Συνέντευξη Daniel Finch

«Το νέο Devilment θα ήταν γαμάτο και ναι, ο Dani Filth σκότωσε τον δίσκο»

Από τον Νικόλα Ρώσση, 22/05/2015 @ 11:49
Μια εξομολογητική συνέντευξη του Daniel Finch για το metal παρασκήνιο, το πρώην συγκρότημα του με τον Dani Filth, ψυχικά νοσήματα, νευρικούς κλονισμούς, ασφαλιστικά μέτρα, το γεμάτο αποκαλύψεις βιβλίο του αλλά και τα νέα του σχέδια.

Ένα ανοιξιάτικο πρωινό μου στέλνει μήνυμα ο Daniel Finch από τους Devilment για να μου ζητήσει να του πάρω αποκλειστική συνέντευξη, ώστε να μπορέσει να πει και αυτός την πλευρά του μετά από την επεισοδιακή αποχώρησή του από το συγκρότημα. Αν και αρχικά διστακτικός στο να προχωρήσει σε αποκαλύψεις και να δώσει ονόματα, μετά το μισό της συνέντευξης εκεί που τον έκλεινα, μου έδωσε μια παρασκηνιακή και συχνά δυσάρεστη εικόνα που αφορά σε αρκετά σημεία ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ευρωπαϊκής black metal σκηνής. Ποιός έχει δίκιο ή όχι το αφήνουμε στην δική σας ερμηνεία.

Γεια σου Νικόλα, είσαι Αγγλία τώρα;

Όχι, έφυγα προ δύο ημερών.
Α, κρίμα, έλεγα να σε κερνούσα μια μπύρα

Χαχα, κρίμα όντως, εσύ πώς είσαι;
Είμαι χάλια γιατί έχω γρίπη, αλλά την παλεύω. Όλη την άρπαξαν, εγώ μάλλον από την κόρη μου, οπότε πεθαίνω τώρα, χαχα.

Περαστικά! Αλλά ας σοβαρευτούμε. Τι έγινε; Όταν μου έστειλες μήνυμα, έμεινα έκπληκτος και ακούστηκε μεγάλο. Δεν έχω ετοιμάσει και καμία ερώτηση επομένως το βήμα είναι όλο δικό σου.
Λοιπόν, ήταν από ένα από αυτά τα πράματα, που επενδύεις όλα σου τα χρήματα -και εννοώ πολλά χρήματα- και φυσικά πιο πολλά από όλους τους άλλους και καθοδηγείς την φάση για δυο-τρία χρόνια και το μόνο που θες είναι να κάνεις τελικά ένα συγκρότημα. Εγώ πάντα ήθελα όλα να μοιράζονται διά έξι, ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην μπάντα. Όταν φτάσαμε να μιλάμε για ψήφους ή τη συμφωνία για το merchandise ή οτιδήποτε άλλο έλεγα «Ας ψηφίσουμε και η πλειοψηφία κερδίζει». Αυτό προφανώς σταμάτησε να συμβαίνει πολύ γρήγορα. Συγκεκριμένα άτομα ήθελαν να είναι Η ΜΠΑΝΤΑ. Φτάσαμε σε ένα σημείο που ένα συγκεκριμένο πρόσωπο υπερίσχυσε σε πάρα πολλά πια. Ένιωσα αποκλεισμένος και οι εγωισμοί άρχισαν.

