Underground Express #3

Το αθέατο τρένο του Rocking σκαρώνει ένα ταξίδι κάθε μήνα, ανακαλύπτει τους καλύτερους νέους underground δίσκους και αλητεύει στις ομορφότερες πόλεις

Από τον Αντώνη Καλαμούτσο, 03/05/2019 @ 12:43

"All the world's a stage". Ο μεσαιωνικός στίχος του Shakespeare γίνεται όλο και πιο επίκαιρος σε κάθε περαστικό αιώνα, πάντα όμως πέρα από τα λαμπερά φώτα και τις μεγάλες σκηνές, σε κακοφωτισμένα προβάδικα, σε μικρά υπόγεια και γκαράζ, σε κάθε γωνιά αυτής της τρελής σφαίρας, η μουσικη του αύριο παίζεται ήδη σήμερα.

Το τρένο της φαντασίας μας που βαφτίσαμε Underground Express θα κάνει ένα ταξίδι κάθε μήνα προς κάθε πιθανό και απίθανο προορισμό με μόνο σκοπό να ανακαλύψει μουσικές χωρίς σύνορα και συμβάσεις, ρίχνοντας φευγαλέες ματιές στον πολιτισμό των πόλεων που επισκέπτεται.

Ταξίδι # 3: Φταίει η μυρωδιά της άνοιξης ή οι μουσικάρες που ξεχύνονται από τα ηχεία; Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το τρένο μας αυτό το μήνα ξεσαλώνει. Ταξιδεύει από Ανατολή προς Δύση σε Ινδία και Ρωσία πριν βρεθεί σε γνωστά εδάφη, έχει πολιτιστικές διαθέσεις, παρουσιάζει labels, αποθεώνει το Rock In Opposition και επιχειρεί μια συνοπτική παρουσίαση του Ιρλανδικού underground. Πάμε γερά για ταξίδι μακρινό!


Στάση 1η: Mumbai, Ινδία
Καλλιτέχνης: HOIA
Άλμπουμ: Scavenger
Είδος: Progressive Rock
Εταιρεία: Self-Release
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 19/04/2019
Bandcamp
''Write Across'' Youtube Video

HOIA - Scavenger

Είναι τουλάχιστον απροσδόκητο να ανακαλύπτεις ένα τόσο ευφυές και δυτικότροπα progressive άλμπουμ στην καρδιά της Ινδίας. Οι HOIA αποτελούν το δημιουργικό όχημα του Prateek Rajagopal, ενός 22χρονου μουσικού που είναι ξεκάθαρα προικισμένος σε ότι αφορά το μουσικό του όραμα. Το ντεμπούτο του με τίτλο "Scavenger" περικλείει ουσιαστικό progressive rock που έχει ως σημείο εκκίνησης τους (παλιούς) Porcupine Tree αλλά δεν φοβάται τον περαιτέρω αισθητικό κι ενορχηστρωτικό πειραματισμό. Η χρήση αρκετών ηλεκτρονικών στοιχείων αλλά και τα ιδιαίτερα φωνητικά παράγουν ένα ηχητικό τοπίο που συγγενεύει ελαφρώς με τους Lunatic Soul, είναι όμως σκοτεινότερο και πυκνότερο. Η συμμετοχή του Colin Edwin στο μπάσο δίνει πρεστίζ, η ποιότητα του άλμπουμ όμως είναι τέτοια που δεν έχει ιδιαίτερη ανάγκη από γκλαμουριές. Υπερβολικά αξιόλογο, υπερβολικά υποσχόμενο, ποιο θα είναι το ταβάνι σου, Prateek;

HOIA

• Φίλοι που έχουν ταξιδέψει στην Ινδία έχουν περιγράψει ένα συγκλονιστικό μέρος με πολλές όμως ανθρωπιστικές αντιθέσεις. Σίγουρα πάντως στο Mumbai - γνωστό μέχρι το 1995 ως Bombay - τα πράγματα δεν είναι τόοοοσο εξωτικά. Με 12 εκατομμύρια κατοίκους και όντας η οικονομική και πολιτιστική πρωτεύουσα της Ινδίας, σίγουρα ο γενναίος νέος κόσμος εκεί θα φαίνεται πολύ υπαρκτός.

