Paradise Lost: «Δεν υπάρχει κάποια μπάντα πλέον που θα σε εκπλήξει»

Την άποψή του για τη σύγκριση του death metal του σήμερα και του παρελθόντος, αλλά και την απόφασή τους να μην καθυστερήσουν την κυκλοφορία του δίσκου, όπως άλλες μπάντες λόγω της πανδημίας, αιτιολόγησε ο τραγουδιστής των Paradise Lost

Από τον Άλκη Κοροβέση, 27/04/2020 @ 14:39

Πριν λίγο καιρό είχαμε μιλήσει με τον Greg Mackintosh, τον κιθαρίστα των Paradise Lost, αλλά και των Vallenfyre και Strigoi, κυρίως για την κυκλοφορία των τελευταίων, αν και η κουβέντα σε κάποιο σημείο στράφηκε και στους βετεράνους βασιλιάδες της μελαγχολίας. Έτσι, με αφορμή και το νέο δίσκο των Paradise Lost, ο οποίος βγαίνει σε λίγο καιρό, επικοινωνήσαμε με την έτερη κινητήρια δύναμη πίσω από το σχήμα, τον τραγουδιστή, Nick Holmes. Σε μια κουβέντα που το χιούμορ επικράτησε, ακόμα και στα πιο σοβαρά θέματα της επικαιρότητας, ο Holmes μίλησε για πολλά και διάφορα σχετικά με το νέο δίσκο, αλλά και την πανδημία, τον Boris Johnson και την επερχόμενη κρίση στη μουσική βιομηχανία μεταξύ άλλων.

Nick Holmes - Paradise Lost

Καλησπέρα Nick. Καλώς ήρθες στο Rocking.gr. Έχει περάσει λίγος καιρός από την τελευταία φορά. Για πες μου, τι κάνεις τώρα με την καραντίνα;

Για μένα δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο, αφού πέρναγα από πριν αρκετό χρόνο στο σπίτι ούτως ή άλλως. Για αυτούς που δουλεύουν 9 με 5, ναι, θα είναι περίεργο. Αλλά βλέπεις τον κόσμο στο δρόμο να σε αποφεύγει, να κάνει ζιγκ ζαγκ. Προφανώς περιμένω και εγώ να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Συγγνώμη που δεν μπορείς να πας για ηλιοθεραπεία, αλλά ο ιός δεν είναι βολικός

Πιστεύεις αυτό θα γίνει σύντομα;

Στο Ηνωμένο Βασίλειο θα κρατήσει σίγουρα μερικές εβδομάδες ακόμα. Αρκετός κόσμος περιμένει να τραβήξει μέχρι τις επόμενες διακοπές, ώστε να τις κανονίσει καλύτερα, αλλά δεν δουλεύει ακριβώς έτσι. (γέλια) Πριν λίγο καιρό ήταν το Πάσχα εδώ και ο κόσμος ένιωθε άβολα. Συγγνώμη που δεν μπορείς να πας για ηλιοθεραπεία, αλλά ο ιός δεν είναι βολικός.

Ακόμα δεν έχουμε δει κάποιο live stream από εσάς, όπως άλλες μπάντες έχουν κάνει. Έχετε σκοπό να το κάνετε;

Μάλλον όχι.

Ίσως ένα tik tok από σένα; (γέλια)

Σίγουρα όχι από μένα. Θα μπορούσαμε να παίξουμε τα παλιά κομμάτια, αλλά και πάλι, γιατί να το κάνεις; Έχω ανάμεικτα συναισθήματα για τα live stream. Το καταλαβαίνω, μπορείς να παίξεις μερικά παλιά κομμάτια. Αλλά για το νέο δίσκο, δεν γίνεται. Δεν έχουμε προβάρει καλά καλά τα νέα κομμάτια.

Μιας που το ανέφερες, σε λίγο καιρό κυκλοφορεί και το "Obsidian".

Στις 15 Μαΐου.

Η αλήθεια είναι ότι το πήρα πριν κάνα δυο μέρες, οπότε δεν το έχω ακούσει αρκετές φορές. Ωστόσο, από αυτές διαπίστωσα ότι είναι από τους δίσκους σας με την μεγαλύτερη ποικιλία.