Εγώ νόμιζα ότι ήταν δικιά σου η μπάντα.
Βασικά ήταν. Θεωρώ το εαυτό μου λογικό και ήρεμο άνθρωπο ...εεεεε... (αναστενάζει), αλλά... Ήθελα να είμαστε συγκρότημα. Ένα από τα θέματα ήταν ότι εγώ έδωσα χιλιάδες λίρες και πιο πολλές από όλους, αλλά όταν φτάσαμε να μιλάμε για συμβόλαιο, δικαιώματα, έσοδα από συναυλίες είπα: «το πιάνουμε από την αρχή αυτή τη στιγμή και όλοι πρέπει να αρχίσουμε να δουλεύουμε όσο και εγώ». Αυτό θα μου έδινε και λίγο ελευθερία γιατί βασικά εγώ ανέπνεα και ζούσα μόνο για αυτό το συγκρότημα. Όλοι έπρεπε να βάλουν ένα χεράκι και φυσικά όμως όλοι θα παίρναμε τα ίδια λεφτά ανεξάρτητα από τι δουλειά έχει κάνει ο καθένας.

Καλά πες τώρα, ο Dani Filth ήταν;
Δεν μπορώ να πω.

Devilment

Έλα ρε συ, δώσε λίγο ζουμί και κουτσομπολιό.
Δεν μπορώ να σου πω γιατί θα μου κάνουν μήνυση. Έχουν πολλούς καλούς δικηγόρους από πίσω τους, οπότε δεν σου λέω, χαχα! Οπότε ήμουν στην φάση «Γάμησέ τα, δεν το πιστεύω αυτό πού γίνεται», πάλι βρίσκομαι σε μια κατάσταση με κόντρες και καυγάδες. Θυμάμαι ότι προσπαθούσα να μιλήσω στο τηλέφωνο σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ή μέσω mail και δεν μου μιλούσε.

Πώς όμως ξεκίνησε όλο αυτό;
Η περιοδεία ήταν καλή, αλλά και πάλι εγώ ήμουν αυτός που τα έκανε όλα, ενώ οι άλλοι άραζαν. Και εκεί οι εγωισμοί ξεκίνησαν. Παρακολουθούσα πώς λειτουργούν οι Lacuna Coil και τέτοιες μαλακίες δεν γίνονται σε αυτούς. Είναι γενικά πολύ καλά τυπάκια. Εμείς απλά ήμασταν εγωιστές και σκεφτόμουν «Τι διάολο είναι αυτό; Είμαστε τίποτα; Γιατί το κάνουμε αυτό τώρα;» Δεν γράφω μουσική για τα φράγκα, δεν κάνω μουσική για να γίνω rock star. Τελεία και παύλα. Φυσικά είναι πολύ ωραίο να σου ζητούν αυτόγραφο ή φωτογραφία και να σου λένε πόσο καλό συγκρότημα έχεις, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που το κάνω. Από αυτό το σημείο ξίνισε η φάση και σκέφτηκα «Γάμα το, έφυγα». Φυσικά είναι και άλλα πράγματα που δεν μπορώ να σου πω τώρα.

Τελευταία φορά που μιλήσαμε, ήταν ψιλο-ξεκάθαρο το πως δουλεύουν τα πράγματα για σας. Υποπτεύομαι ποιος είναι πίσω από τους εγωισμούς κτλ, αλλά δεν θα κάνω ανοιχτές υποθέσεις ακόμα. Σέβομαι το γεγονός ότι δεν μπορείς να πεις αλλά όμως θυμάμαι ότι είχες και ένα διετές συμβόλαιο με την Nuclear Blast.
Θα σου πω πόσο σκατά ήταν Νικόλα. Πήγαινα στην δουλειά μου κάθε πρωί, Δευτέρα με Παρασκευή για 10-12 ώρες και θα γυρνούσα σπίτι για να δουλέψω για τους Devilment είτε γράφοντας μουσική, είτε δίνοντας συνεντεύξεις, είτε τρέχοντας το site και τα social media ή ό,τι άλλο μπορείς να σκεφτείς. Και φυσικά πλήρωνα για όλα αυτά από την τσέπη μου, συμπεριλαμβανομένου και των συναυλιών, t-shirts, πρόβες κτλ. Ό,τι και να σκεφτείς, εγώ το πλήρωνα. Και έφυγα μακριά από όλη αυτήν την επένδυση, γνωρίζοντας ότι έτσι δεν θα πάρω ούτε ένα ευρώ ή έστω τα δικαιώματα των τραγουδιών μου. Δεν είδα φράγκο από την περιοδεία και δεν θα πάρω ποτέ τίποτα από τους Devilment. Τόσο χάλια ήταν τα πράματα.

