Έξι χρόνια μετά τους AC/DC, δύο μέρες πριν τους Black Keys

Αναμένοντας ένα νέο ηλεκτροσόκ στο όνομα του rock and roll

Από τον Αντώνη Μουστάκα, 28/05/2015 @ 10:22
Ναι, πέρασαν έξι χρόνια από την βραδιά στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Έξι χρόνια από την υπενθύμιση πως το rock and roll όπως αυτό αρχικά εμπνεύστηκε και μορφοποιήθηκε ακόμα συγκινεί και ηλεκτρίζει.

Από τότε είδαμε στους μεγάλους χώρους πολιτικό rock από βετεράνους, εναλλακτικά σχήματα, κουρασμένα παλικάρια να προσπαθούν να πιάσουν τις παλιές νότες μαζί με την παλιά μαγεία.

Πήγαμε και σε καινούργιους, εναλλακτικούς και μη, αλλά πραγματικό rock ιδρώτα χύσαμε μόνο στις μικρές σκηνές, εκεί που όσο και να γουστάρεις νιώθεις κα τη μοναξιά του «πού είναι τώρα η παρέα να ακούσει αληθινή μουσική και να γουστάρει;».

Έξι χρόνια μετά το rock and roll για τους πολλούς, το rock το απλό, το γεμάτο ενέργεια επιστρέφει ξεσκέπαστο. Με άλλο πακετάρισμα και άλλα εφόδια. Με πλεονέκτημα την πρόσφατη επιτυχία και την νεότητα.

Με διαφορά τη ψυχεδελική φορεσιά του τελευταίου άλμπουμ αλλά με ζεστή ακόμα την groovy επιτυχία του "El Camino", οι Black Keys ελπίζουμε όλοι να δώσουν μια κλωτσιά στις μεγάλες ανοιχτές συναυλίες στη χώρα μας και να τις ξεκολλήσουν προς το αυτονόητο.

Να επενδύουμε δηλαδή και στο σπουδαίο του σήμερα (και μόνο σε αυτό, όχι στο μοδάτο) πριν σιτέψει. Πριν αρχίσει τις επετειακές περιοδείες για τα 20 χρόνια κάποιου άλμπουμ.

Για τους μεγάλους κλασικούς έχουμε επενδύσει ξανά και ξανά, πολλές φορές μόνο από νοσταλγία.

Εν τω μεταξύ, στις μικρότερες σκηνές έχουν αρχίσει και εκεί να κυριαρχούν βετεράνοι της δεύτερης βέβαια εμπορικής κατηγορίας που μας επισκέπτονται συχνά και θα έχουν πάντα τον κόσμο τους.

Αυτοί τα γεμίζουν, πάντα με εξαιρέσεις. Οι δυνατοί σε σκηνή και ρεπερτόριο τα γεμίζουν πάντως και μπράβο τους. Υπάρχει πάντα και η νέα μόδα -συνήθως παροδική- και κάποιοι καλλιτέχνες που στην χώρα μας έχουν βρει ανέλπιστα μεγάλη αποδοχή.

Θα  δώσουν οι Black Keys μια ώθηση στο καινούργιο και το αληθινό;

Θα ηλεκτριστούν οι μάζες;

Το ρεπερτόριο το έχουν. Μένει η αλήθεια της σκηνής.

Σε δύο μέρες θα ξέρουμε.
  • SHARE
  • TWEET