Συνέντευξη με τους Joseph Tholl και Jonas Wikstrand (Black Trip, Enforcer)

«Η παλιά μουσική έχει πολύ περισσότερη ψυχή γιατί δεν είναι pro-tooled μέχρι θανάτου»

Από τον Θοδωρή Ξουρίδα, 05/06/2014 @ 12:51
Λίγες ώρες πριν από τη πρώτη εμφάνιση των Black Trip επί ελληνικού εδάφους, βρήκαμε την ευκαιρία να πούμε δυο λόγια με τους Joseph Tholl και Jonas Wikstrand, μέλη αμφότεροι των Black Trip και των Enforcer. Ο Joseph είναι ο βασικός τραγουδιστής των Black Trip και κιθαρίστας των Enforcer, ενώ ο Jonas παίζει τύμπανα και για τις δύο μπάντες. Ας δούμε τι έχουν να πουν για τα σχήματα στα οποία συμμετέχουν, τα μελλοντικά τους σχέδια και όλο το «καλό πράγμα» που βγαίνει από τη Σουηδία τα τελευταία χρόνια.

Κατ' αρχάς, συγχαρητήρια για το ότι οι Black Trip υπέγραψαν με την SPV/Steamhammer για την Ευρώπη!
Σ' ευχαριστούμε πολύ!

Το ντεμπούτο των Black Trip, "Goin' Under", θα επανακυκλοφορήσει από την SPV/Steamhammer τον Ιούλιο. Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο, αν δεν απατώμαι...
Joseph: Κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο, μόνο στη Σκανδιναβία.

Και εδώ στην Ελλάδα, μέσω του Γρηγόρη της Eat Metal Records!
Joseph: Ακριβώς, κι αυτός είναι ο λόγος που είμαστε εδώ απόψε.

Οι Black Trip σχηματίστηκαν από τον Peter το 2003, αλλά πήραν πραγματικά μορφή όταν εσύ και τα άλλα παιδιά γίνατε μέλη της μπάντας το 2012.
Joseph: Λοιπόν, ήταν το 2011 όταν συναντηθήκαμε και συζητήσαμε την ιδέα, να βάλω λίγα φωνητικά στα demo του Peter, έτσι κι έγινε, και ηχογραφήσαμε το επτάιντσο το 2012. Μετά, φτιάξαμε τη μπάντα το 2012 και ηχογραφήσαμε το άλμπουμ. Το 2003 ήταν μόνο μια βασική ιδέα, δεν υπήρχε συγκρότημα, ήταν απλά ο Peter που έφτιαχνε τα demo του και το όραμα για μια μπάντα.

Ποιά είναι η αποδοχή του "Goin' Under" από τον Τύπο και κοινό μέχρι τώρα;
Joseph: Όπως είπα και προηγουμένως, μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει μόνο στη Σκανδιναβία, αλλά έχει πολύ καλή ανταπόκριση, έχουμε πραγματικά καλή διανομή στη Σουηδία, οπότε εκεί η ανταπόκριση είναι πολύ καλή.

Πιστεύω πως αυτό που κάνει το άλμπουμ να ξεχωρίζει είναι ότι καταφέρνει να αιχμαλωτίσει απόλυτα τον hard rock ήχο λίγο προτού γεννηθεί το heavy metal, τον ήχο εκείνης της εποχής μεταξύ '79 και '81.
Joseph: Ναι, αντλούμε μεγάλη έμπνευση από εκείνη την εποχή...

Jonas: ...αλλά φτιάχνουμε καινούργια μουσική!

Joseph: Ναι, για μας είναι καινούργια φυσικά, και η παραγωγή είναι κατά κάποιον τρόπο... Το στούντιο είναι αρκετά αναλογικό, οπότε ο ήχος είναι κάπως...

...οργανικός!
Joseph: Ναι!

Θέλατε να φτιάξετε μουσική που θα χαρακτηρίζονταν ως hard rock ή ως heavy metal;
Joseph: Δεν ξέρω αν το είχαμε σκεφτεί έτσι. Υπάρχει μια εντελώς νέα μίξη του τι συνεισφέρει ο καθένας, γιατί όλοι έχουμε διαφορετικές αποκλίσεις με βάση το που βρισκόμαστε και μετά συναντιόμαστε κάπου στη μέση από την αγάπη μας για το heavy metal. Εμπνεόμαστε από τους Nifelheim, τους Enforcer, όλα τα πράγματα με τα οποία ασχολούμαστε. Όλοι μας, εκτός από αυτό, συμμετέχουμε και σε άλλα σχήματα...

