[Cine]: Οι Coen ξαναχτυπούν με all star cast

Και ο George Clοoney; Και ο Ralph Fiennes; Και η Tilda Swinton; Και Ο Channing Tatum;

Από την Τίνα Καππάτου, 26/06/2014 @ 10:56
Η νέα ταινία των αδερφών Coen με τίτλο "Hail, Caesar!" ενός σεναρίου που ήδη συζητούσαν να γυρίσουν από το 2005 είναι επιτέλους στα σκαριά και έχει ακουστεί το όνομα του πρωταγωνιστή που θα είναι ο George Clooney. Τώρα στη δημοσιότητα δόθηκαν και τα άλλα μεγάλα ονόματα που θα ολοκληρώνουν το cast. Είναι οι Ralph Fiennes, Tilda Swinton και Channing Tatum.

Η ταινία θα έχει ως θέμα της την χρυσή εποχή του Hollywood και θα εστιάζει στη ζωή του αντιπροέδρου της MGM, Eddie Mannix που η καριέρα του στα '50s είχε φτάσει στο ζενίθ της. Ο Mannix τότε είχε τον ρόλο του fixer, δηλαδή ήταν ο άνθρωπος που κουκούλωνε τα σκάνδαλα των stars ώστε να μην διαρρεύσουν στον Τύπο. Όσοι τον γνώριζαν μιλούν για έναν άνθρωπο αδυσώπητο που τίποτα δεν μπορούσε να εμποδίσει τους όποιους σκοπούς του.

O Fiennes στο "Hail, Caesar!" θα έχει τον ρόλο του σκηνοθέτη Laurence Lorenz, ένας χαρακτήρας βασισμένος πάνω στον Vincente Minelli, η Tilda Swinton θα ενσαρκώσει την στρίγγλα δημοσιογράφο Κίτρινου Τύπου, Hedda Hopper ενώ ο Channing Tatum θα υποδυθεί ένα σταρ των μιούζικαλ της εποχής εκείνης στα μέτρα του Gene Kelly. Τον ρόλο του Mannix έχει ο George Clooney και τον ανταγωνιστή του στην ταινία θα παίξει ο Josh Brolin ως Howard Stirling που ήταν ο publicist της MGM τότε.



Δεν είναι η πρώτη φορά που ο χαρακτήρας του Eddie Mannix εμπνέει και μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, το έχουμε ξαναδεί το 2006 με τον συχωρεμένο τον Bob Hoskins στην ταινία "Hollywoodland", η οποία δεν γνώρισε την αναμενόμενη επιτυχία. Βέβαια οι Coen είναι «μάστορες» στο να μας χαρίζουν ιδιαίτερους και ταυτόχρονα εκκεντρικούς και ιδιόρρυθμους χαρακτήρες που όποιος βλέπει ταινία τους δύσκολα τους ξεχνάει όπως έγινε για παράδειγμα στο "Big Lebowski" με τον αξεπέραστο Dude, στο πρόσφατο και αγαπημένο των κριτικών "Inside Llewyn Lewis" αλλά και στην σπαρταριστή κωμωδία "Oh Brother Where Art Thou", όπου είχαν εμπιστευτεί ξανά τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον Clooney, οπότε η συνεργασία Clooney - Coen μπορεί να θεωρηθεί πως είναι ήδη δοκιμασμένη με θετικά αποτελέσματα. Αλλά και με τον Josh Brolin έχουν συνεργαστεί ξανά στο western "True Grit" αλλά και στο Oscarικό "No Country For Old Men", δείχνοντας μας έτσι την προτίμηση τους σε σταθερούς συνεργάτες. Αξίζει να αναφερθεί ότι πετυχημένο και δοκιμασμένο είναι και το δίδυμο Fiennes - Swinton που πριν λίγους μήνες είδαμε στο "Grand Budapest Hotel" του Wes Anderson. Ο δε Channing Tatum μετά τις διθυραμβικές κριτικές που έλαβε τόσο ο ίδιος όσο και η νέα του ταινία, "Foxcatcher", που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών φαίνεται να βρίσκει τον δρόμο του προς την «ποιοτική», θα μπορούσε κανείς να πει, επιτυχία.

Η νέα ταινία των Coen θα είναι γεμάτη ίντριγκες, σκάνδαλα και χαρακτήρες τυφλωμένους από την εφήμερη δόξα της εποχής.

Can't wait!
  • SHARE
  • TWEET