Το κινηματογραφικό νέο της εβδομάδας: O Django στην τηλεόραση

Τα director's cut θα συνθέσουν την τετράωρη mini σειρά

Από την Τίνα Καππάτου, 29/05/2014 @ 10:11
Ο Quentin Tarantino βρέθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών με αφορμή την συμπλήρωση των 20 χρόνων από τότε που το "Pulp Fiction" τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα. Εκεί ο 51-χρονος σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι ετοιμάζει mini σειρά με 90-λεπτο ακυκλοφόρητο υλικό από την ταινία του "Django Uncained" που προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 2012. Ο Tarantino είπε πως η ιδέα του είναι να φτιάξει μία τετράωρη εκδοχή της ταινίας χωρισμένη σε τέσσερα κεφάλαια - επεισόδια τα οποία θα προβληθούν στην τηλεόραση, ενώ συμπλήρωσε ότι παρότι ο κόσμος συνήθως τρομάζει στο άκουσμα μιας τετράωρης ταινίας, όταν πρόκειται για σειρά το κοινό αδημονεί ώστε να δει όλα τα επεισόδια στη σειρά.



Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει δημιουργούς ή εταιρείες παραγωγής να γλυκαίνονται από την επιτυχία μιας ταινίας και να την μεταφέρουν στην τηλεόραση, αλλά και αντίστοιχα πετυχημένες σειρές να γίνονται ταινίες. Σχεδόν πάντα όμως η πρώτη εκδοχή είναι σαφώς καλύτερη από την δεύτερη, χαλώντας έτσι την όποια καλή άποψη έχει κανείς για την ταινία ή την σειρά, μιας και απ' όσο φαίνεται τα όμορφα πράγματα καλό είναι να διαρκούν λίγο γιατί μετά μπορεί να χάσουν τη μαγεία τους.

Ο Tarantino από την άλλη με το ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό του στυλ ξέρει να διχάζει και να ιντριγκάρει κοινό και κριτικούς και σίγουρα δεν περνά απαρατήρητος. Έχει όση αυτοπεποίθηση χρειάζεται κανείς για να κάνει ένα τέτοιο εγχείρημα, μιας και έχει το δικό του φανατικό κοινό, ξέχωρα από το από το μεγάλο fan club που έχει αποκτήσει το "Django Unchained", που ακολουθεί και στηρίζει κάθε του κίνηση ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Από τις δηλώσεις του πάνω στο όραμα που έχει για την συνέχεια του πιο επικερδούς (ως τώρα) έργου του φαίνεται ότι έχει πιάσει τον παλμό του θεατή και ξέρει ακριβώς τι είναι αυτό που ζητάει και τι θα προσφέρει. Το ρίσκο είναι μεγάλο αφού κινδυνεύει να χαλάσει η εικόνα μιας από τις καλύτερες ταινίες που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια, ωστόσο αν τα τέσσερα ωριαία επεισόδια ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις του κοινού η νέα εκδοχή του "Django Unchained" προβλέπεται να είναι άκρως απολαυστική.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης πάντως φαίνεται να έχει βρει την κλίση του στα western αφού ετοιμάζει ένα ακόμα, το "The Hateful Eight", του οποίου τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν κάποια στιγμή μέσα στο 2014.

  • SHARE
  • TWEET