Τα βραβεία στις Νύχτες Πρεμιέρας

Στο «Ντεγκραντέ» η Χρυσή Αθηνά του κινηματογραφικού φεστιβάλ

05/10/2015 @ 17:43
Ολοκληρώθηκε το βράδι της Κυριακής, το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας, με το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ, τη Χρυσή Αθηνά του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος, να κερδίζει η ταινία «Ντεγκραντέ» των Αραμπ και Τάρζαν Νάσερ.

Στο «Ντεγκραντέ» δεκατρείς εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους γυναίκες εγκλωβίζονται σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς ύστερα από μια έκρηξη βίας στους δρόμους της Γάζας. Και μια φαινομενικά τυπική κομεντί διαλόγων και χαρακτήρων αναδεικνύεται ευφυώς σε μια φρέσκια, ασυνήθιστη, καίρια κοινωνικοπολιτική αλληγορία. Η ταινία συμμετείχε στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών.

Το βραβείο Σκηνοθεσίας κέρδισε η Αλαντέ Καβαϊτέ για την ταινία «Το Καλοκαίρι του Έρωτά μου», το βραβείο Σεναρίου δόθηκε στον Μαρκ Νούναν για την ταινία «Είσαι και Άσχημος», και ειδική μνεία γυναικείας ερμηνείας στην Βερόνικα Λινάς, που πρωταγωνιστεί στην ταινία «Η Κυρία των Σκύλων».

Το βραβείο Κοινού απονεμήθηκε στην ταινία «Ο Λαβύρινθος της Σιωπής» του Τζούλιο Ρικιαρέλι ενώ η Χρυσή Αθηνά του Διαγωνιστικού Τμήματος Μουσική & Φιλμ, απονεμήθηκε στην ταινία «Τζάκο Παστόριους» (Jaco) των Πολ Μάρσαντ και Στίβεν Κιζάκ, για τον θρυλικό μπασίστα που άλλαξε την πορεία της μοντέρνας μουσικής επαναπροσδιορίζοντας τον ήχο και τον ρόλο του ηλεκτρικού μπάσου.

jacofilm
  • SHARE
  • TWEET