Rocking the movies: 12/04/12 - 18/04/12

Από τον Λουκιανό Κοροβέση, 12/04/2012 @ 12:04
Το rock και ο κινηματογράφος ακολούθησαν μια παράλληλη, γεμάτη ομοιότητες πορεία μέσα στο χρόνο: από την είσοδο του χρώματος και την έκρηξη του rock 'n' roll στα '50s των ατίθασων greasers, μέχρι τη δεκαετία του '60 και '70, της ψυχεδέλειας, του πειραματισμού, του τέλος της εποχής της αθωότητας, της γέννησης του heavy metal, του πολιτικού σινεμά και των ταινιών - δίσκων γροθιά στο κατεστημένο. Τη σκυτάλη πήρε η δεκαετία του '80 με τα νέον φώτα, τη στυλιστική υπερβολή, το synth και την παιδική αφέλεια, για να φτάσουμε στα '90s της γενιάς Χ, του grunge, του ανεξάρτητου σινεμά και της αστικής απομόνωσης. Στα '00s ο κινηματογράφος έχει γίνει πλέον πιο σκληρός, μαζικότερος αλλά και αρκετά πολυποίκιλος, ενώ και το rock συνεχίζει να αλλάζει, ώστε να ικανοποιήσει το ιδιόμορφο νέο του ακροατήριο.

Σε αυτή τη στήλη θα παρουσιάζουμε κάθε βδομάδα μια επιλογή των νέων κυκλοφοριών στις κινηματογραφικές αίθουσες, η οποία πιθανότατα θα ικανοποιεί τους αναγνώστες του Rocking.gr που ψάχνουν κάτι το ιδιαίτερο στη μεγάλη οθόνη.

How I Spent My Summer Vacation / Get The Gringo

Αμερικανός απατεώνας καριέρας περνάει τα σύνορα του Νότου, για να βρεθεί στο κελί 33 και να τον σώσει ένα παιδί.

Get The Gringo

Down In Mexico:
- Θέλετε να δείτε τον Mel Gibson να προσπαθεί να αναστήσει την καριέρα του επιστρέφοντας στις φόρμες του "Lethal Weapon"
- Μιλάτε ισπανικά και ο υπόκοσμος του Μεξικό σας συνάρπαζε πάντα
- Έχετε καιρό να δείτε μια περιπέτεια που δεν παίρνει τον εαυτό της πολύ στα σοβαρά
- Και τι να πάτε να δείτε; Το cartoon "The Pirates! Band of Misfits"; Την Julia Roberts να κάνει αρπαχτές στην οπτικοποίηση παιδικών παραμυθιών ("Mirror, Mirror"); Ή το "Street Dance 2" (αφού δεν ζείτε στο Detroit);

Santa Chiquita:
- Με μια δόση υπερβολής, ο Gibson έχει να παίξει σε ταινία που να αντέχεται από το ...1997 και το "Conspiracy Theory"
- Για να σώσει την καριέρα του, είναι πρωταγωνιστής, παραγωγός και συν-σεναριογράφος της ταινίας. Όταν δεν τον εμπιστεύεται το Hollywood θα τον εμπιστευτώ εγώ;
- Δεν έχετε δει ήδη το "The Mexican;". Σας άρεσε; Αλήθεια τώρα...
- Ναι, να δείτε το cartoon των πειρατών, που το έφτιαξε η ίδια δημιουργική ομάδα που μας έδωσε το εξαίσιο "Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit" του 2005.

  • SHARE
  • TWEET