Συνέντευξη Strangelet (Stefan Zorner)

«Είμαστε αγρίμια πάνω στη σκηνή και αποδίδουμε σύμφωνα με το πνεύμα της μεγαλειώδους εποχής των '80s»

Από τον Κώστα Πολύζο, 18/09/2015 @ 10:49
Οι Γερμανοί Strangelet μας συστήθηκαν πριν από μερικούς μήνες με το ντεμπούτο άλμπουμ τους "First Bite". Ζητήσαμε από τον τραγουδιστή τους Stefan Zorner να μας δώσει κάποιες λεπτομέρειες γύρω από το συγκρότημα και από τον δίσκο τους και αυτός ανταποκρίθηκε άμεσα και οι απαντήσεις του δείχνουν πως είναι ένας αρκετά ενθουσιώδης τύπος.

Ας ξεκινήσουμε με ένα σύντομο βιογραφικό της μπάντας και των μελών της...
Σίγουρα! Καταρχάς είναι ευχαρίστησή μου να απαντάω στις ερωτήσεις σου. Είμαι ο Stefan και είμαι ο τραγουδιστής των Strangelet και με αυτό το line-up παίζουμε από την άνοιξη του 2012. Ο Tobias είναι ο guitar hero μας (γέλια),ο Jonas παίζει το Hammond και πλήκτρα και έκανε και την παραγωγή του δίσκου, ο Finn είναι το μαλλιαρό κτήνος στο μπάσο και η αξιαγάπητη -αλλά δυναμική- Jessica παίζει τύμπανα.

Ξεκίνησα να τραγουδώ σε μπάντες στα τέλη των '80s. Συμμετείχα στα δύο πρώτα CD των Lanfear (Power Metal), στη συνέχεια έκανα ένα CD με τους Zhorn το 2003 το οποίο ακολουθούσε μια περισσότερο classic rock κατεύθυνση. Ο Tobi έπαιζε σε μια μπάντα τους The Cursed, ενώ για όλους τους υπολοίπους, οι Strangelet είναι η πρώτη μπάντα στην οποία παίζουν.

Πώς και αποφασίσατε να κυκλοφορήσετε μόνοι σας το "First Bite";
Καλή ερώτηση. Που λες, θέλαμε να κυκλοφορήσουμε από την αρχή το "First Bite" μόνοι μας. Ο δίσκος είναι το μωρό μας. Έχουμε ματώσει για το κάθε τραγούδι και όλα γράφτηκαν όπως τα θέλαμε και έχουν ακριβώς την παραγωγή που θέλαμε. Και είμαστε γαμημένα περήφανοι για το αποτέλεσμα. Τώρα πλέον το μπαλάκι είναι σε εσάς, τους οπαδούς και τους εραστές της μουσικής, τους μανατζαρέους και τα αφεντικά των δισκογραφικών εταιρειών να μας πουν τι νομίζουν πως φτιάξαμε.

Αν θα θέλαμε να βάλουμε μια ταμπέλα στη μουσική σας μάλλον αυτή θα ήταν «hard rock». Από την άλλη βέβαια έχουμε τις πιο heavy στιγμές όπως το "Privilege Of Power", οι πιο μοντέρνες με το "Tainted" και τα πιο classic rock περάσματα με τραγούδια όπως το "Nothing". Εσύ πώς θα περιέγραφες την μουσική σας;
Συμφωνώ φίλε μου! Βασικά ναι, είμαστε μια τύπου hard rock μπάντα. Αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες επιρροές, όπως το metal, τα blues, ακόμα και το μοντέρνο rock που ανέφερες.  Όμως όλα αυτά δεν γίνονται βάσει κάποιου σχεδίου, απλά γράφουμε μουσική για την οποία μπορούμε να πούμε «Ότι αρέσει στα αυτιά μας- ακούγεται στο τραγούδι». Πότε θα έλεγα πως δεν είμαστε και τόσο true μουσικοί (γέλια). Το αποκαλούμε απλά: Heavy Rock.

Strangelet

Νομίζω πως τα "Stillborn" και "Privilege Of Power" είναι από τα αγαπημένα μου στον δίσκο. Εσύ ξεχωρίζεις κάποια;
Μα φυσικά και αγαπάω όλα τα τραγούδια! (γέλια) Μου αρέσουν πραγματικά το πώς ακούγονται και ακούω πολύ συχνά στο iPod μου ολόκληρο τον δίσκο, κάτι το οποίο μου συμβαίνει για πρώτη φορά με μουσική που συμμετέχω. Εξακολουθώ να είμαι πολύ χαρούμενος για το "First Bite".

Ποιά είναι η κοπέλα με την γλυκιά φωνή που συμμετέχει στο "All That's Left";
Η Nici είναι μια φίλη του Jonas και είναι καταπληκτική. Είναι απίθανο που αυτή η ταλαντούχα κοπέλα τραγουδάει μόνο για χόμπι, έτσι δεν είναι;

Πιστεύω πως η φωνή σου και η δουλειά του Tobias στην κιθάρα ξεχωρίζουν κάπως. Θεωρώ όμως πως τα πλήκτρα είναι πιο ψηλά στη μίξη από όσο θα ήθελα. Τι πιστεύεις εσύ;
Χμ...θα πρέπει να μιλήσεις με τον πληκτρά μας ή τον παραγωγό μας...επ...στάσου...είναι το ίδιο άτομο (γέλια). Πέρα από την πλάκα νομίζω πως ο Jonas έχει κάνει καταπληκτική δουλειά. Ο ήχος του είναι μοναδικός. Έχω την εντύπωση πως στον καινούργιο δίσκο θα παίξει ακόμα περισσότερο hammond και είμαι περίεργος πως θα ακούγεται.

