Samcro Festival: A live tribute to "Sons Of Anarchy" - Γνωρίστε τις μπάντες (Μέρος Α')

Το μεγάλο ζωντανό αφιέρωμα του Rocking.gr στο "Sons Of Anarchy" πλησιάζει

30/11/2015 @ 15:43
Η ελληνική rock σκηνή μαζεύει μερικά από τα πιο «όμορφα» τέκνα της και τα προσφέρει στον βωμό που έχτισε μια παρέα μηχανόβιων που άλλαξε την τηλεοπτική ιστορία. Το "Sons Of Anarchy" ανήκει στο παρελθόν εδώ και ένα χρόνο αλλά το Samcro Festival είναι ο απόγονος που θα το κρατάει ζωντανό. Αυτό τον Δεκέμβρη το Κύτταρο μετατρέπεται σε Charming Town και ο ήχος μιας αγέλης Harley μηχανών στους δρόμους του δεν ακούστηκε ποτέ πιο αρμονικός...

Samcro Festival
A live tribute to "Sons Of Anarchy"

Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου
Κύτταρο Club, Αθήνα

Το πρώτο ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στη μουσική του "Sons Of Anarchy"

Εισιτήρια
Προπώληση: 8€ στα viva.gr, Public, Ιανός, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Media Markt, Reload Stores
Ταμείο: 10€

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1656169387986096

Χορηγός: Artworks Studios

Διοργάνωση: Rocking.gr
Μουσική Επιμέλεια, Υπεύθυνος Παραγωγής: Δημήτρης Μπάρμπας



Samcro Festival Full Patches / Bands (σε αλφαβητική σειρά) - Α' μέρος

4Bitten

Oι Αθηναίοι heavy rockers 4Bitten σχηματίστηκαν το 2002. Ενεργοί δισκογραφικά απο το 2009 έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμης 3 studio albums. Το 2009 το "No More Sins" (Rocksector Records ,UK), το 2012 το "Delirium" (Rocksector Records, UK) και η τελευταία κυκλοφορία τους το 2015 με τίτλο "Rewind & Erase" (The Leaders Records, GR). Έχοντας περιοδεύσει σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αγγλία με μερικά απο τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας rock σκηνής (UFO, Michael Schenker, Uli Jon Roth, Uriah Heep, Spiritual Beggars, The Devil's Blood, Blaze Bayley, Firewind κ.α.), έχουν αποκτήσει το δικό τους fan base. Ο ήχος τους επηρεασμένος από τα συγροτήματα των '70s και '90s και φιλτραρισμένος μέσα απο την σημερινή αμερικάνικη heavy rock σκήνη, μαζί με τα εκπληκτικά φωνητικά της Fofis Roussos, είναι σίγουρο ότι θα σας καθηλώσει.

Line up:
Fofi Roussos Vocals
George Maroulees Guitars
Akis Rooster Bass
Angelo Giampourush Drums

Samcro Festival: 4Bitten

Οι 4Bitten για το Samcro Festival:

Οι 4Βitten έχουν την τιμή και την χαρά να συμμετέχουν στο festival που διοργανώνεται απο το Rocking.gr, για την μεγάλη τηλεοπτική σειρά "Sons Of Anarchy". Ερμηνεύοντας κάποια κομμάτια, που κατά καιρούς αποτέλεσαν soundtracks της πετυχημένης σειράς, αποδίδουν φόρο τιμής στην σειρά που τόσο αγαπάνε τα μέλη της μπάντας. Πέρα απο αυτό ως μουσικοί αγάπησαν κάποια απο τα τραγούδια που ακούστηκαν στα διάφορα επεισόδια και θα ήθελαν να τα αποδόσουν με τον δικό τους χαρακτήρα.

