The story of HIM - Αφιέρωμα

20/09/2003 @ 20:20
16/9... 21:30 το βράδυ... Λυκαβηττός... Όλοι μαζεμένοι γύρω από τη σκηνή και φωνάζουν συνθήματα μέχρι που η αυλαία ανοίγει... τα μέλη του group βγαίνουν ένα ένα και τελευταίος ο Ville Valo... Πανικός! Και... η ιστορία αρχίζει... Τρεις παιδικοί φίλοι θέλουν να μοιραστούν τις ιδέες τους στο χώρο της μουσικής. Οι φίλοι αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Ville Hermanni Valo, Mikko Lindstrφm (γνωστός ως Linde) και Mikko Paananen (γνωστός ως Mige). Στην αρχή ο Ville παίζει μπάσο στους Donits-Osmo Experience με μέλη (Joel Melasniemi και Antti Lehtinen) που είχαν παίξει παλιότερα στους Ultra Bra, Scandinavian Music Group και Don Huonot. Γνωρίζοντας ο Ville ότι ο Μige παίζει μπάσο, του αφήνει αυτό το προνόμιο και πιάνει το μικρόφωνο. Ο Linde είναι ο κιθαριστάς του group, το οποίο στη συνέχεια βρίσκει τον drummer του Pδtkδ (πραγματικό όνομα: Juhana Rantala). Ο Pδtkδ ήταν μέλος του συγκροτήματος Slumgudgeon από την Lappeenranta και τον σύστησε στον Ville o πολύ καλός του φίλος Suho (ο τραγουδιστής των Jimsonweed). Η υπόλοιπη μπάντα κάνει αστεία για την καταγωγή του Pδtkδ (η Lappenranta είναι μια μικρή πόλη στην ανατολική Φιλανδία). Η μπάντα ονομάζεται His Infernal Majesty.

Στην αρχή ο Ville παίζει μπάσο στους Donits-Osmo Experience με μέλη (Joel Melasniemi και Antti Lehtinen) που είχαν παίξει παλιότερα στους Ultra Bra, Scandinavian Music Group και Don Huonot. Γνωρίζοντας ο Ville ότι ο Μige παίζει μπάσο, του αφήνει αυτό το προνόμιο και πιάνει το μικρόφωνο. Ο Linde είναι ο κιθαριστάς του group, το οποίο στη συνέχεια βρίσκει τον drummer του Pδtkδ (πραγματικό όνομα: Juhana Rantala). Ο Pδtkδ ήταν μέλος του συγκροτήματος Slumgudgeon από την Lappeenranta και τον σύστησε στον Ville o πολύ καλός του φίλος Suho (ο τραγουδιστής των Jimsonweed). Η υπόλοιπη μπάντα κάνει αστεία για την καταγωγή του Pδtkδ (η Lappenranta είναι μια μικρή πόλη στην ανατολική Φιλανδία). Η μπάντα ονομάζεται His Infernal Majesty.
Η πρώτη τους εμφάνιση είναι στο Teatro στο Helsinki στις 19 Δεκεμβρίου του 1995 (γενέθλια του Mige). Ο Mige και ο αδερφός του δούλευαν στο Teatro και έτσι μπόρεσαν να το κλείσουν για να παίξουν εκεί. Oι ΗΙΜ υποστηρίζονται από τον Kauko Rφyhkδ και επειδή ο Kauko είχε μιλήσει για τη σατανική πλευρά του κόσμου, ο κόσμος νόμιζε οτι το His Infernal Majesty είναι το καινούργιο ψευδώνυμο του Kauko. Ουρλιάζουν το His Infernal Majesty νομίζοντας ότι είναι ο Kauko και όταν οι "αληθινοί" His Infernal Majesty βγαίνουν στην σκηνή, ο κόσμος απογοητεύεται. Οι HIM δεν έχουν θετικές αντιδράσεις, η μουσική τους δεν είναι αυτή για την οποία είχε έρθει ο κόσμος να ακούσει και τα plugs του Mige αποτελούσαν ένα συνεχές πρόβλημα, ενώ η τεχνική πλευρά του group δεν βοήθησε. Μετά από αυτό ξεκινούν δημόσιες εμφανίσεις, οι οποίες είναι ουσιαστικά cover version shows, καθώς δεν έχουν αρκετό υλικό δικό τους για να παίξουν. Έτσι παίζουν Rauli Badding Somerjoki, Dingo, WASP, Kiss, Depeche Mode, Type O Negative και ανάμεσα σε αυτά και τα δικά τους κομματιά. Η δεύτερη τους εμφάνιση πραγματοποιείται και αυτή στο Teatro, όπου στα keyboards είναι ο Burton, ένας παλιός φίλος του Mige που ήρθε γιατί χρειάζονταν έναν keyboard player για το covergig των Type O Negative. Είναι η νύχτα όπου εμφανίζονται για πρώτη φορά οι Apocalyptica. Το Teatro ξεπούλησε και ο κόσμος έκανε σαν τρελός. Από εκέινη τη βραδιά πέρασαν εφτά χρόνια για να ξαναέρθει μόνιμα πια ο Burton στους ΗΙΜ... Ο Ville φανταζόταν ότι η μουσική που θα ήθελε να παίζει θα ακουγόταν σαν τους Dimmu Borgir που συναντάνε τους Depeche Mode σε μια ταινία του David Lynch.

