Συνέντευξη Integrity

«Παίξαμε τη νύχτα της επανάστασης. Οι άνθρωποι στο κοινό ετοιμάζονταν να επαναστατήσουν κι ελπίζουμε η μουσική μας να τους βοήθησε να δυναμώσουν τη φλόγα μέσα στην καρδιά τους»

Από τον Nτίνο Παυλίδη, 09/05/2013 @ 12:17
Όταν ο λόγος έρχεται στους Integrity τότε πραγματικά οι συστάσεις είναι περιττές. Με εικοσιπέντε σχεδόν χρόνια στις πλάτες, πιο ανανεωμένοι αλλά και ενεργοί από ποτέ, συνεχίζουν να δίνουν τη δική τους πνοή στο hardcore, μία πνοή που έχει επηρεάσει, που έχει μισηθεί, που έχουμε λατρέψει και που αναμφισβήτητα έχει μείνει στην ιστορία του σκληρού ήχου. Επικοινωνήσαμε με την ξεχωριστή και μυστήρια προσωπικότητα που βρίσκεται εξ' αρχής πίσω από το μικρόφωνο της μπάντας, και σας παραθέτουμε τον διάλογό μας με τον βράχο των Integrity, τον Dwid Hellion.

IntegrityΓεια χαρά Dwid. Πρώτου ξεκινήσω θα ήθελα να σ' ευχαριστήσω για αυτή την συνέντευξη. Ακούω παθιασμένα τους Integrity για πάρα πολλά χρόνια και πραγματικά μου φαίνεται τρελό να συζητάω μαζί σου αυτή την στιγμή. Ευχαριστώ και πάλι.
Ευχαρίστηση μου.

Η μπάντα ζει πιθανώς μία από τις πιο ενεργές περιόδους, της μέχρι τώρα καριέρας της. Τί είναι αυτό που σε οδηγεί ακόμη στο να παράγεις αλλά και να παίζεις ζωντανά τόσο υψηλού επιπέδου μουσική; Η ατελείωτη έμπνευση και το απαράμιλλο πάθος; Το αιώνιο ταξίδι αναζήτησης στη ζωή; Κάτι άλλο;
Εξακολουθώ ακόμη να απολαμβάνω την δημιουργία και την εκτέλεση της μουσικής. Οι Integrity έχουν καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να μου εξασφαλίσουν την πολυτέλεια να κυκλοφορώ δίσκους και να περιοδεύω σε ολόκληρο τον κόσμο. Θα έλεγα ότι αυτό που είχα πάντοτε στο μυαλό μου για την συγκεκριμένη μπάντα πραγματοποιείται πλέον περισσότερο από ποτέ. Χρειάστηκε πάρα πολύς χρόνος για να μπουν όλα στη θέση τους.

IntegrityΕίμαι σίγουρος πως ο κιθαρίστας σας, Rob Orr, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αναγέννηση των Integrity. Τα κιθαριστικά leads του είναι επικά και τα solo του μπορούν πανεύκολα να με κάνουν ν' ανατριχιάσω. Είναι αναμφισβήτητα τα στοιχεία της συνεργασίας σας. Πώς είναι να παίζεις μουσική με έναν τόσο καλό μουσικό; Αν δεν απατώμαι, ο Rob ηχογραφεί και όλα τα όργανα στο studio.
Ναι, συμφωνώ. Ο Orr αποτελεί φαινόμενο μουσικά, και είναι ένας πραγματικά καλός φίλος. Είναι φανταστικό το να φτιάχνω μουσική μαζί του. Παίζει και ηχογραφεί μόνος του όλη την μουσική μας (με την εξαίρεση της harmonica) και στη συνέχεια εγώ προσθέτω τα φωνητικά, και κάποιες φορές διάφορα θορυβώδη στοιχεία στα κομμάτια.

