Anneke van Giersbergen, Dreambleed @ Koo-Koo, 01/12/13

H Anneke είναι υπέροχη...

Από τον Θεοδόση Γενιτσαρίδη, 02/12/2013 @ 14:28
Βροχερό βράδυ στην Αθήνα και τι πιο όμορφο για υπέροχες μουσικές, στίχους που σε αγγίζουν και μια φωνή που ραγίζει κόκκαλα.

Αρκετός κόσμος, καλωσόρισε τους Dreambleed τους οποίους είχα δει σε μια ακουστική μεν έκδοσή τους στη συναυλία των Antimatter. Αυτή την φορά με όλη την μπάντα, έδωσαν τα πάντα για να ζεστάνουν το κοινό και κατά βάση τα κατάφεραν. Ατμοσφαιρικό και συναισθηματικό rock στα όρια του gothic metal με δόσεις Lacuna Coil και groov-άτες εκδοχές των Paradise Lost. Μουσικές και όμορφες φωνές που έδωσαν ρυθμό, ένταση και όρεξη στον κόσμο. Αν και με κιθάρες αρκετά μπουκωμένες και θαμμένες στον κακό ήχο, η μπάντα κατάφερε να φτιάξει τον κόσμο και να μας κρατήσει, παρότι η ώρα πέρναγε, αρκετά ανυπόμονους. H διασκευή στο "Parissiene Moonlight" των Anathema προφανώς και έφτιαξε τους υποψιασμένους.

Ανυπόμονους, γιατί περιμέναμε την κυρία από την Ολλανδία. Μια φωνή που ραγίζει την καρδιά σου. Ένα προτέρημα που κατέχει μόνο αυτή. Μια προσπάθεια που κερδίζει τους πάντες. Πώς καταφέρνει αυτή η κοπέλα να τραγουδάει χαμογελώντας... μόνιμα!

Anneke van Giersbergen

Είναι υπέροχο και υπέροχη ήταν η εμφάνιση της μπάντας στο σύνολο. Μπήκαν με φόρα με τα "You Will Never Change" και "Drive" για να μας τελειώσουν, από την αρχή, με το εκπληκτικό "Saturnine". Κομμάτι που σε ανατριχιάζει και φωνή που σου γεμίζει τα μάτια με εικόνες.

Anneke van Giersbergen

Το set της βραδιάς στηρίχτηκε, όπως ήταν αναμενόμενο στο Drive. Σχεδόν όλα τα κομμάτια του νέου δίσκου ακούστηκαν ζωντανά. Νομίζω μόνο ένα έλειπε! Το τρικ λίγο πριν το ξεκίνημα του "She" ήταν οι εισαγωγικοί στίχου του "You Learn About It" των the Gathering. Για να έρθουν μετά, ακουστικά, και με την Anneke μόνη της επί σκηνής να τραγουδάει για την πόλη μας στο "Beautiful One" και να χαρίζει στιγμές γεμάτες αναμνήσεις με το "My Electricity". Στο "Mental Jungle" σαμπλαρισμένα μεν, αλλά δεν έλειπαν τα Τουρκικά που έδωσαν μια νότα ανατολής. Στο "You Want To Be Free" έπαιξε λίγο με το κοινό, με ιαχές και χαμόγελα και στο "Stay" που ήρθε μετά τα έσπασαν πραγματικά.

Anneke van Giersbergen

Στο κλείσιμο η Anneke έχασε τα λόγια της, καθώς δεν μπήκε σωστά στο "Shooting For The Stars", αλλά η πολύτιμη βοήθεια του κοινού την επανέφερε άμεσα στην σωστή κατεύθυνση.

Anneke van Giersbergen

Στο encore ο κόσμος ζήτησε επίμονα το "Strange Machines" κατι που όπως μας εξήγησε, ήταν αδύνατον αφού ο ντράμερ, δεν το ήξερε... οπότε και το βάρος έπεσε σε αυτόν. Η υπόσχεση της ήταν ότι την επόμενη φορά θα ακούσουμε ότι θέλουμε από the Gathering αρκεί να της το ζητήσουμε και σίγουρα αυτό θα απαρτίζει το set της.

Anneke van Giersbergen

Γλυκό, όμορφο, χαμογελαστό και συναισθηματικό βράδυ, που μόνο αυτή ξέρει να χαρίζει. Ενθουσιασμένη με το κοινό. Εξέφρασε την αγάπη της για την χώρα μας κι εμάς προσωπικά ουκ ολίγες φορές.

Εμείς να την ευχαριστήσουμε που με την υπέροχη και ανυπέρβλητη φωνή της μας χαρίζει τόσο όμορφες στιγμές.
SETLIST

You Will Never Change
Drive
Saturnine (The Gathering)
My Boy
1000 Miles Away
(You learn About It) She
Beautiful One
My Electricity (The Gathering)
My Mother Said
Forgive Me
Mental Jungle
You Want To Be Free
Stay
Shooting For The Stars

Encore:
Wonder (Agua De Annique)
We Live On
The Best Is Yet To Come

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν / www.livephotographs.com
  • SHARE
  • TWEET