• Πιστεύετε ότι θα δυσκολευτούμε να σας προτείνουμε άλλη Ινδική μπάντα; Μας υποτιμήσατε! Οι Coma Rossi είναι ένα θαυμάσιο νέο prog rock γκρουπ, το ομότιτλο ντεμπούτο των οποίων κυκλοφόρησε στα τέλη του 2018 και αποθεώνεται παντού. Μεγάλη prog ελπίδα για το άμεσο μέλλον.

• Κατέβα από το τρένο με το δεξί: Νομίζω πως δεν θα έχανα με τίποτα το Thrissur Pooram στις 13 Μάη, το μεγαλύτερο από όλα τα φεστιβάλ που διοργανώνουν οι Ναοί της Kerala. Ελέφαντες, πυροτεχνήματα και 250 μουσικοί κρουστών από όλο τον κόσμο σε ένα παγκόσμιο fusion μάλλον αδιανόητο για τον μέσο Πατησιώτη...

• Δεν ξέρω πότε θα έχουμε την τύχη να ξαναβρεθούμε εδώ, είναι λοιπόν η τέλεια στιγμή να προτείνω ένα τοπικό label: Η Transcending Obscurity είναι μια υπέροχη underground εταιρεία που ειδικεύεται σε death/black/thrash/doom από όλον τον κόσμο, έχοντας πολύ καλό γούστο, αγάπη και μεράκι. Πολύ καλαίσθητα φυσικά προϊόντα αλλά κυρίως πολύ καλές μπάντες. Οι Veilburner που σας γράψαμε εδώ είναι ως τώρα η αγαπημένη μας αλλά έχει πολύ ζουμί ακόμα. Μέσα στο roster και μερικές ελληνικές μπάντες όπως οι Dodsferd, Cerebrum και Nigredo. Εγγυούμαστε για μία από τις top extreme εταιρείες στον κόσμο.


Στάση 2η: Penza, Ρωσία
Καλλιτέχνης: Amber Tears
Άλμπουμ: When No Trails
Είδος: Doom/Death Metal
Εταιρεία: Badmoon Man Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 29/03/2019
Bandcamp
''Sing The Wind, Sing The Raven'' Youtube Video

Amber Tears - When No Trails

Εκ πρώτης όψεως, οι Amber Tears (όπως είναι η δυτική εκδοχή του ονόματος) δεν κάνουν κάτι τρομερά σημαντικό: «παραδοσιακό», ατμοσφαιρικό doom/death σύμφωνο με τις '90s αρχές του όπως αυτές θεσπίστηκαν από κολοσσούς όπως οι My Dying Bride ή οι Saturnus. Κι όμως, η καρδιά του "When No Trail" πάλλεται με τέτοιον τρόπο που είναι βασικά αδύνατον να μην λυγίσεις συναισθηματικά κάτω από το συντριπτικό, μελαγχολικό της βάρος. Παρά τα «πρωτόλεια» υλικά του, τα έντονα φυσιοκεντρικά vibes και η θλιμμένη δύναμη αυτού του δίσκου, αιχμαλωτίζουν πραγματικά την αίσθηση ενός χειμώνα που αρνείται να υποχωρήσει και να δώσει τη θέση του στον επερχόμενο ήλιο. Μένει πεισματικά προσκολλημένο στο έδαφος και στις παγωμένες του σκιές, απευθύνοντας το παράξενο του κάλεσμα σε όλες τις αντίστοιχα παγιδευμένες ψυχές. Το τρίτο άλμπουμ των Amber Tears δεν θα μπορούσε να είναι πιο υπέροχο και θα του δώσουμε τον τίτλο του Δίσκου του Μήνα όχι επειδή είναι καινοτόμο αλλά επειδή είναι πικρά αληθινό.

Amber Tears

• Μισό εκατομμύριο κόσμος στην πόλη Penza, κάπου δυτικά από τη μέση του πουθενά της απέραντης ρωσικής επικράτειας. Σας μυρίζει κατάθλιψη; Ε, λοιπόν, όχι. Έχει αρκετά μουσεία, εκθέσεις, συναυλιακούς χώρους και πάρκα. Το καλοκαίρι χτυπάει και καύσωνες 15 βαθμών Κελσίου.