Φίλε μου αυτό είναι πολύ δυσάρεστο, αλλά δεν έχεις δεσμεύσεις μέσω του συμβολαίου;
Προσπάθησαν να με βάλουν να υπογράψω ένα συμβόλαιο και απλά αρνήθηκα. Δεν ήταν στο συμφέρον μου να υπογράψω, αν με πιάνεις. Ήταν τελείως μονόπλευρο. Δεν ήθελα να δεσμευτώ σε μια εταιρεία ή συμβόλαιο με τους Devilment. Την πάτησα στο παρελθόν με άλλο συγκρότημα, αλλά πάλι δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό για έχουν λάβει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον μου, χαχα! Ήταν ένας δίσκος γύρω στο 2003, όπου τραγουδούσα και το όνομά μου ΔΕΝ ήταν στο δίσκο, αν με καταλαβαίνεις.

Χαχαχα, τι λες τώρα;
Χαχα, ναι! Για αυτό γράφω βιβλίο Νικόλα. Ήμουν στη δουλειά και έλεγα για όλα αυτά στο αφεντικό μου και μου είπε «Πρέπει να γράψεις βιβλίο φίλε, έχεις τόσες ηλίθιες ιστορίες και τόσα ηλίθια λάθη, πρέπει να τα βάλεις σε ένα βιβλίο».

Δηλαδή το βιβλίο πώς θα λέγεται; «Τι να ΜΗΝ κάνεις για να γίνεις rock star»;
Χαχα, ή «20 Χρόνια Αποτυχίες», χαχα, αλλά νομίζω θα το πω «Death To Music», γιατί ουσιαστικά σκοτώθηκα για να πετύχω το τίποτα. Αλλά δεν είναι όλα τόσο δυσάρεστα πια, υπερβάλω. Κέρδισα και κάτι από αυτή την φάση, όπως έναν δίσκο, μια περιοδεία που ήταν καλή και γνώρισα πολύ κόσμο από διάφορες χώρες, ήταν εκπληκτικό αυτό.

Από την τελευταία φορά που μιλήσαμε, όντως ο δίσκος των Devilment ήταν παντού. Τον πέτυχα ακόμα και στο πιο άσχετο δισκοπωλείο που μπορείς να φανταστείς σε ένα χωρίο στην Αγγλία και σκεφτόμουν «Wow, για δες, η μπάντα του Daniel εδώ;» Η διανομή -δεν μπορείς να πεις- ήταν τέλεια.
Μάλλον ο λόγος που το βρίσκεις παντού είναι γιατί δεν πούλησε και πολύ καλά, χαχα!

Χαχα, αλλά ας πάμε πίσω στο βιβλίο. Έχεις βρει εκδοτικό οίκο ή κάτι τέτοιο;
Όχι, θα το εκδώσω μόνος και παραδόξως ο κιθαρίστας από το παλιό μου συγκρότημα, τους 13 Candles, έψαχνε για χρόνια να κάνει ένα λεύκωμα με στίχους και φωτογραφίες, απλά γιατί είχαμε τόσες πολλές, χαχα. Αλλά να βρεις εκδότη είναι δύσκολο. Ένας φίλος μου, ο Μάρκους, έγραψε ένα βιβλίο και πάσχισε μέχρι να το βγάλει. Από ό,τι φαίνεται είναι πιο δύσκολο και από δισκογραφικό συμβόλαιο. Οπότε μπορεί να κάνω και audio book. Μόλις τέλειωσα αυτό του Corey Taylor και είναι ωραίο να ακούς την φωνή του συγγραφέα. Επίσης βαριέμαι γρήγορα και το ακούω όταν οδηγώ.