Video
Facebook



Bad Moon Rising

Line up:
Νεκτάριος Μακρυγιάννης - Vocals
Νίκος Ρουσσίδης - Guitar
Αργύρης Θεοδώρου - Guitar
Αντώνης Ντελία - Bass
Αλέξανδρος Παπαδόπουλος - Drums

Samcro Festival: Bad Moon Rising

Οι Bad Moon Rising για το Samcro Festival:

Οι Bad Moon Rising αποτελούν ενα project που φτιάχτηκε καθαρά για να συμμετάσχει στο φεστιβάλ. Ή αγάπη όλων μας για το soa, αλλά και για τα μουσικά του ιδιώματα, συνετέλεσε έτσι ώστε να διαμορφώσουμε ένα μουσικό σχήμα που θα ασπάζεται αυτόν τον βρώμικο μπλουζ και ροκ ήχο. Επίσης, ήταν προσωπική ανάγκη και προσδοκία να συμμετάσχουμε, μια και αυτή η σειρά μας έχει προσφέρει πολλά, όχι μόνο σε επίπεδο μουσικής, αλλά και σε επίπεδο προσωπικής ωριμάνσης μέσα απ' τα επεισόδια της.



Black Lioness


Οι Black Lioness είναι μια νεοσύστατη RNR μπάντα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το Σεπτέμβρη του 2015. Η μπάντα αποτελείται απο την Αθηνά (Underjoyed, Soulmates), τον Μάριο Στέρπη (Box Of Crayons), τον Μάριο Αυγέρη (K2) και τον Αλέξανδρο Φραγκούλαντζη (Soulmates, Sbaraquak).

Line up:
Athina: Vox
Marios S.: Guitar
Marios A.: Bass
Alex: Drums

Samcro Festival: Black Lioness

Οι Black Lioness για το Samcro Festival:

Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου φεστιβάλ, και φυσικά δεν έγινε καμιά δεύτερη σκέψη όταν ο Δημήτρης από Galliard επικοινώνησε μαζί μας για να συμμετάσχουμε. Ένταση, πιστολίδια, rock n roll, αλητεία, αίσθηση ελευθερίας, μαύρα πέτσινα, sex, harley, brotherhood, σκέψεις και προβληματισμοί, oldschool βία και soundtrack που ΣΚΟΤΩΝΕΙ είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά της σειράς που μας έκαναν να κολλήσουμε. Πέρα από αυτά, εννοείται οτι σε φανατίζουν οι έντονοι χαρακτήρες της, γιατί μπορείς χαλαρά να βρείς κοινά σημεία ανάμεσα σε σένα και αυτούς και να ταυτιστείς, και τέλος εκτός από τον σκληροπυρηνικό και ωμό της χαρακτήρα δεν παύει να συνδυάζει και έναν παλιομοδίτικο ρομαντισμό. "There's an old saynig that what doesn't kill you, makes you stronger. I don't believe that. I think that things that try to kill you make you angry and sad. Strength comes from the good things - your family, your friends, the satisfaction of hard work. - Those are the things that will keep you whole. Those are the things to hold on to when you 're broken..." - Jax Teller.
One more ride 11 Δεκέμβρη στο Κύτταρο! Σας περιμένουμε!
Cheers,
Black Lioness



Drunken Gramophone

Το Σεπτέμβρη του 2012 ο Orestis Petikos και ο Thodoris Talamagkas, φίλοι απο παιδιά, έχοντας βαρεθεί να παίζουν σε πολυμελείς μπάντες διασκευών, ξεκινούν ένα duo για να παίζουν κομμάτια δικά τους (και λίγα αγαπημένα άλλων).

Ο Ορέστης παρατάει την rhythm κιθάρα και κάθεται στα ντραμς, ο Θοδωρής αναλαμβάνει όλο το κομμάτι της κιθάρας και παράλληλα αρχίζει να βγάζει μερικές νότες στο μικρόφωνο. Ο καιρός περνά μέχρι τον Μάρτη του 2014, όταν στη ζωή τους μπαίνει η Estell Fillip και το μπάσο της. Το φθινόπωρο του 2014 δημιουργούνται και τυπικά οι Drunken Gramophone, βγάζοντας το πρώτο τους demo. Tο Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου ανοίγουν τους The Big Nose Attack στο πρώτο τους live στο ΑΝ Club και συνεχίζουν να παίζουν live ακατάπαυστα, σε όλα τα σημαντικά clubs της πόλης, ανοίγοντας και τους Γάλλους Liminanas το Μάιο του 2015 στο Fuzz. Αυτό τον καιρό ηχογραφούν το πρώτο τους EP.

