Evile, Suicidal Angels, Chronosphere @ Κύτταρο Club, 19/10/13

Ικανοποιητικοί οι Evile στην πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας και στην τελευταία του Ol Drake με την μπάντα

Από τον Βαγγέλη Ευαγγελάτο, 21/10/2013 @ 14:49
Σε μία φτωχή χρονιά για το thrash σε επίπεδο συναυλιών, η παρθενική εμφάνιση των Evile στη χώρα μας ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ξεμουδιάσουν μερικοί αυχένες. Το πακέτο με Suicidal Angels και Chronosphere ξεκίνησε ως υποσχόμενο και αποδείχθηκε εξαιρετικό, παρ' όλα αυτά όμως η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν ανάλογη, αφού δεν ξεπέρασε τα 150 άτομα.

Στις 19:30 οι πιτσιρικάδες Chronosphere έκαναν σεφτέ στο pit με το εκρηκτικό thrash τους, φανερώνοντας κλασικές επιρροές με μοντέρνα υφή και δείγματα χαρακτήρα δυσανάλογα της μικρής εμπειρίας τους. Η ανερχόμενοι αθηναϊκή μπάντα παρουσίασε σχεδόν ολόκληρο το περσινό ντεμπούτο της, "Envirusment", εμπλουτίζοντας το set της με τρία κομμάτια από τον επερχόμενο δεύτερο δίσκο της, τον οποίο και ηχογραφεί αυτόν τον καιρό. Η κινητικότητά τους στη σκηνή ήταν έντονη, όπως και οι εντυπώσεις που δημιούργησε η μουσική και η γενική τους παρουσία, αποδεικνύοντας ότι το buzz που έχουν ήδη προκαλέσει στους underground thrash κύκλους εντός και εκτός συνόρων μόνο τυχαίο δεν είναι.
Setlist: Light Leading Maze / Never Better / One Hundred Percent (νέο κομμάτι) / Hypnosis / Brutal Decay (νέο κομμάτι) / Genetically Determined / Envirusment / The Redemption (νέο κομμάτι) / War Infection

Ως co-headliners οι Suicidal Angels δεν είχαν κανένα πρόβλημα να βάλουν φωτιά στο Κύτταρο, παρασύροντας τους πάντες στους καταιγιστικούς ρυθμούς τους. Πολύπειροι πλέον, άψογα δεμένοι, έχοντας πολύ καλό ήχο και ένα ολόσωστο setlist που έγειρε προς τις δύο τελευταίες κυκλοφορίες τους, οι Έλληνες thrashers απαρίθμησαν έναν-έναν τους λόγους για τους οποίους αποτελούν τη σημαντικότερη ελληνική thrash μπάντα των καιρών μας.

Η σταθερή διαχυτικότητα στο πάρε-δώσε τους με τον κόσμο είναι κάτι που χαίρεσαι να παρακολουθείς, με την κορύφωση να έρχεται τόσο στο "The Pestilence Of Saints", όπου ο Νίκος Μελισσουργός έγινε ένα με τους οπαδούς στο pit, όσο και στο "Moshing Crew", με την παράδοση να τηρείται και την σκηνή του club να γεμίζει ασφυκτικά με κόσμο. 70 λεπτά αργότερα, το καθιερωμένο κλείσιμο με το "Apocathilosis" προσέθεσε μία ακόμη ισοπεδωτική εμφάνιση στο βιογραφικό των Suicidal, με την μπάντα να ανανεώνει το ραντεβού για τις αρχές της επόμενης χρονιάς, όταν θα κυκλοφορήσει το πέμπτο της άλμπουμ, "Divide And Conquer".

Setlist: Bloodbath / Bleeding Holocaust / Reborn In Violence / Morbid Intention To Kill / Bleeding Cries / The Pestilence Of Saints / Torment Payback / Final Dawn / Chaos (The Curse Is Burning Inside) / Moshing Crew / Beggar Of Scorn / Apocathilosis

Ακριβώς στις 22:30 -Εγγλέζοι γαρ- οι Evile έκαναν την είσοδό τους στη σκηνή, με τις πρώτες ενδείξεις να φανερώνουν το στιβαρό τους δέσιμο αλλά και την αδιανόητη ηχάρα που έβγαλαν ήδη από τις πρώτες νότες του "We Who Are About To Die". Εμφανώς καλοδιάθετοι και εντυπωσιασμένοι από τις αντιδράσεις του κοινού, οι τέσσερις Βρετανοί απέδωσαν υποδειγματικά το τίγκα ρυθμικό αμερικανογενές thrash τους, με την πληθωρική παρουσία του κιθαρίστα Ol Drake -που υποτίθεται ότι έχει αποχωρήσει από την μπάντα τον περασμένο Αύγουστο- να κλέβει άνετα την παράσταση. Σε κάποια φάση μάλιστα πέταξε και κάτι ψαγμένα ελληνικά (κάτι για μία «πατσουρόγρια» κατάφερα να πιάσω), επιδεικνύοντας το μέγεθος της παλικαροσύνης του.

Evile

Το σχεδόν 80-λεπτο set τους μοιράστηκε σχεδόν εξ' ολοκλήρου στο ντεμπούτο τους, "Enter The Grave", και στο επιτυχημένο "Five Serpent's Teeth", από τα οποία άντλησαν αθροιστικά δώδεκα επιλογές, με το φετινό "Skull" να εκπροσωπείται από δύο μόλις κομμάτια.

Evile

Τα "Cult", "Underworld", "Eternal Empire" και "Infected Nation" έτυχαν της πιο ένθερμης αποδοχής, ενώ στα παλιότερα έπεσε η προβλεπόμενη κλωτσοπατινάδα, με το "Thrasher" να προκαλεί τον μέγιστο χαμό. Λίγο πριν το τέλος, το περιπαικτικό medley από εισαγωγές γνωστών κομματιών των Sabbath, Pantera και άλλων δεν κατέληξε σε κάποια διασκευή, όπως συνηθίζουν, που θα ήταν σίγουρα καλοδεχούμενη.

Evile

Στην τελική, οι Evile μπορεί να μην είναι η καλύτερη ή η πιο πρωτότυπη μπάντα στον κόσμο, ωστόσο η πρώτη τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους ήταν αρκούντως πωρωτική -ακριβώς όπως έπρεπε να είναι- και κύλησε πολύ ευχάριστα, με τους Βρετανούς να δείχνουν να απολαμβάνουν κάθε λεπτό της. Επιπλέον, οι φίλοι των Evile είχαν την ευκαιρία να αποχαιρετίσουν τον Ol Drake, αφού -όπως ανακοινώθηκε- η συναυλία της Αθήνας αποτέλεσε την τελευταία του κοινή εμφάνιση με την μπάντα, προσδίδοντας μία ιδιαιτερότητα ιστορικής σημασίας σε μία ικανοποιητική απ' όλες τις απόψεις βραδιά.
SETLIST

We Who Are About To Die
Underworld
In Dreams Of Terror
Xaraya
Descent Into Madness
Killer From The Deep
Cult
Thrasher
Five Serpent’s Teeth
Head Of The Demon
Eternal Empire
First Blood
Enter The Grave
Infected Nation

Encore:
Schizophrenia

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν / www.livephotographs.com
  • SHARE
  • TWEET