Οι πρώτες ηχογραφήσεις...

Ο Ville ξεκιναέι να συνθέτει δικά του κομμάτια και το πρώτο EP κυκλοφορεί το φθινόπωρο του 1996. Ονομάζεται “666 Ways To Love – Prologue” και το εξώφυλλο του δίσκου είναι μία φωτογραφία της μητέρας του Ville σε νεαρή ηλικία. Το EP περιέχει το πρώτο breakthrough song, το οποίο είναι μία διασκευή του "Wicked Game" του Chris Isaak. Σε αυτόν τον δίσκο κιθαρίστας είναι ο Oki από τη μπάντα Charged, από την Lappeenranta και ο Oki σταματάει να είναι μέλος των ΗΙΜ, όταν η οδοντόβουρτσά του βρέθηκε στο μπάνιο της κοπέλας του Pδtkδ! Μετά την κυκλοφορία του ΕP οι His Infernal Majesty αποκτούν καινούργιο keyboard player, τον Antto Melasniemi, παλιό φίλο του Ville. Την ίδια περίοδο το όνομα του group μικραίνει... και ονομάζονται πλέον ΗΙΜ. Το επόμενο τους album κυκλοφορεί τον φθινόπωρο του 1997 και περιέχει μία ακόμα διασκευή του "Don't Fear The Reaper". Το τραγούδι είχε αρχικά ηχογραφηθεί από τους Blue Oyster Cult το 1970. Αρχίζουν και δουλεύουν σκληρά πάνω στη σκηνή και κάνουν σχέδια για το μέλλον...

“Razorblade Romance”… Οι ΗΙΜ γράφουν την ιστορία της φιλανδικής rock μουσικής…

Το δεύτερο album ονομάζεται “Slippery When Dead”, το οποίο αφιερώνεται στον αγαπημένο τραγουδιστή του Ville Valo, Bon Jovi. Το album κανονικά ήταν να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 1999, αλλά δυστυχώς αντιμετωπίζουν προβλήματα με το line-up. O Antto Melasniemi εγκαταλείπει το group το φθινόπωρο του 1998 και τον αντικαταστεί ο Jussi-Mikko Salminen (γνωστός ως Zoltan Pluto και Juska), πρώην μέλος ενός glam rock band, των Mary-Ann από την Kouvola. Ο Juska ξεκινάει με τους ΗΙΜ με την πρώτη τους εξωτερική περιοδεία στην Γερμανία το Νοέμβριο του 1998. Μέχρι τα τέλη του 1998 είχαν επισκεφτεί την Αυστρία και την Ελβετία. Το 1999 ηχογραφούν με τον Pδtkδ, μία δουλειά που δεν ικανοποιεί τους ΗΙΜ. Ο Pδtkδ αφήνει την κοπέλα του εγκύο και, επειδή δεν μπορεί να αφοσιωθεί 100% στους ΗΙΜ, αποχωρεί από το group και τη θέση του παίρνει ο Mika Karppinen (γνωστός και ως Gas Lipstick and Kaasu), πρώην μέλος των Kyyria. Πριν τον Kaasu, οι ΗΙΜ ηχογραφούν το album με ηλεκτρονικά μέσα χωρίς drummer. Το album ηχογραφείται σε τρίτη έκδοση σε μία επαρχία της Ουαλλίας.

