Συνέντευξη Autopsy (Chris Reifert)

«Να ξέρετε ότι οτιδήποτε κάνουμε προέρχεται από την καρδιά και δεν θα σας απογοητεύσουμε ποτέ»

Από τον Αντώνη Κονδύλη, 11/06/2014 @ 09:58
Είναι death metal θρύλοι. Μια εμβληματική μπάντα για την ακραία μουσική και από τη στιγμή της μεγαλειώδους επιστροφής τους αποδεικνύουν ότι παραμένουν γεμάτοι ιδέες χωρίς να παρουσιάζουν ίχνος κορεσμού ή κόπωσης. Μερικές εβδομάδες πριν κυκλοφόρησαν τον τρίτο τους δίσκο σε τέσσερα χρόνια και είχαμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με τον Chris Reifert, έναν από τους ηγέτες του συγκροτήματος, για να μας μιλήσει για αυτό και για πολλά άλλα.

Γεια σου Chris. Τι κάνεις;
Είμαι πάρα πολύ καλά, ευχαριστώ!

Μετά την επανένωση σας δείχνετε πολύ παραγωγικοί, καθώς έχετε κυκλοφορήσει τρεις δίσκους σε τέσσερα χρόνια. Πώς προέκυψε αυτό; Φαίνεται σαν να έχετε σημαντικό απόθεμα συνθέσεων από την περίοδο απουσίας.
Αν έχουμε έμπνευση για να μεταφέρουμε την τρέλα μας στον κόσμο, τότε έτσι ακριβώς είναι ο τρόπος που θα γίνει. Δεν γράψαμε ούτε ένα κομμάτι την περίοδο που ήμασταν διαλυμένοι. Τα γράψαμε όταν καταλάβαμε ότι μπορούμε και βρεθήκαμε και πάλι μέσα στην μπάντα, που σημαίνει ότι είμαστε λίγα χρόνια και μερικά άλμπουμ σε αυτό.

Ακόμα κι αν πιστεύω ότι το "Tourniquets, Hacksaws And Graves" είναι εντυπωσιακό, θα άλλαζες κάτι σ' αυτόν τον δίσκο;
Όχι, ούτε ένα στοιχείο.

Ποιές είναι οι διαφορές του σε σχέση με τα τελευταία δύο άλμπουμ σας;
Όχι πολλές, στην πραγματικότητα. Είναι δίσκος των Autopsy, το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να γνωρίζεις που πας, αν τολμάς να το ακούσεις.

Ποιές είναι οι αντιδράσεις μέχρι τώρα;
Μέχρι στιγμής, πραγματικά πάρα πολύ καλές. Φυσικά, εμείς θα εξακολουθούμε να παίζουμε τα ίδια πράγματα με τον ίδιο τρόπο ανεξάρτητα από όλα αυτά, αλλά είναι ωραίο όταν άλλοι ψάχνουν αυτό που τους προσφέρουμε.

Ποιές νομίζεις ότι είναι οι διαφορές μεταξύ της τωρινής περιόδου της μπάντας σε σύγκριση με εκείνη της δεκαετίας του '90;
Το vibe και την αίσθηση είναι η ίδια θα έλεγα ...αυτό είναι που κάνει την φάση να δουλεύει. Αν νιώθαμε διαφορετικά μουσικά, δεν θα κάναμε κάτι τέτοιο σε αυτό το στάδιο του παιχνιδιού. Πρέπει να αισθάνεσαι καλά.

Γιατί διαλυθήκατε τότε;
Ήταν η μοιραία περιοδεία του '93 στις ΗΠΑ που μας έκανε όλο αυτό το κακό, όπως έχει καταγραφεί. Απέβαλε όλο την αίσθηση της διασκέδασης από όλο το σκηνικό. Γυρίσαμε πίσω από την περιοδεία και ξέραμε ότι τελείωσε. Αλλά κυκλοφορήσαμε ένα τελευταίο άλμπουμ, παίξαμε μια αποχαιρετιστήρια συναυλία και φύγαμε με το κεφάλι και το μεσαίο δάκτυλο ψηλά!

