Deez Nuts, EndCycle, Cartilage @ An Club, 14/07/15

Τι και αν ήμασταν λίγοι; Πανικός. Punk φάση και αλητεία. Stage diving, moshing, ουρλιαχτά, απ' όλα είχαμε

Από τον Δημοσθένη Ιωάννου, 15/07/2015 @ 14:39
Διανύουμε μία καυτή περίοδο, τόσο από μετεωρολογικής πλευράς όσο και από πολιτικής. Είναι απολύτως λογικό, λοιπόν, οι συναυλίες να μην είναι προτεραιότητα για πολλούς ανθρώπους και οι ζωντανές εμφανίσεις να ακυρώνονται η μία μετά την άλλη. Όλα αυτά, όμως, και ευτυχώς, δεν έδειξαν να αποτελούν εμπόδιο για καμιά εκατοστή άτομα, ίσως 150, που έδωσαν το παρόν στο An Club μετατρέποντας τη βραδιά σε μία από τις πιο καυτές του φετινού καλοκαιριού.

Αρχικά, όμως, και δεδομένων των συνθηκών, οφείλω να ομολογήσω πως, ενώ η τιμή του εισιτηρίου ήταν λογική, η διάρκεια του event ήταν σχετικά μικρή. Τρεις μπάντες εμφανίστηκαν και η συνολική διάρκεια μόλις ξεπέρασε τις δύο ώρες. Επίσης ο ήχος δεν μας άφησε πλήρως ικανοποιημένους. Αρκετά μπουκωμένες οι κιθάρες και χαμηλά πιατίνια. Οι φωνές χάνονταν συχνά πυκνά, ιδιαίτερα στις πρώτες δύο μπάντες, και μόνο στους πρωταγωνιστές της βραδιάς ο ήχος βελτιώθηκε αισθητά.

Ώρα 22:06 και οι Cartilage ανέβηκαν στη σκηνή ξεκινώντας το σόου με απίστευτη ενέργεια. Η μουσική τους μου θύμισε σε κάποιο βαθμό τους Slipknot, όμως σε γενικές γραμμές μιλάμε για ένα σχήμα nu / groove metal.

Cartilage

Δύναμη και ένταση λοιπόν. Ένας μουρλός και αυθόρμητος front-man που το ζούσε στο έπακρο, δεμένοι μουσικοί να τον πλαισιώνουν, έντονη σκηνική παρουσία και μία ταπεινή στάση απέναντι στο κοινό χωρίς γραφικότητες και καραγκιοζιλίκια. Πόσες φορές μπορείς να το πεις αυτό όταν ο ένας κιθαρίστας φοράει μάσκα και μάλιστα στα κυνικά Εξάρχεια; Μια χαρά.

Cartilage

Ειδικά ο front-man και διπλάσια να ήταν η σκηνή δεν θα του έφτανε. Μακάρι να μπορούσαμε να ακούσουμε τις κιθάρες πιο καθαρά.

Στις 22:39 τη σκηνή κατέλαβαν οι Θεσσαλονικείς EndCycle. Ψάχνουμε τον τραγουδιστή, μιας και κανένας τους δεν τέσταρε το μικρόφωνο. Κανένας δεν βρισκόταν στο κέντρο της σκηνής.

Endcycle

Η μπάντα ξεκινάει να τα δίνει, η ένταση δυναμώνει και με ένα σάλτο σκάει μύτη και ο front man, μέσα από το κοινό, και ανεβαίνει στη σκηνή. Δεν ξέρω, τα γουστάρω αυτά, metal ακούμε γαμώ... Anyway, για ένα μισάωρο η metalcore / modern metal μουσική τους ήταν αρκετή για έναν δεύτερο γύρο head banging και γενικότερου χτυπήματος.

