Συνέντευξη Ross The Boss (Death Dealer)

«Οι έξι πρώτοι δίσκοι των Manowar είναι κλασικοί για το heavy metal και κανένας δεν μπόρεσε ποτέ να τους αντιγράψει»

Από τον Θοδωρή Ξουρίδα, 07/06/2013 @ 14:00
Οι Death Dealer είναι μία νέα heavy metal μπάντα αποτελούμενη από πέντε εξαιρετικά ταλαντούχους και έμπειρους μουσικούς. Με το ντεμπούτο τους άλμπουμ "War Master" να κυκλοφορεί τις επόμενες ημέρες, εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον έναν απ’ τους δύο lead κιθαρίστες του σχήματος, τον σπουδαίο Ross The Boss, σχεδόν για τα πάντα. Ας δούμε λοιπόν τι μας είπε όχι μόνο για τη νέα του μπάντα, αλλά και για το παρελθόν του με τους Dictators και τους Manowar.

Death DealerΚε Ross The Boss, συγχαρητήρια γι’ αυτό το απόλυτα ενεργητικό metal album που ετοιμάσατε.
Σε ευχαριστώ πολύ, είναι ένας πολύ  καλός δίσκος.

Πρώτα απ’όλα, ποιά είναι η ιστορία του πως καταλήξατε μαζί;  Ήταν ο Stu (Marshall, κιθάρες) και ο Sean (Peck, φωνητικά) που ξεκίνησαν τη μπάντα, σωστά;
Ναι, έχεις δίκιο. Ο Sean και ο Stu με βρήκανε μέσω facebook και με ρώτησαν αν θα ήθελα να παίξω σε κάποια τραγούδια και αμέσως σκέφτηκα πως θα κάτι τέτοιο θα ήταν φανταστικό.

Θα μπορούσες να μας πεις λίγα πράγματα για τη διαδικασία της συγγραφής των τραγουδιών και τη διαδικασία της ηχογράφησης;
Δουλέψαμε όλοι μαζί. Ηχογραφήσαμε τα βασικά μέρη από τύμπανα, μπάσο και κιθάρες, ο Sean έγραψε κάποια φωνητικά και μόλις βρεθήκαμε στα σπίτια μας προχωρήσαμε στο χτίσιμο του δίσκου μέσω internet. Η διαδικασία της σύνθεσης ήταν η τυπική. Κάποιος ερχόταν με κάποιο riff ή ακόμα και με ολοκληρωμένο τραγούδι και το συνεχίζαμε από εκεί.

Death Dealer - War MasterΣυμφωνώ απόλυτα με τη δήλωση σχετικά με το "War Master": «It’s classic power metal with the brutal edge of speed, thrash and precision».
Θέλατε να ακούγεται έτσι από την αρχή ή απλά προέκυψε έτσι;
Δεν υπήρχε πιθανότητα εμείς οι πέντε να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό από τον ήχο των Death Dealer. Πιστεύω πως η heavy metal σκηνή είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο.

Εάν δεν κάνω λάθος, ήσουν πάντοτε σε όλες τις μπάντες που συμμετείχες ο μοναδικός lead κιθαρίστας, ενώ στους Death Dealer τα lead και τα solo με τον Stu. Είναι ευκολότερο ή δυσκολότερο να βρίσκεσαι σε μια μπάντα με άλλον έναν σπουδαίο lead κιθαρίστα;
Πολύ καλή ερώτηση. Πιστεύω πως ο Stu είναι ένας καταπληκτικός κιθαρίστας. Αυτός ενέπνευσε εμένα και εγώ αυτόν και το αποτέλεσμα είναι η φοβερή κιθαριστική δουλειά που ακούς στο "War Master".