Είναι πολύ νέος και θυμάμαι χαρακτηριστικά από την συνέντευξη του στο τέλος του "The DestroyORR" (σ.σ.: συλλογή CD με συγκεντρωμένα πρόσφατα κομμάτια της μπάντας), πως άκουγε την μπάντα από την εφηβεία του και πως προφανώς δεν είχε ποτέ φανταστεί ότι κάποτε θα αποτελέσει μέλος της. Το ίδιο φαντάζομαι ισχύει και για την υπόλοιπη σύνθεση της μπάντας στις συναυλίες. Δεν φοβήθηκες καθόλου στην αρχή να ζητήσεις από αυτούς τους νεαρούς να έρθουν στη μπάντα; Μπορεί να 'ναι νέοι αλλά πιστεύω πως το έχουν πάρει στα σοβαρά το όλο ζήτημα.
Ο Orr είναι είκοσι εφτά χρονών. Ναι, σαφέστατα σε σχέση με μένα, είναι πολύ πιο νέος. Αισθάνομαι πραγματικά τυχερός να παίζω μουσική με αυτούς τους νέους.

Integrity - Suicide Black SnakeΣε λίγο καιρό κυκλοφορείτε τη νέα σας ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Suicide Black Snake" μέσω των A389 Recordings και Magic Bullet Records. Είχα την ευκαιρία ν' ακούσω τον δίσκο πριν την επίσημη κυκλοφορία του, οπότε θα ήθελα να ρωτήσω, πώς και αποφασίσετε να συμπεριλάβετε σε αυτόν ήδη γνωστά σας κομμάτια; Κατά την άποψή μου, ακόμη και τέσσερα ολοκαίνουρια κομμάτια «Integrity» μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αλλά αλήθεια αναρωτιόμουν.
Το limited άλμπουμ "Detonate World's Plague" ήταν περισσότερο κάτι σαν demo για εμάς. Δεν μείναμε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την γενικότερη εξέλιξη της συγκεκριμένης κυκλοφορίας, γι' αυτό και ηχογραφήσαμε ξανά τα κομμάτια που μας άρεσαν πιο πολύ και τα συμπεριλάβαμε και στο νέο άλμπουμ. Οι demo εκδοχές κυκλοφόρησαν από το δικό μας label, την Holy Terror Records, ένα πραγματικά μικρό label, προσεγγίσιμο σε πολύ μικρό αριθμό ακροατών. Αντιθέτως η A389 και η Magic Bullet μπορούν να απευθυνθούν σε πολύ μεγαλύτερο πλήθος ανθρώπων, κι έτσι η μουσική μας να ακουστεί με τον τρόπο που της αρμόζει, από ανθρώπους που δεν είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν την εξαιρετικά περιορισμένη demo έκδοση.

Dwid Hellion (Integrity)Παρατήρησα πως έχεις ξεκινήσει να εξερευνείς τις δυνατότητες σου στην εικονοληψία αλλά και την σκηνοθεσία. Τα αποτελέσματα είναι τρομερά, και τα video clips σου για τους Integrity και τους Amenra πραγματικά στοιχειώνουν. Πρόκειται μήπως να κάνεις κάποιο επίσημο video clip για τον επερχόμενο δίσκο σας; Κάτι μεγαλύτερο και άσχετο με την μουσική για το μέλλον;
Δεν είμαι σίγουρος αν θα φτιάξω κάποιο video για το καινούριο άλμπουμ. Παρ' όλα αυτά, φίλοι μου έχουν εκφράσει την επιθυμία να φτιάξουν ένα video για το ομότιτλο κομμάτι του άλμπουμ, "Suicide Black Snake". Εξακολουθώ φυσικά να ασχολούμαι με το αντικείμενο και όντως έχω κάποια σχέδια για ένα μη μουσικό film μεγαλύτερου μήκους. Μια βουβή ταινία τρόμου πιθανώς.

