Αποκλειστικό: Δείτε βίντεο για την μουσική του "The Amazing Spider-Man 2"

1 Μαΐου στους κινηματογράφους απο την Feelgood

24/04/2014 @ 00:59
"The Amazing Spider-Man 2": Όταν οι εχθροί ενώνονται, η μεγαλύτερη του μάχη ξεκινά.

«Όταν οι εχθροί ενώνονται, η μεγαλύτερη μάχη ξεκινά». Αυτή η φράση συνοδεύει την επιστροφή του Spider-Man και μας εισάγει σε μια νέα, πιο εκρηκτική φάση του όχι απλώς αγαπητού, αλλά του πιο αξιαγάπητου ήρωα της Marvel. Η παραγωγή της δεύτερης ταινίας του The Amazing Spider-Man βρίσκει και πάλι στην καρέκλα του σκηνοθέτη τον Marc Webb παρέα με την ξεχωριστή χημεία του Andrew Garfield και της Emma Stone. Μαζί τους ο Jamie Foxx, ο Dane DeHaan και ο Paul Giamatti. Το μείγμα είναι πολλά υποσχόμενο σε ένα αξιοθαύμαστα ξεχωριστό χολιγουντιανό blockbuster που τα έχει όλα: καταιγιστική δράση, καρτουνίστικη διάθεσή, έρωτα, συγκίνηση και γέλιο.

Σύνοψη:

Είναι φανταστικό να είσαι ο Spider-Man. Για τον Peter Parker (Andrew Garfield) τίποτα δεν ξεπερνάει τους ελιγμούς ανάμεσα στους ουρανοξύστες, τις περιπέτειες του ως ήρωα, αλλά και τον χρόνο που περνάει με την Gwen (Emma Stone).  Το να είσαι όμως ο Spider-Man έχει και το τίμημα του.  Είναι ο μοναδικός που μπορεί να προστατεύσει τους Νεοϋορκέζους συμπολίτες του από τους κακούς που απειλούν την πόλη. Μέτα την εμφάνιση του Electro (Jamie Foxx), ο Peter πρέπει να αντιμετωπίσει έναν πανίσχυρο αντίπαλο. Εντωμεταξύ, επιστρέφει ένας παλιός του φίλος, ο Harry Osborn (Dane DeHaan) και ο Peter πολύ σύντομα αντιλαμβάνεται ότι όλοι του οι εχθροί έχουν κάτι κοινό. Την εταιρεία κολοσσό Oscorp.

Διάρκεια: 136'

Visit:
www.facebook.com/TheAmazingSpiderman.Greece
www.feelgoodentertainment.gr

1η Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood σε 3D


«Όταν οι εχθροί ενώνονται, η μεγαλύτερή του μάχη ξεκινά». Το ενδιαφέρον είναι ότι η φράση αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη προειδοποίηση, μια πρόκληση ενδιαφέροντος του κοινού. Είναι, με έναν τρόπο, ένα κλείσιμο ματιού που σε προετοιμάζει, χωρίς να το πολυκαταλάβεις, για το τι μπορεί να συμβεί, όταν εκτός από τους εχθρούς, είναι και οι φίλοι που ενώνονται.

Ο Webb πλέκει έναν ιστό, όπου πάνω του σκοντάφτει ο Peter Parker με τον τρόπο του Buster Keaton και στην επόμενη σκηνή εκτοξεύεται από ουρανοξύστη σε ουρανοξύστη σε σκηνές αγνής κινηματογραφικής δράσης. Η Νέα Υόρκη, μετά την ταινία, είναι απτή, την έχεις σκαρφαλώσει, έχεις στροβιλιστεί αιωρούμενος, έχεις προσγειωθεί απαλά στην άσφαλτο, έχεις νιώσει την άνοιξη, τον χειμώνα της και τον αέρα να σε φυσάει όταν στέκεσαι στο πιο ψηλό σημείο μιας γέφυρας. Εκτός από την ατμόσφαιρα που χτίζει, η κάμερα του Webb υπηρετεί με δεξιοτεχνία μια ιστορία ενηλικίωσης, προδοσίας, παρεξηγήσεων με άριστα υπολογισμένα διαλείμματα συγκίνησης και γέλιου.