Jonas: Φαίνονται στον ήχο, όσα έχουμε πάρει από τους Nifelheim!

Joseph: Ναι! Πήρα κάποιους στίχους από το σχήμα τραγουδιστής / τραγουδοποιού που έχω, για παράδειγμα, στίχους που δεν προορίζονταν καν για τους Black Trip, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν μια χαρά!

Βλέπετε τους Black Trip σαν ένα side project ή σαν μια μπάντα που θα συνεχίσει να ηχογραφεί και να παίζει ζωντανά σε τακτική βάση;
Joseph: Έτσι νομίζω! Για μένα δεν είναι σε καμία περίπτωση side project. Θέλω να πω πως δουλεύουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούμε να κάνουμε πράγματα και για τους Enforcer, και για τους Black Trip, ταυτόχρονα. Μέχρι τώρα, οι Black Trip βρίσκονται μόνο στην αγορά της Σκανδιναβίας, είναι η πρώτη μας φορά στην Ελλάδα, δεν έχουμε βγει εκτός Σουηδίας.

Ας περάσουμε τώρα στους Enforcer. Το "Death By Fire" έκανε μεγάλη επιτυχία (βρέθηκε ανάμεσα στα 30 καλύτερα άλμπουμ του 2013 για τους συντάκτες του Rocking.gr). Ήταν αυτός ο πιο επιτυχημένος σας δίσκος μέχρι τώρα, καλλιτεχνικά και εμπορικά;
Joseph: Το πιστεύω, σίγουρα!

Jonas: Ναι!

Ήταν το γεγονός ότι ωριμάσατε ως μουσικοί και συνθέτες που έπαιξε τον βασικότερο ρόλο;  Ήταν καθοριστική η ώθηση που δεχτήκατε από την Nuclear Blast Records;
Jonas: Δημιουργήσαμε τον δίσκο πριν υπογράψουμε στην Nuclear Blast Records, ήταν ήδη έτοιμος, αλλά φυσικά το ότι ολοκληρώθηκε ως προϊόν και διανεμήθηκε από τη συγκεκριμένη εταιρεία μας έδωσε επιπλέον ώθηση.

Joseph: Αυτός ο δίσκος είναι σίγουρα ο καλύτερός μας μέχρι στιγμής, όλοι μας το πιστεύουμε. Κατόπιν, η Nuclear Blast έδωσε την ώθηση, όντως το «έβγαλαν εκεί έξω».

Να περιμένουμε σύντομα νέο δίσκο;
Jonas: Κάνουμε πρόβες͘, βρισκόμαστε στη διαδικασία της σύνθεσης. Κατόπιν, σκοπεύουμε να ηχογραφήσουμε τον δίσκο αυτό το φθινόπωρο και πιθανότατα θα κυκλοφορήσει νωρίς τον επόμενο χρόνο. Αυτό είναι το πρόγραμμα που έχουμε.

Ελπίζω να το ακολουθήσετε πιστά και σύντομα να έχουμε σύντομα τον νέο δίσκο των Enforcer!
Κι εμείς το ελπίζουμε!

Νομίζω πως θα πρέπει να δώσατε γύρω στις 100 συναυλίες, τόσο για το "Diamonds", όσο και για το "Death By Fire".
Jonas: Ναι, δώσαμε πολλές συναυλίες, αγαπάμε πολύ τις περιοδείες και έχουμε παίξει σε πολλά φεστιβάλ. Είναι μεγάλο προνόμιο να μπορείς να δίνεις τόσες πολλές συναυλίες, όπως εμείς.

Joseph: Αυτή ήταν η πιο εντατική περιοδεία που έχουμε κάνει έως τώρα. Αυτό θέλουμε να κάνουμε, να βγάζουμε τον δίσκο και να περιοδεύουμε.

Είναι το ότι απολαμβάνετε να παίζετε ζωντανά ή το ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να προωθήσετε τη δουλειά σας και να βελτιωθείτε;
Joseph: Και τα δύο, αλλά λατρεύω να παίζω ζωντανά και λατρεύω να βρίσκομαι σε περιοδεία, αυτή είναι η ανταμοιβή του να κάνεις έναν δίσκο, γιατί ο σκοπός μας ήταν πάντα να παίζουμε ζωντανά, γι' αυτόν τον λόγο ξεκίνησα να παίζω μουσική.