Θα ήθελες να μας πεις κάτι για τη συνεργασία σας με το label A389 Recordings; Αν δεν απατώμαι, υπήρξε τον περασμένο Ιανουάριο και ένας επετειακός εορτασμός, όπου μπάντες όπως εσείς, οι θρυλικοί Catharsis και οι Left For Dead βρεθήκατε επί σκηνής. Θύμησε καθόλου τις παλιές καλές ημέρες;
Το A389 είναι το δισκογραφικό label ενός από τους καλύτερους μου φίλους, του DomeNICK Romeo. Κάθε χρόνο φροντίζει να διοργανώνει ένα Α389 festival, και έχουμε παίξει σχεδόν σε κάθε ένα από αυτά. Ήταν όντως φανταστικό να μοιραστούμε τη σκηνή με μπάντες όπως οι Catharsis, οι Gehenna, oι Left For Dead, αλλά και πολλοί άλλοι που συμμετείχαν επίσης στο festival.

IntegrityΤελευταία βρίσκεστε διαρκώς στον δρόμο για ανά τον κόσμο περιοδείες ενώ σχεδιάζεται να περιοδεύσετε και το προσεχές καλοκαίρι. Πέρυσι επισκεφθήκατε επίσης την Ελλάδα για μία εξαιρετική εμφάνιση, παρά το ότι η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Η Ελλάδα, όπως ίσως θα γνωρίζεις, διανύει μία από τις πιο σκοτεινές τις εποχές. Καταπίεση, καταστολή, αλλά και εκμετάλλευση συνθέτουν το καθημερινό μας σκηνικό. Την μέρα που παίξατε, πραγματοποιήθηκε μία μαζική απεργία στα μέσα μεταφοράς. Ποιά είναι η άποψη σου για όλη αυτή την κατάσταση αλλά και την παγκόσμια κρίση γενικά;
Παίξαμε τη νύχτα της επανάστασης. Οι άνθρωποι στο κοινό ετοιμάζονταν να επαναστατήσουν, κι ελπίζουμε η μουσική μας να τους βοήθησε να δυναμώσουν τη φλόγα μέσα στην καρδιά τους.

Dwid Hellion (Integrity)Kάποτε, σε μια συνέντευξη, είπες ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Αμερικής συνήθιζαν να χρησιμοποιούν τη μουσική των Integrity σε βασανιστήρια και άλλα παρόμοια φρικτά πράγματα. Πιστεύεις ότι το hardcore, η μουσική σας, η μουσική μας, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σαν όπλο από μεριάς μας ώστε να απειλήσουμε τους καταπιεστές μας; Είμαι σίγουρος ότι οι κοινωνικές αλλαγές που πολλοί από εμάς ονειρευόμαστε μπορούν σίγουρα να κάνουν κάποιον να τρομάξει.
Σίγουρα δημιουργήσαμε την μουσική μας σαν όπλο, γι' αυτό και το ότι έχει κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί σε στρατιωτικές εφαρμογές, βγάζει κάποιο νόημα. Ειλικρινά όμως δε με απασχολεί η ατζέντα του στρατού, ούτε και θέλω ιδιαίτερες επαφές μαζί του. Ήταν τεράστια έκπληξη όταν πρωτοπληροφορήθηκα για την χρήση της μουσικής μας στον πόλεμο.

IntegrityΕσύ πιστεύεις σε κάποια κοινωνική αλλαγή; Υπάρχει μέλλον; Υπάρχει κάποια πιθανότητα να ξεφύγουμε κάποτε από αυτή την παρακμή; Έχεις ποτέ σκεφτεί κάποια λύση;
Όχι, δεν πιστεύω σε κάτι τέτοιο. Πιστεύω αντιθέτως ότι η εξολόθρευση του ανθρώπινου γένους είναι η μόνη σωτηρία που μπορεί να επέλθει.

Αν η ανθρωπότητα εξακολουθεί να είναι ο Δαίμονας, τότε ποιό θα είναι το τέλος της; Μπορείς να φανταστείς;
Είμαστε η κόλαση. Αυτή είναι η κόλαση. Δεν υπάρχει ελπίδα.

Dwid, σ' ευχαριστώ ειλικρινά για όλα όσα έχω κερδίσει από τη μουσική σας. Οι τελευταίες λέξεις δικές σου.
Η ευχαρίστηση είναι όλη δική μου. Ευχαριστώ για τη συνέντευξη.
  • SHARE
  • TWEET