Συνέντευξη Kadebostany

«Kadebostanians ενωθείτε!»

Από την Τόνια Πετροπούλου, 17/12/2014 @ 11:06
Η μουσική των Kadebostany εξαπλώνεται γοργά σ' ολόκληρο τον κόσμο. Οι «κολλητικές» επιτυχίες τους, σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο και προσωπικό τους στυλ, ευθύνονται για τη συνεχόμενη αύξηση των οπαδών τους. Φήμες λένε πως μετά τη συναυλία τους, το κοινό ζητάει υπηκοότητα για τη Δημοκρατία του Kadebostany. Αλλά τι είναι αυτή η «Δημοκρατία του Kadebostany» και τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν τις επερχόμενες συναυλίες τους, στις 18 & 19 Δεκεμβρίου στο PassPort;

Πώς σου ήρθε η ιδέα του Kadebostany; Ξύπνησες μία μέρα και είπες «ας φτιάξω ένα κράτος»;
Η μπάντα Kadebostany και ολόκληρη η ιστορία, μου ήρθε μια μέρα σαν επιφοίτηση. Ήμουν διατεθειμένος να δημιουργήσω κάτι πιο περίτεχνο από μια μπάντα, κάτι που θα μπορούσε να αντικατοπτρίζει το καλλιτεχνικό μου όραμα. Έτσι, δημιούργησα ένα κρατίδιο, τη Δημοκρατία του Kadebostany. Στη συνέχεια, δημιούργησα την μπάντα που θα αντιπροσωπεύει σε ολόκληρο τον κόσμο την κουλτούρα του Kadebostany, τους Kadebostany. Την ίδια στιγμή, έδωσα στον εαυτό μου τον τίτλο «Πρόεδρος Kadebostan».

Kadebostany

Πώς μπορεί κάποιος να επισκεφθεί τη Δημοκρατία του Kadebostany; Χρειάζεται διαβατήριο ή κάποιου είδους ιδιότητα;
Μπορείς να ζητήσεις ελεύθερα το διαβατήριό σου. Με αυτό, μπορείς να ταξιδεύεις ανά τον κόσμο χωρίς βίζα και φυσικά να ζήσεις στο Kadebostany. Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook για να έχεις πρόσβαση στη φόρμα της δημιουργίας του διαβατηρίου!

Ποιός είναι ο εθνικός σας ύμνος;
Είναι ένα ορχηστρικό κομμάτι εκτελεσμένο από την επίσημη φιλαρμονική ορχήστρα του Kadebostany. Μπορείς να το βρεις στο πρώτο μας άλμπουμ "Songs From Kadebostany".

Έρχεται κόσμος μετά τις συναυλίες να σας ζητήσει «υπηκοότητα»;
Φυσικά και ζητούν να βγάλουν φωτογραφίες με τον Πρόεδρο Kadebostan και την ντίβα Amina.

Αυτός είναι ο στόχος που θέλετε να πετύχετε;
Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε αληθινά συναισθήματα και όταν αυτό συμβαίνει, εμείς αισθανόμαστε ευλογημένοι.

Ποιά είναι η σχέση μεταξύ σας και πώς γνωριστήκατε;
Γνώρισα την Amina τρία χρόνια πριν, σ' ένα club του Kadebostany. Ήταν ήδη μια ντίβα στη χώρα μου. Εντυπωσιάστηκα απ' την φωνή της και την προσκάλεσα στο Εθνικό Studio του Kadebostany. Έψαχνα καιρό την καλύτερη δυνατή τραγουδίστρια για να εκπροσωπήσει τη Δημοκρατία του Kadebostany, σε ολόκληρο τον κόσμο. Δημιουργήσαμε το άλμπουμ "Pop Collection" και βρισκόμαστε σε μια εκτεταμένη περιοδεία εδώ και δύο χρόνια.

Φωνάζετε ο ένας τον άλλον «Πρόεδρο» και «Ντίβα», ακόμα κι όταν είστε μόνοι σας;
Φυσικά. Είναι πολύ δύσκολο να κόψεις τη συνήθεια.

Οι Εθνικές σας φόρμες έχουν συσχετισθεί ποτέ με στρατιωτικό καθεστώς;
Μερικές φορές οι άνθρωποι αναρωτιούνται για ποιον λόγο φοράμε στολές. Για μένα, είναι κάτι πολύ φυσικό εφόσον αντιπροσωπεύουμε μια χώρα, να έχουμε την κατάλληλη εμφάνιση.
 
Ποιό είναι το σύνηθες λάθος που κάνει ο κόσμος, σχετικά με τη χώρα σας;
Δεν θυμάται ποτέ πού βρίσκεται στον χάρτη!