• Από εδώ κατάγεται ο Aristarkh Lentulov, σημαντικότατη μορφή της avant garde επανάστασης των τελών του 19ου- αρχών του 20ου αιώνα, για όσους αγαπάτε τα εικαστικά. Ο Lentulov ήταν μέσα σε όλα τα κινήματα (Κυβισμός, Φωβισμός, Ιμπρεσιονισμός) και εργάστηκε στενά με τους Mayakovski και Malevich. Μιλάμε για αφρόκρεμα.

• Κατέβα από το τρένο με το δεξί: Ας πάμε να δούμε το πολύ καλής φήμης τοπικό Museum Of Folk Art.

• Να προτείνουμε άλλη καλή φρέσκια ρωσική μπάντα; Χμμ. Μας υπερτιμήσατε! Μπορούμε όμως να συμβουλευτούμε τον φοβερό κατάλογο της Solitude Productions - εταιρειάρα που έμαθα από τα ψαγμένα μέλη του φοβερού Rocking Forum μας!


Στάση 3η: Lyon, Γαλλία
Καλλιτέχνης: PoiL
Άλμπουμ: Sus
Είδος: Avant Rock
Εταιρεία: Dur Et Doux
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26/04/2019
Bandcamp
''Luses Fadas'' Youtube Video

The Foreign Resort - Outnumbered

Πρόσφατα παρουσιάσαμε τους Ni, μπάντα με παραπλήσια χαρακτηριστικά και σποραδικοί συνεργάτες των PoiL. Ξέρεις λοιπόν περίπου τί να περιμένεις: ακραίο progressive rock που είναι αδύνατον να περιοριστεί από οποιαδήποτε συνθετική σύμβαση. Προεκτείνοντας ουσιαστικά το ευφάνταστο, φασαριόζικο και μοναδικό σύμπαν του Frank Zappa, οι PoiL αναμιγνύουν ακροβατικά παιξίματα, γερές δόσεις χιούμορ και πυκνά θορυβώδη ηχητικά στρώματα σε ένα avant fusion που δεν επιθυμεί να καταργήσει τα όρια διότι απλά δεν τα αναγνωρίζει. Το πέμπτο τους άλμπουμ περιέχει δύο 20λεπτες prog οδύσσειες και τους βρίσκει σε μεγάλη φόρμα. Μπάντα-εγγύηση για όσους αναζητούν τις πλέον πειραματικές εκφράσεις του «λόγιου» rock και γνήσιοι εκφραστές του Rock In Opposition κινήματος, το οποίο θα δούμε λίγο παρακάτω. Τρίτη διαδοχική παρουσία της Γαλλίας στη στήλη μας, αρχίζουμε να αισθανόμαστε λίγο ως πρέσβεις τους.

The Foreign Resort

• Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως όταν ακούω Lyon θυμάμαι την ομαδάρα της προηγούμενης δεκαετίας και αναπολώ τα αδιανόητα χτυπήματα του Juninho Pernambucano. Αυτό κι αν ήταν progressive.

• Χαμός στη Γαλλία φέτος. Αναζητήστε αυτές τις μέρες στις κριτικές μας το εκπληκτικό post rock των Lost In Kiev. Τσεκάρετε επίσης το πολύ ενδιαφέρον psychedelic "Deux" των Perilymph από τη Six Tonnes De Chair Records.

• Κατέβα από το τρένο με το δεξί: Χωρίς αμφιβολία, πάμε Rock In Opposition 2019 Festival...

Λίγα λόγια για το Rock In Opposition κίνημα:

Είναι κίνημα ή είδος μουσικής; Οι διαχωριστικές γραμμές είναι πολύ θολές όταν αναφερόμαστε στο Rock In Opposition, σε ένα δηλαδή εκ των πιο συναρπαστικών φαινομένων του προοδευτικού rock. Ξεκίνησε ως DIY φεστιβάλ το 1978 όταν διάφορες μπάντες (κυρίως από Γαλλία, Βέλγιο και Αγγλία) συνασπίστηκαν και αυτό-οργανώθηκαν διαμαρτυρόμενες για την αδιαφορία της μουσικής βιομηχανίας. Παραδόξως ο Τύπος της εποχής πρόσεξε αυτήν την κίνηση και το Rock In Opposition ή αλλιώς RIO πήρε διαστάσεις θρύλου. Έκτοτε πολλά γκρουπ που κινούνται στο ακραία πειραματικό φάσμα του progressive rock χαρακτηρίζονται ως RIO. «Κλασικές» RIO μπάντες θεωρούνται οι εμπνευστές του Henry Cow, οι Art Zoyd και οι κορυφαίοι όλων Univers Zero. Από ονόματα που ο μέσος μεταλλάς μπορεί να αναγνωρίσει, οι Kayo Dot είναι επίσης χαρακτηριστικό δείγμα.

