Συνέντευξη Authority Zero

«Θα συνεχίσουμε μέχρι να μη βγαίνει άλλο η φωνή από τα πνευμόνια μας!»

Από τον Γιάννη Βόλκα, 10/05/2012 @ 12:09
Skate Punk, Reggae και Ska. Οι οπαδοί του είδους ίσως να ασχολούνται ήδη με την επερχόμενη εμφάνιση των Pennywise στην Αθήνα. Μέχρι τότε όμως, οι Authority Zero έρχονται να καλύψουν επάξια το κενό με τις συναυλίες τους στις 11/05 στο Αn Club και 12/05 στο Εightball Club. To rocking.gr μίλησε με τον τραγουδιστή τους James DeVore.

Καλησπέρα, ας αρχίσουμε με την πρόσφατη κυκλοφορία σας με τον τίτλο "Less Rhythm, Μore Booze". Θα ήθελες να μοιραστείς ορισμένες πληροφορίες μαζί μας;
Πρόκειται για ένα ακουστικό, ζωντανά ηχογραφημένο CD/DVD που γράψαμε τον περασμένο Αύγουστο όταν επιστρέψαμε σπίτι μετά από μια αρκετά μεγάλη αμερικανική περιοδεία. Περάσαμε τέλεια! Ουσιαστικά πρόκειται για κομμάτια από τα δυο τελευταία άλμπουμ αλλά σε διαφορετική μορφή. Ακουστικά, rock και reggae.

Θα μπορούσες να πεις ότι πρόκειται για την συνέχεια του "Rhythm And Booze" του 2006;
Ακριβώς! Ήταν μια πολύ όμορφη και χαλαρωτική εμπειρία η ηχογράφηση του προηγούμενου ακουστικού άλμπουμ και έτσι αποφασίσαμε να το ξανακάνουμε αλλά και να το προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα γράφοντας ταυτόχρονα και το DVD μέσα στο οποίο αποτυπώθηκαν τέλεια η τιμιότητα και η ενέργειά μας.

Authority ZeroΣκεφτήκατε ποτέ να γίνεται μια μπάντα με πιο ακουστικό / reggae προσανατολισμό ή το punk rock θα υπάρχει πάντα μέσα σας;
Νοιώθω σίγουρος ότι το punk rock θα υπάρχει πάντα μέσα μας. Για την ακρίβεια, ανεξάρτητα με το ύφος που παίζουμε, πάντα θα υπάρχει το punk rock διότι πρόκειται κυρίως για μια ιδεολογία για μας και για αυτό που επιθυμούμε να παρουσιάσουμε μουσικά. Δεν προσπαθούμε ποτέ να πιέσουμε το συγκρότημα προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ανέκαθεν λειτουργούσαμε με τιμιότητα, διασκεδάζαμε με τον «ηλεκτρισμό» που υπήρχε και υπάρχει στο συγκρότημα και αυτό αντανακλά και στους οπαδούς μας.

Βρίσκεστε σε περιοδεία αυτό τον καιρό και σε λίγες μέρες θα επισκεφτείται και την Ελλάδα (Αθήνα 11/05 - Θεσσαλονίκη 12/05). Η περιοδεία αυτή έχει σκοπό να προωθήσει τον τελευταίο σας δίσκο; Ο κόσμος θα πρέπει να περιμένει ένα κυρίως ακουστικό set;
Ναι, ερχόμαστε στην Ελλάδα σε μερικές μέρες και ανυπομονούμε γι'αυτό! Το περιμέναμε πολύ καιρό! Η περιοδεία γίνεται για την προώθηση τόσο του "Streets Of Survival" όσο και του "Less Rhythm, Μore Booze" άρα θα πρέπει να περιμένετε λίγο από όλα!

Εκτός από το "Less Rhythm, Μore Booze" υπογράψατε πρόσφατα με ευρωπαϊκή εταιρεία η οποία κυκλοφόρησε το "Streets Of Survival" (γι' αυτό λοιπόν και η περιοδεία προωθεί και τους δύο δίσκους). Ήταν δύσκολο για τους Ευρωπαίους οπαδούς σας να βρουν τους δίσκους σας;
Έμοιαζε πραγματικά αδύνατο για τους οπαδούς να βρουν τους δίσκους μας εδώ. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες στην Concrete Jungle η οποία μας βοήθησε να κυκλοφορήσουμε τον δίσκο στην Ευρώπη και ανυπομονούμε να ηχογραφήσουμε και να κυκλοφορήσουμε νέο δίσκο ξανά από την εταιρεία αυτή. Δίνουν πραγματικά μάχη για μας!

