Troggs: «Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην Αθήνα»

Μιλήσαμε με τον frontman των Βρετανών θρύλων, Chris Allen, για την επερχόμενη συναυλία τους στην Αθήνα, τους Troggs του 2019, τον Brian May και την Κέρκυρα

Από τον Θοδωρή Ξουρίδα, 01/11/2019 @ 15:26

Μία εβδομάδα πριν τη συναυλιακή επιστροφή των πρωτοπόρων του garage και του punk στην Αθήνα, ο frontman Chris Allen μας μίλησε μεταξύ άλλων για την τωρινή κατάσταση του συγκροτήματος, τη σπουδαία παρακαταθήκη τους στη σκληρή μουσική, το επίτιμο μέλος Brian May και τις εμφανίσεις τους στη χώρα μας.

Chris Allen - The Troggs

Κύριε Allen, σας καλωσορίζουμε στο Rocking! Πως είσαστε;

Σας ευχαριστώ, είμαι καλά.

Το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου, θα εμφανισθείτε στο Gagarin 205. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από αυτήν τη συναυλία;

Ανυπομονούμε, έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά.

Υποθέτω ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν τις επιτυχίες αλλά όχι τους Troggs του 2019, οπότε τι θα πρέπει να περιμένει το κοινό;

Θα παίξουμε όλες τις επιτυχίες και επιπλέον κάποια κομμάτια από τα άλμπουμ, άπαντα ηχογραφημένα από τους Troggs.

Εάν δεν κάνω λάθος, παίξατε το 2013 σε ένα φεστιβάλ στην Κέρκυρα.

Σωστά, ήταν μια εξαιρετική συναυλία σε ένα μαγευτικό μέρος και μας φέρθηκαν πολύ καλά.

Εσείς έχετε βρεθεί στην Αθήνα; Γνωρίζετε κάτι για την πόλη;

Οι Troggs έχουν βρεθεί στην Αθήνα πριν από πάρα πολλά χρόνια, οπότε ανυπομονούμε να επιστρέψουμε.

Μιλήστε μας λίγο για εσάς, σχετικά με την ενασχόλησή σας με τη μουσική και την καριέρα σας πριν τους Troggs.

Ξεκίνησα να ασχoλούμαι με τη μουσική στο σχολείο, παίζοντας κιθάρα σε ένα συγκρότημα. Ο πατέρας μου ήταν τραγουδιστής της όπερας, οπότε η μουσική ήταν στο αίμα μου. Για πολλά χρόνια ήμουν ημιεπαγγελματίας και είχα να μεγαλώσω την οικογένειά μου.

Έγινα επαγγελματίας στα σαράντα μου, όταν μπήκα στους Lieutenant Pigeon και μετά στους SSH Βand των Silson, Spencer και Hawkes (οι δύο πρώτοι αυθεντικά μέλη των Smokie και ο τρίτος των Tremeloes). Κατόπιν μπήκα στην μπάντα του Denny Laine, γνωστού από τους Wings και τους Moody Blues, και έπαιξα μπάσο στους Animals.

Βρίσκομαι στους Troggs ως τραγουδιστής από τον Ιούνιο του 2012, όταν δηλαδή ο Reg Presley αποσύρθηκε από την ενεργό δράση αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας (σ.σ.: ο Presley απεβίωσε στις 4 Φεβρουαρίου του 2013 χτυπημένος από τον καρκίνο του πνεύμονα, ενώ είχε υποστεί και εγκεφαλικά επεισόδια).

Θα μπορούσατε να μας συστήσετε τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος;

Στα τύμπανα βρίσκεται ο Darren Bond, γιος του ντράμερ και ιδρυτικού μέλους Ronnie Bond. Κάθε χτύπημα του Darren είναι τόσο καλό όσο και του πατέρα του και είναι περήφανος που βρίσκεται στη θέση του.

Στο μπάσο έχουμε τον Pete Lucas. Ο Pete πρωτομπήκε στην μπάντα το 1974 και συμμετείχε σε πολλές ηχογραφήσεις, συμπεριλαμβανομένου του άλμπουμ "Athens Andover". Κιθαρίστας είναι ο John W Doyle.

Ο John αντικατέστησε τον αυθεντικό κιθαρίστα Chris Britton πριν από δύο χρόνια, όταν εκείνος αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα παραμένοντας όμως μέλος. Ο John αποτελεί παγκοσμίου κλάσης κιθαρίστα, και παρότι διατηρεί την παράδοση των Troggs, προσθέτει το δικό του στοιχείο και ταλέντο στην μπάντα.

Φαίνεται ότι οι Troggs μπορούν να συνεχίσουν για αρκετά χρόνια, παρότι οσονούπω η καριέρα τους θα εκτείνεται σε επτά δεκαετίες! Υπάρχει κάποιο μυστικό που κρατάει την μπάντα ζωντανή;

Οι Rolling Stones το συνεχίζουν ακόμα ("batting" όπως ανέφερε χαρακτηριστικά), οπότε είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε καλοί για κάποια ακόμη χρόνια.

Αναφέρεστε ως πιονέροι του garage και του punk, και είστε διάσημοι για αρκετές επιτυχίες, όπως το "Wild Thing" και το "Love Is All Around" Τι σημαίνουν οι Troggs για εσάς;

Το να παραμένω πιστός στις επιτυχίες αυτές με τον δικό μου τρόπο, χωρίς να χάνω την Trogg αίσθηση.

Υπάρχει μια αρκετά γνωστή ελληνική ταινία στην οποία οι Troggs κατέχουν κεντρικό ρόλο. Είναι το "Τέλος Εποχής" του Αντώνη Κόκκινου. Γνωρίζετε για αυτήν;

Δεν γνώριζα για την ταινία, αλλά θα το ψάξω.

Brian May

Τι συνδέει τους Troggs με τον Brian May?

Ο Brian συμμετείχε στην μπάντα ως καλεσμένος το 2014. Έπαιξε το "Wild Thing" και το "Tie Υour Μother Down" στο Wildlife Rocks, στο Guildford. Θεωρείται επίτιμο μέλος του συγκροτήματος. Είναι πολλοί που έχουν διασκευάσει το "Wild Thing", ο Hendrix, o Springsteen, o Jeff Beck κ.ο.κ, αλλά μόνο ο Brian το έχει ερμηνεύσει μαζί με τους Troggs!

Φαίνεται πως σε όρους μουσικής βιομηχανίας, ζούμε σε μια νέα εποχή των single. Πως το αντιλαμβάνεστε, ως σχήμα που βασίζεται στα single;

Δεν μας θεωρώ singles oriented, μιας και έχουμε αρκετά άλμπουμ, παρότι αντιλαμβάνομαι πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα, όσον αφορά τις διαδικτυακές πωλήσεις και τα σχετικά.

Συγκρίνοντας με τις προηγούμενες δεκαετίες, τι πιστεύετε για τη σύγχρονή βρετανική ροκ σκηνή; Ειδικά σήμερα που το ροκ δεν θεωρείται τόσο δημοφιλές.

Πάντοτε υπάρχουν σπουδαία συγκροτήματα που βγαίνουν, και πολλοί classic rockers από τις δεκαετίες του '60, του '70 και του '80 περιοδεύουν ακόμη, οπότε υπάρχει ακόμη ελπίδα!

Σας ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας. Θα σας δούμε σύντομα στην Αθήνα!

Cheers!

  • SHARE
  • TWEET