Συνέντευξη Furyon

«Αυτό που φαίνεται πως συμβαίνει είναι πως το όνομα Furyon γίνεται μεγαλύτερο από τα μέλη της μπάντας, το οποίο είναι πολύ σημαντικό»

Από τον Κώστα Πολύζο, 17/07/2012 @ 12:06
Οι Furyon για εμένα αποτέλεσαν μια από τις αποκαλύψεις της χρονιάς έστω και αν το ντεμπούτο τους, "Gravitas", είχε κυκλοφορήσει αρχικά προ διετίας, με την μπάντα να το αυτοχρηματοδοτεί. Διαβάστε τα όσα μας είπε ο τραγουδιστής τους, Matt Mitchell, σχετικά με τις επιρροές τους, την πορεία των ηχογραφήσεων του νέου άλμπουμ και το τι ίσως σημαίνει το συμβόλαιο με την Frontiers.

Πες μας λίγα λόγια για τα μέλη της μπάντας, πώς γνωριστήκατε και πότε δημιουργήθηκε.
Εκτός από εμένα στα φωνητικά, η μπάντα αποτελείται από τους Chris Green και Pat Heath στις κιθάρες, τον Nickel Bowen στο μπάσο και τον Lee Famery στα τύμπανα. Ξεκινήσαμε το συγκρότημα πριν από επτά χρόνια εγώ μαζί με τον Chris από τις στάχτες της παλιάς μας μπάντας, των Pride. Οι υπόλοιποι εντάχθηκαν με τον καιρό, αν και για να πω την αλήθεια ο Lee ήταν μαζί μας σχεδόν από την αρχή.

FuryonΘέλω να σε συγχαρώ για το "Gravitas", έστω και αν έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που αυτοχρηματοδοτήσατε την κυκλοφορία του. Ποιά λοιπόν είναι η ιστορία πίσω από αυτή την κυκλοφορία και τι συνέβη και μετά από δυο χρόνια αποκτήσατε συμβόλαιο με την Frontiers;
Ναι, αυτοχρηματοδοτήσαμε την κυκλοφορία του αλλά ήταν περισσότερο μια collectors edition καθώς μόλις ένας μικρός αριθμός (σ.σ.: 500 αντίτυπα) είχε εκδοθεί. Η αλήθεια είναι πως ακόμη έχουμε κάποια τα οποία πουλάμε από το site μας. Πάντα σκοπεύαμε να καταφέρουμε να το κυκλοφορήσουμε μέσω μιας κανονικής εταιρείας. Βασικά αυτή είναι η τρίτη φορά που κυκλοφορεί, καθώς είχε κυκλοφορήσει και μέσω του αγγλικού Metal Hammer στα τέλη του 2011, αλλά μόνο για την Αγγλία και δεν συμπεριελάμβανε το "Disappear Again".

Κατά την άποψή μου, ο δίσκος έχει μια μοντέρνα hard/heavy κατεύθυνση αλλά δεν μπορείτε να κρύψετε το γεγονός πως οι επιρροές είναι πολύ περισσότερες. Πώς θα περιέγραφες τη μουσική σας;
Οι Furyon παίζουν heavy χαμηλοκουρδισμένη μουσική, η οποία όμως είναι και μελωδική. Μπορείς να τραγουδήσεις τους στίχους των τραγουδιών! Αυτό θέλαμε να πετύχουμε. Όσον αφορά στις επιρροές, αυτές ξεκινάνε από τους Bon Jovi και φτάνουν μέχρι τους Tool και όλα αυτά που υπάρχουν ενδιάμεσα.

Σαν καινούρια μπάντα που είστε, δεν γνωρίζουμε πολλά για τη διαδικασία που ακολουθείτε κατά τη δημιουργία του δίσκου. Μπορείς να μας πεις ποιοί είναι οι κύριοι συνθέτες και ποιός είναι υπεύθυνος για τους στίχους;
Κατά κύριο λόγο το άλμπουμ γράφτηκε από εμένα και τον Chris. Ας πούμε το 90% αυτού. Ο Lee και ο Nickel βοήθησαν και αυτοί, όπως και ο παραγωγός μας ο Rick Beato. Όλοι οι στίχοι και οι μελωδίες γράφτηκαν από εμένα.

