Diviner, Sorrowful Angels, Erase @ Κύτταρο, 21/02/16

Απόλυτα επιτυχημένο release party μιας ήδη πολυσυζητημένης και επιτυχημένης κυκλοφορίας

Από τον Βασίλη Σκιαδά, 23/02/2016 @ 09:21

Οι Diviner είναι το καινούριο heavy / power metal συγκρότημα των Γιάννη Παπανικολάου (φωνητικά, ex-InnerWish, Rock 'N' Roll Children) και Θύμιου Κρίκου (κιθάρα, InnerWish), τους οποίους πλαισιώνουν οι Φραγκίσκος Σαμοΐλης (τύμπανα, InnerWish), ο Ηρακλής Μπουζιώτης (μπάσο, SiXforNinE) και ο Γιώργος Μαρούλης (κιθάρα, 4bitten, Saints 'N' Sinners). Το ντεμπούτο άλμπουμ τους ("Fallen Empires") κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό, αποκομίζοντας θετικότατες εντυπώσεις από το κοινό και τον μουσικό Τύπο και στις 21/02/16, ήρθε και η ώρα να παρουσιαστεί ζωντανά (και να δοκιμαστεί) ενώπιον του αθηναϊκού κοινού. Μαζί με τους Diviner, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε άλλες δύο ντόπιες μπάντες, τους classic metallers Erase και τους ατμοσφαιρικούς metallers Sorrowful Angels.

Ο κόσμος ήταν αρκετός στο Κύτταρο, ήδη από νωρίς, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των Diviner και των φίλων τους κι έτσι, περίπου μισή ώρα μετά την προγραμματισμένη εκκίνηση του event, οι Erase όρμησαν στη σκηνή και έπαιξαν φουριόζοι για περισσότερο από 40 λεπτά, σχεδόν όλο το υπάρχον υλικό τους ("We Are The Winners", "Beautiful Streets", "Television Nation") και ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι ("Easy Riders"), στο γνωστό κλασικομεταλλικό, τίγκα στα σόλο και τις maiden-ικές δισολίες, ύφος τους.

Erase

Η φιγούρα του Γιώργου Σταυρόπουλου στα φωνητικά θυμίζει αρκετά τον Bobby Liebling των Pentagram (χωρίς την παράνοια), οι κιθαρίστες τους δίνουν πόνο με τα σολίδια τους και το rhythm section των Ζούβελου / Χριστοδούλου είναι αυτό που πρέπει. Αν γουστάρετε το NWOBHM και το παλιό αμερικάνικο heavy (Armored Saint, Riot, κλπ), τσεκάρετέ τους και θα γουστάρετε, όπως γούσταρε και το κοινό στο Κύτταρο προχτές.

Περίπου στις 21:40 τους Erase ακολούθησε στη σκηνή το κουαρτέτο των Sorrowful Angels, τους οποίους είχα αρκετό καιρό να δω ζωντανά. Έχοντας και εκείνοι κυκλοφορήσει πρόσφατα φρέσκο δίσκο ("Remedie"), ήταν ορεξάτοι και έπαιξαν πολύ δεμένα και με πολλή ενέργεια τραγούδια από όλες τους τις δουλειές ("Suicidal Manners", "Right Of Way", "Shatterbox", "Immaculate Disguise", "Dream In Black" κλπ ).

Sorrowful Angels

Ήταν άψογοι παιχτικά, ειδικά στα lead κιθαριστικά μέρη και στα φωνητικά τους, με έντονες επιρροές από Paradise Lost και (σύγχρονους) Moonspell μουσικά, στο στήσιμο όμως και στη σκηνική παρουσία πιο «παραδοσιακοί» και ταιριαστοί, τελικά, με τις άλλες δύο μπάντες της βραδιάς. Πραγματικά δεν καταλάβαμε για πότε πέρασε η ώρα και ολοκληρώθηκε το, επίσης 40λεπτο, set τους. Άξιοι!

Η ώρα των Diviner έφτασε στις 22:52, οπότε τα πέντε μέλη της μπάντας, με πολύ αέρα, ανέβηκαν στο σανίδι και απέδειξαν από την αρχή, ότι τα κομμάτια του "Fallen Empires", ακούγονται ακόμα καλύτερα ζωντανά. Και ναι μεν το συγκρότημα είναι καινούργιο, οι μουσικοί όμως είναι παλιοί και έμπειροι και αυτό οδήγησε σε ένα πραγματικά καταιγιστικό live.

Diviner

Ο αγαπημένος «παπαροκάς» δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για τον δίσκο και την ευγνωμοσύνη του για το κοινό που παρευρέθηκε και στήριξε και στηρίζει το συγκρότημα, αλλά και για τις άλλες δύο μπάντες που συμμετείχαν σε αυτό το release party. H σκηνική παρουσία της μπάντας ήταν άψογη, ο ήχος εξαιρετικός και ογκώδης και το ένα κομμάτι διαδεχόταν το άλλο, με μικρές διακοπές μεταξύ τους.

Diviner

Ο κόσμος υποδέχτηκε όλα τα κομμάτια πολύ θετικά, σαφώς όμως ξεχώρισαν, πέραν του εναρκτήριου "Fallen Empires", τα "Evilizer", "Riders From The East" και "Seven Gates", ενώ οι Diviner, σαν κερασάκι στην τούρτα, μας πρόσφεραν και μία εκρηκτική διασκευή στο "The One You Love To Hate", του ιστορικού ντουέτου μεταξύ B. Dickinson και Rob Halford, από το άλμπουμ "Resurrection" του δεύτερου.

Diviner

Σαν κίνηση λοιπόν, το ζωντανό release party κρίνεται απολύτως επιτυχημένο, καθώς η μπάντα επιβεβαίωσε τη δυναμική της, ο κόσμος απέδειξε με την προσέλευσή του (αν και Κυριακή, το Κύτταρο είχε περίπου 300 άτομα) ότι πράγματι αγκάλιασε την κυκλοφορία. Όλα καλά λοιπόν!

SETLIST

Fallen Empires
Kingdom Come
Evilizer
Riders From The East
The Legend Goes On
The One You Love To Hate (διασκευή Halford)
Come Into My Glory
Seven Gates
The Shadow And The Dark
Sacred War
Out In The Abyss

Φωτογραφίες: Chris Lemonis

  • SHARE
  • TWEET