Συνέντευξη Tarja

«Δεν έχω σκεφτεί το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Anette»

Από τον Νίκο Καταπίδη, 07/10/2014 @ 10:40
Με αφορμή τις επερχόμενες συναυλίες της στην Ελλάδα, η Tarja μίλησε μαζί μας για τα επόμενα μουσικά της βήματα, τη διάθεσή της για πειραματισμό, αλλά και τις πολυάριθμες συνεργασίες της. Ναι, μίλησε και για την Anette, όπως μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω...

Tarja TurunenΚαλώς ήρθες στο Rocking.gr Tarja. Αυτή την περίοδο βρίσκεσαι σε περιοδεία, πώς τα περνάς;
Μέχρι στιγμής η περιοδεία πάει πολύ καλά, είναι ωραίο να βλέπεις τις αντιδράσεις του κοινού για το νέο άλμπουμ. Από τον προηγούμενο Οκτώβριο έχω περιοδεύσει πολύ και ακόμη περισσότερα έρχονται στο άμεσο μέλλον, αλλά όλα είναι καλά. Οι οπαδοί μου δείχνουν την υποστήριξη και την αγάπη τους.

Πρόσφατα κυκλοφόρησες το EP "Left In The Dark", με διαφορετικές εκδοχές κομματιών του "Colours In The Dark". Πώς προέκυψε η ιδέα γι' αυτή την κυκλοφορία;
Ήθελα οι οπαδοί μου να συμμετέχουν περισσότερο στη διαδικασία δημιουργίας ενός άλμπουμ αυτή τη φορά, γιατί ειδικά αυτή η κυκλοφορία στοχεύει κυρίως τους φανατικούς οπαδούς. Γι' αυτόν τον λόγο τους προσκάλεσα να φτιάξουν το εξώφυλλο του δίσκου. Για μένα δεν ήταν τόσο εύκολο στην αρχή να αποδεχτώ πως ο κόσμος θα μπορούσε να ακούσει τα demo των τραγουδιών, όπου η φωνή μου και τα υπόλοιπα όργανα δεν είναι όπως στο τελικό άλμπουμ, αλλά το σκέφτηκα αλλιώς. Εάν σκεφτώ καλλιτέχνες και μπάντες που μου αρέσουν, θα ήθελα κι εγώ να ακούσω τα demo τους! Για να μάθω κυρίως από αυτά, όχι για άλλο λόγο. Σίγουρα θα εκτιμούσα μια κυκλοφορία όπως είναι το "Left In The Dark" από αυτούς.

Tarja - Colours In The DarkΕίδα πως ήδη έχετε ηχογραφήσει μερικά κομμάτια για τον επόμενο δίσκο, χρησιμοποιώντας ακόμη και bandoneon (ένα είδος ακορντεόν), να υποθέσω πως θα κινηθείς σε έναν πιο folk ήχο αυτή τη φορά;
Για την ακρίβεια όχι. Τα κύρια στοιχεία σε αυτό το άλμπουμ θα παραμείνουν τα ίδια όπως και στα προηγούμενα, αλλά η διαφορά είναι πως θα χρησιμοποιήσω κάποια όργανα που δεν υπήρχαν στις προηγούμενες κυκλοφορίες. Είναι ένα πείραμα που θέλω να συνεχίσω, να ανανεώνω τον εαυτό μου με μουσική. Μπορείς να περιμένεις το νέο δίσκο το 2016.

Μετά το "Beauty And The Beat" με τον Mike Terrana, να περιμένουμε περισσότερη κλασική / ορχηστρική μουσική από τις προσωπικές σου κυκλοφορίες, ή θα συνεχίσεις στην rock και metal κατεύθυνση που είχες μέχρι τώρα;
Το ύφος του δίσκου θα παραμείνει rock όπως πριν, αλλά σίγουρα θα με δείτε να κάνω περισσότερα project με κλασική μουσική. Επιπλέον, στα τέλη του 2015 θα υπάρξει μια αμιγώς κλασική Ave Maria κυκλοφορία. H παγκόσμια περιοδεία του "Beauty And The Beat" θα συνεχιστεί επίσης την επόμενη χρονιά.

