Συνέντευξη: Nouvelle Vague (Marc Collin)

«Όταν βγήκε το "Planet Terror" ήμασταν ήδη πολύ γνωστοί για να αλλάξει κάτι στην πορεία μας»

Από τον Λουκιανό Κοροβέση, 20/06/2014 @ 13:03
Καλοκαίρι έφτασε, και η Αθήνα ξανά-ξανά-υποδέχεται τους γνωστούς της τρελο-Γάλλους ετεροδημότες Nouvelle Vague, σε μια συναυλία (στις 21/06) που αναμένεται τόσο εκρηκτική, όσο και χορευτική μας έχουν συνηθίσει, τις πλείστες τόσες φορές που μας έχουν επισκεφτεί. Ξεκλέψαμε λοιπόν λίγο από τον χρόνο του Marc Collin εκεί έξω σε ένα tour bus (ή αεροδρόμιο) και εκείνος μας απάντησε συντόμως και ευθέως, για την σχέση του με την Ελλάδα, τις κορυφές και τα βάθη της καριέρας του, τον δίσκο που του άλλαξε την ζωή και τα μελλοντικά σχέδια του συγκροτήματος. Mesdames et messieurs, Nouvelle Vague!

2014 και οι Nouvelle Vague συμπληρώνουν δέκα χρόνια ζωής. Όταν ξεκινούσατε, περιμένατε να πάτε τόσο μακριά;
Φυσικά και όχι! Στην αρχή, θέλαμε απλά να κάνουμε ένα δίσκο και ήταν πολύ τραβηγμένο να σκεφτούμε πως αυτή η περίεργη ιδέα μας, θα μας άλλαζε την ζωή! Είμαι πολύ περήφανος με όσα καταφέραμε μέχρι σήμερα - προχωρήσαμε το project μας βήμα-βήμα, κάνοντας συναυλίες με πολλούς και διαφορετικούς μουσικούς, και ωπ, εδώ είμαστε!

Ποιά ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία και ποιά η μεγαλύτερη αποτυχία του συγκροτήματος μέχρι σήμερα;
Επιτυχία ήταν σαφέστατα το δεύτερο άλμπουμ μας, καθώς το concept υπήρχε ήδη εκεί από το πρώτο και όλοι φοβόμασταν μην επαναληφθούμε. Παρόλα αυτά, ο δίσκος ήταν πολύ επιτυχημένος! Από την άλλη, οι δημοσιογράφοι στο τρίτο μας άλμπουμ μίλησαν για επανάληψη και αυτό θεωρώ πως ήταν και η μεγαλύτερή μας αποτυχία. Αν και επίσης θεωρώ πως μας αδίκησαν κάπως...

Τι το ξεχωριστό ετοιμάζουν οι Nouvelle Vague για τα δέκα χρόνια ζωής τους, φέτος;
Θέλουμε να εκδώσουμε ένα live DVD που να περιέχει και ένα ντοκιμαντέρ για το συγκρότημα. Επίσης πιθανότατα θα κυκλοφορήσουμε μέσα στη χρονιά και μια-δύο νέες διασκευές. Πού ξέρεις, ίσως ηχογραφήσουμε και ένα ζωντανό δίσκο στην Ελλάδα! Νιώθουμε πως έχουμε πολύ ισχυρούς δεσμούς μαζί σας!

Στην τελευταία σας συναυλία (της οποίας την ανταπόκριση μπορείτε να βρείτε εδώ), παίξατε ζωντανά μια διασκευή στο "Love Will Tear Us Apart" μαζί με τον Δημήτρη Αποστολάκη, από τους Χαΐνηδες. Πώς και προέκυψε αυτή η συνεργασία;
Α, δεν ήταν δύσκολο. Ο Δημήτρης  είναι φίλος με την τραγουδίστριά μας, την Liset Alea, η οποία και του το πρότεινε! Εκείνος δέχθηκε, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία...

Θα διασκευάζατε κάποιο ελληνικό τραγούδι σε κάποια επόμενη κυκλοφορία σας;
Δεν το έχω σκεφτεί. Μέχρι τώρα, έχουμε επαφή με την ελληνική μουσική, μέσω της Olga Kouklaki, της οποίας και είμαι ο παραγωγός. Είναι πραγματικά φοβερή. Για να διασκευάσουμε κάποιο πιο παραδοσιακό τραγούδι, δεν έχουμε μιλήσει πάντως με τους υπόλοιπους στο συγκρότημα.

Η διασκευή σας στο "Too Drunk To Fuck" ήταν μέρος του OST του "Planet Terror" του Rodriguez. Πιστεύεις ότι σας έδωσε κάποια πιο μεγάλη ώθηση το γεγονός αυτό;
Μπα, δεν νομίζω. Όταν βγήκε η ταινία, ήμασταν ήδη πολύ γνωστοί και έτσι δεν άλλαξε κάτι πραγματικά για εμάς. Άσε που το "Planet Terror" δεν πήγε τελικά και τόσο καλά στις αίθουσες, όσο π.χ. το "Pulp Fiction".

Ποιός δίσκος σου άλλαξε την ζωή και ποιός δίσκος άλλαξε την μοίρα των Nouvelle Vague;
Για το συγκρότημα, ο δίσκος-σταθμός ήταν σαφώς το "Bande A Part" του 2006, γιατί ήταν ο δίσκος που μας εδραίωσε. Προσωπικά μιλώντας, έχω πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου για το "Faith" των Cure.

Πού σκέφτεσαι πως θα είναι το συγκρότημα, σε δέκα χρόνια από σήμερα;
Θα έχουμε διαλυθεί μάλλον! Αλλά και πάλι, ποιός ξέρει; Θα δούμε!

Και για τέλος, ένα μήνυμα για το ελληνικό κοινό;
Ξέρετε πως λατρεύουμε να παίζουμε στην Ελλάδα! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέφουμε ! Θα τα πούμε στη συναυλία!
  • SHARE
  • TWEET