Η κινηματογραφική πρόταση της εβδομάδας: Despicable Me 2

Η εκδίκηση των minions

Από τον Λουκιανό Κοροβέση, 31/10/2013 @ 10:19
Τι παίζει: O Gru προσλαμβάνεται από μια ειδική υπηρεσία για να αποτρέψει ένα νέο μεγάλο υπερ-κακό, λόγω πρότερου ανέντιμου βίου, την ίδια ώρα που κάποιος του κλέβει τα minions κάτω από την μύτη του. Ευτυχώς έχει μαζί του τις τρεις κόρες του και την ειδική πράκτορα Lucy για να τον βοηθήσουν να ξεμπλέξει...

Δηλαδή: Ας μην κρυβόμαστε, ο πρώτος "Απαισιότατος" του 2010 πρέπει να κάθεται περίπου στη μέση των rankings όλων των cartoon των τελευταίων ετών, καθώς ούτε ιδιαίτερα ενδιαφέρων ήταν, ούτε ιδιαίτερα αστείος... Αν κάτι όμως είχαμε ξεχωρίσει από αυτόν ήταν η μικρότερη κόρη του Gru, Agnes, καθώς και τα ξεκαρδιστικά minions, τα οποία ξεπέρασαν τα όρια της ταινίας, έγιναν pop icon και είναι περισσότερο αναγνωρίσιμα πλέον τόσο από τον ίδιο τον ...απαισιότατο, όσο και από την ταινία καθεαυτή. Αυτό μάλλον το κατάλαβαν εκεί στην Universal και έφτιαξαν μια δεύτερη ταινία, πολύ καλύτερη της πρώτης, δίνοντας πολύ περισσότερο screen time τόσο στην Agnes, όσο και στα minions, καλά και ...evil! Το αποτέλεσμα είναι ένα film πολύ πιο δεμένο από το πρώτο, με ένα συναρπαστικό και μυστήριο βασικό storyline και με δύο sub-plots (αυτό της προσωπικής ζωής του Gru αλλά και της μεγαλύτερης των κοριτσιών του) να συμπληρώνουν εξαίσια το όλο film. Παράλληλα, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες της συμπαθούς αλλά άτσαλης Lucy και του over the top καλού ή κακού (θα μάθετε στο film) Μεξικάνου Eduardo, καλύπτουν το υπόλοιπο του film, προσφέροντας πολλά γέλια και εκτινάσσοντας τόσο το ενδιαφέρον όσο και τις συγκινήσεις της ιστορίας. Στα πλην, η συνεχιζόμενη παράλογη τακτική των Ελλήνων αιθουσαρχών να μην καταλαβαίνουν ότι τα animated films πλέον απευθύνονται και σε ενήλικο κοινό, κάνοντας την θέαση της original version με υπότιτλους μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Και μιλάμε για μια ταινία που έκοψε παγκόσμια 800 εκατομμύρια δολάρια και συνεχίζει...

Τελικά: Viva minions, evil και μη! Εξαιρετική επιλογή από το studio σε μια ταινία που υπερέβη τις προσδοκίες μας και μας έφτιαξε νέους κοιλιακούς.

Trailer



Κατά τα άλλα:

Θα δούμε:
La Vie d'Adele: Πέραν όλης της παραφιλολογίας για τις ερωτικές της σκηνές, η "Ζωή Της Αντελ" κέρδισε Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες και είναι ήδη μια από τις ταινίες της χρονιάς. + οι εξαιρετικές κριτικές. Θα την τιμήσουμε.
Machete Kills: O Danny Trejo επιστρέφει με all star cast, στην συνέχεια της cult αποκάλυψης "Machete". Ατυχής η έξοδός της παράλληλά με το "Escape Plan", το οποίο και έσπρωξε στην παρακάτω κατηγορία.

Το σκεφτόμαστε:
Escape Plan: Δύο κουρασμένα 80s action είδωλα, ξανασμίγουν. Stalone/ Schwarzenegger στη φυλακή να προσπαθούν να αποδράσουν και οι φίλοι των "Expendables" είστε ήδη εκεί.
Insidious: Chapter 2: Συνέχεια ενός απρόσμενα επιτυχημένου πρώτου μέρους. Το θρίλερ της εβδομάδας, συνοδευόμενο με όλα τα κουσούρια που έχουν οι συνέχειες.
Kon-Tiki: Νορβηγοί θαλασσοδέρνονται. Film που υπόσχεται εντάσεις. Πλησιάστε αν σας αρέσει η αρμύρα και η ανοιχτή θάλασσα.

Θα αποφύγουμε:
Liberal Arts: 35άρης σε κρίση ηλικίας, γυρνάει στην γενέτειρά του για να βρει τον έρωτα αλλά και τα διλλήματα του. Ακούγεται όσο κλισέ μπορείτε να διαβάσετε (και εμπλέκεται και ο άνευρος πρωταγωνιστής του "How I Met Your Mother", μπλιαχ).
Les Seigneurs: Πρώην αστέρι του ποδοσφαίρου πάει να σώσει μικρή επαρχιακή ομάδα. Γαλλική ταινία που μοιάζει με τόσες αντίστοιχες αμερικάνικες με basket, rugby, baseball κτλ. Μόνο για τους ανυπόμονους Football Managers...
  • SHARE
  • TWEET