Authority ZeroΑπό ότι παρατήρησα, κομμάτια σας υπάρχουν σε αρκετά videogames. Ασχολείστε με αυτά ή είναι ένας καλός τρόπος να προσελκύσετε νέους οπαδούς;
Ασχολούμαστε πάρα πολύ με αυτά! Θυμάμαι την πρώτη φορά που άκουσα το κομμάτι μας στο παιχνίδι "Tony Hawk's Pro Skaters". Ένα δικό μας κομμάτι σε ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια! Μεγαλώσαμε κάνοντας skateboard και αυτός ήταν ένας στόχος που επιτεύχθηκε.

Στα αυτιά μου ακούγεται σαν να έχετε επιρροές κυρίως από τους Bad Religion και ακόμα περισσότερο από τους Sublime. Είναι σωστό αυτό; Άλλα συγκροτήματα που σας επηρέασαν;
Ακριβώς αυτό φίλε μου! Κυρίως τα συγκροτήματα που ανέφερες και γενικά επηρεαζόμαστε από rock, reggae, ska, surf, punk και world μουσική. Γενικά, αν η μουσική είναι αξιόλογη, είναι αξιόλογη ανεξάρτητα από ποιο είδος προέρχεται. Όταν γράφεις μουσική με τιμιότητα, κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει μαζί σου όταν την ακούει.

Jason, θα ήθελες να μας πεις μερικά πράγματα για το προσωπικό σου project, τους Bollox;
Οι Bollox ήταν ένα project που δημιουργήσαμε με μερικούς κοντινούς φίλους πριν πολλά χρόνια. Ήταν ένα Irish folk/punk σχήμα που είχε ως σκοπό κυρίως να διασκεδάζουμε. Και το κάναμε! Τώρα δεν ασχολούμαστε πλέον με αυτό αλλά παραμένουμε πολύ καλοί φίλοι. Εκτός από τους Authority Zero ασχολούμαι κυρίως με το προσωπικό ακουστικό μου project το οποίο όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ακούσει στο www.jasondevore.com.

Authority ZeroΜιλώντας με ένα (κυρίως) punk rock συγκρότημα δεν θα ήθελα να χάσω την ευκαιρία να ρωτήσω την γνώμη σου για την κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην Ευρώπη και κυρίως σην Ελλάδα.
Από ότι έχω δει και ακούσει, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα οικονομικά στην Ελλάδα και εύχομαι να καταφέρετε γρήγορα να αλλάξετε την κατάσταση αυτή. Μακάρι παρά τις δυσκολίες ο κόσμος να καταφέρει να έρθει στις συναυλίες μας ώστε να χαλαρώσει λιγάκι. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο ερχόμαστε.

Πίσω σε σας λοιπόν, λειτουργείτε ενεργά ως συγκρότημα για περίπου δεκαπέντε χρόνια. Για πόσα χρόνια νομίζεις ότι μπορείτε να αντέξετε στην rock σκηνή;
Θα συνεχίσουμε μέχρι να μην βγαίνει άλλο η φωνή από τα πνευμόνια μας!

Έχεις να μοιραστείς καμιά περίεργη ιστορία με τους οπαδούς σας; Κάτι από περασμένες περιοδείες ίσως;
Περίεργη ιστορία; Στην τελευταία μας περιοδεία στην Αμερική δύο οχήματά μας καταστράφηκαν, μείναμε χωρίς βενζίνη στην μέση του πουθενά και γενικά επικρατούσε μια απόλυτη τρέλα. Η λίστα ακόμα μεγαλώνει.

Άκουσες κάτι ενδιαφέρον τελευταία;
Το "All Or Nothing" των Pennywise! Αν δεν έτυχε να το ακούσεις, να το κάνεις οπωσδήποτε!

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Θα τα ξαναπούμε σε μερικές μέρες στην Ελλάδα.
  • SHARE
  • TWEET