Συνέντευξη Necrowretch

«Ελπίζω ότι στο μέλλον θα παίζουμε κάτι ακόμα πιο επιθετικό από αυτό που κάνουμε τώρα»

Από τον Αντώνη Κονδύλη, 22/01/2013 @ 11:53
Οι Necrowretch είναι μια νέα και πολλά υποσχόμενη μπάντα από τη Γαλλία. Κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ, "Putrid Death Sorcery", και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Vlad, τον ηγέτη της μπάντας. Πολύ φιλικός, δεν δίστασε να εκφράσει το πάθος του για το παλιακό death metal και την αφοσίωσή του σε μερικές θρυλικές μπάντες της εποχής. Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες της συνομιλίας μας.

Γεια σου, τι κάνεις;
Είμαι εντάξει, ακόμη κι αν έχει λίγο κρύο στη Γαλλία.

Οι Necrowretch είναι μια νέα μπάντα. Θα ήθελες να μας πεις κάποια πράγματα για την ιστορία της μέχρι τώρα;
Ξεκίνησα την μπάντα το 2008 με σκοπό να παίξει σαν τους Death στο "Scream Bloody Gore". Αργότερα, ήρθε στη μπάντα ο Blastphemator στα ντραμς και κάναμε το demo “Rising From Purulence” το 2009 και στη συνέχεια ο Amphycion στο μπάσο. Έτσι κυκλοφόρησε το δεύτερο demo μας "Necrollections" το 2010 και αρχίσαμε να παίζουμε κάποιες συναυλίες στη Γαλλία και στη Δανία. Αργότερα, ηχογραφήσαμε και κυκλοφορήσαμε το EP "Putrefactive Infestation" το 2011. Αυτό άνοιξε τις πύλες του underground δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι μας γνώρισαν μετά από αυτή την κυκλοφορία. Ο πρώτος ντράμερ άφησε την μπάντα και βρήκαμε δύο ντράμερ, ένας ντράμερ για τις ζωντανές εμφανίσεις και ένας ντράμερ για το στούντιο. Με αυτό το line up κυκλοφορήσαμε ένα άλλο EP "Now You Are In Hell" το 2012 και αμέσως αρχίσαμε να δουλεύουμε για το "Putrid Death Sorcery", το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2013.

NecrowretchΕίσαι ικανοποιημένος με το τελικό αποτέλεσμα;
Είμαστε ικανοποιημένοι και ενθουσιασμένοι. Ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήσαμε ένα επαγγελματικό στούντιο και είχαμε το χρόνο να δουλέψουμε τα riffs μας, προκειμένου να τα κάνουμε τέλεια. Περάσαμε δέκα μέρες στο στούντιο για να γίνουν όλα τα πράγματα τέλεια και αυτό ήταν βολικό για μας. Ήταν πραγματικά εκπληκτικό και μου αρέσει ο δυνατός μας ήχος και ήταν μια πραγματικά ωραία εμπειρία.

Πόσο καιρό ασχοληθήκατε με το άλμπουμ;
Για να γράψουμε το άλμπουμ μας πήρε 18 μήνες.

Νωρίτερα είπες ότι ήθελες να ακούγεστε σαν τους Death. Καταλαβαίνω ότι είναι η μεγάλη επιρροή σας. Ποιές άλλες μπάντες έχουν επηρεάσει τους Necrowretch;
Οι Grotesque και οι Merciless από τη Σουηδία είναι επιρροή μας. Από το black metal και ιδιαίτερα το speed black metal έχουμε επηρεαστεί από ορισμένες μπάντες από τη Νότια Αμερική, όπως οι Sarcofago, Anal Vomit, οι πρώιμοι Sepultura. Αλλά η μεγάλη επιρροή στα τραγούδια μας είναι οι Death του "Scream Bloody Gore". Οι άλλες μπάντες συνέβαλαν ένα μικρό ποσοστό στον ήχο μας.

NecrowretchΌλες οι μπάντες που αναφέρεις είναι παλιά συγκροτήματα, μερικά από αυτά είναι αγαπημένα μου συγκροτήματα. Από την άλλη πλευρά, είσαι πολύ νέος άνθρωπος. Τι σε ελκύει τόσο πολύ σε αυτά τα συγκροτήματα;
Είναι η όλη αίσθηση. Όταν ακούς καλά death metal άλμπουμ ή demos, δεν είσαι στον πραγματικό κόσμο. Αισθάνεσαι ότι θα σε οδηγήσει στην κόλαση, στον κάτω κόσμο. Με τους Necrowretch θελήσαμε να δημιουργήσουμε το ίδιο πράγμα. Μερικές φορές δεν απαντάω στο ερώτημα αν είμαστε death metal ή black metal. Απλά θέλω να δημιουργήσω κάτι που κάνει τον ακροατή να συντάσσεται σε αυτόν τον κόσμο του χάους. Για παράδειγμα, όταν ακούτε το "Left Hand Path", είναι σαν να πηγαίνεις στην κόλαση και θα ήθελα το ίδιο πράγμα με τους Necrowretch, την ίδια άμεση μουσική. Αυτός είναι ο στόχος μου.

Εκτός από black metal και death metal, ακούς άλλα είδη metal ή άλλο είδος μουσικής;
Ναι φυσικά. Οι Iron Maiden είναι η αγαπημένη μου μπάντα και οι Judas Priest. Μου αρέσουν και κάποιες doom μπάντες όπως οι Candlemass. Το speed metal είναι ένας ήχος που σε κάνει να κουνάς το κεφάλι σου. Επίσης, μου αρέσει και άλλη μουσική, όπως οι AC / DC, οι Led Zeppelin, οι Queen. Μου αρέσουν αυτές τις μπάντες, αλλά δεν τις ακούω κάθε μέρα. Είμαι περισσότερο στο metal.

