Innerwish, Marauder, Sunburst @ Piraeus 117 Academy, 05/11/16

Μια εμφάνιση που αποδεικνύει περίτρανα πως οι Innerwish βρίσκονται στην καλύτερη φάση της καριέρας τους

Από τον Κώστα Πολύζο, 07/11/2016 @ 15:08

Κατηφορίζοντας την Πειραιώς το απόγευμα του Σαββάτου, αυτό που με απασχολούσε ήταν όχι η ποιότητα του live την οποία θεωρούσα δεδομένη, αλλά πόσοι θα τιμούσαν με την παρουσία τους τους Innerwish και τους επίτιμους καλεσμένους τους (Marauder, Sunburst). Διατηρούσα τις επιφυλάξεις μου αλλά ευτυχώς διαψεύστηκα. Όχι, βέβαια, πανηγυρικά, αλλά τηρουμένων των αναλογιών η προσέλευση του κόσμου ήταν αρκετά ικανοποιητική.

Λίγο μετά την προκαθορισμένη ώρα, οι Λαρισαίοι Sunburst ανέβηκαν στην σκηνή του Piraeus Academy και στα 45 λεπτά που διήρκησε η εμφάνισή τους παίξανε τραγούδια από το φετινό τους δισκογραφικό ντεμπούτο "Fragments Of Creation". Ο ήχος τους ήταν αρκετά καλός και σίγουρα πρωταγωνίστησαν τα περίτεχνα solo και τα βαριά Nevermore-ικά riff του Gus Drax, αλλά και η καταπληκτική φωνή του Βασίλη Γεωργίου. Εμφανίστηκαν αρκετά δεμένοι, απέδωσαν σωστά το υλικό τους και κέρδισαν δίκαια το χειροκρότημα του κόσμου που είχε μαζευτεί από νωρίς για να τους παρακολουθήσει.

Sunburst

Το δεύτερο ορεκτικό της βραδιάς θα αποτελούσαν οι Αθηναίοι Marauder. Με το ολοκαίνουριο "Bullethead" στις αποσκευές τους, για μια ώρα προσπάθησαν να κάνουν μια αναδρομή της 25ετούς καριέρας τους και κατάφεραν να ανάψουν αρκετά τα αίματα. Απέδωσαν με το γνωστό πάθος τους (και τα μικρολαθάκια) τραγούδια όπως τα "The Greek Revolution Begins", "The Return Of The Warrior" και "Metal Warriors". Ο νέος τους τραγουδιστής, Τάσος Κροκόδειλος (Spitfire), απέδωσε πολύ καλά το υλικό και οι κιθαρίστες Τσαούσης/Σωφρονάς ήταν μονίμως στο επίκεντρο με τα solo και τις δισολίες να δίνουν και να παίρνουν. Περάσαμε πολύ καλά αν και δεν ακούσαμε τραγουδάρες όπως τα "Born Again", "Firebrands" και "For Us Metal Is Enough".

Marauder

Η ώρα για τους οικοδεσπότες έφτασε λίγο μετά τις 21:30, όταν και η εξάδα των μουσικών ανέβηκε πάνω στη σκηνή, παρουσιάζοντάς μας για το επόμενο δίωρο ένα φανταστικό show. Ο ήχος ήταν καταπληκτικός, η απόδοση των μελών φοβερή και έχω την εντύπωση πως ήταν μια εμφάνιση που αποδεικνύει περίτρανα πως οι Innerwish σχεδόν είκοσι χρόνια μετά τη δημιουργία τους βρίσκονται στην καλύτερη φάση της καριέρας τους.

Innerwish

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε δεόντως σε τραγούδια από το παρελθόν όπως το "Carry Your Cross", "If I Could Turn Back Time", "Silent Faces" και "Kingdome Of Our Prime", αλλά επιτρέψτε μου να πω πως το περισσότερο χειροκρότημα και τη μεγαλύτερη συμμετοχή την κέρδισαν τα κομμάτια που επέλεξαν να μας παρουσιάσουν από το φετινό ομώνυμο και καλύτερο -κατά τη γνώμη μου- άλμπουμ τους. Ήταν ξεκάθαρο, λοιπόν, από το "Machines Of Fear", με το οποίο άνοιξαν, πως ο νέος δίσκος έχει αγαπηθεί από τους Έλληνες οπαδούς και απλά στη συνέχεια οι εκτελέσεις των "Broken", "Modern Babylon" και φυσικά το "Needles In My Mind" επιβεβαίωσαν αυτήν την εντύπωση. Ίσως το απόλυτο highlight της βραδιάς να αποτέλεσε, όμως, το "Rain Of A Thousand Years" όπου στα δεξιά της σκηνής εμφανίστηκε το γυναικείο μέρος του μουσικού συνόλου Voice Box και απλά απογείωσαν το αποτέλεσμα, με τη χορωδία να εμφανίζεται εκ νέου λίγο αργότερα στις εκτελέσεις των "Sirens" και "Tame The Seven Seas".

Innerwish

Κάπως έτσι, λοιπόν, το διωράκι πέρασε νερό και με το "Ready For Attack" από το ντεμπούτο τους "Waiting For The Dawn", χωρίς ανούσια encore και μαλακίες, η μεγάλη βραδιά των Innerwish έφτασε στο τέλος της και οι επευφημίες μαζί με το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου αποτέλεσε απόδειξη πως ήταν μια βραδιά που άξιζε κάποιος να βρίσκεται στο Piraeus 117 Academy. Η φωνή του Εικοσιπεντάκη είχε μέταλλο, το κιθαριστικό δίδυμο των Κρίκου και Τσίγκου προσέφεραν μεγάλες στιγμές, οι Μαζαράκης/ Σαμοΐλης αποτέλεσαν ρυθμικό μπετό, αλλά και ο μαέστρος Γιώργος Γεωργίου είχε καίριο ρόλο στη σωστή απόδοση του υλικού. Με λίγα λόγια... και οι έξι ήταν υπέροχοι! Πάντα τέτοια μάγκες!

SETLIST


Machines Of Fear
Eye Of The Storm
Chosen One
Dancer Of The Storm
Modern Babylon
Travellers In Time
Carry Your Cross
Sirens
Rain Of A thousand Years
Broken
Feel The Magic
Midnight Call
Burning Desires
If I Could Turn Back Time
Silent Faces
Needles In My Mind
Never Let You Down
Kingdom Of The Price
Tame The Seven Seas
Waiting For The Dawn
Inner Strength
Ready For Attack

  • SHARE
  • TWEET