Το ομώνυμο φεστιβάλ αναβίωσε στην πνευματική του πατρίδα Γαλλία το 2007. Πρόκειται εξάλλου για τη χώρα στην οποία δραστηριοποιείται κυρίως ο σκληρός πυρήνας του RIO με μπάντες όπως οι PoiL. Φέτος είναι τετραήμερο (9-12 Μαΐου), είναι ήδη sold out και εμφανίζονται μπάντες από χώρες όπως Ελβετία, Ιαπωνία και ΗΠΑ.

40 χρόνια από την εμφάνιση του το Rock In Opposition ακούγεται ακόμα το ίδιο επίκαιρο και αντισυμβατικό. Πρόκειται για μια από τις πιο ελεύθερες μορφές έκφρασης της τέχνης του Rock και μαζί με το Rock Progresivo Italiano αποτελούν την καθαρά ευρωπαϊκή ζωντανή παράδοση του progressive rock. Βαθιά νερά λοιπόν που όμως κρύβουν μαγευτικούς βυθούς.


Στάση 4η: Copenhagen, Δανία
Καλλιτέχνης: The Foreign Resort
Άλμπουμ: Outnumbered
Είδος: Post Punk
Εταιρεία: Artoffact
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 05/04/2019
Bandcamp
''Outnumbered'' Youtube Video

PoiL - Sus

Οι The Foreign Resort αποτελούν υποτίθεται το κύριο εξαγώγιμο προϊόν της Δανίας στον χώρο του post punk. Σε μια εποχή που βρίθει από post punk «μεσσίες» έδωσα μικρή σημασία στην παραπάνω πληροφορία, ευτυχώς όμως η ακρόαση του "Outnumbered" έστειλε τον σκεπτικισμό μου στα σκουπίδια. Το τρίο δεν κρύβει τη λατρεία του για τους The Cure της "Pornography" περιόδου, παρά όμως τις εμφανείς ομοιότητες το υπέροχο songwriting και ο ολόφρεσκος ήχος του μετατρέπει το άλμπουμ σε μια θεσπέσια ακουστική εμπειρία. Τα μισά tracks θα μπορούσαν να είναι υπερεπιτυχημένα single και αν ήταν φαντάζομαι Βρετανοί θα τους ήξερε ήδη όλη η υφήλιος. Τρομερό γκρουπ, εγγυόμαστε για την ποιότητα τους!

PoiL

• Πριν δυο μήνες πάλι εδώ ήταν το Express…

• Αυτομαστιγωνόμαστε καθημερινά που δεν ξέραμε τους Mythic Sunship νωρίτερα, ευτυχώς μας τους έμαθε το φετινό Roadburn. Μιλάμε για ένα από τα καλύτερα psych rock σχήματα παγκοσμίως με το περσινό τους "Another Shape Of Psychedelic Music" να αποτελεί ένα από τα κορυφαία άλμπουμ της χρόνιας. Κοπεγχάγη λεβεντομάνα!

• Κατέβα από το τρένο με το δεξί: Προς τα τέλη του μήνα έχει την Art Week της πόλης με κάθε είδους καλλιτεχνικό δρώμενο. Αυτά δεν χάνονται κύριοι.


Στάση 5η: Dublin, Ιρλανδία
Καλλιτέχνης: Sacrilegia
Άλμπουμ: The Triclavian Advent
Είδος: Black/Thrash Metal
Εταιρεία: Invictus Productions
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 12/04/2019
Bandcamp
Youtube Full Album

Sacrilegia - The Triclavian

Απόψε θα κάνουμε party σαν να είναι 1989. Τέτοιο θα είναι το party των εκ Δουβλίνου ορμώμενων Sacrilegia και θα περιέχει τις πιο ανίερες εκφάνσεις του black metal και του thrash της εποχής. Θα έχει φασαρία, κακομούτσουνο ύφος, περήφανα κοπανήματα, παράφωνα σόλο και πολύ, μα πολύ attitude. Θα είναι και όμως άριστο στο είδος του, πειστικότατο, γεμάτο πάθος και θα αδιαφορεί πλήρως για τη γνώμη του οποιουδήποτε δεν νοιώθει αυτήν την αισθητική. Ντεμπουτάρα από δυο πολύ θυμωμένα παλικάρια, εύγε!