NecrowretchΈχω διαβάσει σε μια συνέντευξη σου ότι δεν θεωρείς τους Necrowretch ως ένα old school συγκρότημα. Πώς μπορείς να το υποστηρίξεις αυτό, επειδή σε μένα ακούγεται old school;
Ξέρω ότι είναι λίγο μπερδεμένο. Χρησιμοποιούμε αυτή την ετικέτα για να πούμε ότι παίζουμε death metal, στο ύφος των Possessed, Death, Mantas. Εμείς αυτό τον όρο τον χρησιμοποιούμαι μόνο επειδή κατά την τελευταία δεκαετία υπήρξαν death metal μπάντες που άρχισαν να παίζουν πολύ τεχνικά. Δεν μου αρέσει αυτό το είδος των συγκροτημάτων, για μένα δεν είναι αυτό death metal. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να βάλουμε αυτή την old school ετικέτα από τη στιγμή που παίζουμε death metal, με τον τρόπο που αυτό πρέπει να ακούγεται. Αν παίζεις τεχνικά, δεν είναι death metal. Πολλές μπάντες παίζουν death metal και χρησιμοποιούν την ίδια παραμόρφωση στην κιθάρα. Παίζουμε το death metal στο ύφος των παλαιών συγκροτημάτων, αλλά δεν είναι ακριβώς σαν κι αυτούς, γιατί τα φωνητικά μου είναι πολύ προσανατολισμένα προς black metal μπάντες. Αυτός είναι ο λόγος που καλώ τους Necrowretch σάπιο death metal. Παίζουμε death metal με ένα πιο προσωπικό τρόπο, κάτι πιο σάπιο και ίσως πιο σατανικό.

NecrowretchΕκτός από παλιακά πράγματα, επιλέγεις νέες μπάντες, κάτι πιο πειραματικό, πιο προοδευτικό ή αυτό είναι εκτός συζήτησης για σένα;
Μου αρέσουν κάποια πειραματικά, αλλά είναι πολύ λίγες μπάντες όπως οι Death που από κάτι πολύ πρωτόγονο με τα χρόνια το γύρισαν σε κάτι πολύ τεχνικό στο "Symbolic" και στο "Sound Of Perseverance" ή με τους Control Denied. Νομίζω ότι αυτή είναι μια πολύ καλή εξέλιξη. Υπάρχουν μόνο λίγες μπάντες που παίζουν καλή μουσική, όπως αυτό που έκανε ο Jon από τους Dissection. Πιστεύω ότι Necrowretch θα παραμείνουν στα pits της κόλασης.

Σκοπεύετε να υποστηρίξετε το "Putrid Death Sorcery" με συναυλίες;
Δεν υπάρχουν σχέδια για περιοδεία ακόμα. Ελπίζουμε ότι θα παίξουμε διάφορες συναυλίες σε όλη την Ευρώπη. Θα παίξουμε ένα show στη Γερμανία και ίσως ένα show στη Γαλλία και στο Βέλγιο. Δεν έχουμε οποιαδήποτε σχέδια για περιοδεία, αλλά οι Necrowretch είναι «πεινασμένοι» για να παίξουν πολλές συναυλίες, ίσως ακόμα και στην πατρίδα σας.

Έχετε εξασφαλίσει κάποια θέση για τα φεστιβάλ του καλοκαιριού;
Είμαστε σε επαφή με κάποια από αυτά, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά συγκροτήματα που επικοινωνούν μαζί τους για να κλείσουν μια θέση και είναι δύσκολο να κλείσουμε. Είμαι βέβαιος ότι τελικά θα καταφέρουμε να βρούμε μια θέση για να παίξουμε.

NecrowretchΕντάξει, είναι πολύ νωρίς για σας, δεδομένου ότι είστε μια νέα μπάντα. Θα έχετε πολλές ευκαιρίες στο μέλλον να συμμετέχετε σε αυτά τα φεστιβάλ. Πώς θα ήθελες να δεις τους Necrowretch στο μέλλον;
Δεν θέλω οι Necrowretch να γίνουν μύθος. Θέλω να περιμένουμε και να δούμε και να μην προκαλέσουμε τα πράγματα. Ελπίζω ότι σε 5 χρόνια οι Necrowretch θα έχουν κυκλοφορήσει άλμπουμ και θα έχουν παίξει κάτι ακόμα πιο επιθετικό από ότι αυτό που κάνουμε τώρα. Ελπίζω ότι θα παίζουμε ζωντανά με πολλούς οπαδούς όπως και τόσες άλλες μπάντες.

Πριν τελειώσουμε θα ήθελες να πεις κάτι στους Έλληνες metalheads;
Κρατήστε τη φλόγα αναμμένη στην Ελλάδα. Ξέρω ότι σας αρέσει το death metal. Αγαπώ μπάντες όπως Rotting Christ, οι Necromantia. Ελπίζω ότι μια μέρα θα έρθουμε και θα παίξουμε στην Ελλάδα. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί black metal και death metal οπαδοί στην Ελλάδα.

Θα σας περιμένουμε. Αυτό ήταν όλο. Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω και εγώ και να σου ευχηθώ καλή τύχη με το ντεμπούτο άλμπουμ σας.
Ευχαριστώ Αντώνη. Cheers.
  • SHARE
  • TWEET