Dub Fx @ Principal Club Theater, 11/06/15

Όταν το ταλέντο ενός ανθρώπου υποσκελίζει ακόμα και πολυμελή συγκροτήματα

Από τον Γιάννη Βόλκα, 12/06/2015 @ 14:59
Aπό τις πλατείες και τους δρόμους στα μεγαλύτερα φεστιβάλ και venues του πλανήτη, ο Benjamin Stanford ζει εδώ και χρόνια το rock 'n' roll όνειρο. Μπορεί να πέρασαν ορισμένα χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του Dub FX, στο «παλίο» Principal αλλά η καταπληκτική τότε εμφάνιση του Αυστραλού έχει μείνει χαραγμένη στην μνήμη μας. Μεσολάβησε η εμφάνιση στο στρατόπεδο Κόδρα το 2013, «συναυλιακός χώρος» ο οποίος για έναν κάτοικο των δυτικών συνοικιών φαντάζει πιο απρόσιτο από μια γειτονική πόλη. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ξεχάσαμε ή ξεπεράσαμε τον Dub Fx και έτσι μεταφερθήκαμε από νωρίς στο «δυτικό» Principal.

Λιγοστός κόσμος σκέφτηκε με τον αντίστοιχο τρόπο όμως και έτσι οι αντιπρόσωποι της dub σκηνής της πόλης εμφανίστηκαν στην σκηνή μπροστά σε ελάχιστα άτομα. Μέλη από Moriginal Beats, En Route Project και Kako Synapantima ανέβαζαν τα bpm και καθώς η προσέλευση του κόσμου αυξανόταν ταυτόχρονα «ζεσταινόταν» και η ατμόσφαιρα. Δυναμικά φωνητικά, μπόλικο κέφι και αρκετές αναφορές στον Dub FX που θα ακολουθούσε δέχτηκαν θερμή ανταπόκριση από το κοινό το οποίο έδειχνε την ξεκάθαρη πρόθεσή του να διασκεδάσει.

Dub FX

Ψυχή του party ο εορταζόμενος Benjamin Stanford o οποίος ανέβηκε στην σκηνή με το γνωστό cool και ταπεινό στυλ του. Τα πρώτα τραγουδιστά «happy birthday» από τους πιο ενημερωμένους οπαδούς έγιναν αποδεκτά με μια ευχάριστη σεμνότητα λίγο πριν ο Dub FX αφήσει την μοναξιά της σκηνής για να μας παρουσιάσει την πρώτη έκπληξη της βραδιάς. Στην σκηνή εμφανίζονται ένας μπασίστας και ένας σαξοφωνίστας οι οποίοι προλογίστηκαν ώς «Η μπάντα του Dub FX». Ενδιαφέρον εγχείρημα μεν, διαφορετικό συγκριτικά με ό,τι έχουμε συνηθίσει δε. Το σαξόφωνο το οποίο υπάρχει ούτως ή αλλως στα κομμάτια του Αυστραλού ταίριαξε απόλυτα αλλά το μπάσο θάφτηκε κάτω από τον ήδη ογκώδη ήχο και θεωρήθηκε μάλλον περιττό. Αν και παρακολουθήασμε με περιέργεια πώς θα ανταποκρινόταν η μουσική του Dub Fx στην συνοδεία των οργανοπαιχτών, τελικά προτιμούμε τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη μόνο του όπως είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Ίσως να είχαμε διαφορετική άποψη αν το "Sooth Your Pain" δεν παρουσιαζόταν τόσο διαφορετικό από την αυθεντική του έκδοση.

Dub FX

Στην συνέχεια της βραδιάς ο Dub Fx επανέφερε το σόου στην κανονική του μορφή, παρέμεινε μόνος του επί σκηνής και μας παρουσίασε συνθέσεις κυρίως από τους δύο ολοκληρωμένους δίσκους του. Για άλλη μια φορά έγινε φανερή η ανωτερότητα του "Everythinks A Ripple", δίσκος με τον οποίο έγινε γνωστός ο Stanford. To "Flow", το "Step On My Trip" και φυσικά το πασίγνωστο πλέον "Love Someone" αποτέλεσαν τα highlight της βραδιάς, ενώ το τελευτάιο θα αποτελούσε ιδανικό κλείσιμο της εκάστοτε βραδιάς.

Dub FX

Εδώ ήρθε όμως η επόμενη έκπληξη, με τον Dub FX να μας παρουσιάζει για κλείσιμο μια νέα σύνθεση, αρκετά διαφορετική από ό,τι μας έχει συνηθίσει αλλά κρατώντας τον χορευτικό ρυθμό που ποτέ δεν ξεχνά ανεξάρτητα από την μορφή που αποφασίζει να του δώσει. Αν και το Principal ήταν γεμάτο μόνο κατά το ήμισυ, οι παρευρισκόμενοι κατάφεραν με την θερμή ανταπόκριση τους να συγκριθούν με οποιοδήποτε κατάμεστο venue.

Dub FX

Συμπερασματικά ο Dub FX, χωρίς ιδιαίτερο κόπο κατάφερε για άλλη μια φορά να κερδίσει το ελληνικό κοινό συντηρώντας την σχέση λατρείας που έχει απκτήσει εδώ και χρόνια. Ταυτόχρονα κατέφερε να αποδείξει ότι ορισμένες φορές το ταλέντο ενός και μόνο ανθρώπου, έστω και με την βοήθεια της τεχνολογίας, υποσκελίζει ακόμα και πολυμελή και ολοκληρωμένα συγκροτήματα.

Κείμενο / φωτογραφίες: Γιάννης Βόλκας
  • SHARE
  • TWEET