Το "Medusa" είχε πολύ συγκεκριμένο στυλ. Όλα τα κομμάτια ήταν doom / death metal. Στο "Obsidian" γράψαμε πρώτα το "Fall From Grace" , το οποίο έμοιαζε με τον τελευταίο δίσκο. Μετά απλά πήγε μόνο του. Προσωπικά, μου αρέσει αυτή η ποικιλία. Να αλλάζω τα φωνητικά από καθαρά σε βαριά για παράδειγμα. Αλλά σίγουρα είναι ένας βαρύς και σκοτεινός δίσκος. Προφανώς δεν παίζουμε flamenco.

Αν και ποτέ μη λές ποτέ.

Ειλικρινά λέω πως ποτέ δεν θα παίξουμε flamenco. (γέλια)

Paradise Lost

Πώς προέκυψε ο τίτλος, "Obsidian";

Αρχικά μου άρεσε η λέξη. Αλλά μετά από έρευνα ανακάλυψα ότι είναι ένα ηφαιστειογενές μαύρο πέτρωμα, που ο κόσμος χρησιμοποιούσε σαν φυλαχτό ενάντια σε κακά πνεύματα ή για γούρι. Μου άρεσαν οι συμβολισμοί. Τι σημαίνουν τα αντικείμενα για τον κόσμο. Και κάπως έτσι συνδέεται και με το εξώφυλλο του δίσκου, το οποίο περιέχει συμβολισμούς που σχετίζονται με τη μαγεία.

Δηλαδή καμία αναφορά στο Game Of Thrones;

Το γνωρίζω, αλλά όχι. Αυτό ονομάζεται δρακόγυαλο. (γέλια)

Το εξώφυλλο είναι αρκετά απλό, αλλά έχει, όπως είπες, αρκετούς συμβολισμούς. Πιστεύω θα ήταν ένα καλό ανάγλυφο εξώφυλλο σε κάποια ειδική έκδοση του δίσκου.

Ναι, θα δούλευε καλά αυτό. Θα το έχω στο μυαλό μου.

Αν ο κόσμος είναι σπίτι, θα ακούσει τον δίσκο. Θα κάτσει σπίτι ασφαλής και θα τον απολαύσει

Πως και δεν αποφασίσατε να καθυστερήσετε την κυκλοφορία του δίσκου σας, όπως έκαναν άλλες μπάντες;

Δεν βλέπω το νόημα να το καθυστερήσουμε. Αν ο κόσμος είναι σπίτι, θα ακούσει τον δίσκο. Θα κάτσει σπίτι ασφαλής και θα τον απολαύσει. Επηρεάζει βέβαια την περιοδεία που βασίζεται στο δίσκο, αλλά, ούτως ή άλλως, δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνουν πάλι περιοδείες. Οπότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να βγάλουμε τη μουσική εκεί έξω, ώστε ο κόσμος να την ευχαριστηθεί.

Θα μπορούν έτσι να συγκεντρωθούν περισσότερο στο υλικό.

Ναι, και ξέρεις είναι κάτι καινούργιο για όλους μας αυτό. Μπορεί να πάει καλά, μπορεί και όχι. Όταν αποφασίσουμε να παίξουμε, ενδεχομένως και κανείς να μην ενδιαφέρεται πια. Είναι ασυνήθιστο να κάνεις τόσο καιρό να παίξεις το νέο δίσκο ζωντανά, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε.

Μπορείς να μου εξηγήσεις τι συμβαίνει στο video του "Fall From Grace";

Όχι ιδιαίτερα. Έδωσα στον Ash Pears, ο οποίος έκανε και το video, το concept του "Fall From Grace". Αυτό έχει να κάνει με το ότι κάποιες φορές δεν συνειδητοποιούμε ότι τα πράγματα πάνε στραβά για εμάς, ενώ όλοι οι γύρω το βλέπουν. Και εσύ συνεχίζεις να νομίζεις ότι όλα είναι εντάξει, αλλά δεν είναι. Οπότε, ίσως ο τύπος στο video δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι νεκρός.

Έχετε να βγάλετε single σε φυσική μορφή, από το "Tragic Idol". Θα το κάνετε τώρα;

Από όσο ξέρω, όχι.