Το Νοέμβριο του 1999 κυλοφορούν τελικά το καινούργιο τους υλικό. Το single ονομάζεται “Join Me”, το οποίο συνοδευεί και την ταινία “13th Floor”. Νούμερο ένα στη Φιλανδία, τη Γερμανία, την Αυστρία κατι την Ελβετία! “Join Me”...το πρώτο φιλανδικό rock single που πηγαίνει κατευθείαν στη κορυφή των charts έξω από τα σύνορα της Σκανδιναβίας. Μήνες πριν από αυτό, την ίδια επιτυχία γνώρισε ένα άλλο φιλανδικό group, oι Bomfunk MC's στη Σουηδία. Οι ΗΙΜ γίνονται διάσημοι σε ολόκληρη την Κεντρική Ευρώπη και τη Φιλανδία και τα εισιτήρια εξαντλούνται! Τα δύο χρόνια που ακολουθούν (1999 - 2000) αποτελούν την μεγαλύτερή επιτυχία στη φιλανδική μουσική σκηνή, καθώς αποτελούν και την πρόκληση για τη συνέχειά της...

Τον Ιανουάριο του 1999 κυκλοφορεί το δεύτερο album τους, του οποίου ο τίτλος είναι “Razorblade Romance” και... καρφώνεται στην πρώτη θέση των charts σε Φιλανδλια, Γερμανία και Αυστρία! Το album δεν έχει την ίδια σκοτεινή ατμόσφαιρα όπως το πρώτο τους, κάθως έχει ένα πιο ‘80ies style. Το εξώφυλλο είναι ροζ σε αντίθεση με τα Goths, που χρησιμοποιούν πάντα το μαύρο χρώμα. Την άνοιξη κυλοφορoύν το δεύτερο single από το album, το “Right Here In My Arms”. Νούμερο ένα στη Φιλανδία και νούμερο 21 στη Γερμανία. Το καλοκαιρί κυκλοφορεί το τρίτο single “ Poison Girl ”, νούμερο τρία στη Φιλανδία, νούμερο 34 στη Γερμανία. Τον Οκτώβριο του 2000 οι ΗΙΜ κυκλοφορούν το τέταρτο single του “Razorblade Romance”. Το single είναι το “Gone With The Sin” και περιέχει έκδοση του κομματιού με τη συμμετοχή των Avanti Orchestra (φιλανδικό group ατμοσφαιρικής μουσικής) και Radiomafia (φιλανδικός ραδιοφωνικός σταθμός). Τη διασκευή αναλαμβάνει και παράγει ο Otto Donner. Ο Ville προσθέτει κάτι ξεχωριστό στο τραγούδι για τους fans του. Το “Gone With The Sin” σκαρφαλώνει στην κορυφή των charts στη Φιλανδία και στη θέση 19 στη Γερμανία. Το φθινόπωρο του 2000 οι ΗΙΜ σπάνε το platinum limit στη Γερμανία και για αυτό η μπάντα παίζει στο Koln. Και φυσικά γιορτάζουν τον πλατινένιο τους δίσκο. Οι ΗΙΜ γίνονται γνωστοί και στην Ελλάδα, όπου το album τους κατέχει μία θέση στο Top 10 την χρονία του 2000. Το “Razorblade Romance” γίνεται δεύτερη φορά πλατινένιο (80.000 copies) στα μέσα του Σεπτέμβρη του 2001. Στα τέλη του Ιανουαρίου του 2001 οι ΗΙΜ σημειώνουν ένα εκατομμύριο copies διεθνώς από τις πωλήσεις των δύο τους albums. Το debut album τους “Greatest Lovesongs Vol.666” πουλάει 223.000 copies και γίνεται πλατινένιο στη Φιλανδία. Το “Razorblade Romance” έχει από ένα φίλο σε 795.000 σπίτια και γίνεται πλατινένιο σε Φιλανδία και Γερμανία και χρυσό σε Αυστρία, Ελβετία, Πολωνία και Πορτογαλία. Το επόμενο χρυσό έρχεται πιθανόν από την Ελλάδα. Στη Γερμανία το “Razorblade Romance” αποτελεί το δεύτερο καλύτερο album σε πωλήσεις της BMG, μετά από το Supernatural του Santana το 2000. Το Φεβρουάριο του 2001 το “Razorblade Romance” βρίσκεται για ένα ολόκληρο χρόνο στο γερμανικό album chart.