Αλλά δεν θα είναι έτσι σκέτο κείμενο, θα βάλω και demo και από την πρώτη τραγική σχολική μπάντα όπου έπαιζα με έναν ντράμερ και θα τελειώσει με την ιστορία από τους Devilment. Αλλά είναι δύσκολο να θυμηθώ ποιος έπαιζε που και τι ή με ποια κοπέλα ήμουν εκείνη την περίοδο ή που έμενα γιατί ήμουν συνέχεια μεθυσμένος.

Επομένως θα υπάρχουν ζουμερές αποκαλύψεις;
Θα υπάρχουν αλλά ίσως αλλάξω κάποια ονόματα. Δεν θέλω να είναι αρνητικό βιβλίο, θα έχει πλάκα.

Εύχομαι να πετύχεις τους στόχους σου, αλλά ποιό είναι το χρονοδιάγραμμά σου;
Αν και είναι μακρά διαδικασία, ελπίζω μέχρι το τέλος του χρόνου.

Μουσικά τι σκοπεύεις να κάνεις τώρα;
Έχω τρία πράματα στα σκαριά. Ξαναβρέθηκα με ένα παλιό συνοδοιπόρο από την μπάντα που λεγόταν Twisted Autumn Darkness και αυτός τώρα ζει στην Νορβηγία μόνιμα και παίζει με διάφορες black metal μπάντες όπως οι Fortid, οι Den Saakaldte και οι Etherial Forest.  Ήταν εδώ τα Χριστούγεννα και προβάραμε και γράψαμε μερικά τραγούδια. Ίσως κάνουμε ένα ΕΡ ή έναν δίσκο. Επίσης έχω μια μπάντα που λέγεται The Silence Between και είναι πολύ heavy και σκοτεινή στο ύφος των Meshuggah και των Fear Factory, αλλά έχει αρκετά στοιχεία από το groove των Devilment. Και τέλος υπάρχει το υλικό που προόριζα για τον δεύτερο δίσκο των Devilment που κανείς δεν έχει ακούσει. Επομένως, πήρα τον φίλο μου τον John και τον Kevin από τους Synaptic και τον φίλο μου τον Paul και τον Jimmy, όλοι τους εκπληκτικοί μουσικοί, και λέμε να τελειώσουμε το δίσκο. Πρέπει να ακουστεί. Είναι κρίμα. Είναι ένα μισοτελειωμένο project. Φυσικά με άλλο όνομα, όχι Devilment, χαχα.. (μακρά ησυχία)

Είσαι εκεί;
Ναι, (εκπνέοντας καπνό)

Τι καπνίζεις; Είναι τίποτα άτακτο;
Χαχα όχι, απλά τσιγάρα. Μου συμβαίνουν πολλά και προσπαθώ να μαζέψω τις ιδέες από το κεφάλι μου σε συγκεκριμένα project και κάθε project χρειάζεται συνοχή και συνέπεια.