FuryonΗ αλήθεια είναι πως οι στίχοι φαίνοντα αρκετά σκοτεινοί. Μπορείς να μας πεις για τι θέματα μιλάνε;
Όλα τα τραγούδια μιλάνε για εμπειρίες της ζωής. Κάποιες μάλιστα μπορεί να σου φτιάξουν το κέφι, όπως στο "Stand Like A Stone" το οποίο μιλάει για το να παραμένεις αληθινός στα πιστεύω σου. Αλλά ναι, θα συμφωνήσω μαζί σου πως είναι και αρκετα σκοτεινοί σε σημεία.

Το συγκρότημα που μου έρχεται στο μυαλό ακούγοντάς σας είναι οι Alter Bridge και γνωρίζω πως τους αναφέρετε και ως επιρροή. Τι είναι αυτό που σου αρέσει στη μουσική τους;
Ναι! Πρόκειται για καταπληκτικη μπάντα. Δεν παίζουνε όσο heavy όσο εμείς, αλλά γράφουν φοβερές μελωδίες και έχουν πολύ καλό παίξιμο. Έχουμε παρόμοια κουρδίσματα πάντως. Drop C και B. Straight D.

Από όσο μπορώ να γνωρίζω έχετε πάρει πολλές καλές κριτικές για το "Gravitas". Πώς έχουν αντιδράσει οι οπαδοί σε αυτές; Νιώθετε να έχει αλλάξει κάτι μετά από το συμβόλαιο που κάνατε με την Frontiers;
Ναι, είναι αλήθεια πως λαμβάνουμε πολλές κριτικές οι οποίες γράφουν πολύ καλά λόγια για τη δουλειά μας. Αυτό μας ικανοποιεί και μας κάνει να νιώθουμε πραγματικά υπερήφανοι. Οι οπαδοί μας είναι cool και μας συμπαραστέκονται. Από την μέρα που υπογράψαμε το νέο μας συμβόλαιο, έχω την αίσθηση πως έχουμε πλέον πρόσβαση σε μέρη που δεν είχαμε. Έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τους Furyon σε πολύ περισσότερο κόσμο.

FuryonΠοιά είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον; Υπάρχουν σκέψεις για κάποια περιοδεία;
Τα σχέδιά μας περιλαμβάνουν περιοδείες αλλά και να γράψουμε το δεύτερο άλμπουμ μας.

Έχω ακούσει καλά λόγια για τις ζωντανές σας εμφανίσεις. Περιέγραψέ μας τους Furyon πάνω στη σκηνή.
Είναι πάντα ένα έντονο και γεμάτο ενέργεια show. Προσπαθούμε να αποδίδουμε όσο καλύτερα και πραγματικά τα δίνουμε όλα. Νιώθω σαν να είμαστε άλλη μπάντα όταν παίζουμε ζωντανά!

Ποιές είναι οι προσδοκίες σας από το συγκρότημα;
Θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε για πολύ καιρό και ελπίζω να έχουμε και σχετική επιτυχία στις πωλήσεις μας. Οι οπαδοί μάς κρατάνε ζωντανούς και αυτό που φαίνεται πως συμβαίνει είναι πως το όνομα Furyon γίνεται μεγαλύτερο από τα άτομα που τους απαρτίζουν, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για μια μπάντα.

Πότε θα πρέπει να περιμένουμε τον νέο σας δίσκο; Έχετε ξεκινήσει να γράφετε υλικό; Υπάρχουν από τώρα σκέψεις για studio και παραγωγό;
Όπως σου είπα και πιο πάνω ...ναι! Έχουμε ξεκινήσει να γράφουμε και αυτές οι πρώτες ιδέες ακούγονται φανταστικές. Αλλά, για να είμαι ειλικρινής, το βλέπω να κυκλοφορεί τέλος της χρονιάς ή αρχές της επόμενης. Τώρα αναφορικά με το ποιός θα κάνει την παραγωγή... σε αυτό το σημείο ποιός μπορεί να ξέρει; Πάντως θα ήταν ωραίο να συνεργαστούμε και πάλι με τον Rick Beato.

Matt, σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.
Και εγώ σε ευχαριστώ.
  • SHARE
  • TWEET