Συνέντευξη Furyon (Matt Mitchell)

«Θα μας περιέγραφα ως μια rock μπάντα με κάποια progressive στοιχεία»

Από τον Κώστα Πολύζο, 11/03/2015 @ 10:48
Οι Furyon είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση μπάντας η οποία περιβάλει τον hard rock χαρακτήρα της με ένα αρκετά μοντέρνο περιτύλιγμα. Αν και υπήρξαν κάποιες αποχωρήσεις βασικών μελών, κατάφεραν να υποσκελίσουν τα όποια προβλήματα και επέστρεψαν με το ολοκαίνουργιο "Lost Salvation". Ας ακούσουμε τι έχει να μας πει για τα νεότερα σχετικά με την μπάντα, αλλά και πληροφορίες αναφορικά με την καινούργια τους δουλειά, ο τραγουδιστής τους, Matt Mitchell.

Θα ήθελα ξεκινώντας να σε συγχαρώ για την καινούργια σας δουλειά. Θα ήθελα πριν από όλα να μου πεις τι μεσολάβησε μεταξύ των δύο δίσκων. Νομίζω πως υπήρχαν αλλαγές μελών. Μπορείς να μας δώσεις κάποιες λεπτομέρειες;
Καλησπέρα και σε ευχαριστώ! Ναι υπήρξαν κάποιες αλλαγές. «Χάσαμε» κιθαρίστες και «κερδίσαμε» καινούργιους. Και οι δυο κιθαρίστες που ήταν μαζί μας από την αρχή αποχώρησαν. Ο Chris Green μετακόμισε στις Η.Π.Α. και, αν και ήμασταν χαρούμενοι για αυτόν, μας πήγε αρκετά πίσω στη διαδικασία της δημιουργίας του νέου δίσκου. Ο Pat Heath αποχώρησε και αυτός λίγο αργότερα καθώς είχε απογοητευτεί από την όλη φάση με το συγκρότημα, όπως και όλοι μας εκείνη την εποχή. Τώρα τα πράγματα μοιάζουν να έχουν πάρει το δρόμο τους και οι Tiago Rosado και Chris Webb έχουν μπει στο κάδρο. Έχουμε έναν φίλο τον Luca Farone που επίσης παίζει μαζί μας. Είμαι ικανοποιημένος που γράψαμε αυτόν τον δίσκο και ο οποίος πλέον κυκλοφορεί και μπορεί ο καθένας να τον ακούσει. Είχαμε κάποια σημαντικά σκαμπανεβάσματα, αλλά συνεχίζουμε δυνατοί.

Θεωρώ πως το "Lost Salvation" συνεχίζει ακριβώς από εκεί που σταμάτησε το "Gravitas". Για ακόμα μια φορά μας προσφέρεται ένα καλό δείγμα από μουσική που έχει αρκετά μοντέρνα προσέγγιση, αλλά και ένα αυθεντικό hard rock συναίσθημα. Αν σκεφτείς τώρα τις δύο αυτές κυκλοφορίες, πού θα εστίαζες τις διαφορές τους;
Σε ευχαριστώ! Θεωρώ πως όντως αυτά τα δύο άλμπουμ αλληλοσυμπληρώνονται. Νομίζω πως το "Lost Salvation" έχει καθαρότερο ήχο και είναι πιο ακριβές και στοχευμένο μουσικά.

Για ακόμα μια φορά υπάρχει ένα σκοτεινό στοιχείο το οποίο αιωρείται συνεχώς. Υποψιάζομαι πως αυτό έχει να κάνει κυρίως με τα κουρδίσματα των κιθάρων και των φωνητικών μελωδιών που έγραψες. Ποιό ήταν το «όραμά» σας γράφοντας τον δίσκο.
Ναι πιστεύω πως μπορεί κάποιος να ισχυριστεί κάτι τέτοιο. Όλο το άλμπουμ έχει βασιστεί σε ένα αίσθημα απομόνωσης και τα τραγούδια ακολουθούν αρκετά αυτή την κατεύθυνση, δημιουργώντας αυτού του είδους το συναίσθημα. Οι στίχοι βοηθάνε πολύ σε αυτό καθώς μιλάνε για αλλαγές στη ζωή και δημιουργούν αυτή την ατμόσφαιρα απομόνωσης καθ' όλη τη διάρκεια.