Sacrilegia

• Το Underground Express περνάει για πρώτη φορά από τη χώρα διαμονής μου, από τη χώρα που γράφεται δηλαδή, οπότε δράττουμε την ευκαιρία να σας παρουσιάσουμε ορισμένες εξαιρετικές underground metal περιπτώσεις και αφήνουμε υπόλοιπες ταξιδιωτικές πληροφορίες για άλλη φορά!

Προτάσεις από την underground σκηνή της Ιρλανδίας

Το σμαραγδένιο νησί έχει αναμφισβήτητη και τεράστια μουσική παράδοση, στο βαθμό που μπορούμε να ισχυριστούμε ότι, πλην Αγγλίας και ΗΠΑ, ίσως είναι η χώρα που καθορίζει περισσότερο το παγκόσμιο μουσικό γίγνεσθαι. Αυτό βέβαια αφορά κυρίως το rock και τη folk. Στον χώρο του Heavy Metal αντίθετα, η Ιρλανδία δεν έχει την ίδια επιρροή αν και κατά καιρούς έχουν ξεπηδήσει πολύ ποιοτικά σχήματα όπως οι Primordial, Altar Of Plagues, Mourning Beloveth και άλλα. Οι λόγοι γι' αυτό; Μάλλον άγνωστοι, ειδικά αν ρίξεις μια κοντινότερη ματιά στο Ιρλανδικό underground! Εκεί γίνεται ένας μικρός χαμός από πολύ αξιοπρόσεκτες μπάντες κάθε είδους, αν και οι Ιρλανδοί δείχνουν να λατρεύουν περισσότερο το doom και το extreme metal, εμπνευσμένοι προφανώς από τον φριχτό καιρό και τη βαριά, πένθιμη αλλά και επική κληρονομιά αυτού του τόπου.

• From The Bogs Of Aughiska

Από τη Δυτική ακτή του νησιού, εδώ που οι άνεμοι του ωκεανού δεν σταματούν ποτέ, οι From The Bogs Of Aughiska εξαπολύουν το θεοσκότεινο ambient black metal τους εδώ και περίπου μια δεκαετία. Εξαιρετικό γκρουπ που αιχμαλωτίζει άψογα τη σκοτεινή ουσία του τόπου και της μυθολογίας του, έχουν πολλούς και ψαγμένους ακόλουθους και δείχνουν να «μεγαλώνουν» σιγά σιγά. Ιδανική μπάντα για τελετουργικές ακροάσεις και για οπαδούς των Wolves In The Throne Room, κυκλοφόρησαν πριν λίγους μήνες το υπέροχο "Mineral Bearing Veins" και συνεχίζουν το ταξίδι τους προς την άβυσσο.

Bandcamp

From The Bogs Of Aughiska

• God Alone

Ίσως το πιο hot νέο όνομα αυτήν τη στιγμή και η μπάντα που απολαμβάνει τη μεγαλύτερη από στόμα σε στόμα διαφήμιση. Το ντεμπούτο τους "Poll na mBron" κυκλοφόρησε μόλις πριν από λίγους μήνες και φανερώνει μια επίκαιρη και εκλεκτική μπάντα που συνδυάζει post metal, black, core και πειραματικά στοιχεία σε ένα εκρηκτικό χαρμάνι. Έρχονται από το «ηλιόλουστο» Cork στο Νότο (εκεί βρέχει μόνο 200 μέρες τον χρόνο ενώ στη Δύση 300...), εμπνέονται από την τοπική ιστορία και χρησιμοποιούν την Ιρλανδική γλώσσα, την Gaelic. Μεγάλη ελπίδα!