Jonas: Λατρεύω να παίζω μουσική και να βρίσκομαι στο στούντιο, να γράφω τραγούδια και να είμαι δημιουργικός. Αυτό είναι η μία όψη, η άλλη όψη είναι η περιοδεία. Πιστεύω πως και οι δύο αυτές όψεις σε βοηθούν πραγματικά να εξελίσσεσαι. Στο στούντιο βρίσκεις διαφορετικούς τρόπους να βλέπεις τη μουσική σου και περιοδεύοντας βλέπεις πως δουλεύουν στην πράξη. Πάνω στη σκηνή, αντιμετωπίζεις διαφορετικές συνθήκες απ' ότι στον δίσκο, αλλά και τα δύο μου φαίνονται εξ ίσου διασκεδαστικά.

Έχετε ήδη παίξει σε όλο τον κόσμο. Έχετε δώσει πολλές συναυλίες στη Νότιο Αμερική και στις Ηνωμένες Πολιτείες, και τον τελευταίο χρόνο παίξατε και στην Ιαπωνία. Πού το ευχαριστηθήκατε περισσότερο και γιατί;
Joseph: Στην Ιαπωνία ήταν μακράν η μεγαλύτερη συναυλία που έχουμε δώσει. Ήταν σ' ένα τεράστιο φεστιβάλ με αρένα, και αποτέλεσε μεγάλο βήμα για μας. Στη Νότια Αμερική ήταν επίσης καταπληκτικά!

Jonas: Και στην Ελλάδα! Είμαστε ευγνώμονες για την εκτίμηση και την ανταπόκριση που έχουμε εδώ στην Ελλάδα, σε ολόκληρη την χώρα! Είστε πάντοτε μια από τις αγαπημένες μας χώρες για να παίζουμε!

Joseph: Ναι, βεβαία!

Είναι προφανές πως το ελληνικό κοινό σας αγαπάει και πιστεύω πως κι εσείς αγαπάτε την Ελλάδα, και το κοινό της και τα μέρη της!
Jonas: Ναι, ανυπομονούμε να επιστρέψουμε σ' ένα μήνα με τους Enforcer! Θα παίξουμε σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη και Λάρισα (σ.σ.: προστέθηκε και η Πάτρα), και τέλος στην Αθήνα στις 15 Ιουνίου.

Ήμουν πέρυσι στη συναυλία που δώσατε στην Αθήνα και ήσασταν εξαιρετικοί!
Jonas: Ευχαριστούμε! Κι εμείς την ευχαριστηθήκαμε! Ξέραμε ότι θα ήταν καλά, αλλά δεν περιμέναμε τόσο τρομερή ανταπόκριση, σχεδόν γεμίσαμε τον χώρο! Ήταν πραγματικά πολύ καλή συναυλία για μας, οπότε ανυπομονούμε πολύ να επιστρέψουμε και να παίξουμε για τους Έλληνες οπαδούς μας! Θα παίξουμε κι απόψε! (γέλια)

Σε όλες τα σχήματα που έχετε συμμετάσχει, εκτός των Black Trip προφανώς, όλα τα μέλη αποτελούν μέρος ενός δικτύου μουσικών που προέρχονται από μια πόλη της Σουηδίας, η οποία ονομάζεται Arvika.
Ακριβώς.

Νομίζω πως είναι μια πολύ μικρή πόλη με πληθυσμό κοντά στις 15 χιλιάδες.
Joseph: Μέσα στην πόλη είναι περίπου 10 χιλιάδες. Στην ευρύτερη περιοχή είναι σχεδόν 30 χιλιάδες.