Daniel Finch

Οι Devilment είχαν συνοχή αλλά το πρόβλημα ήταν ότι προωθήθηκε ασθενικά και, όπως είχα γράψει και στην κριτική του δίσκου, η παρουσία του Dani Filth ίσως τελικά να σκότωσε ένα γνήσια καλό άλμπουμ. Νομίζω εκεί με όλη την ψευτο-gothic αισθητική το έχασε λίγο. Ξέρεις, τελευταία φορά που μιλήσαμε μου είπες να τσεκάρω τους Sylosis και αισθάνομαι ότι υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ των δύο συγκροτημάτων , αφού και οι δύο μπάντες έχουν φοβερά τραγούδια και φοβερή κιθαριστική δουλειά, απλά η μουσική των Devilment πήγε λίγο χαμένη.
Το νέο Devilment θα ήταν πολύ διαφορετικό. Ο Colin έχει πολύ έντονο χαρακτηριστικό τρόπο με τα riff του. Δεν του άρεσε ποτέ ο τρόπος που γράφω τραγούδια. Δεν του άρεσε η απλότητα των riff μου. Τα έβρισκε βαρετά, χαχα. Θέλει τα riff να είναι γεμάτα και να τρέχουν με πολλά «τουρουλουτουρουλου». Αυτό εγώ δεν το κάνω. Η φάση μου είναι όλη για το χώρο, το ρυθμό και το συναίσθημα. Μου αρέσουν απλά πράματα όπως οι πρώιμοι Danzig ή heavy και groovy όπως οι Black Sabbath. Δεν υπάρχει τίποτα τεχνικό με τους Black Sabbath, αλλά είναι heavy όσο δεν πάει. Αυτό μου αρέσει. Μεγάλωσα μαζί τους. Το νέο Devilment θα ήταν γαμάτο και ναι, ο Dani Filth σκότωσε τον δίσκο.

Και αυτό ήταν το πρόβλημα όταν προσπαθούσα να βρω τραγουδιστή. Πού πάω μετά από αυτόν; Σε power-μεταλλά ή σε death-μεταλλά; Και έτσι κάπως κατέληξα στον John -που έπαιζε με τους Synaptic- και ακούγεται σαν μίξη του Warrel Dane με τον Geoff Tate. Πολύ δυνατή φωνή. Αυτός είναι κανονικός τραγουδιστής. Πολύ συναίσθημα στη φωνή και πολύ θεατρικότητα. Όπως καταλαβαίνεις, με τους Devilment δεν ήμουν πάντα 100% ευχαριστημένος με την κατεύθυνση των πραγμάτων και πολλές φορές έλεγα «Αυτό δεν είναι με τίποτα αυτό που θέλω να πετύχω».

Θα ηχογραφήσεις στο ίδιο στούντιο;
Όχι, όχι, όχι.

Χαχα, αυτό ακούγεται αρκετά απόλυτο.
Χαχα, ναι! Ο Scott είναι φοβερός παραγωγός, αλλά τώρα θα χρησιμοποιήσουμε το δικό μου στούντιο και έχουμε ήδη μια-δυο εταιρείες που δείχνουν ενδιαφέρον. Επομένως, θα κάνουμε τα demo τώρα και αν οι εταιρείες ενδιαφέρονται στα αλήθεια τότε με κανονικό προϋπολογισμό θα κάνουμε την φάση σε μεγάλο στούντιο και τέτοια.

Τώρα που είσαι στο κουρμπέτι αρκετό καιρό, θα έχεις κανένα special guest στον νέο δίσκο;
Θα ήθελα. Μάλλον ο Paul Allender που ήταν στους Cradle Of Filth, ίσως κάνει κάποια εμφάνιση, είναι πολύ κουλ τύπος. Τον σέβομαι πολύ. Ίσως παίξει κάποιο σόλο ή κάτι τέτοιο.

Επομένως... αυτά από μένα...
Μάλλον... αν και θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράματα πριν φύγεις. Όταν έφυγα από το συγκρότημα ακουστήκαν φήμες ότι έφυγα για προσωπικούς λόγους αλλά και για λόγους ψυχικής υγείας.

Δηλαδή ότι έχεις ψυχολογικά προβλήματα;
Ναι, ότι τρελάθηκα. Αυτό είναι ψέματα. Δεν τρελάθηκα. Δεν πέθανε κανείς στην οικογένεια μου. Και κανείς δεν αρρώστησε, όπως μερικοί είπαν. Ακούστηκαν διάφορα στο Facebook, όπως ότι είχα νευρικό κλονισμό. Και αυτό μόνο δύο μέρες αφότου έφυγα από το συγκρότημα.

Εμένα τώρα μου ακούγεσαι νορμάλ πάντως...
Χαχα! Η μητέρα μου θα συμφωνούσε.