Μέσα από την υπερδραστήρια, νευρική αλλά και τρυφερή- όπου χρειάζεται -κινηματογράφηση, συναντάμε τρεις καινούριους εχθρούς. Πρωτοστατεί ο Jamie Foxx που αποχωρίζεται τη βαρετή του χωρίστρα ως υπάλληλος της Oscorp για να μεταμορφωθεί στον ηφαιστειώδη Electro. Είναι ασυγκράτητος, είναι πανίσχυρος και πραγματικά τρομαχτικός, με μια ανάγλυφη κινηματογραφική στόφα. Ο Dane DeHaan από την άλλη μοιράζεται μία αμφιλεγόμενη φιλία με τον Peter Parker, ενώ ως Green Goblin μοιράζεται μια αναμφισβήτητη έχθρα με τον Spider-Man. Και τέλος, με μια πιο καρτουνίστικη διάθεση, ο Webb εισάγει τον Rhino με πρώτη ύλη το ανεξάντλητο υποκριτικό ταλέντο του Paul Giammatti.
Παράλληλα με την καταιγιστική δράση, τον θυμό του Electro και τα σκοτεινά κίνητρα του Harry Osborn, η σχέση του Peter με την Gwen δοκιμάζεται κι εκεί που πάει να ενηλικιωθεί, αποκτά χάρη στη μαεστρία του σκηνοθέτη μια αύρα αναπόφευκτου και αιώνια εφηβικού.

Δεν υπάρχει κάτι που να λείπει από το "The Amazing-Spider Man 2". Ακόμα κι αν το τίμημα είναι βαρύ, ακόμα κι αν έχει έναν καλό λόγο να είναι απαρηγόρητος στο τέλος, μέχρι να ξεχυθεί στους δρόμους και πάλι. Οπότε ναι, αυτή η μάχη, η μεγαλύτερη του μέχρι τώρα, του πάει πολύ.

Σχετικά με την παραγωγή:

«Είναι δύσκολο να είσαι ο Peter Parker, αλλά είναι τέλειο να είσαι ο Spider-man», σχολιάζει ο Andrew Garfield που επιστρέφει στον ομώνυμο ρόλο. «Ως Peter Parker έχει όλα τα συνηθισμένα προβλήματα, με την κοπέλα του, με τα οικονομικά του. Αλλά όταν φοράει τη στολή, η εκτόνωση είναι τεράστια. Μπορεί να ανασάνει. Ο Spider-Man ξέρει τι πρέπει να κάνει, είναι γεμάτος από καλοσύνη, ηρωισμό και διάθεση να σώσει τους άλλους. Το απολαμβάνει σαν παιχνίδι».

«Θέλαμε αυτή η ταινία να είναι πιο παιχνιδιάρικη, πιο αστεία», αναφέρει ο σκηνοθέτης Marc Webb, που επιστρέφει για το δεύτερο μέρος. Το να απαθανατίσει τη σπιρτάδα του Spider-Man ήταν ένα από τα επιθυμητά στοιχεία για την ταινία. «Διαβάζεις τα κόμικς και βλέπεις τα χαρακτηριστικά του, τα πειράγματα του, την κωμικότητα του, την ξεγνοιασιά του. Αυτά τα στοιχεία τον κάνουν αξιαγάπητο», προσθέτει ο σκηνοθέτης.

Παρ' όλα αυτά η ζωή του Peter Parker δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση. Σε αυτή την ταινία, τα βήματα του τον οδηγούν στην εταιρεία Oscorp. «Η Oscorp ιδρύθηκε για έναν και μοναδικό σκοπό, για να παραμείνει στη ζωή ο Norman Osborn», εξηγεί ο σκηνοθέτης. «Αλλά δεν είναι ηθικός τύπος και στον τομέα Special Projects κρύβονται πολλά, σκοτεινά μυστικά που δεν πρέπει να μαθευτούν», επισημαίνει ο Webb.

Σχετικά με τον Electro και τον Green Goblin, τους δύο εχθρούς του Spider-Man, δεν είναι μόνο ότι έχουν διαφορετικά κίνητρα, αλλά με κάποιο τρόπο τα βάζουν με διαφορετικούς εχθρούς. «Έχεις δύο τύπους, ο ένας μισεί τον Spider-Man, και ο άλλος μισεί τον Peter Parker», διευκρινίζει ο ένας από τους τρεις σεναριογράφους, Alex Kurtzman. «Θέλουν να σκοτώσουν το ίδιο άτομο, αλλά για διαφορετικούς λόγους. Έτσι κάνουν ομάδα-διακατέχονται από τα συναισθήματά τους».