Ross The Boss (Death Dealer)Μπορείς να περιγράψεις τόσο σαν μουσικούς, όσο και σαν προσωπικότητες καθέναν από τους συνεργάτες σου στους Death Dealer;
Ο Rhino είναι αδερφός. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και καταπληκτικός τραγουδιστής, συνθέτης και παραγωγός, και ένας από τους καλύτερους drummer στον πλανήτη. Ο Mike Davis είναι ένας πολύ καλός μπασίστας και χρόνια στη μουσική βιομηχανία όπως και εγώ. Επίσης είναι και καταπληκτικός μάγειρας. O Stu Marshall είναι o κιθαριστικός μου σύντροφος. Περάσαμε πολλές ώρες τζαμάροντας για το "War Master". Είναι φοβερός τύπος και περίμενα πολλά χρόνια για να μοιραστώ τη σκηνή και το studio μαζί του. Τέλος, o Sean Peck έχει γράψει κάποιους βαθυστόχαστους και πολύ καλά δουλεμένους στίχους. Είναι πολύ οργανωτικός, ηγέτης και ο καλύτερος heavy metal τραγουδιστής στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Μετά την κυκλοφορία του "War Master" προφανώς σχεδιάζετε να κάνετε περιοδεία. Έχετε επιβεβαιώσει ημερομηνίες ή τα μέρη που θα επισκεφθείτε;
Λοιπόν, θα ξεκινήσουμε φυσικά από τη δυτική ακτή και το Μεξικό τον Ιούνιο  και όπως καταλαβαίνεις οι ημεορμηνίες έρχονται πολύ γρήγορα.

Ross The Boss (Death Dealer)Γνωρίζεις ότι «Death Dealer» ήταν το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο David Shankle προτού σε αντικαταστήσει στους Manowar; Καθαρή σύμπτωση φαντάζομαι!
Ναι, εγώ το ήξερα, αλλά όχι ο Sean  όταν ονόμασε την μπάντα Death Dealer. Όχι πως έχει καμία σημασία βέβαια.

Yποθέτω ότι κάθε οπαδός που σε συναντά για πρώτη φορά, σε ρωτάει μερικά πράγματα για τους Manowar, οπότε επέτρεψέ μου να σου κάνω μερικές σχετικές ερωτήσεις ακόμη!
Ναι, μπορείς να ρωτήσεις.

Όταν ξεκινήσατε τους Manowar στις αρχές της δεκαετίας του 1980 δεν ήσασταν έφηβοι, αλλά γύρω στα 25 με 30. Έπαιξε αυτό το γεγονός καθοριστικό ρόλο στο πως η μπάντα και η μουσική της εξελίχθηκε;
Όταν ξεκίνησα με τους Manowar είχα ήδη βγάλει 4 άλμπουμ σε μεγάλες εταιρείες και είχα περιοδεύσει ανά τον κόσμο πολλές φορές. Αυτή η εμπειρία μας καθοδήγησε όταν οι Manowar δημιουργήθηκαν.

Πιστεύεις ότι αποχώρισες από τους Manowar λόγω μουσικών ή προσωπικών διαφορών;
Μου ζήτησαν να φύγω από την μπάντα την παραμονή της κυκλοφορίας του "Kings Of Metal". Αυτή η απόφαση πάρθηκε από ένα συγκεκριμένο άτομο. Είμαι σίγουρος πως είχε να κάνει με προσωπικούς λόγους.

Ross The Boss (Dictators)Κοιτώντας πίσω στα 80s και τα χρόνια που πέρασες στους Manowar, για ποιο πράγμα είσαι περισσότερο περήφανος;
Οι πρώτοι έξι δίσκοι είναι κλασικοί για το heavy metal και κανένας δεν μπόρεσε ποτέ να τους αντιγράψει.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι Dictators υπήρξαν μια από τις πιο σημαντικές μπάντες στην punk rock σκηνή. Έχοντας περάσει δεκαετίες από εκείνη την εποχή, ποια πιστεύεις ότι είναι η γνώμη του κόσμου για τους Dictators; Και πως θα ήθελες εσύ ο κόσμος να θυμάται αυτή την μπάντα;
Οι Dictators παραμένουν μια πραγματικά επιδραστική rock 'n' roll μπάντα για πολλές γενιές μουσικών. Είμαστε πραγματικό σχολείο για κάποιους. Θα ήθελα να μας θυμούνται σαν ένα συγκρότημα που ήταν μπροστά από την εποχή του και ακόμη είναι. Όταν παίζουμε αυτά τα τραγούδια ζωντανά ακούγονται ακόμη φρέσκα όπως όταν πρωτοκυκλοφόρησαν.

