Heroes: David Bowie Tribute Band @ Gagarin 205, 09/10/17

Καθιστά αλλά ορθά!

Από την Κατερίνα Μυτιληναίου, 11/10/2017 @ 13:51

Το ανανεωμένο Gimme Shelter Film Festival έκανε πρεμιέρα αυτήν τη Δευτέρα στο σπίτι του, το Gagarin 205, δεκαπέντε χρόνια μετά την γέννησή του, με πολλές νότες και πλάνα, ως όφειλε στον οραματιστή του, Νίκο Τριανταφυλλίδη.

Το πρόγραμμα της πρώτης Δευτέρας μας είχε υποσχεθεί Έλληνες καλλιτέχνες που ως οι Heroes, tribute μπάντα, θα μας ξεναγούσαν σε αγαπημένα τραγούδια του τιμώμενου της βραδιάς, David Bowie. Έπειτα θα ακολουθούσε η προβολή του πολύ ενδιαφέροντος ντοκιμαντέρ "David Bowie Is", που περιστρέφεται γύρω από μια - τελικά περιοδική- έκθεση με στόχο την αποκάλυψη των τρόπων με τους οποίους καλλιεργούσε την έμπνευσή του ο χαμαιλέοντας της ροκ και τις μεθόδους που ακολουθούσε όταν - συχνά - αποφάσιζε να επανεφεύρει τον εαυτό του. Την εμφάνισή τους στην οθόνη κάνουν πολλά προσωπικά αντικείμενα του Βowie, από παλιές φωτογραφίες του Little Richard μέχρι σκίτσα με κουστούμια δικής του έμπνευσης και χειρόγραφα, αλλά και συνεργάτες και φίλοι του μεγάλου καλλιτέχνη που με τις μαρτυρίες τους ρίχνουν φως σε πάμπολλες πλευρές του. Αλλά εμείς θα μείνουμε στα της μουσικής...

Heroes

Όλα έγιναν, λοιπόν, όπως μας το υποσχέθηκαν! Λίγο μετά τις 21:00, συνοδεία εξαιρετικού πιάνου από τον Αλέξανδρο Λιβιτσάνο, στην σκηνή ανέβηκαν οι μουσικοί να πλαισιώσουν την ερμηνεία του Theodore στα πολύ απαιτητικά "Lady Grinning Soul" και "Wild Is The Wind" όπου και τα πήγε περίφημα! Η συνέχεια έγινε με πληθώρα καλών ερμηνειών από τους George Gaudi, Lou is, Νεκτάριο Γεωργιάδη και B-Sun [Γιώργος Μπίλιος] στα «σωστά» τραγούδια, αυτά δηλαδή που όλοι περιμέναμε να ακούσουμε σε ένα μονόωρο, στριμωγμένο σετ.

Heroes

Η αλήθεια είναι ότι πιθανώς και το κοινό να αισθάνθηκε κάπως «στριμωγμένο» από τις καρέκλες, που αν και άνετα τοποθετημένες, έμοιαζαν εξ αρχής αφύσικες για μας τους μόνιμους συναυλιακούς θαμώνες του χώρου που γουστάρουμε και το χτύπημά μας. Αυτό μεταξύ σοβαρού και αστείου, αφού ευτυχώς το «καρεκλάτο» Gagarin είχε γεμίσει μια χαρά για βράδυ καθημερινής.

Heroes

Με πολύ καθαρό ήχο σε κιθάρες και ντραμς, έξτρα πώρωση από σαξόφωνο, μπάσο και ακουστική κιθάρα, αλλά - οφείλω να το επαναλάβω- και τις καλές ερμηνείες που έπιαναν τον παλμό κάθε «εποχής» του Bowie, η ώρα κύλησε νεράκι. Αν πρέπει να διαλέξω, αγαπημένο σόλο αυτό του Γιώργου Βασιλάτου στο "China Girl" και αγαπημένη στιγμή, η στακάτη, σχεδόν τραυλίζουσα, ερμηνεία του Gaudy στο "Starman" που μας έστειλε απευθείας στο διάστημα. Ξαναλέω, όμως, ΑΝ πρέπει να διαλέξω...

Heroes

Όταν πέρασε δέκα, η μουσική παραχώρησε σεμνά και ήσυχα, χωρίς το encore που ζητούσε δικαιολογημένα ο κόσμος, την θέση της στην εικόνα και το Gagarin έγινε γι’ ακόμη μια φορά κινηματογράφος.

To be continued...

Heores

Στους Heroes συμμετέχουν οι:

Theodore, George Gaudy, Lou is, Νεκτάριος Nekk Γεωργιάδης, B-Sun (Γιώργος Μπίλιος) (φωνή)
Αλέξανδρος Λιβιτσάνος (πιάνο/πλήκτρα) 
Στέλιος Πασχάλης (τύμπανα)
Γιώργος Βασιλάτος & Mάριος-Λαζ Ιωαννίδης (κιθάρες) 
Θοδωρής Kαπετανάκος (μπάσο)
Sam Marlieri (σαξόφωνο)

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Μπίλιος

Φωτογραφίες: Παύλος Μαυρίδης / pavlosmavridis.com

SETLIST

Lady Grinning Soul - Theodore
Wild Is The Wind - Theodore
Ashes To Ashes - Lou Is & B-Sun
This Is No America - Nektarios Nekk Georgiadis
Absolute Beginners - Lou Is
Starman - George Gaudy
The Man Who Sold The World - Nektarios Nekk Georgiadis
Rock 'N' Roll Suicide - Lou Is
Ziggy Stardust - George Gaudy
Moonage Daydream - George Gaudy
China Girl - B-Sun
Under Pressure [Queen, David Bowie] - Nektarios Nekk Georgiadis & Lou Is
  • SHARE
  • TWEET