Τα χειρότερα εξώφυλλα του 2013 (so far...)

Το Rocking.gr ξετρύπωσε και σας παρουσιάζει τα χειρότερα εξώφυλλα του πρώτου μισού του 2013

Από τον Μάνο Πατεράκη, 14/06/2013 @ 13:10
Άλλη μία λίστα λοιπόν. Ο τίτλος είναι αρκετά επεξηγηματικός, ωστόσο αξίζει να γίνουν δύο παρατηρήσεις: Πρώτον, όπου βλέπετε τη λέξη «καλύτερος» ή «χειρότερος» το άρθρο είναι λάθος, καθότι αντικειμενικότητα δεν υπάρχει. Πουθενά. Οπότε συγχαρητήρια που διαβάζετε ένα λανθασμένο άρθρο! Δεύτερον, το χειρότερο εξώφυλλο είναι το προβλέψιμο, το βαρετό εξώφυλλο. Όσα καταφέρνουν να ξεχωρίσουν, έστω και αρνητικά, έχουν πετύχει τον στόχο τους. Εμείς, ωστόσο, θα εστιάσουμε στη δεύτερη κατηγορία, καθότι αρκετά πιο ενδιαφέρουσα.

Ιδού λοιπόν τα 30 εξώφυλλα με τα οποία ...πόνεσαν τα μάτια μας. Αναμείνατε το αντίστοιχο αφιέρωμα με τα καλύτερα εξώφυλλα του πρώτου μισού του 2013 μέσα στις επόμενες ημέρες.

30. Slava - Raw Solutions
Slava - Raw Solutions
Πολυεπίπεδο εξώφυλλο και αμφίσημες ερμηνείες. Ανοίγεις το φερμουάρ και κάτω από εσένα βρίσκεσαι ...πάλι εσύ! Μιλάμε για ποοοολύ νόημα, που έλεγε και ο Χάρρυ Κλυνν.
 
29. Wampire - Curiosity
Wampire - Curiosity
Ωιμέ, τα ουαμπίρ βγήκαν παγανιά! Κρύφτε τα γυναικόπαιδα! Τώρα πια κάνουν 60s κουρέματα και βάφουν με στάμπιλο τα μάτια τους. Για το θανατερό μπλε κραγιόν, τα σχόλια περιττεύουν.
 
28. Yeah Yeah Yeahs - Mosquito
Yeah Yeah Yeahs - Mosquito
Ένα κουνούπι, μία κούκλα που την χτύπησε το ρεύμα και ένα λογότυπο που είναι σαν να πήρε το φλάμπερ τις ανατριχίλες για να τις διαβάσει το βράδυ. Ιδού η συνταγή της επιτυχίας, φίλτατοι.
 
27. Motorpsycho - Still Life With Eggplant
Motorpsycho - Still Life With Eggplant
Οκέη, έχεις τίτλο δίσκου «νεκρή φύση με μελιτζάνα», μα μελιτζάνα δεν βλέπουμε. Αγαπάμε Motorpsycho, αλλά αυτήν τη φορά στο εξώφυλλο δεν τα κατάφεραν καν να τα κάνουν ...σαλάτα.
 
26. Primal Scream - More Light
Primal Scream - More Light
Θα προσπεράσω τα κακόγουστα λουλούδια στο μαύρο φόντο. Θα ξεπεράσω ότι κάποιος κάνει κερατάκια για να μοιάζει με ταύρος. Εκεί που θέλω να σταθώ είναι στο βλέμμα... Είναι επικίνδυνος ο Bobby Gillespie, το βλέπετε στο σούφρωμα των χειλιών!
 
25. A Hawk And A Hacksaw - You Have Already Gone To The Other World
A Hawk And A Hacksaw - You Have Already Gone To The Other World
Λοιπόν, αυτό κανονικά είναι φοβερό εξώφυλλο. Πρώτον γιατί τα γίδια είναι της μοδός (βλέπε Goat, Year Of The Goat, Goatess και random βλαχο-black metal μπάντα). Δεύτερον, για το σαρακατσανέικο ριχτάρι από πίσω... Πέραν, όμως, της cult-οσύνης, πρόκειται για μια φωτογραφία ενός αρνιού, ε.
 