Τώρα μιλάς με κανέναν από τους Devilment;
Όχι, με κανέναν. Μιλούσαμε για μια βδομάδα αφού έφυγα και αυτό ήταν. Υπάρχει πολύ έχθρα μεταξύ μας. Κανένας δεν χάρηκε που έφυγα. Αλλά δεν ήμασταν στο ίδιο μήκος κύματος και ήταν ξεκάθαρο ότι κάποιοι ήθελαν τελείως διαφορετικά πράματα από μένα. Σταμάτησε να έχει πλάκα και βασικά μου πρότειναν ότι αν δεν μου άρεσε να φύγω. Και έτσι έκανα. Το καλύτερο που είχα να κάνω ήταν.

Οπότε αυτοί συνεχίζουν και κρατάνε το όνομα;
Ναι, το κρατάνε και πήραν και καινούργιο κιθαρίστα μόλις έφυγα. Θα μπορούσα να πω «Αυτή είναι η μπάντα, εγώ σας απολύω όλους» και τέτοια. Αλλά έφυγα από την επένδυσή μου και ας μην πάρω φράγκο. Δεν θέλω να είμαι δεσμευμένος σε συμβόλαιο, αλλά σίγουρα πέταξα και μερικά χρόνια από την ζωή μου.

Devilment

Αλήθεια, ποιός έχει τα δικαιώματα τώρα;
Βασικά δεν ξέρω, αν και έχω γράψει το 70% του δίσκου. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ιδέα σε ποιόν ανήκει τι. Αλλά δεν με νοιάζει. Στο μέσο της περιοδείας ήξερα ότι θα φύγω. Το είπα στον Colin και τσακωθήκαμε άσχημα και του είπα στο τέλος «Κοίτα, έχω σιχαθεί αυτά τα γαμημένα σκατά, την κάνω!» Υπήρχε μια αρκετή δόση κακο-μεταχείρισης και προσβολών. Ακόμα και ο Dani Filth με χλεύαζε από την σκηνή κατά τη διάρκεια συναυλίας λέγοντας πως είμαι υπέρβαρος.

Καλά, αυτό το είπε ο Dani ορθώνοντας το μεγάλο ανάστημά του;
Ακριβώς. Και με πλήγωσε πολύ. Και να σκεφτείς ότι ουσιαστικά εγώ είμαι αυτός που στους άλλους τουλάχιστον προσφέρει μια καριέρα. Έκανα όλη την δουλειά και αυτοί πήραν όλους τους καρπούς αυτής της δουλειάς, οπότε πρέπει να το πάρω όλο ξανά από την αρχή. Εκεί είπα «Για περίμενε, έπρεπε να είναι λίγο πιο ευγνώμονες». Εγώ π.χ. είχα κολλήσει σε ένα συναυλιακό χώρο κανονίζοντας πράματα και όταν αυτοί άραζαν  και εγώ έπρεπε να σιγουρέψω ότι οι roadies είναι εντάξει μαζί μας μετά από αυτά που είχαν κάνει την προηγούμενη νύχτα.

Από αυτά που λες, όμως, εγώ καταλαβαίνω ότι οι άλλοι δεν βλέπουν τα πράγματα από την οπτική σου.
Είναι προφανώς θυμωμένοι μαζί μου. Έπρεπε να είναι ένα συγκρότημα με έξι μέλη και σύντομα έγινε η μπάντα ενός ή δύο ανθρώπων. Όταν ψηφίζαμε, ακόμα και αν «κάποιοι» ήταν στην μειοψηφία τελικά, πάλι θα κάναμε το δικό τους. Αυτό δεν μου καθόταν με τίποτα. Είναι ok να κάνουμε κάτι όταν το επέβαλε η πλειοψηφία αλλά όλο ήταν για τα θέλω ενός.

