοινό, είδαμε solo μπάσο συνδυασμένο με moonwalk χορευτικό από τον David Z και τον BJ (με tattoo τον σκαραβαίο-σήμα κατατεθέν των Journey) να τραγουδά το "Don't Stop Believin". Τελευταίο κομμάτι του κύριου set ήταν το "Livin' The Life" των Steel Dragon από την ταινία "Rock Star" με τον Soto να δοκιμάζει τις φωνητικές ικανότητες των συμπαικτών του. Με λίγα λόγια είχαμε ένα δεύτερο μέρος γεμάτο επιτυχίες!

Jeff Scott Soto

Ύστερα από αυτό το άνευ προηγούμενου ξεσάλωμα, η διάθεση του κοινού για encore ήταν δεδομένη, με την μπάντα να επιστρέφει σχεδόν αμέσως στη σκηνή και τον Jeff να φοράει τη φανέλα της επίσημης αγαπημένης με τα αρχικά του στη θέση του ονόματος στη πλάτη! Μοναδικό κομμάτι του που παίχτηκε ήταν το "Stand Up" των "Steel Dragon" σε με ντουέτο από τον Soto και τον Μηνά Τσίγκο των Danger Angel. Για το κλείσιμο Danger Anger και Jeff Scott Soto Band τραγούδησαν a capella (malakapella κατά τον Jeff!) μια στροφή από το "Community Property" των Steel Panther και καληνύχτισαν μέσα σε αποθέωση το αθηναϊκό κοινό.

Jeff Scott Soto - Danger Angel

Την Παρασκευή το βράδυ επιβεβαιώθηκαν με τον πιο εμφατικό τρόπο, για όσους τα αγνοούσαν ή είχαν αμφιβολίες, δύο πράγματα. Πρώτον, ο Jeff Scott Soto εκτός από κορυφαίος ερμηνευτής, αποτελεί έναν απο τους καλύτερους performers που υπάρχουν σήμερα, με τα live του να αποτελούν πάντοτε εγγύηση. Δεύτερον, οι Danger Angel ανήκουν στις εγχώριες μπάντες που σε όλα τα επίπεδα (ποιότητα συνθέσεων, εκτελεστικές ικανότητες, απόδοση στη σκηνή) δεν έχουν πλέον να ζηλέψουν τίποτα από τα group του εξωτερικού. Για όσους λοιπόν αρέσκονται στο μελωδικό και σύγχρονο hard rock και δεν έχουν ανακαλύψει ή δεν έχουν δει ζωντανά τον Jeff Scott Soto ή τους Danger Angel, να το κάνουν με την πρώτη ευκαιρία.
SETLIST

Take U Down (Damage Control)
21st Century (Beautiful Mess)
Damage Control (Damage Control)
One Love (W.E.T.)
Look Inside Your Heart (Damage Control)
Soul Divine (Lost In Translation)
Tears I Cry (Damage Control)
Broken Man (Beautiful Mess)
Afraid To Die (Damage Control)
Eyes Of Love (Prism)
Risk (Jorge Salan)
Talisman Medley:
- Break Your Chains
- Day By Day
- Give Me A Sign
- Dangerous
- Just Between Us
- Mysterious
Frozen / Crazy (Madonna / Seal cover)
I'll Be Waiting (Talisman)
Don't Stop Believin' (Journey cover)
I'll Be Waiting (reprise)
Shot In The Dark (Ozzy Osbourne cover)
Livin' The Life (Steel Dragon)

Encore:
Stand Up And Shout (Steel Dragon)

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν / www.livephotographs.com
  • SHARE
  • TWEET