24. Daniel Romano - Come Cry With Me
Daniel Romano - Come Cry With Me
Προφανώς ο κύριος Daniel Romano ήθελε να πετύχει αυτό ακριβώς που κατάφερε: Ένα εξώφυλλο από αυτά που βλέπουμε σε τσαλακωμένα βινύλια στο Μοναστηράκι και αναρωτιόμαστε ποιος τα αγοράζει. Ο εν λόγω μυστακιοφόρος παίρνει μπόνους πόντους για τα ροζ λέλουδα, φυσικά.
 
23. Mnemonic - The Air I Breath
Mnemonic - The Air I Breath
Οι καλλιτέχνες του δίσκου μας πληροφορούν ότι έβγαλαν το ψάρι από τη θάλασσα μόνο για τις ανάγκες της φωτογράφισης και έπειτα το επέστρεψαν στο περιβάλλον του. Σύμφωνα, όμως, με άρθρο της The Sun, εφαγώθη σε εορταστικό γεύμα για την φοβερή επιτυχία των πωλήσεων.
 
22. Helloween - Straight Out Of Hell
Helloween - Straight Out Of Hell
Περί ορέξεως ...κολοκυθόπιτα. Υπήρχε μια εποχή που αυτή η τρισδιάστατη τεχνική θα ήταν αξιοζήλευτη. Όταν ήμασταν περήφανοι για τα Windows 95 μας.
 
21. Tomahawk - Oddfellows
Tomahawk - Oddfellows
Αυτό το προφίλ των ζώων όπου φαίνεται μόνο το ένα μάτι μου καταστρέφει την ψυχολογία. Πρόκειται για κάτι μεταξύ των woodland critter animals του South Park και την λευκορωσική εικονογράφηση των μύθων του Αισώπου από τα 80s. Είχε και καλύτερα εξώφυλλα ο κύριος Patton.
 
20. The Knife - Shaking The Habitual
The Knife - Shaking The Habitual
Το καλό όταν είσαι hipster είναι ότι μπορείς να κάνεις ό,τι προχειράντζα γουστάρεις και στο τέλος να πεις ότι είναι άποψη. Η ίδια νοοτροπία που έχει μετατρέψει το κάθε γιαπί σε εναλλακτικό μπαρ με μηδενικό κόστος... Έτσι πρέπει, όμως. Κιτς και μυστηριακό. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από έναν από τους πιο φιλόδοξους δίσκους της χρονιάς.
 
19. Eric Clapton - Old Sock
Eric Clapton - Old Sock
Ο παππούς Eric Clapton πήγε καλοκαιρινή εκδρομή  με τα Κ.Α.Π.Η. σε ιαματικά λουτρά και στέλνει φωτογραφία στα εγγόνια του, μαζί με καρτ-ποστάλ παραλίας.
 
18. Will.i.am - Willpower
Will.i.am - Willpower
Ο pop καλλιτέχνης με το χειρότερο όνομα στην ιστορία, δε θα μπορούσε παρά να έχει αντίστοιχο εξώφυλλο. Από το άσχημο κόκκινο πλαίσιο πάνω στο πορτοκαλί, μέχρι τα κλαδεμένα του μαλλιά. Τουλάχιστον διατηρεί το βλέμμα γαματοσύνης του.
 
17. Mike Pinto - Truthful Lies
Mike Pinto - Truthful Lies
Η τεχνική της ζωγραφιάς είναι ωραία. Αλλά αν αντί για τον Ζοάο Πίντο, μοιάζεις με πρωταγωνιστή της Μεγάλης των Μπάτσων Σχολής, προτιμάς συνήθως να μην βγαίνεις φάτσα-κάρτα ρε αδερφέ.
 
16. Sean Nicholas Savage - Other Life
Sean Nicholas Savage - Other Life
Ένας μουστακαλής πίσω από έναν άλλον μουστακαλή... Oh wait! Είναι ο ίδιος! Mindfuck! Η γραμματοσειρά, επίσης, βρίσκεται πρώτο αποτέλεσμα για δωρεάν κατέβασμα με ένα απλό google search.
 
