Η κινηματογραφική πρόταση της εβδομάδας: Prisoners

Ένας πατέρας φτάνει στα άκρα προκειμένου να βρει την κόρη του

Από την Τίνα Καππάτου, 24/10/2013 @ 11:57
Τι παίζει: Δύο μικρά κορίτσια εξαφανίζονται μυστηριωδώς και η αστυνομία ερευνά την υπόθεση. Ο πατέρας του ενός κοριτσιού όμως πιστεύοντας ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος παίρνει την κατάσταση στα χέρια του.

Δηλαδή: Η πλοκή της ταινίας είναι σαν ένας τεράστιος λαβύρινθος που δεν ξέρεις αν έχεις πάρει την σωστή κατεύθυνση και θα οδηγηθείς κάπου ή αν τόση ώρα περιπλανιέσαι και παιδεύεσαι μάταια. Όλοι οι χαρακτήρες είναι έγκλειστοι είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά κάνοντας τον θεατή να τους συμπονά και έτσι να εμπλέκεται περισσότερο συναισθηματικά με την όλη ιστορία. Όλοι κάτι ψάχνουν και όλοι προσπαθούν να απελευθερωθούν από κάτι. Γενικά η υπόθεση έχει χιτσκοκικό σασπένς και θυμίζει κάτι μεταξύ "Zodiac" και "Μυστικό Ποτάμι". Η ταινία είναι ντυμένη ανά ενότητες με λόγια από το Ευαγγέλιο υποψιάζοντας έτσι τον θεατή στα κρίσιμα σημεία. Η ατμόσφαιρα του "Prisoners" είναι μουντή και κρύα όπως ακριβώς και τα τοπία  που κυριαρχούν στα πλάνα από το πρώτο κιόλας καρέ, δίνοντας έτσι μία ιδιαίτερη ταυτότητα, ενώ η σκηνοθεσία του Denis Villeneuve είναι απίστευτα άρτια κάνοντας έτσι τις δυόμιση ώρες, που διαρκεί η ταινία, να περάσουν χωρίς να κουράσουν. Ο Hugh Jackman σε έναν τελείως διαφορετικό ρόλο από αυτούς που τον έχουμε συνηθίσει δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας με έντονες τις στιγμές έκρηξης και απόγνωσης, κάνοντας τις φήμες να οργιάζουν ότι είναι από τώρα φαβορί για το βραβείο Oscar στην κατηγορία Α' Ανδρικού Ρόλου, αν και η έκπληξη ήταν ο Jake Gyllenhaal που υποδύεται τον αντισυμβατικό, νευρωτικό και παρ' όλα αυτά λακωνικό ντετέκτιβ που ερευνά την εξαφάνιση των κοριτσιών.

Τελικά: Το "Prisoners" σου αφήνει μία γλυκόπικρη αίσθηση αφού από πολλούς μπορεί να θεωρηθεί «λίγο» στο φινάλε. Ένα δυνατό αστυνομικό θρίλερ για όσους αγαπούν το μυστήριο με έντονες στιγμές αγωνίας αλλά και συγκίνησης.

Trailer



Κατά τα άλλα:

Θα δούμε:
Ο Αφρός Των Ημερών: Το κλασικό μυθιστόρημα του Boris Vian μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Συνιστάται σε ρομαντικούς.
Captain Phillips: O Tom Hanks επιστρέφει δυναμικά για να αντιμετωπίσει πειρατές.

Το σκεφτόμαστε:
Ain't Them Body Saints: Μία ακόμα Πηνελόπη περιμένει τον Οδυσσέα διχάζοντας κοινό και κριτικούς.
Don Jon: Ο Joseph Gordon- Levitt κάνει ντεμπούτο πίσω από τις κάμερες αλλά δεν μας πείθει ιδιαίτερα.

Θα αποφύγουμε:
Βρέχει Κεφτέδες 2: Τα sequel πάντα είναι λιγότερο καλά. Περιμένετε να βγει σε dvd.
Ο.S.T Original Soundtrack: Ένα ντοκιμαντέρ για την μουσική στον κινηματογράφο αλλά ως εκεί.
  • SHARE
  • TWEET