Τι ελπίζετε και προσδοκείτε πως θα πετύχετε με το συγκρότημα;
Χμ... ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να περνάμε καλά. Να απολαμβάνουμε το κάθε τι που μας συμβαίνει. Να παίρνουμε την κάθε καλή μέρα για μας σαν μια νίκη. Απλά θέλουμε να ζούμε τη στιγμή. Είμαστε ευλογημένοι!

Και πώς είναι να έχεις στην μπάντα μια κοπέλα να παίζει τύμπανα;
Α...αυτή είναι μια πολύ ειδική περίσταση! (γέλια) Η Jessi είναι αξιαγάπητη. Υποθέτω πως κάποιες φορές συμπεριφέρομαι λίγο σαν ντίβα και επειδή συνεργαζόμαστε πολύ στενά λόγω του ότι κάνουμε και την προώθηση της μπάντας, κάποιες φορές διαφωνούμε..πολύ άγρια (γέλια). Την αγαπώ, αλλά κάποιες φορές δεν είμαι και τόσο καλός και είμαι σίγουρος πως εκείνες τις φορές θέλει να με σκοτώσει! (γέλια)

Πώς θα περιέγραφες τους Strangelet πάνω στη σκηνή;
Είμαστε άγριοι πάνω στη σκηνή και αποδίδουμε σύμφωνα με το πνεύμα της μεγαλειώδους εποχής των '80s. Υπάρχει πολύ ενέργεια, κίνηση και δράση πάνω στη σκηνή στη διάρκεια μιας συναυλίας μας. Μας αρέσει να παίζουμε ζωντανά και πρέπει να έχουμε δώσει γύρω στα 50 live τα τελευταία τρία χρόνια. Νιώθουμε πως έχουμε γεννηθεί για να κάνουμε αυτό το πράγμα.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Θέλουμε απλά να διασκεδάζουμε! Εντάξει κάνω πλάκα! Δουλεύουμε ήδη σκληρά πάνω στον καινούριο δίσκο και έχουμε είδη γράψει έξι τραγούδια. Ελπίζουμε να κινήσουμε το ενδιαφέρον κάποιας καλής δισκογραφικής εταιρείας φυσικά. Θα ήταν η λογική εξέλιξη του να δουλέψουμε με κάποια εταιρεία για τον διάδοχο του "First Bite".

Strangelet

Θα μπορούσες να κατονομάσεις κάποιες μπάντες που έχουν επηρεάσει την μουσική σας;
Χμ...δύσκολη ερώτηση. Επηρεάζομαι από οτιδήποτε ακούω. Είναι ανθρώπινο να συμβαίνει κάτι τέτοιο φαντάζομαι. Ακούω όλη μέρα διάφορα είδη μουσικής. Ο Tobi έχει επηρεαστεί από τον Slash, νομίζω, αλλά ταυτόχρονα γουστάρει μπάντες όπως είναι οι Testament και οι Machine Head. Όλοι μας ακούμε πολλές μπάντες και ο καθένας έχει τις δικές του αγαπημένες. Ίσως σε αυτό να οφείλετε και το μουσικό χαρμάνι των Strangelet.

Ποιούς θεωρείς ως τους κορυφαίους τραγουδιστές και οι οποίοι ίσως επηρέασαν τον τρόπο που τραγουδάς;
Ίσως να έχω επηρεαστεί κάπως από τον Ian Gillan. Συνήθιζα να αντιγράφω την τεχνική του όταν έκανα κάποια μαθήματα φωνητικής. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί άλλοι όπως ο φανταστικός Michael Kiske, ο Geoff Tate, ο Bruce Dickinson... για την ακρίβεια είναι πάρα πολλοί για να τους κατονομάσω. (γέλια)  

Προέρχεστε από μια χώρα που δεν φημίζεται και για την μεγάλη της rock σκηνή. Γιατί νομίζεις πως συμβαίνει κάτι τέτοιο; Έχεις κάποιες μπάντες να μας προτείνεις;
Πλάκα κάνεις; Και τι λες για τους Scorpions αγαπητέ; Ή τους Bonfire, Axxis, Kissin´ Dynamite και Sinner, για να αναφέρω μερικούς. Το rock είναι δυνατό στην Γερμανία και πίστεψε με υπάρχουν και πολύ καλές underground μπάντες, όπως για παράδειγμα οι ...Strangelet! (γέλια)

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και ελπίζω να σας δούμε κάποια στιγμή και στην Ελλάδα...
Σε ευχαριστώ πολύ αδερφέ! Ελπίζω να παίξουμε κάποια στιγμή και για σας γιατί έχουμε αρκετούς φίλους και οπαδούς εκεί... Rock on and bang that heads! Efcharisto!
  • SHARE
  • TWEET