“Deep Shadows And Brilliant Highlights”... Ένα album με αρκετά προβλήματα...

Τον Αύγουστο του 2000 το group έχει έτοιμα 14 τραγούδια για το καινούργιο του album και μία επιλογή για τίτλο, το “Ozzymandias Dargunum”. Το album αυτό κατέχει την ενδιάμεση θέση ανάμεσα στα δύο προηγούμενα albums και είναι πιο ευθή, πιο μελωδικό, πιο rockin’ και φυσικά ακούγεται πεισσότερο σαν live παρά σαν ηχογραφημενό σε studio. “Στη μουσική βάλαμε πιο πολύ Hurriganes, δηλαδή το album αυτό είναι πιο κοντά στα ‘70ies και ‘80ies…”, όπως ανακοινώνει ο Ville σε συνέντευξη στον φιλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Mafia. Τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου οι ΗΙΜ ηχογραφούν στην Hollola τα demos του αναμενόμενου album τους, ενώ τον Αύγουστο του 2000 γυρίζουν στην Αγγλία τα πρώτα videos. Ο Juska παίζει για τελευταία φορά με το group την βραδία της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς του 2001 στο Tavastia-club στο Helsinki. Αργότερα όμως δίνει περισσότερη προσοχή στο διάβασμα, παρά στο group και έτσι ο Ville αναλαμβάνει τα keyboards και οι ΗΙM ψάχνουν τον αναπληρωτή του Juska. Το group παίζει ζωντανά για πρώτη φόρα χωρίς τον Juska στο Helsinki σε ένα μικρό club, στο “ Semifinal ” στις 12 Ιανουαρίου του 2001. Στα keyboards βρίσκεται ένας παλίος φίλος του Ville, ο οποίος παραχωρεί τη θέση του στον Burton (αληθινό όνομα: Janne Puurtinen), πρώην μέλος των Cosmos Tango, Sub-Urban Tribe και Torpedo.

Το album “Deep Shadows And Brilliant Highlights” αργεί να κυκλοφορίσει, καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα με τα videos, τα covers του album και τα τραγούδια που θα περιλαμβάνει. Υπάρχουν κάποιες “ξένες επιρροές”, που δυσανασχετούν με τη δουλειά και τις επιλογές του group για το album. To αρχικό εξώφυλλο είναι μία φωτογραφία του Ville σε ένα μεταλλικό ασανσέρ με μωβ background, μία φωτογράφηση του Ville που ξαναγίνεται στο Λονδίνο σε ένα ακριβό studio με μαυρόασπρο background. Το video του “Pretending” αρχικά σχεδίαστηκε να γυριστεί με τον Miikka Lommi (σκηνοθέτη των Bomfunk MC's στο video “Freestyler”), αλλά η δισκογραφική εταιρεία διαλέγει έναν άγγλο σκηνοθέτη, τον Kevin Godley (πρώην μέλος των 10CC). Ο χαμός δεν τελειώνει εδώ και οι άνθρωποι της δισκογραφικής εταιρείας παραμένουν ανικανοποίητοι με το υλικό των ΗΙΜ και προσλαμβάνουν διάφορους ανθρώπους για να παράγουν και να μιξάρουν το album, όπου το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι τίποτα άλλο από αρνητικές κριτικές στα περιοδικά και ένα τεράστιο χαμένο ποσό δολλαρίων. Οι ΗΙΜ κυκλοφορούν τελικά στις 2 Ιουλίου του 2001 το πρώτο single του “Deep Shadows And Brilliant Highlights”, “Pretending”. Το single περιέχει δύο remixes του ομόνυμου τραγουδιού, ενώ το digipak-edition περιλaμβάνει δύο διαφορετικές διασκευές των album tracks “Please Don't Let It Go” και “Lose You Tonight” (γραμμένα λάθος στο εξώφυλλο του single!). Το “Pretending” είναι νούμερο ένα στη Φιλανδία, νούμερο 10 στη Γερμανία, νούμερο 32 στην Ελβετία και νούμερο 36 στην Αυστρία στα επίσημα single charts.