Ο Jamie Foxx, που υποδύεται τον Electro, λεέι ότι η συμμετοχή του στην ταινία δεν μοιάζει με καμία άλλη επαγγελματική εμπειρία. «Είναι φοβερό συναίσθημα να δουλεύεις σε ταινία Spider-Man. Θυμάμαι τη στιγμή που πρωτομπήκα στο σετ και είδα τον Andrew με το κουστούμι. Για μένα, ήταν ιστορική στιγμή. Κάνουμε κάτι που αρέσει πολύ στους ανθρώπους. Είναι κομμάτι της στόφας μας, της κουλτούρας μας. Αυτό είχε πολλή μεγάλη σημασία για μένα και ήταν μια ευθύνη που πήρα πολύ στα σοβαρά. Όταν έπλαθα τον Electro,  ήθελα να είναι ένας καταπληκτικός αντίπαλος», σχολιάζει ο Jamie Foxx.

Για τον σκηνοθέτη και τους υπόλοιπους δημιουργούς της ταινίας είχε μεγάλη σημασία ότι παρ' όλο που ο Spider-Man επιτίθεται στους δύο κακούς, πίσω από τη μάσκα είναι το αγόρι που κάνει τον Spider-Man αυτό που είναι. Ως Spider-Man, ο Peter τρέφεται με την καταπολέμηση του εγκλήματος, την κατατρόπωση των τραμπούκων αλλά και τους ελιγμούς ανάμεσα στους ουρανοξύστες, αλλά ως Peter Parker οι προκλήσεις του μας είναι πιο οικείες», συνεχίζει ο σκηνοθέτης. «Ο Peter είναι απλώς ένα αγόρι που αγαπά ένα κορίτσι. Και όταν η Gwen έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ένα όνειρο ζωής, ο Peter πρέπει να αντιμετωπίσει τη σκληρή αλήθεια που όλοι έχουμε καταλάβει: ότι μερικές φορές το πιο δύσκολο του να αγαπάς κάποιον είναι να τον αφήνεις να φύγει».

Παρ' όλο που ο Peter υποσχέθηκε στον πατέρα της Gwen ότι προκειμένου να προφυλάξει την Gwen θα έμενε μακριά της, είναι ξεκάθαρο ότι οι δυο τους μοιράζονται ένα ρομαντικό δέσιμο πιο βαθύ από κάθε τέτοιου τύπου υπόσχεση. Με απλά λόγια, είναι το ταίρι του, στο μυαλό και στην καρδιά. «Αυτή θα έπρεπε να είναι μια καταπληκτική στιγμή στη ζωή της Gwen, όμως πρέπει να χειριστεί τον θάνατο του πατέρα της, αλλά και αυτό το αγόρι που έχει προφανώς πολλά θέματα», εξηγεί η Emma Stone που επιστρέφει στον ρόλο της Gwen Stacy.

Ένας από τους λόγους που η ιστορία της Gwen Stacy είναι τόσο ενδιαφέρουσα είναι ότι αποτέλεσε ιδιαίτερη ανατροπή στην ιστορία των κόμικς. Η ευκαιρία να παρουσιαστεί στη μεγάλη οθόνη με έναν συναισθηματικά γνήσιο τρόπο, ήταν πολύ ελκυστική. «Οι ταινίες του Spider-Man έχουν αναφερθεί ξανά σε αυτή την ιστορία, αλλά θέλαμε να την τιμήσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο. Αυθαιρετούμε λιγάκι, αλλά ανατρέχουμε στα κόμικς. Το τεύχος 121 του Amazing Spider-Man είναι ένα από το πιο έντονα, ειδικά στο πόσο επηρεάζει τον Peter Parker. Η μοίρα της Gwen προκύπτει από τις επιλογές του ήρωα. Είναι η ιστορία που επέτρεψε στα κόμικς να αποκτήσουν μία πιο πολύπλοκη φύση και έτσι μπορέσαμε να δώσουμε στην ταινία μια πιο σαιξπηρική ή οπερατική υφή».