15. Puscifer - Donkey Punch The Night (EP)
Puscifer - Donkey Punch The Night (EP)
Φαντάσου το "Vulgar Display Of Power", αλλά για γαϊδάρους. Τώρα φαντάσου να το ζωγραφίζει το μικρό σου ξαδερφάκι στο paint. Όταν έχεις επιχειρήσει να κάνεις ηλεκτρονική διασκευή σε Accept και είσαι ο Maynard James Keenan, τότε αυτό είναι το ιδανικότερο εξώφυλλο.
 
14. Stryper - Second Coming
Stryper - Second Coming
Αυτή η εμμονή στα αεκτζίδικα κιτρινόμαυρα εκτός του ότι βγάζει λίγο μιζέρια, μου θυμίζει κάπως τις κάλτσες του Τσιάρτα και επικρατεί μια σύγχυση. Μεγάλος στυλίστας όποιος αποφάσισε τις ασορτί γραβάτες/μαντήλια/λογότυπο.
 
13. Comanechi - You Owe Me Nothing But Love
Comanechi - You Owe Me Nothing But Love
Τόσες πολλές πληροφορίες σε ένα εξώφυλλο... Όταν προσπεράσεις τα προφανή θα δεις ένα κανισάκι να κρατάει στο στόμα του ένα σουτιέν με καρδιές, μία gloryhole με ένα ψαλίδι να ‘χει κόψει κατιτίς και ...τα κακάκια του σκυλιού κάτω αριστερά! Μόνο σεβασμός.
 
12. Appalachian Winter - Ghost Of The Mountains
Appalachian Winter - Ghost Of The Mountains
Όταν για να φανείς κακός προσλαμβάνεις έναν πρωτοετή φοιτητή που μπήκε με μέσο στη γραφιστική για να σου φτιάξει το εξώφυλλο, εν τέλει καταλήγει με κάτι ...τέτοιο και εσύ δέχεσαι να το χρησιμοποιήσεις, ε τότε είσαι BLACK METAL!
 
11. Child Of Lov - The Child Of Lov
Child Of Lov - The Child Of Lov
Για να κατανοηθεί το εξώφυλλο πρέπει να γίνει μια αναφορά στον καλλιτέχνη. Πρόκειται για τον Child Of Lov ο οποίος κυκλοφορεί τον δίσκο "The Child Of Lov". Nuff said, απλά να εστιάσουμε λίγο και στα χάμπουργκερ ανάμεσα στον ζωολογικό κήπο, καθώς επίσης και στην American Pie φάτσα του δημιουργού. To the next step!
 
10. Thee Oh Sees - Floating Coffin
Thee Oh Sees - Floating Coffin
Κάθε μορφή τέχνης οφείλει να μεταλαμπαδεύει ένα μήνυμα, έστω και αν αυτό είναι συγκεχυμένο ή απροσδιόριστο. Στην περίπτωση του εξωφύλλου των (συμπαθητικότατων) Thee Oh Sees, το μήνυμα είναι σαφές και είναι το εξής: «Οι φράουλες δεν είναι φίλες σας. Οι φράουλες σας παρακολουθούν και κάποια μέρα θα σας καταβροχθίσουν!». Χμμμ.
 
9. Jello Biafra And The Guantanamo School Of Medicine - White People And The Damage Done
Jello Biafra And The Guantanamo School Of Medicine - White People And The Damage Done
Ο Bran του Game Of Thrones βλέπει κοράκι με τρία μάτια. Ο θρυλικός Jello Biafra των Dead Kennedys βλέπει ένα 10χρονο κοριτσάκι με τρία μάτια, κέρατα και 9 δάχτυλα στο κάθε χέρι. Είναι τι θα σου κάτσει...
 
8. The Presidents Of The United States Of America - Get Back In The Van
The Presidents Of The United States Of America - Get Back In The Van
Ο Γιαπ Σταμ καθώς περιφερόταν στους δρόμους του Άμστερνταμ, μπήκε σε ένα τυχαίο coffee shop, πήρε τους δύο πιο τελειωμένους και τους είπε: «Θέλετε να γίνετε οι πρόεδροι των Η.Π.Α.;» «Ναι» απάντησαν αυτοί. «Τότε μπείτε στο βανάκι». Και μπήκαν. Κανείς δεν ρώτησε τι και πως. Το ταξίδι τους για την κορυφή του Billboard είχε μόλις ξεκινήσει.
 
