Chinese Man, Pad Trio @ Gagarin 205, 13/04/13

Από τον Ανδρέα Πανόπουλο, 18/04/2013 @ 13:10
Το Σάββατο το πρωί διάβασα κάποιες αναρτήσεις, που ήδη είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, σχετικά με την εμφάνιση των Chinese Man στην συμπρωτεύουσα, σύμφωνα με τις οποίες έδωσαν ένα καταπληκτικό show με πολύ χορό, σε έναν ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο χώρο.

Άρχισα να σχηματίζω στο μυαλό μου μία εικόνα για το τι επρόκειτο να ζήσω, για να διαπιστώσω φτάνοντας εκεί πως ήταν πολύ μικρή για να με προϊδεάσει για αυτό που θα ζούσα.

Άφιξη λοιπόν κατά τις 21:00 στο Gagarin και αντικρίζω μια ατέλειωτη σειρά μπροστά στο ταμείο, με αρκετά ευδιάθετο και ορεξάτο κόσμο, που ανυπομονούσε να πάρει το εισιτήριο και να ταξιδέψει με την μουσική τους. Στο εσωτερικό ήδη αρκετός κόσμος είχε εισχωρήσει και τα πηγαδάκια μεταξύ των παρεών είχαν ξεκινήσει.

Κατά τις 21.30, και ενώ ο χώρος είχε αρχίσει να δείχνει γεμάτος, κάνουν την εμφάνισή τους στο σανίδι οι Pad Trio. Πρόκειται για ένα «τρίο» παραγωγών από την Αθήνα, των J. Melik - Kill Emil - Billa Qause , που μάλιστα άνοιξαν για τους Dub Pistols πρόσφατα στο Κύτταρο.

Pad Trio

Με την εμφάνισή τους έδειξαν έμπειροι και, δίχως να «φοβούνται», δεν άργησαν να κάνουν και τον κόσμο να ακολουθεί ρυθμικά το beat του εκάστοτε κομματιού, αν και προσωπικά θα προτιμούσα τα κομμάτια να συνεχίζουν κολλητά το ένα μετά το άλλο και να μην υπάρχει αυτή η έστω και μερικών δευτερολέπτων παύση μεταξύ τους, γιατί νομίζω χανόταν λίγο το «feeling».

Pad Trio

Στο πρώτο μισό της εμφάνισής τους κινήθηκαν σε πιο trip-pop ρυθμούς, θυμίζοντάς μου Dj Shadow σε παλαιότερες δισκογραφικές δουλειές του, με τραγούδια όπως το "Jane B" και το "You Don't Give You Don't Take", πριν από το οποίο μοίρασαν κάποια αντίγραφα από τον δίσκο τους, "We Like It Raw", προλογίζοντας το τραγούδι και λέγοντας μάλιστα πως «αν δεν προσφέρεις δεν θα λάβεις, η μουσική είναι κάτι που γουστάρουμε, γι' αυτό το κάνουμε, κι εμείς σας προσφέρουμε και θέλουμε να λάβουμε από εσάς» - εννοώντας τη διάθεση και την ενέργεια του κόσμου.

Pad Trio

Στο δεύτερο μισό η συμμετοχή του Mc Elephant Phinix προσέδωσε σκληρό hip hop ήχο στο ακρόαμα. Με την εμφάνισή του, τις λέξεις να πέφτουν η μία πίσω από την άλλη σε τρελή ταχύτητα, με πολύ άπαιχτο (αν και στα αγγλικά) flow, σήκωσε ακόμα περισσότερο τη διάθεση και έκανε όλο και περισσότερους να παρασυρθούν από τη δίνη της μουσικής. Η εμφάνισή τους άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις και πραγματικά το πώς πέρασε μια ώρα δεν το κατάλαβα.

Pad Trio setlist: Street Happy / Do You Love / B. Boy (untitled) / Nina Beat (untitled) / Jane B / You Don't Give You Don't Take / Pad Fiction

Elephant Phinix setlist: Athens State Of Mind / Smack That Rhythm / Patience Is Gold / Empty Pockets But A Rich Mind / Lies Can Pay / Survival Of The Fittest / Rocksteady / Rhyme & Reason / Now Or Never / Toothless / All About The Money

Με αυτά και με αυτά, έχοντας φτάσει λίγο πριν τις 23:00 και ενώ η σκηνή έχει ετοιμαστεί καταλλήλως, κάνουν την εμφάνισή τους οι Chinese Man μέσω τρελής επευφημίας.

Chinese Man

Η αποστολή τους, όπως είχε γραφτεί και στο δελτίο τύπου, ήταν να μεταδώσουν το Zen πνεύμα αλλά και το μήνυμα τους «make music, not war» σε όλο τον κόσμο... Και ο αγώνας τους αυτός περιελάβανε και δύο στάσεις στην Ελλάδα. Μπήκαν δυναμικά, δείχνοντας πως δε θέλουν να χάσουν δευτερόλεπτο στη «μάχη» τους για τη μετάδοση του!

Chinese Man

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο τους τραγούδι, τα beat έπεφταν βροχή, ακολουθούμενα από dub, afrobeat, baile funk, swing & jazz πινελιές, με πάντρεμα τόσο όμορφο που δεν σε ξένιζαν οι αλλαγές από το ένα στιλιστικό ύφος στο άλλο. Τρελές μίξεις από τους Zé Mateo και High Ku, παρακινώντας έτσι όλο το Gagarin να χορεύει στον ρυθμό που όριζαν τα beat του SLY. Στα πιο γνωστά τους τραγούδια, δε, όπως "I've Got That Tune", "Racing With The Sun", "Miss Chang", δεν περιγράφεται με λόγια το τι γινόταν... Δεν νομίζω να υπήρχε άνθρωπος που να μην τον παρέσυρε ο ρυθμός, έστω και λίγο. Όπου και να κοίταγα έβλεπα χαμόγελα και κόσμο να χορεύει!

Δεν ξέρω αν μιλάμε για sold out το Σάββατο, αν και το πιστεύω. Αυτό που ξέρω όμως σίγουρα είναι πως δεν υπήρχε εκατοστό ελεύθερο, εκτός από κάτι λίγα στον εξώστη και αυτά σε σημεία που δεν υπήρχε καμία οπτική επαφή με το stage.

Chinese Man

Οι Chinese Men έπαιξαν ασταμάτητα μιάμιση ώρα, χωρίς να αφήσουν ούτε στιγμή τη διάθεση να πέσει, για να κλείσουν με ένα dubstep remix του Miss Chang. Στις 00:30 χαιρέτησαν το κοινό και άφησαν τη σκηνή εν μέσω χειροκροτημάτων, για να διαπιστώσουν πως ο κόσμος δεν ήταν διατεθειμένος να αποχωρήσει... Δύο encore λοιπόν το αποτέλεσμα, το πρώτο δεκαπεντάλεπτο και το δεύτερο χωρίς τον SLY! Ελλείψει επιπλέον προβαρισμένου ρεπερτορίου, ο Zé Mateo και ο High Ku για κλείσιμο επέλεξαν να μιξάρουν διάφορα samples, ενώ ένα remix του γνωστού τραγουδιού "Misirlou" σε dubstep εκτέλεση είναι αρκετό για να κάνει ολόκληρο το Gagarin να χορεύει. Και μια υπέροχη η βραδιά ήρθε στο τέλος της.

Κείμενο-φωτογραφίες: Ανδρέας Πανόπουλος / Whentimefreezes.weebly.com
  • SHARE
  • TWEET