Πώς πήρατε την απόφαση να επανενώσετε την μπάντα μετά από τόσα χρόνια;
Υποθέτω ότι ξεκίνησε με το single "Horrific Obsession" που έπεσε μαζί με την 20η επέτειο του "Severed Survival", ακόμα κι αν δεν πιστεύαμε ότι θα προχωρήσει περισσότερο από εκείνη τη στιγμή. Το Maryland Deathfest γύρισε πραγματικά τη σπίθα σε μια φλόγα και να είμαστε εδώ, ακόμα ροκάρουμε.

Πότε ξεκινήσατε να σκέπτεστε να γράψετε καινούργιο υλικό;
Μόλις αρχίσαμε να τζαμάρουμε και πάλι. Οι Abscess είχαν διαλυθεί, κλείστηκαν κάνα δυο συναυλίες για τους Autopsy και οι ιδέες για τραγούδια άρχισαν να έρχονται ανεξέλεγκτα.

Δεν έχουμε δει τους Autopsy ζωντανά εδώ στην Ελλάδα. Έχετε κάποια σχέδια να επισκεφθείτε την Ελλάδα σύντομα; Υπάρχουν τόσοι πολλοί φανατικοί οπαδοί που θα ήθελαν να σας δουν έστω μόνο μία φορά στη ζωή τους.
Όσο και να θέλαμε να έρθουμε να κάνουμε θόρυβο και να πιούμε μπύρες με Έλληνες (σ.σ.: Greek maniacs είπε), κανείς δεν μας έχει προτείνει κάτι σχετικό. Πάντα θα εξετάζουμε προτάσεις , αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε σχεδόν καμία από την Ελλάδα. Ίσως κάποια μέρα να συμβεί, αλλά για την ώρα θα πρέπει να ασχοληθείτε με το "Tourniquets, Hacksaws and Graves".

Τι πιστεύεις για το σημερινό death metal; Παρακολουθείς τη σκηνή;
Ναι, την παρακολουθώ και είμαι αρκετά ενημερωμένος του τι συμβαίνει. Θα έλεγα ότι είναι ισχυρότερη από ποτέ με κανένα σημάδι κόπωσης. Fuck yeah!

Ποιά είναι τα αγαπημένα σου συγκροτήματα από το παρελθόν και το παρόν;
Είναι πάρα πολλά για να τα αναφέρω εδώ. Η μουσική μου συλλογή είναι ένας λαβύρινθος από πολλά πράγματα που μπορείς να αφεθείς. Εκκεντρική για να πούμε το λιγότερο!

Ένας death metal οπαδός τι μπορεί να περιμένει από τους Autopsy τώρα, δεδομένου ότι υπάρχουν τόσες πολλές μπάντες εκεί έξω;
Autopsy μουσική φυσικά! Νομίζω ότι είμαστε μια μπάντα που μπορείς να στηριχθείς. έτσι;

Ποιά είναι τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας αφού τώρα δείχνετε δυνατοί και παραγωγικοί, περισσότερο από ποτέ;
Ποιός ξέρει... Τα σχέδια μας τα φτιάχνουμε όσο προχωράμε, οπότε η εικασία σου είναι τόσο καλή όσο η δική μου. Απλά να ξέρετε ότι οτιδήποτε κάνουμε προέρχεται από την καρδιά και δεν θα σας απογοητεύσουμε ποτέ!

Πριν κλείσουμε, θα ήθελες να πεις κάτι στους τους Έλληνες μεταλλάδες;
Cheers για όλη την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια. Ελπίζουμε να σας δούμε όλους κάποια μέρα!

Σ' ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και ελπίζω να σας δούμε σύντομα στην Ελλάδα.
Ευχαριστώ πολύ...το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι η αφοσίωσή σας εκτιμάται. Όλοι αυτοί οι τρελοί που ανακαλύπτουν τους Autopsy είναι το αίμα που κυλάει στις φλέβες μας.
  • SHARE
  • TWEET