Η κινηματογραφική πρόταση της εβδομάδας: The Lego Movie

Άφθονο γέλιο. Ανυπέρβλητο cast. Μόνο διασκέδαση

Από τους Ιάσονα Τσιμπλάκο, Βασίλη Παπαδόπουλο, 20/03/2014 @ 11:38
Τι Παίζει; Ο Emmet είναι ένα συνηθισμένο ανθρωπάκι Lego που κάθε μέρα ξυπνάει, πηγαίνει δουλειά, γυρνάει, βλέπει τηλεόραση, πέφτει για ύπνο, ακολουθώντας κατά γράμμα όλες τις οδηγίες που του δίνονται, και μ' αυτή τη ζωή δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενος. Μία μέρα όμως, όπως συνηθίζεται, όλα αλλάζουν όταν στη ζωή του μπαίνει μυστήριο γκομενάκι, σατανική θεωρία συνομωσίας και η αποκάλυψη ότι ειναι Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ. Huzzah!

Δηλαδη; Κλισέ; Παντού! Το ξέρουν; Βεβαίως! Και τι κάνουν γι' αυτό; Μα, μία φανταστικά πανέμορφη ταινία που δεν παίρνει ούτε δευτερόλεπτο τον εαυτό της στα σοβαρά και παρουσιάζει μία άκρως νοσταλγική αλλά και υπερδιασκεδαστική ατμόσφαιρα.

Υπάρχουν αμέτρητα αστεία τα οποία ούτε κατά διάνοια θα πιάσουν οι μικροί φίλοι της μεγάλης οθόνης (ψιτ, μεγάλε, καλό είναι αυτό) και οι ατάκες, οι ξεκαρδιστικές αναφορές και τα γκαγκς πετάγονται συνεχώς εν ριπή οφθαλμού, που πραγματικά θα ευχόσουν να μπορούσες να κάνεις rewind ώστε να τα απορροφήσεις όλα.

Το καστ έχει τόσες ονοματάρες μέσα, με κύρια περσόνα τον ανερχόμενο (και ήδη πολυαγαπήμενο από το "Parks & Recreation"), Chris Pratt, οι οποίοι όλοι ανεξαιρέτως κάνουν φοβερή δουλειά στα voice overs και απλά κάθε τόσο αναφωνείς «Να ο Τάδε!».

Πέρα από αυτά, από τεχνική άποψη, το CGI που χρησιμοποιείται ώστε να φαίνεται πως είναι όλο γυρισμένο σε stop motion animation είναι πραγματικά φρέσκο και όχι όσο κουραστικό / βαρετό μπορεί να ακούγεται.

Τελικά;
Η feel good ταινία της χρονιάς. Τόσο πηγαίο γέλιο και γνήσια αίσθηση διασκέδασης στο σινεμά παίζει να έχω να νιώσω από το "Space Jam", και τότε ήμουν -technically- ηλίθιος. Θα 'ταν καλύτερο να 'χε βγει καλοκαιράκι να 'μασταν όλοι ανέμελοι και όμορφοι; Μπορεί. Έχει σημασία; Όχι. Ήδη περιμένω τη δεύτερη. Δείτε το λέμε.

Trailer


Κατά τα άλλα:

Θα δούμε:
9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού: Για ακομα μία χρονιά λαμβάνει χώρα στο υπέροχο σινεμά «Μικρόκοσμος» το πιο καλτ φεστιβάλ της Αθήνας. Με ενδιαφέρουσες αφίξεις από Ισπανία και Βρετανία στις μεγάλου μήκους και πολλές από Ελλάδα στις μικρού μήκους.

Η Νονά: Ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου για την Άνγκελα Μέρκελ. Έχουμε ακούσει τόσα κατά καιρούς για τη γερμανίδα πολιτικό, καιρός να μάθουμε περισσότερα, από το έμπειρο μάτι του Κούλογλου.

Grand Central: Γαλλικό κοινωνικό δράμα, εκτυλίσσεται στο χώρο ενός πυρηνικού εργοστασίου. Πρεμιέρα στο πάντοτε ενδιαφέρον τμήμα των Κανών, "Ένα Κάποιο Βλέμμα". Θα περάσουμε και από το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου το οποίο άρχισε από χθες.

Το σκεφτόμαστε:
Byzantium: Καλά λόγια ακούγονται για την νέα ταινία με βαμπίρ, αυτή τη φορά από τον Neil Jordan, αλλά παραμένει μια ακόμη ταινία με βαμπίρ.

Need For Speed:
Ισχύει ό,τι και για την από πάνω αλλά στο χώρο όπου μονοπωλεί το ενδιαφέρον το "Fast And The Furious". Με επιπλέον ρίσκο τη συνήθως αποτυχημένη μεταφορά βιντεοπαιχνιδιών στον κινηματογράφο, οι κριτικές μέχρι στιγμής είναι θετικές!

  • SHARE
  • TWEET