Rocking the movies: 02/02/12 - 08/02/12

Από τον Βασίλη Σπανό, 02/02/2012 @ 11:49
Το rock και ο κινηματογράφος ακολούθησαν μια παράλληλη, γεμάτη ομοιότητες πορεία μέσα στο χρόνο: από την είσοδο του χρώματος και την έκρηξη του rock 'n' roll στα '50s των ατίθασων greasers, μέχρι τη δεκαετία του '60 και '70, της ψυχεδέλειας, του πειραματισμού, του τέλος της εποχής της αθωότητας, της γέννησης του heavy metal, του πολιτικού σινεμά και των ταινιών - δίσκων γροθιά στο κατεστημένο. Τη σκυτάλη πήρε η δεκαετία του '80 με τα νέον φώτα, τη στυλιστική υπερβολή, το synth και την παιδική αφέλεια, για να φτάσουμε στα '90s της γενιάς Χ, του grunge, του ανεξάρτητου σινεμά και της αστικής απομόνωσης. Στα '00s ο κινηματογράφος έχει γίνει πλέον πιο σκληρός, μαζικότερος αλλά και αρκετά πολυποίκιλος, ενώ και το rock συνεχίζει να αλλάζει, ώστε να ικανοποιήσει το ιδιόμορφο νέο του ακροατήριο.

Σε αυτή τη στήλη θα παρουσιάζουμε κάθε βδομάδα μια επιλογή των νέων κυκλοφοριών στις κινηματογραφικές αίθουσες, η οποία πιθανότατα θα ικανοποιεί τους αναγνώστες του Rocking.gr που ψάχνουν κάτι το ιδιαίτερο στη μεγάλη οθόνη.

Carnage

Σε ένα διαμέρισμα της Νέας Υόρκης, η πολιτισμένη συζήτηση δύο ζευγαριών σχετικά με έναν καυγά των παιδιών τους θα καταλήξει σε μια αναπόφευκτη και άνευ προηγουμένου λεκτική «σφαγή».



Γιατί να το δείτε:
- Roman Polanski. Μετά το αριστουργηματικό "Ghost Writer", ο μεγάλος Πολωνός σκηνοθέτης δείχνει να βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα.
- Χαρακτήρες στα άκρα + «παγιδευμένοι» σε ένα δωμάτιο= Polanski meets Bunuel? Ακούγεται πολλά υποσχόμενο!
- To θεατρικό έργο της Yasmina Reza στο οποίο βασίζεται η ταινία θεωρείται ήδη κλασικό.
- Το πρωταγωνιστικό κουαρτέτο μοιάζει hot, hot, hotter than hell!

Γιατί να μην το δείτε:
- Ταινία γυρισμένη μέσα σε ένα δωμάτιο και μόνο; Εύκολα μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι τόσο βαρετό, όσο και το να παρακολουθείς μια σαμπρέλα καθώς ξεφουσκώνει!
- Να λέμε και του στραβού το δίκιο, το αντίστοιχου ύφους "Death And The Maiden" του 1992 είναι μια από τις λιγότερο πετυχημένες ταινίες του Polanski.
- Βγαίνει ταυτόχρονα η ταινία των Muppets! Care for a little nostalgia instead?
- Δεν εγκρίνετε τον πρότερο πολιτικό βίο του σκηνοθέτη, εξ' ου και δεν παρακολουθείτε τις ταινίες του (εναλλακτικά σας λένε Ελένη Λουκά).

  • SHARE
  • TWEET