Πρώτη προβολή: To Rocking.gr είδε το "Rock Of Ages"

Από τους Θοδωρή Μηνιάτη, Λουκιανό Κοροβέση, 25/06/2012 @ 12:45
Rock Of Ages

Rock Of Ages

More Than Words:
Los Angeles, 1987. Εκείνη (Julianne Hough - Sherrie Christian) ταξιδεύει από την Οκλαχομα στο Los Angeles με οδηγό το Αμερικάνικο όνειρο έχοντας ως στόχο να γίνει τραγουδίστρια. Eκείνος ( Diego Boneta - Drew Boley), βοηθός barman, δουλεύει στο διάσημο club της περιοχής "The Bourbon Room" της Sunset Strip και έχει το ίδιο όνειρο. Στο κέντρο, η αγάπη τους, μια παρεξήγηση, το κυνήγι αυτού του ονείρου και ο διάσημος τραγουδιστής Stacee Jaxx (Tom Cruise) που παίζει μια τελευταία συναυλία με το συγκρότημά του. Όταν όλοι και όλα είναι εναντίων τους, άραγε θα τα καταφέρουν;

I Wanna Rock:
- Πίσω από την καρέκλα του σκηνοθέτη, συναντάμε τον Adam Shankman ("Hairspray", "Step Up"), που με το παρελθόν που έχει σε μιούζικαλ και ταινίες χορού, δίνει στην ιστορία του μια χροιά ανάλαφρη και χαρούμενη. Η ιστορία στηρίζεται στο αντίστοιχο πολυεπιτυχημένο θεατρικό musical της Αμερικής και παρόλη την musical κατεύθυνσή της, βλέπεται άνετα, καθώς οι μουσικές που ακούγονται μας μεταφέρουν σε μια ιδιαίτερη (και αγαπημένη) περίοδο του rock ήχου.

- Στη διανομή, πέραν του σχετικώς άφθαρτου πρωταγωνιστικού διδύμου, θα βρούμε ρολίστες τύπου Giamatti και Baldwin να κρατάνε τους ρόλους τους ανέτως και επιτυχώς, τον Russell Brand που παίζει μια παραλλαγή του χαρακτήρα «Russell Brand», την Catherine Zeta-Jones που δίνει μια κωμική χροιά σε ένα χαρακτήρα/ευθεία παραπομπή στην Tipper Gore και φυσικά τον πολύ -και ευχάριστη έκπληξη της ταινίας τόσο ερμηνευτικά, όσο και μουσικά- Tom Cruise στον χαρακτήρα του κεντρικού rock star.

- Όλη η ταινία διανθίζεται από μεγάλες επιτυχίες των Bon Jovi, Guns N' Roses, Def Leppard, Foreigner, Journey, Poison, Pat Benatar, Whitesnake, Night Ranger, Twisted Sister, REO Speedwagon, Starship, David Lee Roth, Skid Row, Scorpions και Quiet Riot των οποίων τα τραγούδια είτε έχουν χρησιμοποιηθεί ως διάλογοι στα χείλη των ηθοποιών σχεδόν σε κάθε σκηνή, είτε ακούγονται στις αυθεντικές τους εκτελέσεις, δίνοντας μια ξεχωριστή πινελιά στην όλη προσπάθεια. Η καρδιά των μεγαλύτερων ηλικιακά σίγουρα θα σκιρτήσει, αφού το κάθε κομμάτι ακούγεται την κατάλληλη στιγμή, για να υπογραμμίσει την συναισθηματική κατάσταση των ηρώων.

- Ευτυχώς, το "Rock Of Ages" σέβεται την εποχή και την rock μουσική, χωρίς όμως να παίρνει τον εαυτό του στα πολύ σοβαρά, καθώς δεν λείπουν οι κωμικές στιγμές. Την πρώτη θέση παίρνει επάξια η σκηνή με το ντουέτο Russell Brand/Alec Baldwin οι οποίοι υπό τους ήχους του "Can't Fight This Feeling" των REO Speedwagon συμμετέχουν σε μια σπαρταριστή εξομολόγηση!

- Η ταινία ασχολείται με το προσκήνιο αλλά και με το παρασκήνιο της μουσικής βιομηχανίας και οι μυημένοι με τον χώρο θα ακούσουν πολλές και μεγάλες αλήθειες για την σκοτεινή πλευρά της rock show biz.

Wanted: Dead Or Alive:
- Ροκομουσικό και διασκεδαστικό, το φιλμ προτείνεται ανεπιφύλακτα σε όλους όσους έχουν μεγαλώσει ή/και αγαπήσει με τους καλλιτέχνες της συγκεκριμένης περιόδου. Σίγουρα, θα τους ξαναρθούν στην μνήμη όλα τα βιώματα της εφηβικής και μεταεφηβικης τους ηλικίας αφού το πάντρεμα στίχων με τα τεκταινόμενα στην οθόνη, δένουν κάτι παραπάνω από αρμονικά. Ευχάριστος, χαβαλεδιάρικος, χιουμοριστικός και εν τέλει απόλυτα rock κινηματογράφος!

Και μην ξεχάσετε: Πριν μπείτε στην αίθουσα πάρτε μια παγωμένη μπύρα στο χέρι και «Don't Stop Believin'»...

  • SHARE
  • TWEET