James, Moan @ Θέατρο Βράχων, 15/07/14

Οι συναυλίες των James είναι μια σίγουρη επένδυση των χρημάτων σου

Από την Τόνια Πετροπούλου, 16/07/2014 @ 19:07
Το αγαπημένο στο ελληνικό κοινό συγκροτημα των James επισκέφθηκε για μια ακομη φορά την Αθήνα, έχοντας πλέον στις αποσκευές του το καινούργιο άλμπουμ με τίτλο "La Petite Mort", και γέμισε με υπέροχες αναμνήσεις τους χιλιάδες που βρέθηκαν στο Θέατρο Βράχων.

Οι Moan, το πολύ καλό ελληνικό garage punk συγκρότημα που άνοιξε τη συναυλία, δεν πέρασαν φυσικά απαρατήρητοι, παίζοντας τα γνωστά κομμάτια τους και την επιτυχία των ραδιοφώνων "Languages".



Όμορφη παρουσία και καλή προθέρμανση για τη συνέχεια της βραδιάς. Κάποια κομμάτια που ξεχώρισαν ήταν τα "Jenny Of The Wild Woods", "Trapped Between Her Hips", "Moaner's Prayer" και "Languages".

Ήταν λίγο μετά τις 22:00, όταν το γεμάτο θέατρο Βράχων άρχισε να χειροκροτάει ανυπόμονα για την εμφάνιση των James και την επίσημη έναρξη της βραδιάς. Ο απρόβλεπτος Tim Booth όμως, εμφανίστηκε στις κερκίδες και διέσχισε ολόκληρη την αρένα τραγουδώντας το "Lose Control" με συνοδεία τρομπέτας. Καθ' όλη τη διάρκεια του τραγουδιού, χαιρέτησε όσα περισσότερα άτομα μπορούσε ενώ η πρώτη σειρά μπορεί κάλλιστα να πει ότι τον γνώρισε από κοντά, καθώς την ανέβασε και στην σκηνή.



Μας παρουσίασαν μεγάλο κομμάτι απ' τον νέο δίσκο τους, "Le Petite Mort", ο οποίος αναφέρεται στο θάνατο της μητέρας και του καλύτερο φίλου του Tim Booth. Αυτή η εμπειρία, όπως μας εξήγησε, του άλλαξε την νοοτροπία γύρω απ' τον θάνατο -γι' αυτό και τα τραγούδια είναι γλυκά και άλλοτε ανεβαστικά, όχι στενόχωρα- και τον έκανε να ζει πιο έντονα.

«When you live with death on your shoulders, you wanna live life and kiss the people you wanna kiss.»



Το setlist ήταν πλήρες και χωρίς καμία έλλειψη των μεγάλων επιτυχιών. Πιο συγκεκριμένα, η ηλεκτρική κιθάρα και το σόλο τρομπέτας και βιολιού ήταν εκπληκτικά. Με τον τραγουδιστή ανανεωμένο, να τα δίνει όλα στον γνωστό χορό του με τις σπασμωδικές κινήσεις, χωρίς όμως να χάνει νότα. Τρομερά ευδιάθετος και επικοινωνιακός, με χιουμοριστικά σχόλια και παιχνίδια με το κοινό. Επιπλέον, για πρώτη φορά στη ζωή του, ο Booth έκανε crowd surfing -με φούστα- και μάλιστα διπλό. Το πρώτο στο "Getting Away With It" και το δεύτερο στο "Laid".

«If I knew I'd been flying tonight I'd be wearing proper trousers.»



Στο "Senorita", το οποίο παίζεται μόνο στην Ελλάδα και ίσως στο Μεξικό, ο κόσμος εκστασιάστηκε, ενώ στο εκτενές "Sometimes" το θέατρο «κουνήθηκε» απ' τα χοροπηδήματα. Το πρόγραμμα έχει τελειώσει και το κοινό διψάει για James. Κάνει τόσο θόρυβο που η μπάντα επιστρέφει για δεύτερο εκτός προγράμματος encore. Υποκλίνονται, κατεβαίνουν απ’ την σκηνή, ανάβουν τα μεγάλα φώτα και ο κόσμος δεν κινείται προς την έξοδο.



Όπως αποκάλυψαν, μετά απ' την πρώτη τους συναυλία στην Ελλάδα φοβήθηκαν να ξαναγυρίσουν. Αναρωτιούνταν πώς μπορεί κανείς να ξεπεράσει ή έστω να επαναλάβει μια τόσο μαγική βραδιά σαν εκείνη. Καμία δεν τα είχε καταφέρει, μέχρι χθες.



Φυσικά το φανατικό ελληνικό κοινό και η αγάπη τους προς τη μπάντα εκτόξευσε την ενέργεια του συγκροτήματος και έκανε τη βραδιά αξέχαστη. Σίγουρα υπήρχε μαγεία στον αέρα.



Κι αν έχασες την καλύτερη συναυλία των James στην Ελλάδα, δεν πειράζει. Θα τη βρεις στο youtube. Εξάλλου θα ξανάρθουν σύντομα.

«Some people say we come too often. I say we don't come often enough.»
SETLIST

Lost Control
Seven
Come Home
Frozen Britain
White Boy
Don't Wait That Long
Moving On
What's The World
Waterfall?
Interrogation
Getting Away With It (All Messed Up)
Tomorrow
Jam J
Quicken The Dead
Ps
Say Something
Sound
Laid

Encore:
Walk Like You
Curse Curse
Senorita
Sometimes

Encore:
Out To Get You

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν / www.livephotographs.com
  • SHARE
  • TWEET