Corrosion Of Conformity, Potergeist, Full House Brew Crew @ Fuzz Club, 27/06/15

Οι «καλοί» Corrosion Of Conformity ήρθαν στη χειρότερη χρονική συγκυρία...

Από τον Βασίλη Σκιαδά, 29/06/2015 @ 21:19
Το γεγονός ότι τα ξημερώματα της 27/06/15 ανακοινώθηκε η διενέργεια του δημοψηφίσματος της 05/07/15,  με τη γενικότερη αναταραχή και τον πανικό που επικράτησε (επικρατεί) στην Ελλάδα, δεν ήταν δυνατό να μην επηρεάσει το κέφι του κόσμου, που πήγε στο Fuzz για να απολαύσει τους μεγάλους Corrosion Of Conformity με την κλασική τους σύνθεση (Keenan, Weatherman, Dean, Mullin). Παρ' όλα αυτά, τόσο οι Corrosion Of Conformity όσο και οι ελληνικές support μπάντες, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μας ξεμουδιάσουν και να μας κάνουν να περάσουμε καλά.

Γύρω στις 20:20 το κουαρτέτο των Full House Brew Crew, ανέλαβε να βγάλει το φίδι από την τρύπα, παίζοντας σε ένα μισοάδειο Fuzz ακόμα, αλλά δεν είδα να ιδρώνει και πολύ το αυτί τους. Έπαιξαν το βρώμικο southern heavy rock τους, με αναφορές (εκτός από τους Corrosion Of Conformity) στους Black Label Society, τους Pantera, τους Down κλπ., με παλικαρίσιο τρόπο, χαλαρή σκηνική παρουσία και αρκετά καλό ήχο.

Το δικό τους υλικό groovάρει υπέροχα (βλ. "Black Empty Box" - κομματάρα), ενώ έπαιξαν και μια διασκευή σε Godsmack ("Awake") έτσι για την καβλάντα και παρέδωσαν τη σκηνή στους επόμενους, με το κεφάλι ψηλά.

Οι Potergeist γύρω στις 21:10, μπροστά σε σαφώς περισσότερο κόσμο, ο οποίος σιγά-σιγά γέμιζε το χώρο κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους (όχι όμως και τον εξώστη, που παρέμεινε κλειστός και στους Corrosion Of Conformity), συνέχισαν με πολλά decibel και πολύ «αέρα».

Potergeist

Άνετοι και με αυτοπεποίθηση, με frontman (τον Alex S Wamp) της «παρανοϊκής» σχολής, ο οποίος όμως απέδωσε εξαιρετικά και από φωνητικής άποψης, έκαναν τα πρώτα κεφάλια να κουνιούνται ρυθμικά και συντονισμένα στο βαλτώδες southern metal τους.

Potergeist

Έκαναν την προθέρμανσή τους ενόψει Rockwave Festival (όπου θα παίξουν μαζί με μια μεγάλη επιρροή τους, τους Black Label Society), και νομίζω πως έμειναν ικανοποιημένοι (όπως και εμείς) από το feedback που έλαβαν αλλά και από την απόδοσή τους.

Η ώρα των Corrosion Of Conformity δεν άργησε πολύ. Λίγο μετά τις 22:00, και υπό τους ήχους των Thin Lizzy, οι τέσσερις μπουρτζόβλαχοι πάτησαν στη σκηνή του Fuzz, με το "These Shrouded Temples" και στα καπάκια συνέχισαν με "Broken Man", "King Of The Rotten" και "Heaven's Not Overflowing".

Corrosion Of Conformity

Ο ήχος είναι εκκωφαντικός, αλλά καθόλου καθαρός, περνούσε δηλ. αρκετός χρόνος μέχρι να καταλάβουμε ποιο κομμάτι έπαιζε η μπάντα, δεδομένου ότι και τα φωνητικά του Pepper Keenan δεν ακούγονταν σχεδόν καθόλου. Σταδιακά ο ήχος έφτιαξε αρκετά όμως, αλλά και οι Corrosion Of Conformity ανέβασαν στροφές. Κάπου εκεί ανάμεσα στο "Wiseblood", το "Seven Days" και το "Paranoid Opioid" η μπάντα έπιασε το level απόδοσης που περιμέναμε, γνωρίζοντας την εμπειρία και τις ικανότητές της, και το συνέχισε μέχρι τέλους.

Corrosion Of Conformity

Παρότι όμως ο Pepper μας δήλωσε ότι άσκησε «βέτο» προκειμένου να παίξει στην Αθήνα, θα έλεγα ότι δεν πρέπει να έμεινε και πολύ ικανοποιημένος από αυτό που τελικά τον περίμενε.

Corrosion Of Conformity

Χωρίς να αποτελεί δικαιολογία για κανέναν, είναι όμως αναπόφευκτο ένα κάπως συγκρατημένο και κακόκεφο κοινό να επηρεάσει την απόδοση των μουσικών. Οι Corrosion Of Conformity χωρίς σε καμιά περίπτωση να έπαιξαν άσχημα ή άψυχα, θα έλεγα πως κι εκείνοι, από ένα σημείο και μετά επιδόθηκαν διεκπεραιωτικά στο έργο τους, εγκαταλείποντας την προσπάθεια να «ξυπνήσουν» το Fuzz, και να αφήσουν ένα πραγματικά αξέχαστο αποτύπωμα.

Corrosion Of Conformity

Παρότι λοιπόν ο κόσμος έδειχνε ότι γουστάρει (και πώς να μην γούσταρε, όταν οι Corrosion έπαιξαν ένα μαεστρικό setlist, που περιείχε σχεδόν όλες τις κομματάρες της χρυσής εποχής, 1991-2005), δεν είχε τις αντοχές να φωνάξει και να συμμετάσχει ενεργά στο σόου. Όχι ότι γίναμε και Σουηδοί (χεχε), αλλά πιστεύω ότι υπό νορμάλ συνθήκες, η συγκεκριμένη συναυλία θα είχε ένα 20 με 30% μεγαλύτερο παλμό... Το encore δε μας το στέρησαν πάντως οι Corrosion Of Conformity, αν και δεν το «απαιτήσαμε» (ο νοών νοείτω) και μας αποχαιρέτησαν με το "Vote With A Bullet" (το πιο επίκαιρο κομμάτι της βραδιάς...), το "Who's Got The Fire" και φυσικά το "Clean My Wounds".

Corrosion Of Conformity

Θα τους περιμένουμε με ανυπομονησία και την επόμενη φορά σίγουρα, διότι κάτι έμεινε στη μέση. Mας αξίζουν λίγοι ακόμα Corrosion Of Conformity και να είναι όλοι και όλα όπως «πρέπει», κι εμείς και εκείνοι.
SETLIST

These Shrouded Temples
Broken Man
King Of The Rotten
Heaven’s Not Overflowing
Long Whip / Big America
Wiseblood
Seven Days
Paranoid Opioid
13 Angels
Albatross
My Grain
Stonebreaker
Goodbye Windows

Encore:
Vote With A Bullet
Who's Got The Fire
Clean My Wounds

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν / www.livephotographs.com
  • SHARE
  • TWEET