Πώς είναι να μεγαλώνεις σε μια τόσο μικρή πόλη;
Joseph: Νομίζω πως το γεγονός αυτό είναι ένας απ’ τους λόγους που μπορούμε να κάνουμε ότι κάνουμε, γιατί έτσι ήταν αρκετά εύκολο να γνωρίσεις ανθρώπους.  Ήμασταν, όπως είπες, γύρω στα δέκα άτομα που φτιάχναμε σχήματα και είχαμε μεγάλο πάθος γι’ αυτό. Θυμάμαι ότι τότε δεν υπήρχε κάτι άλλο πέραν του να πας σχολείο και μετά να κάνεις πολλές πρόβες! Κάναμε πρόβες όλη την ώρα και δουλεύαμε με αυτές τις μπάντες που δημιουργήθηκαν τότε. Οι Enforcer ξεκίνησαν και ηχογράφησαν τον πρώτο τους δίσκο εκεί.  Έτσι, είχαμε ήδη κάνει όνομα πριν μετακομίσουμε στην Στοκχόλμη. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά πιστεύω πως αν είχαμε μεγαλώσει σε μια μεγαλύτερη πόλη σαν τη Στοκχόλμη, θα ήταν πιο δύσκολο να προχωρήσουμε, δεδομένου ότι όταν πήγαμε στη Στοκχόλμη ήμασταν ήδη σχετικά γνωστοί.

Jonas: Υπάρχει επίσης πολύ καλό μουσικό κλίμα όταν βρίσκεσαι σε μια τόσο μικρή πόλη με το δικό της μουσικό σχολείο. Είχαμε καλούς δασκάλους μουσικής, είχαμε και μια καλή ευκαιρία να συναντιόμαστε στα μαθήματα και να παίζουμε τα όργανά μας. Κι αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που βρεθήκαμε όλοι μαζί.

Joseph, συμμετέχεις επίσης σε μια σειρά από μερικά ακόμη σχήματα. Ας αρχίσουμε από τους CC Company που κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε το ομώνυμο ντεμπούτο τους (ένα 7'' ΕΡ τριών τραγουδιών). Ποιά είναι η ιστορία πίσω από αυτό το σχήμα;
Είναι απλά κάτι που έγινε για διασκέδαση, καθώς όποτε βρίσκουμε χρόνο, κάνουμε πρόβες, αλλά δεν το παίρνουμε και πολύ στα σοβαρά. Τώρα, ηχογραφήσαμε άλλο ένα επτάιντσο που είναι εντελώς ολοκληρωμένο -με το artwork και όλα τα υπόλοιπα- και θα κυκλοφορήσει από στιγμή σε στιγμή, απ’ την ίδια δισκογραφική εταιρία. Έχουμε ακόμη σχεδόν ολοκληρώσει κι ένα τρίτο, οπότε αυτό που θα κάνουμε είναι να κυκλοφορήσουμε μερικά επτάιντσα και κάποια στιγμή μπορεί να τα ενώσουμε σε έναν full-length δίσκο.

Άκουσα επίσης στο Spotify τον δίσκο που έβγαλες το 2008 ως Joseph Tholl And The Escapades, ήταν εκπληκτικός!  Ήταν όπως το "MTV Unplugged In New York" των Nirvana σε συνδυασμό με διάφορα άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.
Σ' ευχαριστώ!

Κάνεις ακόμα δική σου μουσική;
Ναι, το κάνω αυτό όλη την ώρα κι έχω μια ιδέα για έναν δεύτερο δίσκο εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν βρίσκω τον χρόνο για να τον κάνω. Είπα στον εαυτό μου ότι θα προσπαθούσα να τον κάνω αυτή τη χρονιά, γιατί είναι σχεδόν τελειωμένος κατά κάποιον τρόπο, δεν έχει ηχογραφηθεί αλλά όλα τα τραγούδια υπάρχουν. Διαθέτω «καραβιές» τραγουδιών γιατί φτιάχνω τραγούδια όλη την ώρα, αλλά δεν είναι αυτή η κύρια ασχολία μου, είναι κάτι που κάνω όποτε βρω τον χρόνο.

Θα είναι στο ίδιο ύφος ή κάτι διαφορετικό;
Θα είναι διαφορετικό. Είναι και πάλι σε παρόμοια διάθεση, αλλά αυτός ο δίσκος είναι αρκετά παλιός γα μένα, τόσο που νιώθω ότι δεν τον αντέχω πια. Θέλω απλά να κάνω αυτόν τον δίσκο, αλλά όπως ακριβώς θέλω εγώ να ακούγεται. Θα μοιάζει με τον προηγούμενο, αλλά θεωρώ πως ο ήχος δεν θα είναι ίδιος.

