1000mods, Sadhus @ Gagarin205, 19/12/14

Η αρχή των sold-out συναυλιών για τους 1000mods

Από την Τόνια Πετροπούλου, 23/12/2014 @ 15:30
Αν και καθυστερημένα, το stoner της ελληνικής σκηνής άρχισε να ακμάζει. Οι 1000mods έχουν καταφέρει να βρουν την ισορροπία μεταξύ εμπορικότητας και ποιότητας. Στην προσπάθειά τους, λοιπόν, να ξυπνήσουν ένα «κοιμισμένο» είδος, απευθύνονται στο ευρύ κοινό και το εντυπωσιάζουν συνεχώς. Περίτρανη απόδειξη αυτού, αποτέλεσε το κατάμεστο Gagarin της Παρασκευής από ένα τόσο ετερόκλητο κοινό.

Την προθέρμανση ανέλαβαν οι Sadhus. Η μπάντα παρουσίασε κομμάτια απ' το πολλά υποσχόμενο για την μελλοντική καριέρα ντεμπούτο της, "The Smoking Community", σε μια εξαιρετική εμφάνιση μιας ώρας. Βαρύ, ατόφιο sludge με groove-αριστά riffs, «δρακουλίσιες» τραχιές  στριγκλιές και ουρλιαχτά να σε ανατριχιάζουν. Ντραμς που σε έκαναν να ταρακουνιέσαι στο ρυθμό και κιθάρα που σου επέβαλλε headbanging.

Sadhus

Στο "Make Me 20 Euros" απογείωσαν την εκτέλεση του κομματιού παρέα με τον Dani από 1000mods και τον Mike από Lucky Funeral. Ενώ, η κορύφωση επήλθε με το "Foondamentalist", ή αλλιώς το καλύτερό τους κομμάτι, από τον διπλό compilation δίσκο της Spinalonga "Miss Fortune Was A HenHouse Manager". Μια παράκληση όμως βρε παιδιά, μην είστε τόσο σκληροί. Κάτι ανυποψίαστα κοριτσάκια μπροστά μου, που είχαν έρθει να ακούσουν το "Vidage" απ' τα χιλιομόδια, τρόμαξαν και βγήκαν έξω...

Setlist: Intro / Burned By Hand / Colombian Boat Blues / The Smoking Community / Abduction / Stevaro / Bampoola / Make Me 20 Euros / Foondamentalist.

Οι 1000mods καταχειροκροτήθηκαν πριν καν αρχίσουν να παίζουν. Απ' το τέλος του εναρκτήριου "Reverb Of The New World" είχε ήδη αρχίσει το pit, ενώ, απ' την αρχή του "Claws" μέχρι το τέλος της βραδιάς, το κοινό εκτελούσε τα χρέη δεύτερης φωνής. Τα crowd-surfing έδιναν κι έπαιρναν, χωρίς σταματημό, όπως και τα ιπτάμενα αντικείμενα. Τόσο φανατισμό δεν είχαν συναντήσει ούτε απ' τους συντοπίτες τους, στο Χιλιομόδι.

1000mods

Οι mods βρίσκονταν σ' εξαιρετική φόρμα, ακόμα και τώρα που γύρισαν απ' την ευρωπαϊκή περιοδεία τους, ενώ για μια ακόμη φορά, παρατήρησα πόσο δεμένοι είναι. Έχουν μάθει να λειτουργούν ως σύνολο. Όλα τα μέλη είναι αναντικατάστατα και προσφέρουν κάτι ξεχωριστό, χωρίς να υπερκαλύπτει κάποιος τους υπολοίπους.

1000mods

Ο Λάμπρος εκτονώθηκε με όλη του τη δύναμη στα drums χαρίζοντάς μας συνεχείς κορυφώσεις, οι κιθάρες αλληλοσυμπλήρωναν την ψυχεδέλεια ενώ το μπάσο διαπερνούσε το στέρνο σου. Όσον αφορά τα φωνητικά, ήταν φανερά βελτιωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες φορές, με γυρίσματα και παιχνίδια στην χροιά. Σίγουρα, ο Dani έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο ως frontman, αλλά παραμένει χαμηλών τόνων και προτιμά να εκφράζεται μέσω της μουσικής του.

1000mods

Αξιοποίησαν ολόκληρο το δισκογραφικό υλικό τους, ώστε να ικανοποιήσουν όλους τους fans. Απ' το "Vutlures" τους καινούργιους, απ' το "Super Van Vacation" τους παλιούς και απ' το EP τους, τους απαιτητικούς. Το "She" αφιερώθηκε στην Χριστίνα,  στο "Super Van Vacation" πιάστηκε ο σβέρκος μας απ' το headbanging και στο "El Rollito" τα πόδια μας απ' τον χορό. Τέλος, ο πανικός έγινε στο "Vidage", στο οποίο το σχήμα έλαβε αγάπη και απήχηση αντάξια του ταλέντου του, από ένα κοινό που δεν έχανε στίχο.

1000mods

Η άτυπη συμφωνία της βραδιάς ήταν εκείνοι να δώσουν όλη τους την ψυχή στο μεγαλύτερο και καλύτερο live της καριέρας τους και το κοινό όλη την ενέργεια που έχει. Και αυτό έγινε. Δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην πέρασε καλά. Φανερά συγκινημένοι οι 1000mods κατέβηκαν απ' την σκηνή, με το κεφάλι ψηλά και συναίσθημα «we made it». Μπράβο guys!
SETLIST

Reverb Of The New World
Claws
Road To Burn
Set You Free
Seven Flies
Low
Horse's Green
Track Me
Vultures
Navy In Alice
She
Burned Sleep
Desert Side Of Your Mind
Vidage
Super Van Vacation
 
Encore:
Modesty
El Rollito

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν / www.livephotographs.com
  • SHARE
  • TWEET