Βέβαια και το συγκρότημα προωθήθηκε λες και ήταν το projrct ενός.  
Αυτό προφανώς και με εξόργισε. Όλες οι συζητήσεις που είχα με το management ή την εταιρεία τελικά αγνοηθήκαν στο τέλος πλήρως. Έπαιξε πολύ παρασκήνιο πίσω από τις πλάτες πολλών. Στο τέλος βέβαια όλοι κατηγορούσαν εμένα και ακόμα μου είπαν να το βουλώσω όταν δεν συμφωνούσα με κάτι. Νομίζω μπορώ να πω ότι δεν συμφωνώ με κάτι, αλλά μου είπαν βούλωσε το. Ε, λοιπόν δεν το βούλωσα και έφυγα. Αλλά τίποτα δεν έχει να κάνει με την εταιρεία σε αυτή τη φάση. Οι τύποι στην Nuclear Blast είναι γαμώ τα παιδιά. Από την εμπειρία που είχα με το γερμανικό ή το αμερικάνικο γραφείο ήταν σπουδαίοι τύποι. Δεν θα κάτσω τώρα εκ των υστέρων να κριτικάρω το μάρκετινγκ ή οτιδήποτε. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει γιατί μας προώθησαν ως την νέα μπάντα του Dani Filth, καθώς έχει πολλούς οπαδούς και έτσι προφανώς σπρώχνεις το όνομά του. Ξέρουν την δουλειά τους, ξέρουν πώς να προωθήσουν μια μπάντα, είναι αυτό που κάνουν. Δεν ήταν αυτό που ήθελα εγώ, αλλά και τώρα με την στερνή μου γνώση κανείς δεν μπορεί να πει πως θα ήταν αν είχα κάνει διαφορετικές κινήσεις. Επομένως θα ήταν άδικο να τους κρίνω.

Βέβαια τα πλάνα μας άλλαξαν πολύ γρήγορα. Και εγώ τώρα έχω μια κορούλα τριών ετών και πρέπει να γίνω ρεαλιστής. Πρέπει να συνεχίσω να φέρνω χρήματα σπίτι και γι’ αυτόν τον λόγο έχω την κανονική μου δουλειά. Αλλά ξέρεις, την στιγμή που αρχίζεις να διαφωνείς για τα χρήματα, χάθηκε το παιχνίδι. Στην τελική είναι ένα γαμημένο χόμπι. Παίζουμε γαμημένο metal. Αυτό που μου την χαλάει με τα συγκροτήματα περισσότερο είναι όταν οι άνθρωποι αρχίζουν και παίρνουν τα πράματα τόσο στα σοβαρά και γίνονται μαλάκες. Ποιό το νόημα; Υποτίθεται ότι κάνουμε την πλάκα μας. Αλλά όταν τα λεφτά μπαίνουν στη μέση οι συμπεριφορές αλλάζουν.

Μετανιώνεις για τίποτα;
Για αυτό που μετανιώνω πιο πολύ από όλα είναι που είπα στον Dani «Θες την δουλειά;». Εκ των υστέρων μετανιώνω που τον προσέλαβα και έφερε όλη την λίστα με τα δικά του προβλήματα. Δεν ήταν η καλύτερη κίνηση ομολογώ, ήταν σίγουρα η χειρότερη επιχειρηματική κίνηση που έκανα ποτέ μου. Μπορεί να έχεις το υφάκι σου στην σκηνή ή με τους οπαδούς αλλά δεν χρειάζεται να είσαι έτσι και στο λεωφορείο ή στα παρασκήνια. Απλά δεν το κάνεις, δεν είσαι θεός, είμαστε ανθρώπινα όντα. Ήταν γελοίο. Αυτή η συμπεριφορά ήταν απαράδεκτη και ασεβής προς όλους. Μου έσπασαν τα αρχίδια για αυτή την μπάντα και έρχεσαι να μου πεις απλά «Σκάσε»;

Αλλά ρε συ ο καθένας στη θέση σου εκείνη τη στιγμή που ξεκινούσες θα έκανε το ίδιο. Αν είναι να έχεις κάποιον πολύ διάσημο και καθιερωμένο στη μπάντα σου φυσικά και θα πεις ναι. Όταν λαχταράς να κάνεις πράματα και να βγεις εκεί έξω προφανώς δεν ζυγίσεις και τόσο τους παράγοντες που μπορούν να ξινίσουν.
Ναι, σίγουρα, έχεις απόλυτο δίκιο.