Μουσικά, τα σκοτεινά lyrics του Θοδωρή και οι οργιώδεις παραμορφωτικές κιθαριστικές στιγμές, συναντούν το ρυθμικό brutal παίξιμο του Ορέστη στα drums και τη σταθερή μπασογραμμή της Estell, αναδεικνύοντας την αγάπη τους για το παλιό heavy rock 'n' roll και garage, μπολιασμένο με νοθευμένες ψυχεδελικές και blues αναφορές, όλα κάτω απο το πρίσμα μιας lo-fi αισθητικής.

Samcro Festival: Drunken Gramophone

Οι Drunken Gramophone για το Samcro Festival:

Το Sons of Anarchy για μας, είναι πάνω απ' όλα η συνέχιση του σημαντικού για τη δυτική κουλτούρα εν γένει, «outlaw ethos», ενός προτύπου συμπεριφοράς εκτός των προκαθορισμένων κανόνων ηθικής της καθωσπρέπει κοινωνίας. Ο Jax και η παρέα του, είναι η συνέχιση των παρανόμων της Άγριας Δύσης, του Jesse James, του Butch Cassidy και του Billy the Kid. Υπό αυτό το πρίσμα, το rock soundtrack της σειράς δένει ιδανικά, καθώς αυτό ακριβώς είναι και το rock 'n' roll. Άρνηση κάθε συμβιβασμού, με πίστη στην ελευθερία του ατόμου και την απόλυτη προσήλωση του σε αυτούς τους προσωπικούς κανόνες ηθικής.

Video
Facebook



GalliarD Syndrome

Οι Galliard Syndrome είναι ένα rock/folk συγκρότημα από την Αθήνα, που από το 1997 κάνει ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την πόλη διαδίδοντας την ιδιαίτερη μουσική του.

Τον Ιανουάριο του 2014 επισημοποίησαν την συνεργασία τους με την Leaders Records και την Leaders Records Japan ενώ αργότερα την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν το πρωτο επίσημο video clip τους και το single "Velvet Rings" στα i-tunes, Amazon, Spotify και Google Play.

To ντεμπούτο τους "Velvet Rings" κυκλοφορεί επίσημα από τον Ιούνιο του 2015 σε δισκοπωλεία όλης της Ευρώπης μέσω της συνεργασίας τους με την Gordeon Music Promotion (Germany) και την SoulFood Music Distribution (Germany).

Samcro Festival: Galliard Syndrome

Οι Galliard Syndrome για το Samcro Festival:

Η αγάπη για τις μηχανές μεγάλου κυβισμού, το αλκοόλ και τη νομαδική ζωή δεν έχει καμία θέση στη μουσική μας αλλά αυτό που μας ταυτίζει με το “Sons Of Anarchy” είναι η προσέγγισή μας σε όλες εκείνες τις ανθρώπινες σχέσεις που χτίζονται πάνω σε κοινά ιδανικά και ηθική. Σχέσεις κοινωνικές που μοιάζουν πιο δυνατές κι από αυτές που ονομάζονται «εξ' αίματος». Η επιλογή άλλωστε των κομματιών που θα αποδώσουμε στην σκηνή του festival έχουν γεννηθεί από τις σημαντικότερες σκηνές που αφορούν σε αυτό ακριβώς. Στις σχέσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών και την ισορροπία που προσπαθούν να αποκτήσουν ανάμεσα στη Ζωή και τον Θάνατο.

Video
Facebook



Εξασφαλίστε το εισιτήριο σας για το Samcro Festival ηλεκτρονικά, μέσω του viva.gr.
  • SHARE
  • TWEET