1000mods, Wish Upon A Star, Bend For Eleven @ Principal Club Theater, 14/01/17

Οι εκρηκτικοί 1000mods, σε ένα επικίνδυνα «δυνατό» live, κατάφεραν να μας ‘κουφάνουν’ με τον πιο απολαυστικό τρόπο

Από την Σεμέλη Τριτάκη, 17/01/2017 @ 14:13

Παρά τα χιόνια, το κρύο και φυσικά τις εκτενείς προειδοποιήσεις της ίδιας της μπάντας περί πιθανότητας μόνιμης βλάβης της ακοής, οι σκληροπυρηνικοί Θεσσαλονικείς, αποφασισμένοι, και πιο πολλοί από ποτέ, πλημμύρισαν τον χώρο του Principal Club Theater. Κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα· αντιθέτως έπεφτε ο ένας πάνω στον άλλο. Η ξαφνική και άμεση επαφή με τον ιδρώτα του διπλανού ή με το ίδιο του το ποτό, σε περίπτωση αποτυχημένου ακροβατικού ανάμεσα στο πλήθος, έδιναν έναν τόνο περιπέτειας, που μόνο οι σκληραγωγημένοι συναυλιάκηδες μπορούν να εκτιμήσουν.

Το άνοιγμα της βραδιάς έκαναν οι Bend For Eleven, λίγο μετά την προκαθορισμένη ώρα έναρξης, οι οποίοι δυναμίτισαν τον χώρο και έθεσαν γερές βάσεις για ό,τι θα επακολουθούσε. Τα βαριά τους stoner-rock ριφάκια, σε συνδυασμό με τα ανάλογης φύσεως φωνητικά, αλλά και την πηγαία θετική διάθεση της μπάντας συνολικά, κράτησαν το κοινό σε εγρήγορση, χωρίς την παραμικρή «κοιλιά». Ίσα ίσα, η επικοινωνία τους με εμάς τους από κάτω, και η έντονη επιθυμία τους να μας κάνουν να περάσουμε καλά στέφθηκε από πλήρη επιτυχία. Η τετράδα από την συμπρωτεύουσα λοιπόν, με την φρέσκια δισκογραφική δουλειά της "Aggressive Illusions", φαίνεται οτι πρόκειται να μας απασχολήσει ξανά στο σύντομο μέλλον.

Λίγο αργότερα, τη σκυτάλη ανέλαβαν οι Wish Upon A Star οι οποίοι πραγματικά μας ξεσήκωσαν με την φοβερή τους ενέργεια και μας έκαναν να κουνήσουμε χέρια, πόδια και κεφάλια στους punk-rock ρυθμούς τους. Το κουαρτέτο εκ των Αθηνών μας έχει αποδείξει πολλές φορές τι μπορεί να κάνει, καθώς πρόκειται για μπάντα η οποία δεν είναι «χθεσινή», αφού μετράει αρκετά χρόνια στον χώρο. Οι γρήγοροι ρυθμοί τους στα τύμπανα δένουν απόλυτα με τις διαπεραστικές κιθάρες και τα δυνατά φωνητικά τους. Αν η «ευχή» της μπάντας είναι να συνεχίζει όλο και καλύτερα, τότε το σίγουρο είναι πως με τέτοιο νεύρο και πείσμα, αυτή αποκλείεται να μην εισακουσθεί. Χωρίς πολλά πολλά, οι Wish Upon A Star μας «μπρίζωσαν» για τα καλά, και μας άφησαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων, για ακόμη μια φορά.

Μετά από μια αναμονή η οποία έμοιαζε να μην τελειώνει, και με τον κόσμο να έχει πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα, οι headliners της βραδιάς εμφανίστηκαν επιτέλους στην σκηνή λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Η ακοή και η αντοχή μας λοιπόν ξεκίνησαν να δοκιμάζονται με το πρώτο κιόλας κομμάτι του νέου τους δίσκου, το "Above 179"· όλα άρχισαν να μπαίνουν στη θέση τους και να παίρνουν στη συνέχεια τον προκαθορισμένο τους δρόμο προς την «καταστροφή», με το "Road To Burn", τραγούδι-λατρεία για τους φίλους της μπάντας. Η ένταση και η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα δεν σταμάτησαν να αγγίζουν επικίνδυνα επίπεδα, καθ’ όλη την διάρκεια που οι Χιλιομοδήτες είχαν καταλάβει το Principal, γεγονός στο οποίο βοήθησαν σημαντικά κομμάτια όπως το "Claws", το εθιστικό "She", το "Seven Flies" το εκτός ελέγχου "El Rollito" και φυσικά το επικής ισχύς πλέον "Low". Από τον φετινό δίσκο "Repeated Exposuro To..." τέταρτο κατά σειρά ακούστηκε το "Loose" και ήταν αυτό που δημιούργησε τους πρώτους «κύκλους», με άξιο συνεχιστή τους το "Electric Carve", το "On A Stone", και το "The Son" το οποίο έχριζε ειδικής μεταχείρισης. Λίγο πριν τα encore, το "Vidage" ήταν δεδομένο πως θα μας έκανε να ζητάμε «κι άλλο», θέλοντας και μη, κάτι το οποίο και φυσικά πήραμε και με το παραπάνω, με το φρεσκότατο "Into Your Spell", και το διαχρονικό "Super Van Vacation". Η stoner-rock μπάντα η οποία αποκτά μεγαλύτερη δυναμική, μέρα με τη μέρα, εντός και εκτός συνόρων, μας άφησε για ακόμα μια φορά απόλυτα ικανοποιημένους με το αποτέλεσμα, ενώ η καληνύχτα τους με την φράση «Καλές διακοπές για πάντα» απλά την αποτελείωσε.

  • SHARE
  • TWEET