Σίγουρα έχεις μαζέψει πολύ υλικό για συμβουλές για το βιβλίο σου.
Ω, ναι!

Το ανέφερες μια-δυο φορές τώρα ότι σου είπε «βουλωσέ το». Όντως αυτό έγινε;
Ναι. Επίσης οι Devilment μου έκαναν ασφαλιστικά μέτρα (σ.σ. και αυτοί; Τι ειν’ τούτος;) -τα έχω εδώ στο λάπτοπ μου τώρα- που λένε ότι το μόνο που μπορώ να αναφέρω σε σχέση με όλα αυτά είναι ότι ήμουν μέλος του συγκροτήματος. Δεν μπορώ να πω τίποτα και καλά για τα σκηνικά στην περιοδεία ή τίποτα άλλο.

Συγγνώμη, αυτό ισχύει τώρα που μιλάμε;
Όχι. Απάντησα με τις λέξεις: «Να-πάτε-να-γαμηθείτε!» Αλλά καταλαβαίνω είναι μια επιχείρηση. Καμία επιχείρηση δεν θέλει να την κακολογείς στα media. Άλλα για να γίνω και λίγο παιδαριώδης αυτοί το άρχισαν, έτσι δεν είναι; Αυτοί με έβριζαν στα κοινωνικά δίκτυα και μετά έλεγαν «δεν το εννοούσαμε όπως το κατάλαβες». Αλλά όντως είπαν: «Πάρε ένα σχοινί και τράβα να κρεμαστείς γιατί είσαι ψυχασθενής». Τι δεν είναι ξεκάθαρο με αυτή την δήλωση. Τι άλλο μπορεί να σημαίνει δηλαδή; Αλλά αυτό που με ενόχλησε πιο πολύ από όλα είναι όταν έφυγα από την μπάντα δεν έκαναν δηλώσεις, αλλά με έκοψαν από όλες τις φωτογραφίες. Και οι οπαδοί το έβλεπαν αυτό και ρωτούσαν στο Facebook γιατί ο Daniel δεν είναι στις φωτογραφίες και τους έκαναν block.

Σοβαρά τώρα;
Ναι, και λάμβανα μηνύματα από οπαδούς μετά που με ρωτούσαν αν είμαι ή δεν είμαι στους Devilment και εγώ τους έλεγα ότι έφυγα και αυτοί μου έλεγαν ότι ρώτησαν αυτό στην επίσημη σελίδα της μπάντας και τους έκαναν block. Βέβαια αυτό δεν είναι αναγκαστικά απόφαση του συγκροτήματος να φερθεί έτσι, γιατί όταν ήμουν κοντά στο τέλος έτρεχαν άλλοι τις σελίδες μας. Φυσικά ήταν και άλλα πολλά που έγραφαν για εμένα  και μου τα έστελναν οι οπαδοί, καθώς μπλοκάραν και εμένα με το που έφυγα. Είναι τρελά όλα αυτά και αγενή.

Καλά αυτά είναι σκηνικά σχολικού επίπεδου.
Χαχα!

Αυτάαα, ήταν εξοντωτικό όλο αυτό.
Χαχα, σε ευχαριστώ Νικόλα, ήταν πολύ ωραίο που τα είπαμε πάλι.

Ναι είσαι καλά τα λέμε σύντομα!
Ευχαριστώ, κράτα επαφή, τα λέμε σύντομα!
  • SHARE
  • TWEET