Εκτός από τους Manowar και τους Dictators, ποιός πιστεύεις ότι είναι ο καλύτερος δίσκος που έχεις βγάλει;
Από τους Ross The Boss θα έλεγα το "New Metal Leader" και το "Hailstorm", από τους Brain Surgeons το "Denial Of Death" και από τους Mnitoba's Wild Kingdom το "...And You?"

Death DealerΣχετικά με τις άλλες μπάντες που συμμετέχεις αυτό το διάστημα τώρα.Υποθέτω ότι θα συνεχίσεις με το προσωπικό σου σχήμα και τους Manitoba Band. Έχεις και κάποιο άλλο project κατά νου;
Τρια project είναι αρκετά ...ήμαρτον δηλαδή!

Βλέποντας κανείς όλες τις μπάντες που έχεις συμμετάσχει, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει η rock ‘n’ roll πλευρά σου και η heavy metal πλευρά σου. Ποια στοιχεία αγαπάς σε καθένα από αυτά τα διαφορετικά μουσικά είδη;
Καταλαβαίνω τι θες να πεις, αλλά έπαιζα με τον ίδιο τρόπο και στους Dictators και στους Manowar. Απλά έγινα πιο επιθετικός.

Ross The Boss (Death Dealer)Αν και είσαι ένας πολύ ταλαντούχος από τεχνικής άποψης κιθαρίστας, είναι περισσότερο από εμφανές ότι σε ό,τι έχεις ηχογραφήσει, το συναίσθημα που έβαζες στο παίξιμό σου σε έκανε έναν πραγματικά ξεχωριστό κιθαρίστα. Συμφωνείς με αυτήν την άποψη; Ποιά είναι η άποψή σου για όλους τους shredders που μπορούν να παίξουν τα πάντα αλλά δεν μπορούν να γράψουν μουσική που θα μείνει;
Καταρχάς σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Παίζω κιθάρα πρωτίστως από την καρδιά και αυτό είναι όλο. Μπορώ να παίξω πολύ τεχνικά, αλλά δεν νομίζω πως αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτό που πραγματικά μετράει είναι πως παίζω τις σωστές νότες, είτε είναι τρεις, είτε τρεις χιλιάδες. Για μένα ο Joe Satriani, ο Steve Vai, o Yngwie Malmsteen και φυσικά ο Stu Marshall είναι ιδιοφυΐες. Δεν παίζω σαν αυτούς αλλά αυτό είναι ok.

Εάν είχες τη δυνατότητα να διαλέξεις οποιονδήποτε μουσικό της αρεσκείας σου και να δημιουργήσεις μία νέα μπάντα, ποιόν θα διάλεγες;
Αυτή τη στιγμή θα διάλεγα τον Pete Townshend ώστε να μπορούσα να μπω στο μυαλό του για μια βδομάδα. Ο άνθρωπος είναι ιδιοφυΐα.

Σ' ευχαριστώ πολύ για αυτή τη συνέντευξη, ήταν πραγματική τιμή για εμένα. Εύχομαι τα καλύτερα με τους Death Dealer. Τα τελευταία λόγια ανήκουν σε σένα.
Και εγώ σε ευχαριστώ για την συνέντευξη και τις πολύ καλές σου ερωτήσεις. Ελπίζω να σε δω στο δρόμο.
  • SHARE
  • TWEET