Θα κυκλοφορήσετε κάτι ακόμα μέχρι να βγει ο δίσκος;

Προσπαθούμε να κρατήσουμε τη διαδικασία, όπως κάθε φορά. Αλλά δεν είναι εύκολο αυτές τις μέρες. Έχουμε αρκετά video από πριν την καραντίνα και θέλουμε να κάνουμε κάτι με αυτό το υλικό. Θα δούμε.

Ο Θεός είναι το τελευταίο πράγμα στο οποίο στρέφεται ο κόσμος πριν πεθάνει

Επειδή δεν έχω τους στίχους των κομματιών, μπορείς να μου πεις μερικά λόγια για το κάθε κομμάτι;

Λοιπόν, το "Darker Thoughts" αφορά το τι δρόμο θες να διαλέξεις στη ζωή σου και το πόσο εύκολο είναι να διαλέξεις το λάθος. Να παίρνεις αποφάσεις χωρίς να υπολογίζεις τις επιπτώσεις. Για το "Fall From Grace" τα είπα νωρίτερα. Το "Ghosts" γυρνάει γύρω από το θέμα του Ιησού Χριστού, όπως λέει και το ρεφρέν. Το να προσπαθείς μάταια να κερδίσεις κάτι με το να στρέφεσαι στη θρησκεία. Στο "The Devil Embraced" θα βρεις κάποιον που στέλνει ένα γράμμα στο Θεό μετά από μια αμαρτία, ώστε να ζητήσει συγχώρεση λίγο πριν το θάνατο. Αν και δεν μπορώ να με φανταστώ ποτέ σε αυτή την κατάσταση, ο Θεός είναι το τελευταίο πράγμα που στρέφεται ο κόσμος πριν πεθάνει. Το "Serenity" είναι ένα soundtrack για μια μεγάλη μάχη ή καλπάζοντα άλογα. Κάπως έτσι το φαντάστηκα και έγραψα για τις συνέπειες μιας μεγάλης μάχης. Στο "Hope Dies Young" αναφέρομαι στα χρόνια της εφηβείας, τα οποία είναι τα καλύτερα της ζωής σου. Σίγουρα όχι για όλους, αλλά για μένα ισχύει. Αγαπώ τη ζωή μου τώρα, την απολαμβάνω, αλλά όταν είσαι έφηβος είσαι αφελής, νέος και τα όνειρα σου… Βασικά, βλέπεις όνειρα. Πλέον δεν βλέπω όνειρα. Τουλάχιστον, όχι ωραία.

Κυρίως εφιάλτες τώρα.

Ακριβώς. (γέλια) Είναι η αθωότητα της ηλικίας. Υπάρχει ένα τραγούδι από κάποια μπάντα της οποίας δεν είμαι οπαδός που λέει "Teenage dreams are hard to beat". Και πλέον που μεγάλωσα το καταλαβαίνω απόλυτα. Το "Ending Days" αφορά το να φτιάχνεις γέφυρες όσο πλησιάζεις στο τέλος της ζωής σου. Οικογένειες χωρίζονται από ασήμαντα πράγματα και δεν τα βρίσκουν παρά όταν πλησιάζει στο θάνατο. Είναι το πιο στενάχωρο κομμάτι του δίσκου και ένα από τα αγαπημένα μου. Το "Forsaken" μοιάζει με ένα κομμάτι που κάναμε το 2005 και είχαμε καιρό να κάνουμε κάτι τέτοιο. Και πάλι, αφορά το να πιστεύεις σε κάτι ή σε κάποιον και να αποδεικνύεται σκάρτος, όπως όλα. Το "Ravenghast" αφορά αυτό που λένε ότι τα πιο ψηλά δέντρα, κάνουν τον περισσότερο θόρυβο όταν πέφτουν. Όταν είσαι ψηλά, ο μόνος δρόμος είναι προς τα κάτω. Ο τίτλος ανήκει στον Greg και δεν έχει σχέση με το θέμα του κομματιού.

Έχετε κάποιον guest μουσικό στο δίσκο; Θα ήθελα συγκεκριμένα να μάθω για το "Hope Dies Young" και τα γυναικεία φωνητικά, που βγάζουν μια Sisters Of Mercy αισθητική.

Η γυναίκα του Greg Mackintosh, η Heather μας βοήθησε όπου χρειαστήκαμε γυναικεία φωνητικά. Ήταν και στους Tapping The Vein οπότε της ήταν εύκολο. Αλλά βγάζει μια ωραία gothic χροιά στο κομμάτι.

