The Third Annual Rocking Awards

Τα απολύτως σοβαρά, σημαντικά και βαρύτιμα βραβεία του Rocking.gr για το 2013

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 31/12/2013 @ 11:42
Όπως κάθε χρόνο (περίπου), έτσι και φέτος αποφασίσαμε (περίπου) πως είναι τουλάχιστον χρέος μας να βραβεύσουμε τους καλλιτέχνες οι οποίοι έκαναν το 2013 τόσο ξεχωριστό έτος για μας. Οι πράξεις τους, οι δηλώσεις τους, οι δίσκοι τους ή και απλά ο καθημερινός τους παράξενος εαυτός είναι αρκετός ώστε να κρατάει το σάητ ζωντανό και κατά συνέπεια όλοι οι συντάκτες του Rocking.gr να τα τ$επώνουν χοντρά κάθε τέλος του μήνα και να σκάνε στα αληθινά τους πάθη όπως η πρεμιέρα της Πάολα, το βάψιμο Warhammer και το πετρέλαιο θέρμανσης για το διαμερίσματά τους στα Σεπόλια. Ka-ching.

Ενώ ήταν προγραμματισμένη ειδική τελετή βράβευσης στο γήπεδο Mπάντμιντον με πάμπολλους καλεσμένους από την ύλη του σάητ (βλέπε Daft Punk, Kanye West, Pig Destroyer και Immolation) και είχαν προγραμματιστεί διάφορα φαντασμαγορικά ηβέντς (Άσπα Τσίνα σε διασκευή "Torn"), καθαρά για λόγους budgeting, έπρεπε να ακυρωθεί. Εκ των υστέρων μάθαμε πως το αφεντικό προτίμησε να πάει με το γκομενάκι για σκι στις Άλπεις και μας άφησε εμάς στα κρύα του λουτρού. Είχαμε οργανώσει μέχρι και ντραμμεροδημοπρασία αγάπης όπου θα βρίσκαμε στους Portnoy, Lombardo, Jordison και Ward νέες μπάντες, με βάση αυτές που θα τ' ακουμπάγανε καλύτερα. Θα το βγάζαμε βίντεο και θα το δίναμε στην Roadrunner. Στάνταρ επιτυχία. Μεγάλη πουστιά από το αφεντικό, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς όλα τα έξτρα λεφτά που παίρνουμε τώρα κι από το Χόλιγουντ για τη σινε-στήλη μας...

Τέλος πάντων, συμφώνησε όλο το δημιουργικό τημ (περίπου) πως θα ήταν άδικο και κρίμα να μη παρουσιαστούν κάπως τα βραβεία και να 'μαστε. Φαντάζομαι πως δε χρειάζεται να σου εξηγήσω γιατί δεν σου φαίνονται αστεία τα περισσότερα. Γράφτηκαν να παρουσιαστούν ζωντανά, με μικρόφωνο, φώτα, χειροκροτήματα και σταριλίκι. Ο απλός σου μπράουζερ δεν μπορεί να αποτυπώσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να εκτιμήσεις τούτο δω το μοναδικό πενάκι. Γι' αυτό δε σου φαίνονται αστεία, για κανέναν άλλον λόγο...

Without further ado, τα απολύτως σοβαρά, σημαντικά και βαρύτιμα βραβεία του Rocking.gr για το 2013:




Το βραβείο «Ούρσουλα και Συνεργάτες» για ευρηματικό τίτλο και εντυπωσιακές δυνάμεις ενοράσεως απονέμεται στους Dream Theater για την κυκλοφορία τους του 2011, "A Dramatic Turn Of Events", που απ' ότι φαίνεται θα χαρακτηρίζει ολόκληρη την μετέπειτα καριέρα τους.

Dream Theater



Το βραβείο «Μαριμάρ» για μεγαλύτερη ενδομπαντική σαπουνόπερα μοιράζονται τα μέλη των Queensryche για την πιο ανούσια διαμάχη μετά από αυτή των Oasis.

Queensryche



Κατά συνέπεια, το βραβείο «Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου» απονέμεται στον Geoff Tate, γιατί φοβόμαστε μην κάνει καμιά τρέλα (εκτός από τα καμπαρέ δηλαδή) και κάνουμε πως τον στηρίζουμε όσο μπορούμε.

Geoff Tate



Το βραβείο «Αλ Καπόνε» απονέμεται στον Lambesis των As I Lay Dying (να μην μπερδευτεί με το δικό μας εθνικό θησαυρό, Γιώργο Λεμπέση) για την πιο καλοστημένη δολοφονική πλεκτάνη, προσλαμβάνοντας άντερκάβερ μπάτσο να σκοτώσει τη γυναίκα του.

Tim Lambesis (As I Lay Dying)



Το βραβείο «Τομπούλιτζερ» απονέμεται στον Morrissey για την αυτοβιογραφία του, «Αυτοβιογραφία», και την προσωπική του μάχη να εκδοθεί κάτω από τις φτερούγες της Penguin Classics. Συνάδελφοί του πλέον θεωρούνται οι κύριοι Ντίκενς, Ευριπίδης, Θερβάντες, Λοκ, κλπ.

Morrissey



Το βράβειο «Βουλιάζει Το Καράβι; Την Κάνω» απονέμεται στον Rob Caggiano για την απόφαση να δείξει τη μακριά του κοτσίδα στους Anthrax και να αναλάβει τα χρέη lead κιθαρίστα στην «ανερχόμενη δύναμη» εκ Δανίας, Volbeat.