Furyon

Ποιός είναι υπεύθυνος για την σύνθεση των τραγουδιών;
Εγώ παρέα με τους αρχικούς μας κιθαρίστες γράψαμε τα τραγούδια. Είχαμε και εξωτερική βοήθεια σε κάποια κομμάτια επίσης. Αφού τα γράψαμε περάσαμε στη διαδικασία να κάνουμε ένα demo. Μας πήρε δηλαδή η διαδικασία γύρω στους 9 μήνες, μέχρι να πούμε πως είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο στούντιο για να ηχογραφήσουμε τον δίσκο.

Στην προηγούμενη κουβέντας μας, είχες εκφράσει την επιθυμία να συνεργαστείτε εκ νέου με τον Rick Beato ως παραγωγό. Τελικά δουλέψατε πάλι μαζί;
Ναι! Και φυσικά ήμασταν χαρούμενοι που ο Rick θα δούλευε ξανά μαζί μας. Ο ρόλος του, με την βοήθεια του μηχανικού ήχου Ken GL Lanyon, σε όλο αυτό ήταν να κάνει τον ήχο του δίσκου «μεγάλο» και να ροκάρει και τα κατάφερε πολύ καλά... πάλι!

Νομίζω πως το ομώνυμο μαζί με το "Scapegoat" είναι δυο από τα τραγούδια που ξεχωρίζουν, αλλά μάλλον τα αγαπημένα μου είναι τα "Resurrect Me" και "Good Sky". Εσύ ποιά θα διάλεγες;
Σε ευχαριστώ. Μάλλον το ομώνυμο και το "These Four Walls" είναι τα αγαπημένα μου. Το "Scapegoat" είναι ένα τραγούδι που μας αρέσει στο συγκρότημα να παίζουμε.

Ποιά είναι τα μεσοπρόθεσμα σχέδια της μπάντας; Θα κάνετε κάποια περιοδεία;
Ναι θέλουμε να κάνουμε όσα περισσότερα Live γίνεται, αλλά αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Όπου υπάρχει πάντως δυνατότητα θέλουμε να παίζουμε για τους οπαδούς μας. Αγαπάμε να παίζουμε ζωντανά.

Furyon

Για ακόμα μια φορά πάντως ο «παράγοντας» Alter Bridge είναι αρκετά προφανής. Σε ότι έχει να κάνει με την έμπνευση και τις μπάντες που έχουν επηρεάσει τον ήχο σας, ποιές θα έλεγες; Τι μουσική ακούτε γενικότερα και πώς σου φάνηκε το "Fortress", μιας και το αναφέραμε;
Ακούμε συχνά αυτή την αναφορά στους Alter Bridge και αυτό είναι ωραίο, αλλά έχουμε πολλές και διαφορετικές επιρροές. Νομίζω πως η κιθαριστική δουλειά, οι μελωδίες και τα κλειδιά στα οποία είναι γραμμένα τα τραγούδια μας πάνε σε αυτή την κατηγορία των Alter Bridge. Την οποία φυσικά και δεν θεωρώ κακή, αλλά έχουμε επιρροές από παλιές classic rock μπάντες όπως οι Def Leppard μέχρι και πιο μοντέρνα πράγματα και μπάντες όπως είναι οι Tool, οι Mastodon, οι Shinedown και οι Alice In Chains. Ακούμε πάντως τα πάντα από Chris Cornell / Soundgarden μέχρι και Red Fang, αλλά και παλιότερα πράγματα όπως παλιούς AC/DC. Μου αρέσει πολύ επίσης και το '70s rock. Το "Fortress" ήταν ένα σπουδαίο άλμπουμ και γενικά οι Alter Bridge είναι φοβερή μπάντα.

Αν και δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες, πώς θα χαρακτήριζες την μουσική σας και για ποιούς λόγους θα σύστηνες σε κάποιον να ακούσει τη μουσική σας;
Θα μας περιέγραφα ως μια rock μπάντα με κάποια progressive στοιχεία. Κάποιος θα πρέπει να μας ακούσει γιατί είμαστε ένα συγκρότημα που γράφουμε καλά τραγούδια, όμορφες μελωδίες και έχουμε πολύ καλά solo.

Matt, σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
Σε ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη Κώστα! Κρατήστε επαφή με την μπάντα και ελπίζω να παίξουμε κάποια στιγμή και για εσάς.
  • SHARE
  • TWEET