7. Teen Suicide - Rarities, Unreleased Stuff, And Cool Things
Teen Suicide - Rarities, Unreleased Stuff, And Cool Things
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο εξώφυλλο βλέπεται με 3D γυαλιά που θα βρείτε στα cheetos. Στον πρωταγωνιστή της φωτογραφίας (παρατηρήστε τι πίνει), προσφέρθηκε παχυλή πληρωμή, αλλά αυτός ντράπηκε τόσο ότι κάποια στιγμή στο μέλλον το συγκεκριμένο artwork (;) θα έφτανε στα χέρια των παιδιών του, ώστε αρνήθηκε. Εξ' ου και η μαύρη λωρίδα στα μάτια.
 
6. Treez & Strfkr - The Tree-P
Treez & Strfkr - The Tree-P
Δεν είναι EP. Είναι Tree-P! Από το ευφυέστατο λογοπαίγνιο καταλαβαίνει κανείς για τι αισθητική μιλάμε. Ο πίσω σκύλος έκανε κάποια αταξία και έχει χαμηλώσει το κεφάλι, ο μπροστά όμως είναι νταής. Δεν παραβλέπουμε επίσης τα δίχως λόγο ορθογώνια αρνητικών χρωμάτων στα μισά κομμάτια.
 
5. Texas Faggott - Tranz Toilette
Texas Faggott - Tranz Toilette
Ο Texas Faggott έβγαλε έναν δίσκο που ονομάζεται "Tranz Toilette". Το εξώφυλλό του είναι χτυπητό ροζ, η ανάλυσή του είναι επιπέδου τέτρις και το σχέδιο στη μέση είναι κάτι σαν ατάρι. Απλά, καθαρά και ξάστερα.
 
4. Lil B - Pink Flame
Lil B - Pink Flame
Μη σου τύχει! Να είσαι φίνο, ξανθό γκομενάκι, να πας να κοιτάξεις τη σωματάρα σου πριν ντυθείς για να ανέβει ακόμα περισσότερο η αυτοπεποίθησή σου και να βλέπεις ότι έχει μετατραπεί στην ασχημόφατσα του Lil B!
 
3. Bill Frisell - Silent Comedy
Bill Frisell - Silent Comedy
Τίμιες, οικογενειακές καταστάσεις από τον  γνωστό jazz κιθαρίστα Bill Frisell. Πήρε στον γιόκα του ένα γουκαλίλι και παίζουν μουσική κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Φοβερή και η αισθητική αντίθεση του λευκού με το σιέλ και τα υπόλοιπα παλ χρώματα του εξωφύλλου.
 
2. Ill Bill - The Grimy Awards
Ill Bill - The Grimy Awards
Νέος των 80s που φώναζε ότι «η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols (γκέγκε)» αποφάσισε να νοικοκυρευτεί. Έκανε παιδί και η μάνα του δίπλα καμαρώνει με το υπέροχο χαμόγελο για το εγγόνι της. Βγαλμένη από τη ζωή η τέχνη.
 
1. Tyler, The Creator - Wolf
Tyler, The Creator - Wolf
Πιστέψτε το ή όχι, ο 22-χρονος Tyler, The Creator, ένα από τα πιο hot ονόματα της hip hop σκηνής, ήταν κάποτε φλωράκος. Φορούσε κλειστά υποκάμισα, καπελάκια που έγραφαν Golf και κρατούσε εισπνοές. Τώρα έγινε cool, έγινε wolf. Όλα αυτά αποτυπώνονται γλαφυρότατα στο εκπληκτικό εξώφυλλο του νέου του δίσκου.
 

Αυτά προς το παρόν... Και επειδή είναι μόλις Ιούνιος και τα μάτια έχουν να δουν ακόμα πολλά, δεχόμαστε τις υποδείξεις σας για την τελική λίστα της χρονιάς στα σχόλια παρακάτω...
  • SHARE
  • TWEET