Συνέντευξη Radar Men From The Moon

«Προσφέρουμε δωρεάν τη μουσική μας και είναι ουσιαστικά ένας τρόπος για να λέμε, "Σ' αρέσει αυτό που ακούς; Αν ναι, υποστήριξέ μας και αγόρασέ το. Αν όχι, μην ανησυχείς..."»

Από τον Θεοδόση Γενιτσαρίδη, 22/04/2013 @ 13:40
Μιλήσαμε με τους Radar Men From The Moon και για την ακρίβεια με τους Glenn Peeters και Tony Lathouwers, μιας και σε μερικές μέρες θα έχουμε την τύχη να τους απολαύσουμε ζωντανά στη χώρα μας.

Radar Men From The MoonΠώς καταλήξατε στο όνομα «Radar Men From The Moon»;
Tony: Λοιπόν πραγματικά φτιάξαμε μια λίστα με ονόματα που σκεφτήκαμε ότι είναι αστεία ή cool! Για μια περίοδο δεν θα μπορούσαμε να αποφασίσουμε τι όνομα να διαλέξουμε. Αλλά τότε ξαφνικά σκόνταψαμε πάνω στην παλιό sci-fi σειρά που ονομάζεται έτσι. Και ήταν τόσο cheesy κι εμείς αμέσως το ερωτευτήκαμε.

Ποιές είναι οι επιρροές σας;
Tony: Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε πολλές επιρροές. Θέλω να πω, προφανώς από την ελληνική μουσική μέχρι διάφορες μοντέρνες και cool μπάντες, όπως και όλοι οι άλλοι που τους αρέσει η καλή μουσική. Αλλά για να αναφέρουμε μερικά: Motorpsycho, Disappears, Pink Floyd, A Place To Bury Strangers, Sonic Youth, Can, HOLY FUCK, Maserati and Neu!

Radar Men From The MoonΥπάρχουν κάποια concept στα άλμπουμ σας;
Glenn: Τα άλμπουμ μας βασίζονται σε μια ιδέα. Αλλά η μουσική είναι αυτή που έρχεται πρώτη. Αφού φτιάξουμε τη μουσική μας καταλήγουμε σε μία ιδέα / κατεύθυνση. Έτσι βγάζω και τους τίτλους μας (τρελαίνομαι να βάζω λέξεις σε προτάσεις  και ασχολούμαι μετά και με το όλο artwork.

Πώς μπορείτε να ορίσετε τον ήχο σας; Ποιό είναι το είδος της μουσικής που παίζετε;
Glenn: Spacerock; Ονειρική artrock; Kaleidoscopic noise;
Tony: Eγώ πάντα προτιμώ να κρατάω απλό, Instrumental Space Rock.

Έχετε ποτέ σκεφτεί να χρησιμοποιήσετε στίχους και φωνές στα κομμάτια σας;
Tony: Χρησιμοποιούμε μερικές φορές δείγματα από παλιά sci-fi ταινίες όπως «φωνές». Αλλά δεν χρησιμοποιούμε πραγματικά φωνητικά, αν και έχουμε σκεφτεί το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν φωνητικά ως ένα επιπλέον εργαλείο.

Radar Men From The MoonΠαρουσιάστε τα προηγούμενα άλμπουμ σας με λίγα λόγια.
Glenn: Νομίζω ότι στο πρώτο, "Intergalactic Dada & Space Trombones", ψάχναμε ακόμα τον ήχο μας. Το άλμπουμ ακούγεται πιο lo-fi. Το δεύτερο άλμπουμ μας, "Echo Forever", ακούγεται πιο συνεκτικό και για μένα έχει μια μνημειακή αίσθηση σε αυτό, και ασχολείται με ένα πιο σκούρο vibe. Νομίζω ότι όλη η μουσική μας έχει μια σουρεαλιστική συστροφή σε όλο αυτό.

Ποιό ήταν το σκεπτικό πίσω από την απόφαση να διαθέτετε την μουσική σας για δωρεάν download;
Tony: Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση. Επειδή, έχω ακολουθήσει μια μελέτη και σπουδές πάνω στην βιομηχανία της ψυχαγωγίας. Αποφασίσαμε σχεδόν αμέσως και συμφωνήσαμε ότι η μουσική μας θα πρέπει να είναι δωρεάν για. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να προσφέρουν τη μουσική τους δωρεάν ψηφιακά, ώστε να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο η  μουσική με ένα αξιοπρεπή τρόπο. Όλοι ζούμε σε μια ψηφιακή εποχή τώρα, τα CD είναι νεκρά, το βινύλιο είναι αρκετά ψαγμένο, αλλά είναι μακριά από αυτό που χρησιμοποιείται για να είναι. Έτσι καταλάβαμε, οι άνθρωποι που θα ήθελαν τη μουσική θα το αγοράσουν ούτως ή άλλως, είτε ψηφιακή ή φυσική, δεν έχει τόση σημασία. Έτσι προσφέρουμε δωρεάν τη μουσική και είναι ουσιαστικά ένας τρόπος για να λέμε, «Σ' αρέσει αυτό που ακούς; Αν ναι, υποστήριξέ μας και αγόρασέ το». Αν όχι, μην ανησυχείς...

Radar Men From The MoonΈχετε κάποια νέα σχέδια;
Έχουμε πολλά σχέδια. Δεν μπορώ να αναπτύξω αυτό, μόνο και μόνο επειδή δεν έχουμε καμία προθεσμία ακόμα.
 
Έχετε πάει ποτέ στην Αθήνα, ή οποιοδήποτε άλλο μέρος στην Ελλάδα, πριν;
Tony: Όχι! Αυτή είναι η πρώτη περιοδεία μας, και η πρώτη μας φορά στην Ελλάδα! Γι 'αυτό και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το υπόλοιπο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά είδα έχουμε ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα, αμφιβάλλω πραγματικά αν μπορέσουμε.

Τι να περιμένουμε από την εμφάνισή σας;
Tony: Λοιπόν, αυτό είναι πολύ δύσκολο για μένα να το εξηγήσω. Εσύ μπορείς να το κάνεις αυτό καλύτερα από μένα. Εμείς δεν μιλάμε κατά τη διάρκεια του live μας, παίζουμε μόνο τα τραγούδια μας κατευθείαν, χωρίς διακοπή, μερικές φορές προσθέτοντας επεκτάσεις ή «jams». Απλά ετοιμαστείτε για μια ηχητική επίθεση!
 
Radar Men From The MoonΠοιά είναι η χειρότερη εμπειρία σας από ένα live;
Tony: (Γέλια) Ήταν παίζοντας την πρώτη συναυλία μας σε ένα πάρτι γάμου για τους γονείς μου στην πίσω αυλή τους. Οι άνθρωποι άρχισαν να φεύγουν, όταν χτύπησε Glenn την πρώτη νότα του. Λάθος κοινό υποθέτω! Εκτός από το ότι δεν έχουμε πραγματικά κακές εμπειρίες από ζωντανές εμφανίσεις. Μας αρέσει να είμαστε στο δρόμο και να διασκεδάζουμε. Αν κάτι κακό συμβεί ή ηλίθιο από εμάς, απλά γελάμε.

Κάποια μηνύματα για τους οπαδούς σας;
Ναι, ελάτε να χορέψετε μαζί μας! Θα σας δούμε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Οι Radar Men From The Moon θα εμφανιστούν την Παρασκευή 26 Απριλίου στο AN Club.
  • SHARE
  • TWEET