«Οι ταινίες με σούπερ ήρωες ακουμπούν δημιουργικά όρια, φυσικά όρια αλλά και συναισθηματικά. Αυτό που με συνδέει περισσότερο με τον Spider-Man είναι ότι ταυτίζομαι μαζί του γιατί δεν είναι στωικός. Είναι ένα παιδί. Νομίζω ότι είναι σημαντικό για τους ήρωες να εκφράζουν τα συναισθήματα τους με ειλικρινή, αυθεντικό και τίμιο τρόπο. Στις ταινίες μου, μου αρέσει να βλέπω τους ανθρώπους να ανοίγονται, όταν η ζωή τους είναι εξαιρετικά σκληρή ή απίστευτα χαρούμενη», επισημαίνει ο σκηνοθέτης.

«Η ταινία μας έχει πολύ περισσότερο θέαμα και δράση από κάθε άλλη ταινία. Είναι καταπληκτική στο είδος της. Αλλά η δράση δεν σημαίνει τίποτα, αν δεν σε νοιάζει για τους χαρακτήρες. Οι διαμάχες που περικυκλώνουν τον Peter δημιουργούν μια απίστευτα τρυφερή, ανθρώπινη ιστορία για ένα παιδί που προσπαθεί να μεγαλώσει στον κόσμο. Και αυτό το εξελίσσουμε προς μια επική, οπερατική φόρμα, αλλά η καρδιά είναι ζωντανή, προστατευμένη, αστεία και διασκεδαστική από μόνη της».

Με άλλα λόγια, όπως μας εξηγεί ο Webb: «Οι δυνάμεις του Peter είναι ένα μόνο μέρος του ηρωισμού του. Ούτε καν το πιο σημαντικό. Είναι ο χαρακτήρας του, η ηθική του ακεραιότητα που τον κάνουν αυτό που είναι».

«Αυτή η ταινία έχει να κάνει πολύ με την ωρίμανση του Peter. Όχι μόνο σε σχέση με την Gwen αλλά και με τη μετάβαση από την εφηβεία στην ενηλικίωση. Ένα από τα πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσει είναι ότι η ζωή είναι μικρή και εφήμερη. Οι σχέσεις πάνε κι έρχονται και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να απολαμβάνουμε το ταξίδι και να αξιοποιούμε ό,τι έχουμε», σχολιάζει ο Pinkner, ένας από τους τρεις σεναριογράφους.

Σχετικά με τους χαρακτήρες:

Peter Parker / Spider-Man

Ο Andrew Garfield ανυπομονούσε να επιστρέψει στον ρόλο για πολλούς λόγου, ανάμεσα στους όποιους συμπεριλαμβάνεται φυσικά ότι είναι φανατικός οπαδός του χαρακτήρα. «Ξέρω πόσο σημαντικό είναι να είναι οπαδός. Ξέρω τι μπορεί να κάνει ο Spider-Man για τα παιδιά και για όσους δεν είναι πια παιδιά. Όποιος γνωρίζει τον χαρακτήρα και τον συμπαθεί, ανακουφίζεται όταν η ταινία γίνεται σωστά. Ανεξάρτητα από τα προβλήματα που έχεις στη ζωή σου, ο Spider-Μan είναι η απόδειξη ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Γιατί ο Peter Parker έχει όλα τα προβλήματα ενός παιδιού και τα καταφέρνει. Σου απλώνει το χέρι και σου λέει ότι όλα θα πάνε καλά».

Ο Garfield θεωρεί ότι ο Spider-Man είναι ο απόλυτος προστάτης των outsiders. «Έχει υπεραναπτυγμένη την αίσθηση ευθύνης, ηρωικού ενστίκτου και δικαίου. Δεν είναι κάτι που μαθαίνει κανείς. Απλώς έτσι γεννιέται», σχολιάζει ο ηθοποιός.

Ο ηθοποιός επισημαίνει ότι οι δημιουργοί της ταινίας διεύρυναν τον χαρακτήρα ακόμα περισσότερο, ανατρέχοντας στην πρωτότυπη εικόνα που είχε στα κόμικς. «Ο Peter Parker σκουντουφλάει από μόνος του, αλλά ο Spider-Man μπορεί να βάλει τρικλοποδιά σε οποιονδήποτε. Είναι κατεργάρης», σχολιάζει ο Garfield. «Ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά του κατεργάρη είναι ότι γυρίζει τις αδυναμίες των εχθρών τους σε βάρος τους, αντί να ρίχνουν μπουνιές και κλωτσιές, ωθεί τους αντιπάλους τους να χτυπάνε τους εαυτούς τους».