Jonas, είσαι αναμεμειγμένος με κανένα άλλο σχήμα, πέραν των Enforcer και των Black Trip;
Κάνω συνέχεια πολλές παραγωγές, ηχογραφώντας άλλες μπάντες στο στούντιο, και γράφω επίσης υλικό, αλλά δεν παίρνω μέρος σε καμία από αυτές.

Η σουηδική rock και metal σκηνή μεγαλώνει συνεχώς και γίνεται όλο και πιο σημαντική στις μέρες μας. Ο Sharlee D'Angelo μου είπε ότι οι σουηδικές μπάντες «έχουν μάθει, η μία από την άλλη, πως να μεταβαίνεις στον υπόλοιπο κόσμο» και πως είναι πολύ καλές στο να εξάγουν τους εαυτούς τους. Τι πιστεύετε εσείς πάνω σε αυτό;
Jonas: Το θεωρώ προνόμιο να βγαίνεις έξω απ’ τη χώρα σου και πιστεύω πως υπάρχουν πολλές μπάντες στη Σουηδία, αλλά πιθανότατα όχι μεγάλο κοινό που θα πηγαίνει σε συναυλίες, οπότε είναι φυσικό κι επόμενο να βγεις εκτός Σουηδίας για να δώσεις συναυλίες και νομίζω πως είναι διασκεδαστικό να εξερευνείς τον κόσμο, είναι ό,τι καλύτερο!

Ποιές σουηδικές μπάντες θεωρείτε πως ξεχωρίζουν;
Joseph: Έχουμε πολλές μπάντες τελευταία, όπως τους In Solitude, τους Graveyard... πάντα ξεχνώ τις καλύτερες όταν έρχεται αυτή η ερώτηση! (γέλια) Διαθέτουμε πολλές καλές rock ‘n’ roll μπάντες όπως τους Imperial State Electric. Το βρίσκω δύσκολο να ονομάσω μερικές, είναι τόσες πολλές, οπότε θα πω μόνο πως υπάρχει μια πραγματικά καλή σκηνή με αρκετές καλές μπάντες.

Προτιμάτε να ακούτε παλιό υλικό η να ανακαλύπτετε νέες μουσικές;
Jonas: Μου αρέσει να ακούω καλή μουσική. Μπορεί να είναι παλιά, μπορεί να είναι καινούργια, δεν έχει σημασία.

Joseph: Το περισσότερο hard rock που ακούω είναι παλιό γιατί τότε ήταν καλύτερο, αλλά πάντα υπάρχουν νέες μπάντες που ξεπετάγονται. Ίσως οι περισσότερες απ’ τις καινούριες μπάντες που ακούω δεν ανήκουν στο metal.

Jonas: Υπάρχει ένα ζήτημα όσον αφορά την παλιά μουσική. Έχει συχνά περισσότερη ψυχή γιατί δεν είναι pro-tooled μέχρι θανάτου. Είναι τόσο εύκολο όταν είσαι στο στούντιο να κάνεις τα πάντα να ακούγονται άψογα και καλοκουρδισμένα. Όταν το ακούς φαίνεται καλύτερο, αλλά με αυτόν τον τρόπο καταστρέφεις το vibe, τη ψυχή και το πάθος. Αυτός είναι πιστεύω ο λόγος που αρκετές φορές η παλιότερη μουσική προτιμάται, διαθέτει περισσότερο πάθος.

Ποιοί είναι οι αγαπημένοι σας μουσικοί, κιθαρίστες / τραγουδιστές και drummer αντίστοιχα;
Joseph: Ξέρεις, ποτέ δεν είχα ινδάλματα, όσον αφορά τις τεχνικές δυνατότητες. Νομίζω πως εμπνέομαι από ινδάλματα που αντιλαμβάνομαι περισσότερο ως μεγάλες προσωπικότητες της μουσικής. Υπάρχουν τόσοι πολλοί καλοί κιθαρίστες, αλλά αυτό δεν είναι το νούμερο ένα πράγμα που ψάχνω. Νομίζω είναι ευκολότερο να βρω έναν καλούς τραγουδιστές, τραγουδιστές που διαθέτουν ένα ιδιαίτερο χάρισμα, όπως ο Mille Petrozza, ο Nick Cave, ο Kurt Cobain, ο Paul Di’Anno. Ο Paul κάποτε το είχε! (γέλια)

Jonas: Όσον αφορά τους drummer, μου αρέσουν πραγματικά εκείνοι που έχουν καλό groove και μεγάλο φάσμα δυναμικών (dynamic range). Λατρεύω πολλούς jazz drummer, όπως ο Buddy Rich. Όσον αφορά το hard rock, προτιμώ τον Vinnie Appice, τον Clive Burr, αλλά και τον Bill Ward. Είναι καλοί drummer με καλό groove και φάσμα δυναμικών.