Το τρίτο album των ΗΙΜ ονομάζεται “Deep Shadows And Brilliant Highlights” και η μουσική τους μετατρέπεται από love metal σε scandinavian blues... Το album κυκλοφορεί τελικά τον Αύγουστο του 2001. Γίνεται χρυσό σε Φιλανδία και Γερμανία μετά από δύο μόνο μέρες της κυκλοφορίας του. Νούμερο ένα σε Φιλανδία και Αυστρία και νούμερο δύο σε Γερμανία και Ελβετία. Μέσα σε δύο βδομάδες γίνεται πλατινένιο στη Φιλανδία και τον Νοέμβριο του 2001 ο αριθμός των copies του album διεθνώς δεν είναι μικρότερος από 400.000. Το δεύτερο single κυκλοφορεί τον Οκτώβριο του 2001 και ονομάζεται “In Joy And Sorrow”, το οποίο και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη Φιλανδία και την 17η στη Γερμανία. (Εμφανίζεται και στη θέση νούμερο 98 στο single chart της Ελβετίας). Τέταρτο single... το “Heartache Every Moment/Close To The Flame”, double single που κυκλοφορεί στα μέσα του Ιανουαρίου το 2002. (2η θέση στο φιλανδικό single chart, 20η στο γερμανικό). Το “Deep Shadows And Brilliant Highlights” κατέχει τη δέκατη θέση ανάμεσα στα albums που πούλησαν περισσότερο το έτος 2001 στη Φιλανδία (41.000 copies). Το album κυκλοφορει στη Βρετανία στις 25 Φεβρουαρίου του 2002. Στο Λονδίνο πραγματοποιούνται δυο shows, όπου το πρώτο ξεπουλάει μέσα σε δύο μέρες, στα τέλη του Φεβρουαρίου, ενώ ένα τρίτο πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των The Mission στην Astoria. Οι ΗΙΜ ξεκινούν περιοδεία με το “Deep Shadows And Brilliant Highlights” στην Φιλανδία (Μάρτιος – Απρίλιος 2002) και περιλαμβάνει 11 shows. Τα βρετανικά περιοδικά γράφουν τις καλύτερες κριτικές και οι ΗΙΜ ξεκινούν περιοδεία στη βρετανική γη το Μάιο του 2002.

O κόσμος γίνεται μεγαλύτερος για τους ΗΙΜ...