Για να τα βγάλει πέρα, ο Garfield εξασκήθηκε και μελέτησε πολύ. «Ο Cal McCrystal ήταν ο Δάσκαλος Κλόουν μας, το όνομα που δώσαμε στον σύμβουλο σε θέματα σωματικής κωμωδίας. Υπήρχαν ορισμένες σκηνές, ορισμένες ιδέες που πρόεκυψαν από συζητήσεις με τον Cal. Μου αρέσουν πολύ ο Charlie Chaplin και ο Buster Keaton. Θαυμάζω την τέχνη τους. Είχαμε τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε αυτή την περιοχή, αφού ο Spider-Man έχει το ίδιο είδος σωματικής χαζομάρας».

Όσο ο Spider-Man πρέπει να αντιμετωπίσει το ενωμένο μέτωπο των εχθρών του, ο Peter προσπαθεί να καταλάβει τι θα κάνει με το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής του, τη Gwen Stacy. Δεν έχει ξεχάσει την υπόσχεση που έχει δώσει στον πατέρα της. Κυρίως τον απασχολεί το γεγονός ότι δεν την έχει τηρήσει. «Ο Peter και η Gwen δίνουν μια ευκαιρία στη σχέση τους», αναφέρει ο Garfield. «Όπως και να έχει, ο Peter έχει πολύ ανεπτυγμένη την αίσθηση της ευθύνης. Του είναι δύσκολο να ανεχτεί τον εαυτό του που δεν τήρησε την υπόσχεση, αλλά ταυτόχρονα του είναι αδύνατο να ζήσει μακριά της. Πρέπει να διαχειριστεί τις ενοχές του, αλλά υποκύπτει στη μοιραία έλξη μεταξύ τους, που δεν μπορεί να απαρνηθεί. Είναι ένας διχασμένος και μπερδεμένος νεαρός που προσπαθεί να καταλάβει τι είναι το καλύτερο που έχει να κάνει».

Gwen Stacy

Ο Andrew Garfield ήταν ενθουσιασμένος που είχε την ευκαιρία να ξανασυνεργαστεί με την Emma Stone, που αναλαμβάνει και πάλι τον ρόλο της Gwen Stacy. «Σε έχει συνέχεια στην τσίτα και εξασφαλίζει ότι έχεις προετοιμαστεί και ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις», παρατηρεί ο Garfield. «Μπορείς να την προκαλέσεις και πάντα θα ανταποκριθεί. Είναι η πιο ταλαντούχα ηθοποιός που ξέρω».

Η Emma Stone ανταποδίδει τη φιλοφρόνηση: «Πριν να γυρίσουμε την πρώτη ταινία, δεν είχα δει πολλές ταινίες του. Τώρα ξέρω ότι είναι ικανός για πολλά πράγματα. Είναι τιμή μου να δουλεύω με έναν τέτοιον ηθοποιό. Έχω μάθει τόσα πολλά, δουλεύοντας μαζί του. Είναι πάντα προετοιμασμένος, σχολαστικός και πραγματικά θαρραλέος. Είναι ικανός να αναδείξει τον χαρακτήρα σε μεγάλο βαθμό».

Η ταινία ανοίγει τη μέρα της αποφοίτησης, όταν η Gwen δίνει τον αποχαιρετιστήριο λόγο. «Στο τέλος της πρώτης ταινίας, η Gwen και ο Peter έχουν χωρίσει, αλλά προφανώς άλλαξαν γνώμη», διευκρινίζει η Stone. «Έχει πολλά στο μυαλό της. Της δίνεται η ευκαιρία να πάει στην Οξφόρδη και προσπαθεί να βγάλει άκρη με αυτό το αγόρι που έχει πολλά θέματα με τη ζωή του».

Η Stone είναι ενθουσιασμένη που επιστρέφει στον ρόλο της, ο οποίος αποτελεί έναν μύθο στην ιστορία του Spider-Man. «Η Gwen Stacy είναι ένας πολύ σημαντικός χαρακτήρας στον κόσμο του Spider-Man». Η Gwen είναι αποφασισμένη να κάνει τις δικές της επιλογές. «Ο Peter έχει ορκιστεί να μείνει μακριά της, το ξέρει αυτό, αλλά είναι πιο ανοιχτή απέναντι του ούτως ή άλλως. Δεν είναι μόνο ότι είναι ερωτευμένοι. Ο πατέρας της έχει πεθάνει, αλλά αυτό της έχει δώσει μια άλλη αίσθηση του χρόνου, ότι τα πάντα είναι παροδικά. Ο Peter βρίσκεται σε μεγαλύτερη σύγκρουση, αλλά υπάρχει πολλή ένταση μεταξύ τους σε αυτή την ταινία».