Joseph: Ο αγαπημένος μου είναι ο Jonas Wikstrand!

Jonas: Τεράστιο κοπλιμέντο!

Νομίζω πως τον γνωρίζω! (γέλια)
Joseph: Στην πραγματικότητα, κατά κάποιον τρόπο, αυτό ισχύει. Εννοώ, αν έπρεπε να ονομάσω κάποιον από τον οποίο αντλώ έμπνευση, θα έλεγα όλους εκείνους με τους οποίους παίζω. Θέλω να πω πως πάντοτε προσέχω τους μουσικούς με τους οποίους παίζω, όπως ο Olof, ο Sebastian και ο Peter, ο Robert (Pehrsson). Μαθαίνω από αυτούς γιατί είναι δίπλα μου και πιστεύω ότι είναι όλοι τους πολύ καλοί.

Jonas: Είναι σαν να έχεις έναν δάσκαλο δίπλα σου! (γέλια)

Νομίζω ότι ο Peter είναι τουλάχιστον λίγα χρόνια μεγαλύτερος και έχει μεγαλύτερη πείρα σε μερικά θέματα.
Joseph: Παίζει κιθάρα μόνο δύο ή τρία χρόνια! (γέλια) Είναι drummer...

Jonas: Σαν μουσικός είναι πολύ έμπειρος με όλες τις περιοδείες που έχει κάνει και τη συμμετοχές του σε τόσες δουλειές.

Joseph: Ναι, έπαιξε σε πολλές μπάντες που έχω ακούσει αρκετά όλα αυτά τα χρόνια.

Joseph προτιμάς τις Gibson Les Paul ή την Hagström;
Την Hagström! (γέλια)

Γιατί;
Αυτή η κιθάρα είναι πολύ ιδιαίτερη για μένα. Έριξα δουλειά πάνω της, προσέθεσα κάποια πράγματα που την έκαναν να ακούγεται μοναδική, απλά δεν μπορείς να βρεις τέτοια κιθάρα. Η συγκεκριμένη έκδοση που έχω στην κατοχή μου ακούγεται σαν... δεν υπάρχει άλλη κιθάρα στον κόσμο σαν κι αυτή νομίζω, σημαίνει πολλά για μένα, είναι πολύ προσωπική. Αλλά και η Les Paul είναι πολύ σταθερή, αποτελεί την δεύτερη επιλογή μου.

Ξέχασα να σε ρωτήσω πριν, Joseph, για το "Robert Pehrsson's Humbucker", ένα επίσης πραγματικά σπουδαίο άλμπουμ! Νομίζω ότι συμμετείχες αρκετά σε αυτό.
Ναι, όντως. Δεν παίζω καθόλου κιθάρα σε αυτό, αλλά εγώ κι ο Peter γράψαμε ένα τραγούδι στο οποίο τραγουδάω, ενώ συνεισέφερα επίσης αρκετά στα δεύτερα φωνητικά. Τώρα παίζω μαζί του live, επίσης. Έχουμε δώσει μερικές συναυλίες από τότε που βγήκε ο δίσκος.

Ειδικά το "Who Else Is On Your Mind" είναι φοβερό κομμάτι!
Είναι ένα από τα αγαπημένα μου!

Έχει φανταστική μελωδία. Σήμερα θα παίξετε ολόκληρο το "Goin' Under" φαντάζομαι.
Ναι, θα προσπαθήσουμε να το τραβήξουμε όσο περισσότερο μπορούμε, γιατί έχουμε μόνο έναν δίσκο. Έχουμε ακόμη ένα δυο καινούρια τραγούδια και μερικές διασκευές.

Λοιπόν, αυτό ήταν. Σας ευχαριστώ πολύ! Θα τα ξαναπούμε πάλι τον Ιούνιο με τους Enforcer.
Κι εμείς σ' ευχαριστούμε, θα σας δούμε τότε!
  • SHARE
  • TWEET