Τους τεχνικούς, το προσωπικό δίπλα στους μουσικούς τους έχει χτυπήσει άσχημα. Πολλοί από αυτούς δουλεύουν όλο το χρόνο με περιοδείες, όχι όπως εμείς που θα κάνουμε 6-7 μήνες και μετά διάλειμμα

Πάμε λίγο πίσω στην πανδημία. Πώς έχει επηρεάσει αυτό τη μουσική βιομηχανία και τους Paradise Lost.

Τους έχει επηρεάσει όλους. Τους τεχνικούς, το προσωπικό δίπλα στους μουσικούς τους έχει χτυπήσει άσχημα. Πολλοί από αυτούς δουλεύουν όλο το χρόνο με περιοδείες, όχι όπως εμείς που θα κάνουμε 6-7 μήνες και μετά διάλειμμα. Έχω πολλούς φίλους που είναι σε δύσκολη θέση. Εμείς δεν είχαμε κανονίσει πολλές συναυλίες το επόμενο δίμηνο, οπότε δεν χρειάστηκε να αλλάξουμε πολύ το πρόγραμμά μας. Ελπίζουμε για τον Αύγουστο, αλλά ποιός ξέρει; Όλος ο κόσμος βρίσκεται σε παύση. Όταν βγούμε από αυτή την παύση, ο κόσμος θα ζητάει σαν τρελός τα live.

Και είναι απαραίτητο να βρεθεί ένας τρόπος να ξεπερνάμε στο μέλλον παρόμοιες κρίσεις. Δε νομίζω ότι θα είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει μια πανδημία.

Συμφωνώ, θα ήταν υπεροπτικό να υποθέσουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά στο μέλλον. Κοιτώντας στο παρελθόν μας και την ιστορία, δεν μπορείς να πεις ότι ένας Παγκόσμιος Πόλεμος δεν θα συμβεί πάλι.

Αυτός είναι ένας Παγκόσμιος Πόλεμος.

Σίγουρα, με έναν αόρατο εχθρό. Είναι αρκετά τρομακτικό.

Νομίζω είναι πιο δύσκολο για τη Βρετανία, που πρόσφατα εφάρμοσε το Brexit. Λόγω της πανδημίας απειλείται με οικονομική καταστροφή;

Ω ναι, τα πάντα είναι χάλια εκεί έξω. Στα ειδησεογραφικά κανάλια δεν υπάρχουν καθόλου ευχάριστα νέα. Και τώρα όλοι είναι ειδικοί, όπως ήταν και για το Brexit. Πριν την πανδημία δεν ακούγαμε τίποτα άλλο από το Brexit, και τώρα κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτό.

(Ο Boris Johnson) έχει πει πολλά πράγματα και τα έχει αναιρέσει. Σαν προσωπικότητα, ωστόσο, είναι χαρισματικός

Τι γνώμη έχεις για τον Boris Johnson;

Δεν με ενοχλεί, καταλαβαίνω γιατί πολύς κόσμος τον αντιπαθεί. Έχει πει πολλά πράγματα και τα έχει αναιρέσει. Σαν προσωπικότητα, ωστόσο, είναι χαρισματικός. Σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους όχι. Δεν έχω ιδιαίτερη άποψη για καμία πλευρά, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερος από άλλους πολιτικούς εκεί έξω. Δεν έχει σημασία τι λες, πάντα κάποιος θα διαφωνεί μαζί σου. Δεν μπορείς να κερδίσεις.

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ έκλεισαν τα σύνορα τους όταν ξέσπασε η πανδημία, και πολλές από τις ευρωπαϊκές χώρες αρνήθηκαν να βοηθήσουν αυτές που είχαν ανάγκη. Πιστεύεις ότι αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Δεν ξέρω. Εσύ τι πιστεύεις;

Για μένα, μάλλον είναι μια ένδειξη της αρχής της πτώσης αυτής της Ένωσης.

Σίγουρα όταν ο κόσμος αρνείται να βοηθήσει τον άλλο, το όλο δημιούργημα ραγίζει. Έχει ενδιαφέρον να βλέπεις πως συμπεριφέρεται ο κόσμος σε μια κρίση. Άτομα που θεωρούσα δυνατά, δεν το αντιμετωπίζουν πολύ καλά και πιο αδύναμοι χαρακτήρες, τα πάνε περίφημα.