Οι ΗΙΜ πραγματοποιούν μόνο μία ζωντανή συναυλία στη Φιλανδία, το καλοκαίρι του 2001.. Συγκεκριμένα γίνεται στις 17 Ιουνίου στο Provinssirock στο Seinδjoki. Λόγω των λιγοστών ζωντανών εμφανήσεων τους, η επιτυχία είναι τεράστια και μία πραγματική εμπειρία για τους ΗΙΜ. Το φθινόπωρο του 2001 η περιοδεία τους στην Ευρώπη είναι η μεγαλύτερη περιοδεία που πραγματοποιεί φιλανδικό rock group. Το κοινό κυμαίνεται ανάμεσα στους 800 με 10.000 θαυμαστές. Η ευρωπαϊκή περιοδεία του “Deep Shadows And Brilliant Highlights” album σταματάει στα μέσα του Δεκέμβρη του 2001, καθώς οι ΗΙΜ είναι κουρασμένοι και διακόπτουν όλες τις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους για ένα ξεκούραστο διάλειμμα στις αρχές του 2002. Στο δίαστημα αυτό ο Ville γράφει καινούργια τραγούδια και τα υπόλοιπα μέλη του group περνούν τις διακοπές τους ταξιδεύοντας. Το single “Join Me” κυκλοφορεί στις USA το καλοκαίρι του 2002 μέσω της Universal και με τη βοήθεια του Jimmy Pop (μέλος των Bloodhound Gang). Τον Οκτώβριο του 2002 κυκλοφορεί το “Razorblade Romance” μόνο στις περιοχές Boston και Massachusetts μέσω των Newbury Comics stores. Τα albums κυκλοφορούν με την ετικέτα της Jimmy Franks Recording Company. Οι ΗΙΜ όμως εμφανίζονται στις USA με το όνομα ΗΕR, καθώς στο Σικάγο υπάρχει ένα άλλο group με το ίδιο όνομα. Φυσικά σε όλα τα προϊόντα τους χρησιμοποιούν διαφορετικό logo. Οι ΗΙΜ χρησιμοποιούν “το παλιό και γνωστό όνομα” και ελέγχουν όλα τα εμπορεύματα στην Ευρώπη, το όνομα και τα logos είναι “HIM” και έτσι το group από το Σικάγο δεν μπορεί να κυκλοφορίσει ούτε albums, αλλά ούτε και προϊόντα στην Ευρώπη με το ίδιο όνομα. Οι ΗΙΜ χρησιμοποιούν το όνομα HER με τις αμερικάνικες κυκλοφορίες και αλλάζουν στο παλιό logo τους τα γράμματα στα covers των albums. Ta προβλήματα με το όνομα τελείωνουν το Μάρτιο του 2003. Οι ΗΙΜ πληρώνουν τους “Αμερικανούς ΗΙΜ” και έτσι αποκτούν το όνομα ΗΙΜ και στις USA.

Τον Αύγουστο του 2002 προβάλλεται στους κινηματογράφους η νέα ταινία του Bam Jackass σχετικά με την άθλια ζωή του Ryan Dunn, η οποία περιλαμβάνει πέντε soundtracks τραγούδια των ΗΙΜ. Η ταινία προβάλεται στου ευρωπαϊκούς κινηματογράφους στις αρχές του 2003. Οι ΗΙΜ κυκλοφορούν μία “Single Collection” με 10 cd-singles περιλαμβάνοντας σπάνιες διασκευές και bonus tracks τον Οκτώβριο του 2002, πριν την κυκλοφορία του καινούργιου τους album. Το “Single Collection” σκαρφάλωσε στη θέση 12 στο φιλανδικό single chart τη δεύτερη βδομάδα της κυκλοφορίας του (την πρώτη βδομάδα είχε τη θέση 17). Με το re-entry του “Single Collection” στο φιλανδικό single chart κατέχει τη θέση 14 και 13... κυκλοφορεί στις USA στα τέλη Νοεμβρίου του 2002. Ο Φιλανδός δημοσιογράφος Juho Juntunen γράφει βιβλίο για τους ΗΙΜ. Το βιβλίο βγαίνει στην αγορά τον Οκτώβριο του 2002 και τιτλοφορεί ως “ Synnin Viemδδ ” (σε ελεύθερη μετάφραση... “ Gone With The Sin”). Στα τέλη Νοεμβρίου του 2002 η Universal Records επιβεβαιώνει ότι θα υπογράψουν με το group στις USA και η πρώτη κυκλοφορία προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο, μία κυκλοφορία που θα αποτελεί ουσιαστικά μία special edition του “Razorblade Romance”. Το background του group δουλεύει πάνω στην εμπορευματοποίηση και στη Νότια Αφρική και κυρίως προσπαθεί να απομακρύνει τους πειρατές από την αγορά. Οι ΗΙΜ παίζουν τον Μάιο του 2003 στο Λονδίνο και τα εισιτήρια εξαντλούνται έξι βδομάδες πριν από την συναυλία. Το κοινό είναι περίπου στους 2.000... Ένα από τα μεγαλύτερα show του group στην Βρετανία… Στις 6 Μαρτίου του 2003 γεννίεται το πρώτο heartagram-kid... ο κιθαρίστας Linde γίνεται πατέρας ενός μικρού κοριτσού. Το group συνεχίζει κανονικά όπως πριν και οι φήμες για αποχωρισμού του Linde από το group διαψεύδονται.