Rob Caggiano (Volbeat)



To βραβείο «Justin Timberlake: Ας αγοράσω το MySpace» για τον καλύτερο συνδυασμό επιχειρηματικότητας και χρήσης social media απονέμεται στους Mastodon και το συνεχές spamming της ebay σελίδας τους που μόνο το κιλοτάκι των μανάδων τους δεν έχουν υπογράψει να πουλήσουν.

Mastodon



To βραβείο ευκολότερου στόχου, «Γουλιέλμος Τέλλος», απονέμεται στους Σκόρπιονζ που κάνουν τη δουλειά μου ως περίπου μουσικού αστειατζή τόσο, μα τόσο, εύκολη.

Scorpions - MTV Unplugged In Athens



Το βραβείο «Axl Rose» για τη μεγαλύτερη ασυνέπεια απονέμεται στον Roger Waters που όχι μόνο DVD μας έταξε και DVD δεν είδαμε, ξαναπέρασε μία τσάρκα ο φραγκοφονιάς να πάρει και τα ρέστα να πληρώσει και τις θήκες.

Roger Waters



Το βραβείο «Axl Rose» για τη μεγαλύτερη ασυνέπεια αφαιρείται από τον Roger Waters και απονέμεται σε μένα και τη στήλη μου, Rocking Raccoon. Τώρα ο Waters δεν έχει τίποτα. μουάχαχα.

Rocking Raccoon



Το βραβείο «Rambo, Rocky, Texas Ranger» για τον ποιο badass άνθρωπο του 2013 -χωρίς πλάκα- απονέμεται στην κυβερνήτη Chris Hadfield για τη διασκευή του "Space Oddity" όταν ήταν σε τροχιά μέσα στην Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Chris Hadfield



Το βραβείο «Life's Lemonade» απονέμεται στον Randy Blythe των Lamb Of God για το βιβλίο που έγραψε όσο καιρό βρισκόταν στη φυλακή στη Τσεχία. Μπορεί να είναι βιογραφικό αλλά εγώ θέλω να πιστεύω πως έγραφε fan fiction Άρχοντα του Δαχτυλιδιού και Χάρι Πότερ, concept που περιμένω να δω στο νέο δίσκο της μπάντας του.

Randy Blythe (Lamb Of God)



Το βραβείο «Donald Trump - Πείνα στην Αφρική» για την πιο αδίστακτη εταιρεία απονέμεται στους Slayer. Τίποτα δεν είναι πιο τρου από το να μην λες στον ντράμερ σου ότι απολύεται.

Slayer



Το βραβείο «Sadface =( » απονέμεται στους γνωστούς άγνωστους που συνήθιζαν να σχολιάζουν κάτω από τις τελικές μας λίστες της χρονιάς. Πού είστε; Μπορεί να σας βρίζω αλλά κατά βάθος σας αγαπώ. Δεν είναι Χριστούγεννα χωρίς απηυδισμένο αναγνώστη Ρόκιν.

Rocking.gr - Τα 30 καλύτερα άλμπουμ του 2013



Το βραβείο «Μεγάλη Ψυχή, Μεγάλη Καρδιά» απονέμεται στον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαδίμηρο Πούτιν, για την αποφυλάκιση των Pussy Riot μετά από ένα -μονάχα- οχτάμηνο. Οι υποφαινόμενες τόλμησαν και του την είπαν. Οχτώ μήνες ήταν λίγο. Χαίρε Τσάρε Παντοδύναμε, χαίρε!

Vladimir Putin



Το βραβείο «Haha, Made You Say It» απονέμεται τώρα στις Pussy Riot, που έκανε την τάχα μου φιλελεύθερα Δυτικά μήντια να επαναλαμβάνουν τη λέξη «pussy» στον αέρα, ξανά και ξανά και ξανά.

Pussy Riot



To βραβείο «Seriously, NOW What?» απονέμεται στους Deep Purple για το άλμπουμ τους, "NOW What?", καθώς δεν θεώρησε κανείς τον δίσκο αυτόν απάντηση στο τι γίνεται με την καριέρα της μπάντας.

Deep Purple



Το βραβείο «Χρυσό Μαστίγιο», απονέμεται στους Metallica για την απόφασή τους να αφήσουν το setlist στα χέρια του κοινού τους. Ετοιμαστείτε για ξέθαμα.

Metallica



Ο «Χρυσός Σταυρός του Βατικανού» απονέμεται στους Ghost γιατί, διάολε, είναι το πιο σουρεάλ πράγμα που 'χω δει επί σκηνής εδώ και πολλά πολλά χρόνια.

Ghost



Το βραβείο «Βαρύ Μπιτόνι» απονέμεται στο φετινό Rockwave που μετά από εφτά συνεχόμενα χρόνια δεν κατέβηκα στο χουράφ' της Μαλακάσας και γλίτωσαν καποιανού οι βενζίνες.

Rockwave Festival 2013



Το βραβείο «Κολλημένος Γκόμενος» απονέμεται στα εναπομείναντα μέλη των Slipknot που αδυνατούν να δουν πως δεν δουλεύει το πράμα και δεν φταίνε αυτοί αλλά εγώ.

Slipknot
  • SHARE
  • TWEET