Paradise Lost

Ας πάμε πάλι στο μουσικό κομμάτι. Ποιός δίσκος σας της τελευταίας δεκαετίας πιστεύεις ότι είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός; Το "Tragic Idol", το "Medusa" ή το "The Plague Within";

Πρέπει να δω τι έχει μέσα ο κάθε δίσκος. Δεν είμαστε στο ραδιόφωνο, σωστά; (γέλια) Θα έλεγα το "The Plague Within".

Ενδιαφέρον. Εγώ θα διάλεγα το "Tragic Idol".

Μου αρέσουν και τα δυο άλμπουμ. Υπάρχει ποικιλία σε αυτά. Οπότε θα διάλεγα ένα από τα δυο.

Ή και το "Medusa". (γέλια)

Όχι, όπως είπα και νωρίτερα, έχει πολύ συγκεκριμένο ύφος αυτός ο δίσκος.

Φαίνεται ότι το underground είναι το νέο mainstream. Περισσότερη ακραία μουσική γίνεται πιο δημοφιλής μέρα με τη μέρα, οι κασέτες επανήλθαν στη μόδα. Νομίζω είσαι ο πιο κατάλληλος να το σχολιάσεις αυτό, αφού είσαι στους Bloodbath και κάνατε αυτή την πιο ακραία στροφή με τους Paradise Lost.

Με το death metal δε νομίζω να μεγαλώσει πολύ το πράγμα. Δεν θα δεις death metal μπάντες να παίζουν σε στάδια ή σε αρένες, αν και οι Behemoth το έχουν προχωρήσει αρκετά το θέμα. Είναι αρκετά δημοφιλές, αλλά δεν θα έλεγα ότι είναι mainstream. Δεν θα φτάσει τους Metallica. Αυτό το είδος metal προχώρησε πολύ. Ακόμα και το συμφωνικό metal είναι πολύ μεγαλύτερο από το death metal. Είναι μια επίκτητη γεύση, δεν είναι για όλους. Και μιλάω για όλους στους Bloodbath, τους Paradise Lost, τους Katatonia, μεγαλώσαμε ακούγοντας τις old-school death metal μπάντες. Και έχουν ακόμα μια θέση στην καρδιά μας, είναι το soundtrack της ζωής μας.

Δεν έχουμε μοντέρνες επιρροές, ό,τι ακούμε προέρχεται από το παρελθόν

Είναι ωραίο να ακούς καλλιτέχνες να επιστρέφουν στις ρίζες τους και να φιλτράρουν αυτές τις επιρροές μέσα από τη μουσική τους. Το απολαμβάνω.

Ο κόσμος συνηθίζει να μας ρωτάει ποιές είναι οι επιρροές μας, τι ακούμε. Δεν έχουμε μοντέρνες επιρροές, ό,τι ακούμε προέρχεται από το παρελθόν. Δεν υπάρχει κάποια μπάντα πλέον που θα σε εκπλήξει. Δεν πρόκειται να υπάρξουν τόσο καλές death metal μπάντες όσο στο παρελθόν. Για μένα, που είμαι μεγάλος πλέον, είναι εύκολο να το λέω.

Κανονικά θα σε ρώταγα πότε θα έρθετε στην Ελλάδα, αλλά γνωρίζουμε ήδη ότι θα παίξετε τον Δεκέμβριο εδώ. Ανακοινώθηκε σχεδόν ένα χρόνο πριν το live, σα να ξέρατε κάτι. Ευελπιστώ πως θα γίνει η συναυλία. Δεν θέλω να φανταστώ πως θα είναι η κατάσταση παγκοσμίως σε αντίθετη περίπτωση.

Ναι, στοχεύουμε σε αυτό. Αλλά δεν ξέρουμε πως θα είναι τα πράγματα τότε.

Προτιμάτε να παίζετε σε φεστιβάλ το καλοκαίρι ή σε venues το χειμώνα;

Μου είναι το ίδιο. Πάντα μας αρέσει να ερχόμαστε στην Ελλάδα. Προφανώς, ερχόμαστε πάρα πολλά χρόνια. Την τελευταία φορά νομίζω ήρθαμε στο Ρόδον. Ήταν το Ρόδον;

Αλλά κάθε φορά, θυμάμαι, ερχόμασταν στο Ρόδον και οι αναμνήσεις είναι ακόμα εκεί

Όχι, έχει κλείσει πολλά χρόνια αυτό.