Με δεδομένη την αγάπη σου για την ανατολίτικη μουσική και το γεγονός πως υπάρχουν τέτοια στοιχεία στις προσωπικές σου δουλειές, θα σκεφτόσουν το ενδεχόμενο να κάνεις ένα πλήρες project με τέτοια μουσική;
Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό. Θα ήταν σίγουρα ενδιαφέρον πάντως.

Έχεις δουλέψει με πολλούς φοβερούς μουσικούς στην καριέρα σου, υπάρχει μια συνεργασία που να έχεις ξεχωρίσει;
Μου αρέσει να συνεργάζομαι με διαφορετικά είδη μουσικών και καλλιτεχνών, γιατί πάντα μαθαίνω κάτι από αυτές τις εμπειρίες. Δεν μπορώ να σου πω κάποια συγκεκριμένη, όλες ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικές.

Tarja TurunenΤελευταία συνεργάστηκες με τους Angra, τους Within Temptation και τον Mike Oldfield, υπάρχει κάποια άλλη συνεργασία στα σχέδιά σου;
Όχι ακριβώς συνεργασία, αλλά θα συμμετάσχω σε ένα μεγάλο τηλεοπτικό show στη Φινλανδία, το οποίο ξεκινά τον Οκτώβριο, το "The Voice Of Finland". Θα εμφανιστώ εκεί ως coach και αυτό το ταξίδι θα διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο του επόμενου έτους.

Μιλώντας για συνεργασίες, τώρα που η Anette Olzon ανήκει στην ίδια δισκογραφική με σένα, θα σκεφτόσουν να κάνεις κάτι μαζί της; Πώς νιώθεις που βρίσκεσαι στην ίδια δισκογραφική «στέγη» με την πρώην διάδοχό σου στους Nightwish;
Δεν με ενοχλεί καθόλου το γεγονός πως είναι στην ίδια εταιρία με μένα. Η εταιρία είναι ελεύθερη να δουλέψει με όποιον θέλει, εφόσον κάνουν καλή δουλειά μαζί μου, είμαι ευτυχισμένη. Δεν έχω σκεφτεί το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί της, αλλά της εύχομαι τα καλύτερα για την καριέρα της.

Μέχρι τώρα έχεις μια πολύ επιτυχημένη καριέρα, οπότε αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που σε κρατάει εμπνευσμένη και εάν υπάρχει ακόμη κάποιος επαγγελματικός στόχος που θες να επιτύχεις.
Η φωνή μου και η μουσική είναι αυτά που με κρατούν ενεργή και εμπνευσμένη. Θα ήθελα πολύ να μάθω περισσότερα σε σχέση με τη σύνθεση και τη δημιουργία τραγουδιών συγκεκριμένα.

Στη χώρα μας υπάρχει μια μεγάλη βάση οπαδών σου, ποιός πιστεύεις πως είναι ο λόγος για τον οποίο η μουσική σου αγγίζει τόσο το κοινό;
Ήμουν τυχερή με το να έχω έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα, και οι οπαδοί μου έχουν δείξει φοβερή υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος για όλο αυτό, αλλά φαντάζομαι πως νιώθουν τα ειλικρινή συναισθήματα της μουσικής μου, και η μουσική μου τους κάνει ευτυχισμένους.

Tarja TurunenΈχουν ανακοινωθεί δύο συναυλίες για την Ελλάδα, τι να περιμένουμε από αυτές τις εμφανίσεις;
Αυτές οι συναυλίες είναι μέρος της παγκόσμιας περιοδείας που κάνω αυτή τη στιγμή. Θα σας παρουσιάσω το τελευταίο μου άλμπουμ, "Colours In The Dark", και θα παίξουμε και κομμάτια από τις προηγούμενες δουλειές μου. Όπως πάντα σκέφτομαι το τοπικό κοινό, οπότε μπορείτε να περιμένετε κάποιες εκπλήξεις στο set.

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Μπορείς να κλείσεις τη συνέντευξη με ένα μήνυμα για τους φίλους σου στην Ελλάδα.
Μου έχουν λείψει πολύ οι Έλληνες οπαδοί μου! Χαίρομαι πολύ που θα επιστρέψω σύντομα για μια ακόμη φορά. Θα ροκάρουμε μαζί όπως ποτέ πριν! Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη και την αγάπη.
  • SHARE
  • TWEET