Συνέντευξη Blonde Redhead (Amadeo Pace)

«Είμαι χαρούμενος με το πώς αντιμετωπίσαμε την καριέρα μας»

Από την Τόνια Πετροπούλου, 26/02/2015 @ 10:37
Το σχήμα των Ιταλών δίδυμων αδελφών Pace και της Γιαπωνέζας ιέρειας των ατμοσφαιρικών φωνητικών, Kazu Makino, δεν έχει σταματήσει να μας συναρπάζει με τους μουσικούς πειραματισμούς του. Έχοντας εφοδιαστεί εκ νέου με την ένατη δισκογραφική δουλειά τους, επιστρέφουν στην Ελλάδα, την Πέμπτη 5 Μαρτίου, για να προκαλέσουν τα όριά μας και να μας καθηλώσουν. Έτσι, βρήκαμε την ευκαιρία να πούμε λίγα λόγια με τον Amadeo.

Το καινούργιο άλμπουμ σας είναι κάπως πιο «μαλακό». Τι είδους όργανα χρησιμοποιήσατε στο "Barragán" και ποιά η διαφορά του απ' τα προηγούμενά σας άλμπουμ;
Χρησιμοποιήσαμε κυρίως παλιά αναλογικά πλήκτρα, όπως είναι το Chamberlin και το CS 60 Yamaha, καθώς και ηλεκτρικό κλειδοκύμβαλο και τσέμπαλο. Όπως, επίσης, ακουστικό πιάνο και κιθάρα. Ακόμη, ηχογραφήσαμε πάνω σε παλιά κονσόλα, πράγμα που έκανε τον ήχο να είναι ζεστός και πλούσιος.

Το "Barragán" είναι διαφορετικό απ' όλα τα υπόλοιπα άλμπουμ, που έχουμε κάνει. Ίσως να είναι πιο μίνιμαλ, αφού προσπαθήσαμε να αφήσουμε ορισμένα πράγματα ανείπωτα και να δημιουργήσουμε περισσότερο χώρο εντός της μουσικής.

Ποιός ο λόγος που επιλέξατε αυτό το όνομα για τίτλο;
Η Kazu επέλεξε τον τίτλο του άλμπουμ. Αν και η έμπνευσή της ήταν ένα απ' τα σπίτια του Barragan, που είδε κατά τη διάρκεια της διαμονής μας στο Μεξικό, για ένα show, διάλεξε τη λέξη για τον ήχο της. Ήθελε απλώς, το άλμπουμ να έχει έναν τίτλο που θα είχε πλάκα να προφέρεις.

Blonde Redhead

Προτιμάτε να ηχογραφείτε ψηφιακά ή σε κασέτα;
Η ηχογράφηση σε κασέτα έχει γίνει ένας διαφορετικός κόσμος, πια, για εμάς. Παρ' όλο που στο παρελθόν, έχουμε ηχογραφήσει σε κασέτα τα άλμπουμ μας, θεωρώ πως η ψηφιακή ηχογράφηση έχει γίνει ένας πιο πρακτικός τρόπος να δουλέψεις τώρα, καθώς και ένας πιο εύκολος τρόπος να μοιραστείς ιδέες και ηχογραφήσεις διαφορετικών περιβαλλόντων.

Πώς βιώσατε την μετάβαση απ' την 4AD στην Kobalt;
Πιστεύω πως ήταν καλή. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην Kobalt. Είναι σχετικά ένας καινούριος τρόπος, για να κυκλοφορείς μουσική και παρ' όλο που δεν είναι «εταιρεία», μας παρέχουν όλες τις υπηρεσίες μιας εταιρείας και συμμετέχουν ενεργά στη λήψη αποφάσεων. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που δουλεύουν μαζί μας.

Πώς είναι το να δουλεύεις μ' έναν παραγωγό σαν τον Drew Brown;
Ήταν μια πρόκληση αλλά και μια μορφωτική εμπειρία. Αν και δε ξεφεύγει από εκείνα που γνωρίζει, παραμένει εξαιρετικά δημιουργικός. Μας πήρε κάμποσο χρόνο να μάθουμε να δουλεύουμε μαζί, είχαμε και μερικές διαφωνίες, αλλά ήταν κυρίως, μια ισχυρή επαγγελματική σχέση.

Είστε μια απ' τις πιο συνεπείς μπάντες όσον αφορά το να φτιάχνετε μουσική, αλλά τι σχέδια έχετε για το μέλλον; Ένα  soundtrack μήπως;
Θα ήταν υπέροχο για εμάς, να συνθέσουμε ένα soundtrack. Πιστεύω πως έχουμε ακόμα, μεγάλο κίνητρο και επιθυμία να δημιουργήσουμε καινούρια μουσική, αλλά ο χρόνος θα δείξει...

Έχετε συνειδητοποιήσει πλήρως ότι είστε ενεργοί 21 χρόνια; Πιστεύατε ότι θα διαρκούσε τόσο το project σας;
Πάντα ήλπιζα ότι το να φτιάχνω μουσική με τον Simone και την Kazu, θα διαρκούσε πολύ καιρό. Ποτέ δε πίστεψα ότι θα βαρεθώ το να δημιουργώ μαζί με εκείνους. Μέσω των Blonde Redhead μάθαμε να γράφουμε μαζί μουσική, κάτι που μας πήρε πολύ καιρό και είχε πολλά στάδια.

Blonde Redhead

Τι θα έκανες διαφορετικά, αν είχες μια δεύτερη ευκαιρία; Θα άλλαζες το όνομα της μπάντας;
Όχι, νομίζω είμαι χαρούμενος με το πώς αντιμετωπίσαμε την καριέρα μας. Φυσικά και έγιναν πολλά λάθη κατά τη διάρκειά της, αλλά αυτά είναι μέρος της ζωής και μερικές φορές πρέπει να μάθεις πράγματα με τον σκληρό τρόπο.

Θυμάσαι την πρώτη φορά που συνάντησες την Kazu; Πώς γνωριστήκατε;
Ναι, τη θυμάμαι πολύ καλά. Γνωριστήκαμε σ’ ένα δείπνο. Μας σύστησε ένας κοινός γνωστός μας, ο οποίος θεωρούσε ότι έπρεπε να δουλέψουμε μαζί.

Πώς αισθάνεστε για το επερχόμενό σας show στην Ελλάδα;
Νιώθω υπέροχα. Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στην Ελλάδα.
  • SHARE
  • TWEET