Bandcamp

God Alone

• Ilenkus

Ίσως η αγαπημένη μου μπάντα αυτής της λίστας. Οι Ilenkus έρχονται από το πανέμορφο Galway - τη γειτονιά μας δηλαδή - και πριν κάποια χρόνια έδειχναν ότι το πάνε για μεγάλη καριέρα. Το metalcore / post hardcore / mathcore τους είναι ένας δυναμίτης που μοιάζει να μην έχει όρια σε δύναμη κι εκφραστικότητα. Γνήσια τέκνα των The Dillinger Escape Plan, έχουν στην πραγματικότητα τα φόντα να ανταγωνιστούν τους πολύ μεγάλους. Οι δε συναυλίες τους είναι κάτι το απερίγραπτα τρελό και βίαιο... Είναι ενεργότατοι αλλά σκοπεύουν να κυκλοφορούν κυρίως EP, φέτος θα πρέπει να βγάλουν κάτι. Φανταστικοί.

Bandcamp

Ilenkus

• Malthusian

 Οι Malthusian από το Δουβλίνο είναι ένα γκρουπ που έκανε μεγάλη αίσθηση στο metal underground του 2018, ενώ βρήκαν θέση και στη δική μας extreme ανασκόπηση. Είχαν χτίσει μεγάλες προσδοκίες πριν καν βγάλουν δίσκο και το ντεμπούτο τους "Across Deaths" πέρσι τις δικαίωσε. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα blackened death παγκοσμίως, οι Malthusian ακροβατούν σε ένα μαύρο σύμπαν που μόνο αυτοί φαντάστηκαν ενώ την ίδια στιγμή αλλάζουν είδη για πλάκα. Οι λάτρεις του είδους δεν πρέπει να τους χάσουν με τίποτα, μιλάμε για το Χάος σε μια από τις καλύτερες ενσαρκώσεις του.

Bandcamp

Malthusian

• Yurt

Όσοι από εμάς λατρεύουμε το progressive, δυστυχώς δεν έχουμε και πολλά γκρουπ στο νησί. Έχουμε όμως τους Yurt και μας αρκούν! Αυτό το παλαβό γκρουπ έρχεται από το Δουβλίνο και παίζει ένα τρομερά φασαριόζικο psych prog που έχει ρίζες παντού: στο classic metal, στα space rock σχήματα των '70s, στο noise, στο kraut, παντού. Φοβερό συγκρότημα που απολαμβάνει τον όρο obscure underground και μάλλον δεν επιδιώκει κάτι περισσότερο. Από freaks για freaks!

Bandcamp

• Zealot Cult

Οι μόνοι εκπρόσωποι από την παλιά πόλη του Limerick, οι Zealot Cult δεν επιδιώκουν την καινοτομία. Περήφανοι πρεσβευτές του κλασικού early '90s death metal, κάνουν αυτό που ξέρουν τόσο καλά όσο και οι καλύτεροι του είδους. Ταχύτητες, τραχύτητα, ρυθμός, υπόκωφη μελωδικότητα και η σωστή, “ανίερη” ατμόσφαιρα είναι εδώ, ότι χρειάζεται για να λατρευτούν από κάθε ορκισμένο death metal οπαδό. Πάνε τρία χρόνια από το τελευταίο τους EP και θα χρειαστούμε ένα άλμπουμ άμεσα, για το death καλό της χρονιάς.

Bandcamp

• Check Also: Τους epic/doom Death The Leveller, τη συνέχεια δηλαδή των τοπικών θεών Mael Mordha. Τους Dread Sovereign, την άλλη μπάντα δηλαδή του αξιότιμου κυρίου Alan Averill των Primordial. Το κλασικό και υπερδυναμικό heavy stoner των Ten Ton Slug, τους οποίους συναντώ κάθε μέρα εδώ στο Galway. Το ωραιότατο hard rockin' doom των Withered Fist από το Tipperary, μια πόλη στη μέση του πουθενά που βγάζει πολύ ωραίο γάλα! Και πατατάκια!

• Labels: πάρα πολλά αλλά οπωσδήποτε την Invictus Productions για old school death/thrash/black και την υπέροχη Cursed Monk Records για σπουδαίο experimental/industrial/noise.

• Και όλα αυτά πάντα με μία Guinness στο χέρι! Η οποία, λυπάμαι που θα σας το πω, είναι είκοσι φορές καλύτερη από το κατασκεύασμα που πίνετε (και έπινα) στην Ελλάδα.

Γεια μας!

  • SHARE
  • TWEET