Fraternity Of Sound Festival - Club Night π26 (Bill Kouligas, JK Flesh) @ Temple, 27/10/17

Ένα πάρτυ με γνώμονα τη δυνατή ένταση και τη διάθεση για χορό

Από τον Θεοδόση Γενιτσαρίδη, 30/10/2017 @ 15:52

Ουσιαστικά μιλάμε για το το 26ο πάρτυ της Pi Electronics. Αν και καθυστέρησε λίγο να αρχίσει ο Zorz ξεκίνησε ένα προθερμαντικό set με ιδιαιτέρως καλές επιλογές κομματιών. Ανέβασε τον ρυθμό και την ένταση με το καλησπέρα και δημιούργησε αρκετά όμορφη ατμόσφαιρα στον χώρο που σιγά αλλά σταθερά ξεκίνησε να γεμίζει. Μπορεί η ώρα να ήταν περασμένες δύο και αρκετός κόσμος που πέρασε από το Temple, είχε παρευρεθεί και στην πρώτη μέρα του φεστιβάλ νωρίτερα στο Fuzz (Soft Moon, Circle, Nurse With Wound, κ.α.), όμως όλοι σιγά σιγά άρχισαν να κουνιούνται και τελικά να χορεύουν. 

O Bill Kouligas, χωρίς να αφήσει κενό πήρε την σκυτάλη και μέσα σε απόλυτο σκοτάδι άρχισε πίσω από το laptop που φώτιζε το πρόσωπό του να απλώνει στον χώρο ambient και ατμοσφαιρικούς ήχους με χαλαρές μελωδίες και υποψίες θορύβων και πειραματισμών. Έχοντας πολλά χρόνια να τον ακούσουμε ζωντανά δεν είχαμε υπόψη μας τον ήχο και τον ρυθμό που θα ακολουθήσει και η σκοτεινή αυτή ατμόσφαιρα που ξεκίνησε, με χαμηλή ένταση, άρχισε να παραξενεύει και να κεντρίζει το ενδιαφέρον αυξάνοντας την προσμονή για κάποιο ξέσπασμα. Όταν το ξέσπασμα ήρθε, όλα ήταν φανταστικά, για περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά ο Kouligas αύξησε την ένταση, δυνάμωσε τον ήχο, άρχισε να χώνει εξαιρετικούς θορύβους και βάρυνε τα beat. Μιλάμε για ένα πέρασμα που όμοιο του δεν έχουμε ξανακούσει από τον ίδιο και ένα εξαιρετικά θορυβώδες παραλήρημα που σου τίναζε τα μυαλά. Το μπάσο σου γαργάλαγε τα τύμπανα χωρίς να τα ενοχλεί και συνάμα σε χτύπαγε κάπου βαθιά δημιουργώντας μια αίσθηση ελεγχόμενου πόνου. Ηδονή στον πόνο του θορύβου και εξαιρετικά σκαμπανεβάσματα που σιγά σιγά κατέληξαν σε ατμόσφαιρες και περισσότερο σκοτεινά ηχοτοπία για να καταλήξει σε ένα κλείσιμο τραχύ.  

Ξανά στην σκηνή ο Zorz για να αφήσει χρόνο για τις ετοιμασίες και αυτή τη φορά ακόμα πιο δυνατός και έντονα χορευτικός. Ο κόσμος αρχικά το πήρε σαν διάλειμμα, αλλά στην πορεία άρχισε να λικνίζεται έντονα μέχρι που τελικά όλο το μαγαζί σειόταν στους ρυθμούς των μουσικών του επιλογών.

Ο Broadrick βγήκε τρεις με τέσσερις φορές να ετοιμάσει τα δικά του μηχανήματα και πηγαινοερχόταν μέχρι να αποφασίσει να αναλάβει. Με ένα νόημα και ένα βλέμμα, αποφάσισαν να κόψουν την ένταση και να πάρει τον ήχο στα χέρια του.

Broadrick

Ο JK Flesh χειροκρότησε (τους προηγούμενους), χειροκροτήθηκε από το κοινό και ξεκίνησε άμεσα με έντονο old school techno μιας εποχής που προδίδει την ηλικία του. Ο ρυθμός του και η ένταση κλιμακώθηκαν και προσπάθησε εν μέρει να χωρέσει αρκετό θόρυβο στο χορευτικό του κατά βάση set. Δεν ήταν άσχημος απλά οι νέες του ιδέες κάπου χάνουν σε μοντερνισμούς και έμπνευση. Θα μου πεις όταν αυτός τα έκανε πιτσιρικάς αυτά, όσοι ήμασταν εκεί μέσα τραγουδάγαμε παιδικά τραγουδάκια. Δεν μπορείς να κατακρίνεις έναν τόσο προοδευτικό μουσικό ούτε να εκφράσεις οποιαδήποτε ένσταση στις επιλογές του. Ο χώρος γέμισε με τους ήχους του, ο κόσμος συνέχισε να κουνιέται και να συντονίζεται στα beat του και η βραδιά προχώρησε όπως έπρεπε. Είμαστε τυχεροί που τον είδαμε και με αυτή την πτυχή του και ανυπομονούμε να δούμε και τις υπόλοιπες. 

Η ώρα κόντευε πέντε το πρωί. Υπήρχε αρκετή κούραση αλλά καθόλου μειωμένη όρεξη. Δεν έφυγε πολύς κόσμος και οι Kondaktor & 3.14 συνέχισαν τα γνωστά και πάντα δυνατά τους πάρτυ μέχρι το πρωί.

  • SHARE
  • TWEET