Εννοούσα αυτό που το έχει αντικαταστήσει. Ήταν ωραία συναυλία. Αλλά κάθε φορά, θυμάμαι, ερχόμασταν στο Ρόδον και οι αναμνήσεις είναι ακόμα εκεί.

Αξέχαστες οι συναυλίες εκεί. Έχω την εντύπωση ότι ο κόσμος εδώ έχει σε αρκετή εκτίμηση τους Paradise Lost. (γέλια)

Έχουμε από τα πιο πιστά fan base στην Ελλάδα, οπότε ελπίζω να έρθουμε τον Δεκέμβρη.

Paradise Lost

Ο Waltteri, ο drummer σας, είναι ο μόνος μη Βρετανός στην μπάντα. Μια παράδοση τα τελευταία χρόνια για εσάς. Πως δουλεύει αυτή η κατάσταση;

Μένει στο Ελσίνκι, δεν χρειάστηκε να μετακομίσει. Πετάει από εκεί για τις περιοδείες, όπου είναι το tour bus. Φυσικά, όταν κάνουμε πρόβες, έρχεται. Αλλά έχει στήσει ένα καλό σύστημα σπίτι του και μπορούμε να ανταλλάσουμε αρχεία. Δεν είναι όπως παλιά που έπρεπε να μένεις στο ίδιο σπίτι. Είναι καλό παιδί και καλός drummer. Τα πάμε καλά.

Ναι, αλλά λήγει η εγγύηση του σε λίγο. Έχουν περάσει τα πέντε χρόνια, ποιός θα τον αντικαταστήσει;

Είναι αλήθεια. (γέλια) Τα πέντε και έξι χρόνια είναι πολύ μεγάλο διάστημα. Είναι αστείο, αλλά δεν ανατινάζεται όπως στην ταινία "This Is Spinal Tap". (γέλια) Δεν φαίνεται, πάντως για τόσο μεγάλο διάστημα.

Δεν είναι, όμως, και τριάντα χρόνια που είστε μαζί οι υπόλοιποι.

Ισχύει. Αλλά ακόμα και τα τριάντα δεν φαίνονται τόσα πολλά.

Πιστεύεις ότι ο Aaron και ο Steven παίρνουν λιγότερα εύσημα για την προσφορά τους στην μπάντα;

Εμείς κάνουμε τη μουσική και τους στίχους, οπότε καταλήγουμε να κάνουμε και τις συνεντεύξεις αφού έχουμε περισσότερα να πούμε και το σέβονται αυτό. Αλλά αν μια κουβέντα αφορά πράγματα όπως η ζωή στην μπάντα ή κάτι αντίστοιχο, μπορούν να το κάνουν και αυτοί. Συνήθως οι συνεντεύξεις γίνονται γύρω από μια κυκλοφορία, αλλά πέρα από αυτό δε νομίζω ότι οι προβολείς είναι περισσότερο πάνω από μένα ή τον Greg. Είμαστε μια μπάντα στο τέλος.

Μια φράση που ακούγεται πολύ τελευταία είναι το "flatten the curve". Θα μπορούσε να είναι ένας στίχος ή τίτλος κομματιού.

Υπάρχει πολύ υλικό σε ό,τι ακούγεται εκεί έξω αυτές τις μέρες, ειδικά για thrash metal μπάντες. Όπως αυτά που έκαναν στις αρχές των '80s.

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να σε ευχαριστήσω και να σου ζητήσω να στείλεις ένα μήνυμα στους φίλους των Paradise Lost.

Ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια. Να είστε ασφαλείς. Ο δίσκος βγαίνει σύντομα, ελπίζω να σας αρέσει και να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα, αν είμαστε ακόμα σε καραντίνα μέχρι τότε. Και ευελπιστώ να έρθουμε εκεί τον Δεκέμβρη.

Ήταν ευχαρίστησή μου, Nick. Μείνε ασφαλής, μείνε σπίτι και να προσέχεις.

Μην ανησυχείς για αυτό. Να είσαι καλά.

  • SHARE
  • TWEET