Endcycle

Όπου τα τραγούδια τους, όμως, είχαν πιο μελωδικές γραμμές, έκλεβαν την παράσταση και έσπαγαν τη μονοτονία. Πολύ καλά δουλεμένες κιθάρες και ειδικά το ακυκλοφόρητο τραγούδι που μας παρουσίασαν ακούστηκε ώριμο και ψαρωτικό. Όμορφα και τα λίγα ατμοσφαιρικά σημεία τους. Ξανά, μακάρι να μπορούσαμε να ακούσουμε τις κιθάρες πιο καθαρά.

Έχοντας, αισίως, φτάσει στις 23:25 ανέβηκαν στη σκηνή του Αn, για δεύτερη φορά στην καριέρα τους, οι Αυστραλοί Deez Nuts, headliners της βραδιάς, που μας πέτυχαν στην περιοδεία του καινούργιου τους δίσκου, "Word Is Bond".

Deez Nuts

Μπορεί να δηλώνουν hardcore / punk, πράγμα που ισχύει, όμως αυτός ο JJ Peters έχει το κλασικό στυλ του rapper / nu metaller front-man και με αντίστοιχο αέρα και αυτοπεποίθηση έδειξε σε όλους την αξία της μπάντας που δημιούργησε το 2007. Άνετος, χαμογελαστός σαν Καλιφορνέζος, άριστος στην επικοινωνία με το κοινό και σκηνική παρουσία επαγγελματική. Απ’ όλους τους.

Deez Nuts

Επίσης πολύ καλός και ο drummer που στιγμή δεν σταμάτησε να βασανίζει τα τύμπανα. Σε καμία άλλη μπάντα η φωνή δεν ακουγόταν τόσο καθαρά (τυχαίο;), πράγμα που δεν ευχαριστήθηκε μονάχα ο τραγουδιστής, αλλά και όλοι οι τρελαμένοι που βρίσκονταν κάγκελο και γνώριζαν τους στίχους. Ειδικά στο "Shot After Shot" ο χώρος πήρε φωτιά.

Deez Nuts

Τι και αν ήμασταν λίγοι; Πανικός. Punk φάση και αλητεία. Stage diving, moshing, ουρλιαχτά, απ’ όλα είχαμε. Ειδικά σε ορισμένα σημεία, ο χώρος μπροστά απ’ τη σκηνή γινόταν πεδίο μάχης, όμως στο τελευταίο κομμάτι ζήσαμε στιγμές που θα μπορούσαν άνετα να μπουν σε βίντεο-κλιπ. "Band Of Brothers" και κοινό-μπάντα έγιναν ένα. Όλοι μαζεμένοι μπροστά, με φωνές που κάλυπταν ακόμα και τον JJ. Δεν είχαμε encore. Έτσι έπεσε η αυλαία.

Deez Nuts

Θα θέλαμε λίγο παραπάνω μουσική (όταν λέω λίγο εννοώ καμιά ώρα). Θα θέλαμε και λίγους παραπάνω στο κοινό (τους διπλάσιους). Ακόμα και έτσι, όμως, η βραδιά ήταν άκρως διασκεδαστική με μουσική που είναι φτιαγμένη για να παίζεται ζωντανά. Μακάρι οι καρντάσηδες που θα τους δούνε στη Θεσσαλονίκη να είναι περισσότεροι. Ένα είναι, πάντως, σίγουρο. Αν οι Deez Nuts δεν το σκεφτούν μόνο κερδοσκοπικά, δείξουν και λίγη κατανόηση στην οικονομική κατάσταση της χώρας, με τέτοιο χαμό που κάναμε για πάρτη τους οφείλουν να μας ξαναεπισκεφθούν. «This is the time of our life and we'll live it up. This is the time of our life and we don't give a fuck.»
SETLIST

(με επιφυλάξεις)

What's Good
Stay True
DTD
Shot After Shot
The Message
Your Mother Should Have Swallowed You
Don't Wanna Talk About It
Face This On My Own
Tonight We're Gonna Party
What I Gotta Do
Popular Demand
Wrong Things Right
Band Of Brothers

Φωτογραφίες: Dimitris Fatisis
  • SHARE
  • TWEET