Max Dillon / Electro

Στον αντίποδα της ερωτικής ιστορίας μεταξύ Gwen και Peter, βρίσκεται φυσικά η δέσμευση του Spider-Man να προστατέψει την Νέα Υόρκη. Καθώς η πιο δύσκολη μάχη του ήρωα ξεκινά, οι δημιουργοί φρόντισαν να του βάλουν το πιο δύσκολο εμπόδιο που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα. Παράλληλα, ήθελαν ο κακός να έχει βαθιές ρίζες στην παράδοση του Spider-Man, να είναι μια τραγική φιγούρα, ακόμα και συμπαθής μερικές φορές, αλλά κάποιος που κάνει τις λάθος επιλογές και οδηγείται στο κακό.

«Ο Max είναι πολύ, πολύ έξυπνος», σχολιάζει ο Jamie Foxx που αναλαμβάνει τον ρόλο. «Θα έπρεπε να έχει εταιρικό αυτοκίνητο και διάφορες άλλες παροχές, αλλά δεν έχει τίποτα. Του τη σπάει αυτό, αλλά δεν ξέρει πώς να αντιδράσει. Είναι έτοιμος να ξεσπάσει, αλλά δεν ξέρει να το κάνει».

«Πιστεύει ότι ο Spider-Man είναι ο φίλος του. Για την ακρίβεια, έχει εμμονή, φωτογραφίες στον τοίχο και τέτοια πράγματα. Το έχει πάρει πολύ στα σοβαρά. Σε κάποια φάση, αισθάνεται προδομένος από τον ήρωά του. Έχει παρεξηγήσει τις προθέσεις του Spider-Man. Θεωρεί ότι του παίρνει όλη τη δόξα», επισημαίνει ο Jamie Foxx.

Πριν συμφωνήσει να αναλάβει τον ρόλο, ο ηθοποιός συμβουλεύτηκε τον πιο έμπιστο του άνθρωπο για το τι θα του επιφύλασσε ο ρόλος του Electro. «Όταν είπα στην κόρη μου ότι θα έπαιζα σε ταινία του Spider-Μan με ρώτησε ποιον θα παίζω. Όταν της είπα ότι θα κάνω τον Electro μου είπε: Ωχ, μπαμπά, θα φας πολύ ξύλο. Το ξέρεις αυτό, έτσι;»

Harry Osborn / Green Goblin

Ο Harry είναι ο πιο παλιός φίλος του Peter. «Οι πατεράδες τους ήταν συνέταιροι, αλλά οι σχέση καταστράφηκε, ο πατέρας του Peter εξαφανίστηκε και οι δύο φίλοι χωρίστηκαν. Δεν έχουν μιλήσει για πολύ καιρό», εξηγεί ο Dane DeHaan.

Ο Harry έχει αλλάξει πολύ. «Ο Harry κρέμεται από τα υλικά αγαθά, γιατί είναι τα μόνο που δεν φοβάται να δείξει. Μπορεί να χρησιμοποιήσει τον υλισμό για να κρύψει αυτά που κρύβει μέσα του».

Ο σκηνοθέτης προσέγγισε τη σχέση μεταξύ τους επιστρατεύοντας το γεγονός ότι παρόλο που έρχονται αντιμέτωποι με τις ίδιες επιλογές, έχουν διαφορετικές αντιδράσεις. «Ο Harry είναι το αντίβαρο του Peter. Είναι το ίδιο έξυπνος. Τους έχουν εγκαταλείψει οι πατεράδες τους. Αλλά ο Harry δεν είχε θείους για να τον παρηγορήσουν και να τον καθοδηγήσουν, όπως ο Peter. Και για αυτόν τον λόγο έχει αποκτήσει μια πιο απερίσκεπτη και άκαρδη στάση. Έτσι αντέχει τη ζωή. Έχει σκληρύνει. Ξεκινάνε σαν κολλητοί και καταλήγουν θανάσιμοι εχθροί, που τους χωρίζει η ζήλεια και ο θυμός».