Με ποιόν τρόπο το δεύτερο άλμπουμ σας διαφέρει απ' το πρώτο;
Η ιδέα πίσω απ’ το πρώτο άλμπουμ, "Songs From Kadebostany", ήταν να παρουσιάσουμε φολκλορικά κομμάτια απ' τη χώρα μου. Ενώ, το άλμπουμ "Pop Collection" αποτελείται απ' όλες τις pop επιτυχίες που παίχτηκαν στο εθνικό μας ραδιόφωνο.

Kadebostany

Πώς θα περιγράφατε τις συναυλίες σας σε κάποιον που δεν έχει παρευρεθεί σε κάποια; Τι είναι αυτό που τις κάνει τόσο ιδιαίτερες;

Η μουσική από τη Δημοκρατία του Kadebostany είναι επική. Γεμάτη από συναίσθημα, χαρά, λύπη και απρόσμενες στιγμές... Προσφέρουμε ένα υπερθέαμα με αρχή, κορύφωση και ένα τέλος. Δεν πρόκειται μόνο για μουσική, αλλά μια μίξη χορού με οπτικά εφέ, βίντεο, neon φώτα και στολές. Μας αρέσει να μπλέκουμε την παλιά με την καινούρια τεχνολογία. Όλα αυτά, για να μεταφέρουμε το κοινό σ' ένα μαγικό ταξίδι μαζί μας.

Αφού η ενέργεια είναι τόσο διαφορετική, να περιμένουμε μια live version του "Pop Collection" να κυκλοφορήσει;
Πολύ καλή ερώτηση. Καταγράφουμε όλες τις εμφανίσεις μας προκειμένου να καταχωρηθούν στα εθνικά αρχεία. Μπορεί, κάποια στιγμή στο μέλλον, να ψάξουμε αυτόν τον θησαυρό και θα ήταν αληθινά συναρπαστικό να δημιουργήσουμε κάτι με αυτό που θα βρούμε.

Ο σχηματισμός της μπάντας θα παραμείνει ίδιος ή θα αλλάξει μελλοντικά; Τι σχέδια και ιδέες έχετε;
Μας έρχονται πάρα πολλές ιδέες, συνεχώς. Αυτή τη στιγμή, είμαστε στη μέση ενός παρατεταμένου παγκόσμιου tour και είμαστε απασχολημένοι με αυτό. Ποτέ δεν ξέρεις τι είναι το επόμενο που έρχεται και τώρα είναι πολύ νωρίς να γνωρίζουμε πώς θα είναι το επόμενο άλμπουμ ή show μας. Μόλις αρχίσαμε να γράφουμε καινούργια κομμάτια πάντως. Μέσα στα λεωφορεία της περιοδείας, στα δωμάτια των ξενοδοχείων και στα παρασκήνια...

Πού βρίσκετε την έμπνευση για τα τόσο καλλιτεχνικά video clip;
Βλέπουμε την μουσική σαν έναν ολόκληρο κόσμο, χωρίς όρια. Ακούμε κάθε είδος μουσικής από παλιά μέχρι καινούρια και από παραδοσιακά μέχρι pop, χωρίς καμία διάκριση. Η δημιουργική διαδικασία είναι κάτι μαγικό και απρόβλεπτο. Το αφήνεις ελεύθερο και απλά περιμένεις για τη στιγμή της μαγείας. Έχουμε επηρεαστεί από καλλιτέχνες που παίζουν με τα όρια, που δεν σέβονται τους κανόνες και πάνε πέρα από το όποιο προσδοκώμενο.
 
Γιατί πιστεύετε ότι είστε τόσο δημοφιλείς στην Ελλάδα;
Πιστεύω πως ευθύνεται το καλό γούστο που έχετε στην μουσική και το ότι μπορείτε να εκτιμήσετε τα συναισθηματικά τραγούδια. Οι Kadebostany εξαπλώνονται σε όλον τον κόσμο.

Kadebostany

Τι να περιμένει το κοινό από τη συναυλία σας;
Όταν πρόκειται για μια ζωντανή εμφάνιση, αφοσιωνόμαστε στην επικοινωνία και την αλληλεπίδραση με το κοινό. Θέλουμε οι άνθρωποι να ξεφύγουν απ' την πραγματικότητα και να εισχωρήσουν στη δική μας φαντασία.
 
Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στο ελληνικό κοινό σας;
Ευχαριστούμε για τη συνεχή στήριξή σας. Νιώθουμε περήφανοι που έχουμε ειδική μεταχείριση από αυτή τη σπουδαία χώρα. Η προηγούμενη εμφάνιση μας στην περσινή περιοδεία ήταν υπέροχη. Ανυπομονούμε να γνωρίσουμε τους Έλληνες οπαδούς μας!
  • SHARE
  • TWEET