Το “Love Metal” album…

Οι ΗΙΜ ξεκινούν την ηχογράφηση του τέταρτου album τους στις 16 Σεπτεμβρίου του 2002 στα Finnvox-studios, το οποίο προετοίμαζαν τρεις μήνες πριν. Ο Mikko Karmila είναι ο παραγωγός του album. Το album είναι ένα κλασσικό heavy album στο πνεύμα των Black Sabbath και των Led Zeppelin. Το “Deep Shadows And Brilliant Highlights” ήταν “το album των κοριτσιών”, ενώ αυτό είναι “το album των αγοριών”. Ο τίτλος είναι “Love Metal”... καθώς και το τελευταίο συμβόλαιο με την BMG.

Το group γυρίζει δύο videos του “Love Metal” τον Δεκέμβριο του 2002 και τον Ιανουάριο του 2003. Το πρώτο γύρισμα γίνεται στα μέσα του Δεκεμβρίου στο Los Angeles με τον Bam Margera, σκηνοθέτη του video. Το video είναι το “Buried Alive By Love” και η Juliette Lewis είναι η κοπέλα που πρωταγωνιστεί στην ιστορία που πραγματοποιείται σε ένα παλιό θέατρο. Το δεύτερο video γυρίζεται τον Ιανουάριο του 2003 στη φιλανδική Λαπωνία, στο Βορεινό ωκεανό στη Νορβηγία, Porkkala και Hyvinkδδ. Ο Stefan Lindfors είναι ο σκηνοθέτης του video, στο οποίο υπάρχουν άγρια άλογα και άγριοι λαπωνικοί λύκοι σε ένα παραμυθί-ιστορία. Το video είναι το “Funeral Of Hearts”. Το “Funeral Of Hearts” είναι το πρώτο single από το “Love Metal” και κυκλοφορεί στις 21 Μαρτίου του 2003. Νούμερο ένα στη Φιλανδία (για δύο βδομάδες στη σειρά), τρίτη θέση στη Γερμανία, 24η στην Ελβετία και 26η στην Αυστρία. Οι ΗΙΜ παίζουν όλα τα τραγούδια του ανερχόμενου τους album σε ένα special “Love Metal Preview Show” στο Hamburg, στο Grosse Freiheit Club στις 8 Μαρτίου. Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα στο επίσημο website www.heartagram.com και με διάφορους διαγωνισμούς στη Γερμανία. Μέσα σε λίγες μέρες, ξεπούλησαν. Το album κυκλοφορεί στις 14 Απριλιού. Το “Funeral Of Hearts” καρφώνεται στην πρώτη θέση στη Φιλανδία (τρεις βδομάδες στη σειρά) και στη Γερμανία, τέταρτη θέση στην Ελβετία, 11η στη Σουηδία και 55η στη Βρετανία. Οι ΗΙΜ είναι το τρίτο κατά σειρά φιλανδικό group, μετά τους Hanoi Rocks και Bomfunk MC's, που καταλαμβάνει θέση στα TOP 40 του βρετανικού album chart. Το “Buried Alive By Love” είναι το δεύτερο single του “Love Metal” που κυκλοφορεί στη Βρετανία αρχές Μαϊου του 2003. Το group χρησιμοποιεί το ίδιο εξώφυλλο με τα εξώφυλλα των άλλων singles του album. Είναι μαύρο με τα ίδια σχέδια, αλλά με διαφορετικό σχήμα. Υπάρχει μία καρδιά και από αυτήν κρέμεται μία πεντάλφα... Τον Μάιο του 2003 οι ΗΙΜ γυρίζουν video στο Czech Republic στο Ploskovice castle κοντά Prague . Το video είναι το “Sacrament” και αυτή είναι η επιλογή του τρίτου single του “Love Metal”...

Και φυσικά... η ιστορία συνεχίζεται...

Για περισσότερες πληροφορίες και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με το group, επισκεφτείτε το ελληνικό fan club των HIM DarkSecret Club στη διεύθυνση: www.darksecretclub.com.



Αλεξάνδρα Μαραβέλια

  • SHARE
  • TWEET