Aleksei Sytsevich / The Rhino

Καθώς οι εχθροί αρχίζουν να συσπειρώνονται, προστίθεται ένας ακόμα εκ Ρωσίας ορμώμενος. Πρόκειται για τον γκάνγστερ Aleksei Sytsevich, ο οποίος εμφανίζεται στην αρχή της ταινίας και επιστρέφει στο τέλος περισσότερο απειλητικός από ποτέ με τη μορφή του Rhino.

Ο Rhino ήταν ο αγαπημένος χαρακτήρας του Paul Giamatti από το σύμπαν της Marvel, όταν ήταν μικρός. «Είναι σκέτη βάρβαρη δύναμη και αυτό αρέσει στα μικρά παιδιά. Μπορεί να καταστρέψει τα πάντα, να περάσει μέσα από έναν τοίχο με τούβλα. Ο Rhino έχει μια απίστευτα κακιά φάτσα και είναι συνέχεια κουλ», εξηγεί ο Paul Giamatti για την ιδιαίτερη έλξη που ασκεί ο χαρακτήρας του Rhino.

Trivia / Fun Facts

Σε μια εμφάνιση του στην εκπομπή του Conan O'Brien το 2011, ο Paul Giamatti είχε δηλώσει ότι αν του πρότειναν να συμμετάσχει σε ταινία Amazing Spider-Man θα ήθελε να υποδυθεί τον Rhino. Οπότε όταν ο Marc Webb του πρότεινε να αναλάβει τον ρόλο, η ικανοποίησή του ήταν τεράστια.

Το "The Amazing Spider-Man 2" είναι η πρώτη ταινία της σειράς που έχει γυριστεί αποκλειστικά στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ο Andrew Garfield έπαιζε μπάσκετ με διάφορους παρευρισκόμενους Νεοϋορκέζους.

Ανάμεσα στα σημεία της Νέας Υόρκης που βλέπουμε στην ταινία, είναι και η διάσημη Times Square, στην οποία διαδραματίζεται μια κρίσιμη σκηνή με τον Electro. Καθόλου τυχαίο αν σκεφτεί κανείς ότι είναι ένα από τα σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών που καταναλώνουν την περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια.

Κάτι έχει αλλάξει, αλλά τι; Στην πρώτη ταινία ο Andrew Garfield φτιάχνει μια στολή από διάφορα υλικά στα οποία τυχαίνει να έχει πρόσβαση. Ενδεικτικά, τα μάτια της στολής τα φτιάχνει από γυαλιά ηλίου. Αυτή τη φορά όμως, η στολή είναι πιο εξελιγμένη με μεγαλύτερη διαφοροποίηση στα μάτια που είναι πιο μεγάλα, έχουν λευκό χρώμα  και έχουν ένα πιο επιβλητικό σχήμα. Αντίστοιχα, η στολή του έχει πιο σκούρο μπλε χρώμα και φέρει περίπλοκα σχέδια από ιστούς αράχνης μπροστά και πίσω.

Για να πάρει σάρκα και οστά η ηλεκτροφόρα φύση του Electro χρειάστηκαν 21 κομμάτια σιλικόνης, μία ομάδα 150 καλλιτεχνών και ενδελεχή έρευνα σε εικόνες καταιγίδων αλλά και του νευρικού μας συστήματος. Το αποτέλεσμα είναι μια απόκοσμη και αξέχαστη μεταμόρφωση.

Για τη σκηνή του αεροπλάνου, μια σημαντική σκηνή που διαλευκάνει τι συνέβη στους γονείς του Peter Parker, η παραγωγή έβαλε τα δυνατά της και εκτός από την κατασκευή ολόκληρου G-5 αεροπλάνου, φρόντισε να στηθεί πάνω σε μια κινητή βάση. Έτσι, η καμπίνα του αεροπλάνου μπορούσε να περιστραφεί μέχρι και 360 μοίρες. Παράλληλα, πρόκειται για μια σκηνή όπου οι ηθοποιοί συμμετέχουν σχεδόν σε όλες τις σκηνές, αφήνοντας στους κασκαντέρ λίγα, ιδιαίτερα επικίνδυνα πλάνα.

Το δωμάτιο του Peter Parker στήθηκε με παρόμοιο τρόπο. Τοποθετημένο πάνω σε μια κινητή βάση, έδωσε τη δυνατότητα στον σκηνοθέτη να μας χαρίσει μια από τις πιο απολαυστικές σκηνές σωματικής κωμωδίας, καθώς ο Peter προσπαθεί να ξεφορτωθεί τη στολή του Spider-Man σε δευτερόλεπτα πριν η θεία του μπει στο δωμάτιο. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη περιστροφή, στις 360 μοίρες του δωματίου, όπου ο πρωταγωνιστής έρπει από το πάτωμα στους τοίχους και το ταβάνι, η οποία είναι αναφορά στη διάσημη σκηνή του Fred Astaire στο "Royal Wedding" (1920).

Η σωματική διάπλαση του νέου Spider-Man, καθώς ο Peter μεγαλώνει, έχει αλλάξει. Οι μύες του είναι πιο στιλπνοί, η μέση του πιο λεπτή. Για να ανταποκριθεί ο Andrew Garfield χρειάστηκε εβδομάδες εντατικής προπόνησης και ειδικής διατροφής. Για την ακρίβεια, κατανάλωνε 4.000 με 5.000 θερμίδες την ημέρα σε κρέας και λαχανικά. Τα μακαρόνια εμφανίζονταν στο πιάτο του σποραδικά.

Ο Spider-Man είναι συνεχώς ετοιμοπόλεμος και εφευρετικός. Ακόμα και όταν τον αιφνιδιάζουν, επιστρατεύει κάθε ιδιότητα του για να σώσει τον κόσμο. Σε μια τέτοια σκηνή, ο Spider-Man μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου πρέπει να προφυλάξει πανικόβλητους Νεοϋορκέζους που έχουν τραπεί σε φυγή και τρέχουν πανικόβλητοι μακριά από τη Times Square. Ο σκηνοθέτης απαθανάτισε τα υπερ ηρωικά αντανακλαστικά του Spider-Man παγώνοντας τον χρόνο σε μια ονειρική σκηνή. Χρειάστηκαν μήνες προετοιμασίας και για να αποδοθεί το όραμα του Marc Webb χρησιμοποιήθηκαν αθλητές και χορευτές που διαθέτουν απόλυτο έλεγχο του μυϊκού τους συστήματος.

Για το κοστούμι του Rhino, το οποίο είναι εξ ολόκληρου ψηφιακό, έχουν δημιουργηθεί 2,295 κομμάτια, ανάμεσα τους 263 μπουλόνια και παξιμάδια. Παράλληλα, στο γύρισμα της σκηνής που ο Paul Giamatti εμφανίζεται ως Rhino και ετοιμάζεται να τα βάλει με τον Spider-Man, η παραγωγή τον είχε ανεβάσει σε μια πανύψηλη κατασκευή προκειμένου να επιτευχθεί η διαφορά ύψους ανάμεσά τους.

Η μουσική της ταινίας οφείλεται σε μια αναπάντεχη συνεργασία. Ο σκηνοθέτης έφερε κοντά τον οσκαρικό συνθέτη Hans Zimmer (Lion King, Inception κ.ά.), τον πιο καυτό μουσικό του 2013 Pharrell Williams (Get Lucky, Happy), τον κιθαρίστα των Smiths, Johnny Marr, τον κιθαρίστα των rock Incubus, Michale Einziger, καθώς και τον μουσικό παραγωγό Junkie XL.

Η ταινία κλείνει με το "It's On Again" με τη φωνή της Alicia Keys, ενώ συμμετέχει ο χιπ χοπ καλλιτέχνης Kendrick Lamar. Τη μουσική έχει γράψει ο Pharrell Williams σε συνεργασία με τον Hans Zimmer. Το soundtrack της ταινίας όμως κρύβει και άλλες εκπλήξεις. Όπως για παράδειγμα το "Song For Zula" των Phoshporescent που ντύνει επάξια μια από τις πιο ρομαντικές σκηνές μεταξύ της Gwen και του Peter.

1η Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood σε 3D

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Marc Webb
Σενάριο βασισμένο σε κόμικ των Stan Lee και Steve Ditko: Alex Kurtzman, Roberto Orci, Jeff Pinkner
Παίζουν: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Dane DeHaan, Campbell Scott, Embeth Davidtz, Colm Feore, Paul Giamatti, Sally Field
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Dan Mindel, ASC BSC
Μοντάζ: Pietro Scalia, A.C.E.
Διάρκεια: 136'

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET